Keresés

Részletes keresés

Málnanalfabéta Creative Commons License 2017.03.07 0 0 33

Üdv Mindenkinek!

 

Némi segítséget szeretnék kérni,esetleg segítenék annak akit érdekel/persze ha nem hülyeség az ötletem.../!!!

A tyúkjaim,és tojásaik védelmében rendszeresen felállítok két db élve fogó csapdát....

Ezekkel tavaly két darab,ma este egy darab vadászgörényt fogtam.....!

 A tavalyi példányokat/mivel úgy tudom védett állat,és állatbarátnak ,és természet barátnak tartom magam,és azt vallom hogy nekik is ugyan olyan ,vagy még több joguk van az élethez,és szerepük van az ökológiai rendszerben/kb tíz km-re a várostól,a közeli erdőben elengedtem....!!!

 Kérdésem:ezek a jószágok milyen messziről találnak vissza,milyen távolságra érdemes őket elvinni hogy soha többé ne környékezzék meg a házam táját se/bár ez egy önző dolog,mert ha jó messzire viszem,valakinek a tyúkjait/tojásait úgy is veszélyeztetni fogják.../?????

 A másik kérdésem/bár nem tudom hogy lehet-e ilyet/nem érdekel véletlenül valakit/pl egy tenyésztőt/mondjuk vérfrissítés céljából!!!!???

Hangsúlyozom hogy fogalmam sincs se a neméről,se a koráról,se semmi másról,és a szállításról és a szállító eszközről,illetve az abba való átpaterolásról is annak kell gondoskodni aki elvinné!!!!!!

Nem kérek érte egy fillért se,csak annyi kérésem van hogy utána,mikor megtette kötelességét,ha lehet engedjék vissza a természetbe,persze csak ha vissza lehet a vadonba engedni és nem szokik hozzá az emberekhez.....!!!

Úgy tűnik elég jó kondiban van/pláne a tél vége ellenére/esetleg egy vemhes nőstény/de ezt ne vegye senki kézpénznek,csak a tavaly nyár végén elkapott jószágok sokkal kisebbek,karcsúbbak voltak,bár lehet hogy csak a téli bundája nagyobb,SAJNOS NEM ÉRTEK HOZZÁ!!!!!/

Holnap/azaz 2017.03.08-adikán éjszaka/ felnézek erre a fórumra,ha nem érdekel senkit,akkor 2017.03.09-én reggel elengedem ezt is az erdőbe hogy ne sínylődjön a csadapdába!!!!

NEM KÉREK ÉRTE SEMMIT CSAK ENNYIT AMIT LEÍRTAM,ÉS AZT HOGY MIHAMARABB VIDD EL MERT A CSAPDÁBA SE ITATNI,SE ETETNI NEM LEHET ÉS NEM AKAROM SENKI KEDVÉÉRT KÍNOZNI,KÍNLÓDNI A CSAPDÁBAN...!!!!

Bács megye közepén lakom,és nem szállítom sehova max az erdőbe ha senkinek nem kell!!!!

AZ ESETLEGES ELSZÁLLÍTÁS A KIS JÓSZÁG ÉRDEKÉBEN NAGYON SÜRGŐS!!!!!!!!!!!!!!!

Előre is köszi a tanácsokat,segítségeket,infókat....!!!

Vikiii1995 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 32

 

7db nagyon édes bézs színű vadászgörény eladó Nagykőrösön!





5db kislány, és 2db kisfiú görény! Nagyon játékosak, szobatiszták ( alomra járnak ) , és kézhez szoktatott kis szépségek. Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: 06208054609 Áruk: 8000 ft, de lehet hogy más ár is szóba jöhet! Jelenleg 9 hetesek a kisbabák!

