Én még az Electoword budaörsi áruház nyitásakor akartam venni 20 ezerért egy HP 215 c-t. De jobb hogy már elfogyott, sok rosszat hallottam róla.
Most egy Canon A40-es van, és meg vagyok vele elégedve, nekem tökéletesen megfelel ( miután vettem bele 128 Mbos CF kártyát, aksit, tokot).
Szép képet csinál, rá tudom kötni pc-re, videora mint kamera.. szap jo :)
szerintem nem kell pánikba esni az olcsó gépektől. Az a lényeg, hogy tudd a korlátait, és ne várj többet tőle, mint ami.
Én filmre fotózom már több mint 10 éve és most vettem egy agfa ephoto 1680-at 60ért. Nem egy húha, nehéz, buta és lassú a képek letöltése, de arra tök jó, hogy a netre feltegyek ezt-azt 640*480-ban. Amúgy sem nagyon látom, hogy sarkalatos kérdésekben nagyot fejlődne a digi ipar, és a képet úgyis az optika csinálja, ergo ami nem SLR az felejtő.
De azért ne dobáljatok meg! :))
Nnnnos, ha nem is ezt az Aiptek csodát vettem, de vettem egy gépet. Sok helyen sokak által fikázott Samsung Digimax 130-as. Hogy sokan rosszat mondtak rá, valahol érthető, de ilyen árért ez egy nagyon jó gép.
Vannak hibái, vagy elfogadja az ember vagy nem.
Mindenesetre csináltam vele próbaképeket, akit érdekel nézze meg, és írja le, hogy egy 39000 Ft-os géptől (1.3 Mpixel) ez jó-e vagy sem.
Az oldal: kep.tar.hu/wolruf
Előre is köszi:
Szabadtéri fotózáshoz kellene, és ha egymód van rá, kb ebből az árkategóriából. Egyébként pár perce csináltam néhány éjszakai felvételt, és többet tud a kis Sony, mint reméltem. Bár nem tudom, hogy pontosan mit is kéne tudnia egy standard, kiegészítőmentes gének, de szerintem egy erősebb optikával (egy icipicit homályos, de lehet, hogy az csak a légköri szenny) tökéletesnek tartanám. Viszont, még nekem is van mit tanulnom. Nem akarom túldicsőíteni a gépet, viszont máris a szívembe zártam. Ha nem muszáj, nem cserélném le.
Tehát a kérdés újrafogalmazva: Megéri egy ilyen gépre lencsét, szűrőt vásárolni, vagy nem javítanak ezek annyit a képminőségen(élvezhetőségen), mint amennyibe kerülnek?
Nemrég vettem én is egy ilyen digitális ketyerét. A dolog egy Sony Cybershot P-50 -es, 2.1Mpixeles. Ez ugyan nem az olcsó kategóriába tartozik, de hogy pontosan melyikbe is, azt nem tudom. Ár szerint közepes, én viszont a teljesítményére lennék kíváncsi. Mármint az ezzel kapcsolatos tapasztalatokra. Szerintem szép képeket csinál, és hogy mit is tud, az azért lenne fontos, mert szűrőt szeretnék hozzá venni. Érdemes-e ilyenekbe belefolyni, vagy esetleg azonos árkategóriában találnék jobb gépet is, amit érdemesebb lenne bővíteni? Főképp természetfotózáshoz kellene.
Egyébként szerintem nem véletlenül vált szállóigévé, hogy "A fénykép örök emlék". Azt hiszem, ha 25 év múlva is élvezni szeretnénk azt a képet, akkor nem érdemes beérni a legolcsóbb digitálissal, még ha az ember csak olykor-olykor fényképez is, hiszen ezek a képek nem most fontosak, hanem majd sok év múlva, amikor az ember már nem emlékszik arra, hogy mi van azon a fatözsön, a képen. Talán nem vennéd jó néven, ha csak piros, meg sárga elmosódott pöttyöket látnál rajta, mert 1.3Mpixeles. :)
Sziasztok!
Nézegettem a topicokat, de ezzel kapcsolatosan nem találtam semmit. Láttam a depo-ban valami Aiptek 1.3 megapixeles fényképezőgépet (vagy mit :-) röhejesen alacsony áron. Úgy értem 1.3 megás és 27000 nettó 16 mb rammal.
Van valakinek ezzel tapasztalata? Milyen lehet? Most készülnék venni egy nagyon olcsó gépet tényleg csak néha 1-2 fotót csinálni, és nem tudom megéri-e vagy még így is drága.
Ha valakinek véletlenül van ilyene, vagy hasonlója, akkor egy-két fotót szívesen megnéznék (1280X1024-eset).
Előre is köszi: