Az jutott eszembe, a Vissza a jövőbe trilógia 30 éves évfordulója kapcsán, hogy bár repülőautók nincsenek, de KITT már majdhogynem létezik. Egy minilabor már elférne a kocsiban, az automata hangrögzítés és lejátszás sem nagy cucc, mostanában meg már a robotüzemmód is valósággá vált. Szóval lehetne már pár fanatikus, aki a lehető legtöbb funkciót belepakolja egy autóba. Nemcsak azt, ami csilivili látványos (mint a belinkelt Kacsa esetén), hanem szinte mindent, ami a technika mai állása szerint lehetséges.
Azé nyitottam őket mert amig nem indítottam el addig nem voltak és szükségem volt rá. Ma délelött elértem a 200 hozzászólást és pótolhattam a hiányos topicokat.
Sziasztok! Tudok egy kocsiról,az interneten,amely szinte lehetne a magyar KNIGHT.A Valódi Knight ben ugye,mindenki tudja,hogy bár benn vannak a filmben látott kapcsolók,kijelzők,de igazából csak dísz,mondhatni,mert nincs semmi funkciójuk.Amit én tudok,abba minden gomb működik is,bár nem egy sportautó,és nem megy magától,beszélni se tud,még,de igen érdekes kocsi.Nézzétek meg az indavido.hu oldalon.Ha megnyitottátok ,a keresőbe írjátok be,hogy fullkacsa így kisbetűkkel.A pontos címe egyébként http://auto.indavideo.hu/video/fullkacsa Na milyen???Üdv.
közben megtalátam es letöltöttem a Stu Philips féle score albumot. Az első évad zenéivel. Ha valakinek szüksége van rá, szívesen odaadom,bár fogalmam sincs hogyan oszthatom meg :)
Halál tíz keréken c. epizód: amikor a kis csaj beszélget K.I.T.T.-el, azt mondta, hogy neki olyan számítógépe van, aminek a kapacitása 2millió kilobájt. Hoppá ... az 2 GB.
1982-ben volt már 2 GB tárkapacitású számítógép Amerikában? Az én első számítógépem 11 évvel később, 1993-ban vettük, akkor még a 40 MB olyan közepesnek számított.
Egy kaliforniai autókereskedésben árulják a nyolcvanas évek szuperkocsiját, a Knight Rider-ben feltűnt, a sorozatban beszélni is tudó KITT-et.
Valószínűleg alig akadt fiú, aki annak idején ne irigyelte volna a David Hasselhoff által alakított Michael Knight csodaautóját, a Knight Művek által erősen átalakított Pontiacot. A KITT (Knight Industries Two Thousand) nevű járgány nem csak ellenállt a legnagyobb csapásoknak (csak a thermo-lézer tudott nagyobb kárt tenni benne az egyik epizódban), de hihetetlen gyorsan is ment, gyakorlatilag bármilyen terepen, és az ember akár el is szunyókálhatott vezetés közben, hisz olyankor a számítógép egyszerűen átvette az irányítást.
A sorozatban KITT beszélni is tudott, a végére pedig már némi humorérzékre is szert tett, így útitársnak sem volt utolsó. Nos, aki megveszi a kaliforniai Dublinban árusított kocsit, annak természetesen le kell mondania ezekről az extrákról: a műszerfalon megtalálható ugyanis az összes, filmben látott gomb, de többségüket hiába nyomogatja az ember - az egyetlen, amire a kocsi valóban képes, az elején található piros fény kibocsátása, a jellegzetes hang kíséretében.
Ennek ellenére busás ára van, amin azért így sincs mit csodálkozni, hisz kultikus járműről van szó - igaz, nem ez volt az egyetlen darab, melyet felhasználtak a sorozatban. De nem csigázzuk tovább az esetleges érdeklődőket: KITT eladási ára öt dollár híján 150 ezer, ami közel 28 millió forintnak felel meg. A jelenlegi tulajdonos, Johnny Verboek szerint úgyis csak egy gyűjtő (vagy esetleg egy múzeum) vásárolja meg az autót, ugyanis, mint mondta, KITT utcai használatra már alkalmatlan.