Kacagogerlice Creative Commons License 2011.08.16 0 0 31

Helló!Eladó egy ketrec göriknek, kinttartásra is: http://allateledel.vatera.hu/egyeb/ketrec_vadaszgorenyek_es_mas_kisallatok_szamara_1471387246.html

ha pl. szeretnéd a kertben tartani télen-nyáron, akkor még pont időben el lehet kezdeni kiszoktatni, ősszel tud bundát nőveszteni :)

orsika19_Hun Creative Commons License 2010.06.20 0 0 30
sziasztok! Én egy újdonsült és büszke gazdia vagyok egy hím vadászgörénynek:D
nagyon aranyos és aktív,napról napra csak nő:)
viszont lenne egy kérdésem,bár még korai lehet....mennyi idős korától lehet a hámhoz hozzászoktatni és sétáltatni?
légyszíves írjatok, örömmel fogadoma különböző tippeket,tanácsokat tapasztaltabb gazdiktól.
erre az e-mail címre írhattok:orsipocok@freemail.hu
előre is köszi mindenkinek:)
Greylupus Creative Commons License 2009.01.21 0 0 29

Ahogy már előttem is írták, van egy "VADÁSZGÖRÉNYEK" című topic.

 

Az él, ha bármi kérdés van, oda írjatok. Ide nem jár senki, csak néha fedezi fel valaki..

 

Előzmény: Vihar85 (28)
Vihar85 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 28
Nem ír már ide senki?
shine_adonis Creative Commons License 2008.12.31 0 0 27
Nézz át a másik topicba, amelyik él. Én is csak véletlen keveredtem ide. Amit leírsz komoly betegségre vall, mindenképpen állatorvoshoz kellene vinni, de olyanhoz, aki ért a görikhez. Az élő topic neve: vadászgörények.
Előzmény: nazareti (26)
nazareti Creative Commons License 2008.12.27 0 0 26
sziasztok! gyors segitségre lenne szükségem. a vadászgörényem karácsonyra naon beteg lett. azt hittem meg se marad szegény. hányásal kezdödött ,utána a nyaka is féloldalasan görcsbe áll. 1 napig nagyon úgy nézett ki meg se marad. most már jobban van,de a féloldalas fejtartás megmaradt.nem értem mitöl van ez ,hisz nyers húst már naon régóta nem eszik(nem hajlandó rá,csak eldugta,és ezért nem is kapott mert bármennyiszer próbálkoztam mindig ez volt a vége h nem ette meg),helyette macskatápot kap,edig még ezzel sose volt gond. enni most csak úgy hajlandó ha tojás sárgáját kap és ezt is természetesen akkor fogadja el ha közbe fogom.de még igy is naon keveset eszik,naon levan fogyva.kis városban lakok az állat orvos anno még azzal is bajba volt amikor oltatni vittem h milyen állatkát is vittem én be. ezért kérem itt a segitségeteket,amit elöre is köszönök.
azysh Creative Commons License 2008.12.05 0 0 25

Ingyen elvihető oltási könyvvel rendelkező, 7 hónapos, Gizmó névre hallgató vadászgörény, aranyos játékos ugrabugráló, emberszerető  állat, de sajnos külföldre utazás miatt meg kell válnom tőle. :(
Ketrecet is tudok adni minden felszereltséggel, de a ketrec drága mulatságban volt nekem,de persze a lehető legolcsobban adom: ára 30e.-ft minden felszereltséggel együtt!

 

Ketrec info:
1méter X 1méteres kocka,
oldalt és felül nyílik könnyen tisztítható

 

Felszereltség:
Függő ágy, csúszda, sarokpolc, 3szög alaku rágóka, alomtartó

 

Egyéb dolgok:
Ami megmarad alom, kajcsi, vitaminok...

 

Érdeklődni a 20-289-23-96-os telefonszámon lehet
Vagy e-mailban azysh@citromail.hu

 

Bármilyen megoldás érdekel! Sűrgős!

Malőrke Creative Commons License 2004.07.20 0 0 24

Vasárnap született 10 db kisgörcim, ötnek még nincs gazdija.

Akit érdekel:  www.gportal.hu/malorke

30/636-98-92

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.06.01 0 0 23
Nálunk itt a természetvédelmi terület mellett sok a nyest, panaszkodnak is miatta. Télen bebújnak a kocsi alváza alá, és szétrágják a vezetékeket vagy miket. Oda, ahol kutya is van nem jönnek, és azok, akik küszködtek vele azt mesélték, hogy benzines, meg olajos rongyokat kell az útjukba rakni, azoknak nem bírják a szagát. Próbáld ki, hátha segít. (De a gyufával vigyázni!):-)
Előzmény: Nerdy (17)
27710122637kata Creative Commons License 2003.06.01 0 0 22
érdekelne egy pindur görcs lány, vadas színű egy ugyanilyen fiú mellé.06-20/910-94-04
köszi
Előzmény: sparrowhawk (21)
sparrowhawk Creative Commons License 2002.07.01 0 0 21
Sziaztok,
ide is beírom, hogy vadas és fehér színű pici görényeim vannak eladóak, ha még valakit itt érdekel.
Mélezzen rám...
üdv spar
egy_pasi Creative Commons License 2002.04.04 0 0 20
Sziasztok,

Tud valaki segiteni, hogyan lehet egy fahej szinu kisfiu gorire szert tenni, nem idosebb mint 1-2 honaposra ?

