Mikor a bajai gyorsra kértem jegyet a déliben, közölte a jegyeladónö hogy csak sebesvonattal tudok Bajára utazni. Én erre úgy megörültem, mint majom a farkának, mondván hogy- jajjdejó, akkor nem kell 4 órát zötyögnöm, míg a kedves jegyárúsnö vissza nem hozott a földre, hogy a sebesvonat az lassúbb mint a gyors és érdeklödve tudakozódott, hogy egyáltalán miböl gondoltam hogy a sebesvonat gyorsabb lenne a gyorsnvonatnál......hmm, magam sem tudom.
Amig a helyi politikai-gazdasági elitnek nem lesz érdeke a fejlődés, nem számíthatunk semmi jóra.
Esti vonat a legjobb. Főleg télen, mikor 2 órát késik :))
Egyébként a Shell útvonaltervezője szerint Kecskemét felé lehet leggyorsabban Pestre jutni.
Húsvét vasárnapja van, én meg fent rohadok a kollégumomban. Kaptunk egy határidőt a cégnél, itt kellett maradnunk tegnapra, majd 48 órázni. Sebaj, midenek hazament, csak én késtem le az utolsó (19:30) Balkán-expresst (gy.k.: Baja-Budapest "sebesvonat"). Ennek okán, na meg azért, mert úgy látom, hogy valaki kigyilkolta a régió topicjainak nagy részét nyitok egy újabbat. Itt lehetne a távközlekedés viszontagságairól beszélni, meg az állandóan emlegetett, de megfúrt Nagy Déli Autópályáról, arról, hogy miért tart 4 órán át az a 200km, ami a miskolciaknak, győrieknek két óra, miért csak 2008-ra fejezik be a pályafelújítást a vonalunkon stb.
Remélem érdekelni fog valakit, bemutatkozás az adatimnál, a hozzászólásaim számához egyéb nickeken hozzá lehet adni néhány százast.