Koszi
Sz.

Nerdy Creative Commons License 2002.04.01 0 0 19
macskáink vannak, azok nem zavarják - sajnos
Előzmény: sierra (18)
sierra Creative Commons License 2002.04.01 0 0 18
Akkor vegyél egy kutyát és ereszd fel a padlásra.

Amúgy a vadászgörény aranyos állat, a Margit-szigeten pórázon sétáltatják a gazdik. Kettőt is láttunk belőle a hétvégén, úgy látszik ez lesz az új divat. Aranyosak voltak.

Előzmény: Nerdy (14)
Nerdy Creative Commons License 2002.04.01 0 0 17
Köszi szépen, ez már érdemi hozzászólás volt, elképzelhető, hogy nyest, a fene tudja, a tanácsaidat kipróbáljuk
azt észrevettük, hogy utálja a régi, öreg sipító porszívó hangját (mi is )
de végleg elzavarni nem tudtuk, persze lehet, hogy nem is mindig ugyanaz jön be, lehet, hogy már elzavartuk párszor és másik költözött a helyére :-(((
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.01 0 0 16

Ezt talaltam a nyestrol! =O)

Nyest ellen kutyaszag

A nyest elleni védekezésben az állat kifinomult hallását és szaglását érdemes kihasználni. Állatunk rosszul viseli a váratlan, erős, magas hangokat, a monoton ismétlődő hangokat, például a plafon ütögetését, az ugatást és a gyerekzsivajt, a rádiót ellenben hamar megszokja. A zajos riasztás, sajnos, nehéz és költséges, egy jó mozgásérzékelős riasztó igen drága.
Az orránál fogva könnyebben vezethetjük ki a nyestet otthonunkból. A gyorsan, néhány óra vagy nap alatt elillanó anyagok (őrölt bors, paprikapor, naftalin, karbid vagy kén égetésekor keletkező gázok, krezol) csak ideig-óráig tartják távol őkelmét. A kölykeit nevelő nőstény óvatosabb, és már kisebb stressztől is továbbáll. A terpentin, a gázolaj, a fapácoló anyagok hatásosabbak, mert az állat szőrére tapadó olajos anyagok szaga elfedi saját szagjelzéseiket. E tűzveszélyes vegyszereket óvatosan kell használni, de ha néhány hétig ezekkel átitatott rongyot, fadarabot teszünk a repedésekbe, a nyest fészkei közelébe és ürítőhelyeire, szinte biztosak lehetünk, hogy feladja a területet. Nagyon sikeresnek bizonyult a ?kutyaszag? is. Ha a nyest egy-két hétig kutyák testszagával frissen átitatott alomanyagot vagy vizeletével áztatott rongyokat, ürüléket talál a fészke közelében, bizonyosan elmenekül. Azzal is siettetjük a távozását, ha eltakarítjuk a székletét, és bolygatjuk a búvóhelyét.
A nyest nem védett állat, de lakott területen tilos lőni vagy mérgezni. Zárt tetőtérben azonban aránylag egyszerű élve befogni. Az egyébként óvatos állatot néhány finom falattal könnyű csapdába csalni. A befogás rendszerint csak egyetlen egyed eltávolítását jelenti.
Ha a tetőtérbe vagy más búvóhelyre könnyű bejutni, akkor az elriasztott nyestek helyébe gyorsan újabb hódítók jöhetnek. Ezért a helyet alaposan ki kell takarítani, fertőtleníteni kell, és lehetőleg minden megközelítési utat el kell zárni.
Csodaszerek nincsenek, s amíg a városokban sok az elhanyagolt, gazdátlan, romos épület, biztosak lehetünk abban, hogy újabb és újabb nemkívánatos társbérlők érkeznek. Azon is érdemes elgondolkodni, rendjén van-e, hogy beépítjük a zöldövezeteket, elvesszük az élőlényektől természetes élőhelyüket, és csodálkozunk azon, hogy a városokban keresnek menedéket

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.01 0 0 15
Nem akarok bele okoskodni de az szerintem nem goreny lessz, inkabb nyest. Azok szeretnek hetvegi hazak padlasan tanyazni. En orulnek neki ha lenne egy nyestem, meg ha goreny is...=O)
Előzmény: Nerdy (14)
Nerdy Creative Commons License 2002.03.31 0 0 14
igazán rendes vagy, köszi,
DE NEM AKAROK VADÁSZGÖRÉNYT TARTANI !!!!!!!!!!!!!

elegem van belőle!!!!!!!

Előzmény: Thas (13)
Thas Creative Commons License 2002.03.31 0 0 13
Nézd mit találtam neked:
Vadászgörény FAQ!

Üdv.: Thas

Előzmény: Nerdy (12)
Nerdy Creative Commons License 2002.03.31 0 0 12
jaj ne!!!!!!!!!!! már elég volt belőle , és ráadásul nem is mi hívtuk, magától jött, csak úguy és betelepült
Előzmény: Thas (11)
Thas Creative Commons License 2002.03.31 0 0 11
Akkor marad a háziasítás :))))))))))))

Üdv.: Thas

Előzmény: Nerdy (10)
Nerdy Creative Commons License 2002.03.31 0 0 10
semmi gyilok!
csak szeretnénk ha valaki mást boldogítana és nem minket
volt olyan év, hogy ott születtek kicsik, nagynélmény volt, amikor egy csomó ilyen kis vacak kapirgált, alig lehetett tőlük aludni
Előzmény: Thas (9)
Thas Creative Commons License 2002.03.31 0 0 9
A koborkutyákat be lehet fogni, azt tényleg kár megmérgezni, mert akár még gazdát is lehet találni neki.
Ha fontos hogy életbenmaradjon a betolakodó, akkor hívni kell valami szakember aki befogja. Volt egyszer ilyen a Fókuszban, hogy egy panellakás erkélyére denevérek költöztek. Kiment valami emberke és "átültette" ?ket egy barlangba.

Üdv.: Thas

Előzmény: Boarhunter (7)
Nerdy Creative Commons License 2002.03.31 0 0 8
sziasztok!
hogy vadászgörény-e azt csak gondoljuk, egypárszor láttuk egy-egy villanásnyira, mert nagyon sietett

megmérgezni természetesen nem akarjuk, de szeretnénk ha máshová költözne, mert nagyon kellemetlen a szaga, meg egyáltalán.....

Boarhunter Creative Commons License 2002.03.31 0 0 7
Érdekes mindkét kérdés.
Nem tudom, a vadászgörény fajilag micsoda,de gyanítom, hogy a közönséges v. mezei görényből lett nemesítve, és mintolyan nemigazán szaladgál szabadon mindenféle padlásokon. Amúgy a szőrmés kisragadozók általában védettek, meg kevés is van belőlük.
A mérgezést úgy ahogy van elítélem, pláne azóta, mióta a kretén szomszédaink patkánymérget szórtak ki a kertjükbe a KÓBORKUTYÁK ELLEN, szegény cicáim meg megették és szép sorban elpusztultak.
Előzmény: Thas (6)
Thas Creative Commons License 2002.03.30 0 0 6
Miért, a patkányt is megmérgezed, vagy nem? Esetleg a (vadász)görény védett lenne? Ha igen, az más, akkor bocsi.

Üdv.: Thas

Előzmény: Boarhunter (4)
Boarhunter Creative Commons License 2002.03.30 0 0 5
Na. Ezt itt lent még a Törzsasztalon írtam...
Előzmény: Boarhunter (4)
Boarhunter Creative Commons License 2002.03.30 0 0 4
Miből gondolod, hogy vadászgörény? Miből gondolod, hogy görény? És miért nem a görényeseket kérded az "Állati"-ban?
A mérgezést meg legjobb elfelejteni. Én mondjuk azzal etetném meg, aki ilyet javasol...
Előzmény: Nerdy (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!