Keresés

Részletes keresés

magyarpolgar Creative Commons License 2002.03.29 0 0 6
... Hozzáteszem ez engem abszolút nem érdekel, hogy a kisfiú milyen nemzetiségű, hogy a nénik honnan vannak... de a MASZOP jött nagy hanggal és kezdte mint választási kapmpányérvet felhasználni - a kisfiút. Akkor azt mondtam nahát ez aztán baromság. Most is azt mondom. A bukta az, hogy amire ők (MASZOP) fikáztak azt ugyanúgy megcsinálták. Egyébként a plakát mondanivalója a fontos. Tőlem a holdról is szerezhetnek hozzá embert nem mind1?
pee Creative Commons License 2002.03.29 0 0 5
mind a 2 oldal eljatssza ezt a dolgot. Semmi baj. miert ne hasznalhatnanak mashonnan hozott jo otleteket? Nem ez a baj. Hanem a szarhazi ujsagirok, akik ezt a semmiseget felfujjak es felmutatjak,mint a nagy leleplezes. A magukat ujsagironak nevezo, valojaban senkihazi, gyokertelen es muveletlen szarjancsik okozzak a galibat. Mi meg a hulyek vagyunk, ha bedolunk nekik. Kuldjuk oket a Marsra orditozni. Ha lehetne, egy julon szigetre szamuznek jo parat.
pee
Mics Bjukenen Creative Commons License 2002.03.29 0 0 4
Mics Bjukenen Creative Commons License 2002.03.29 0 0 3
Baloldali kampány: elorozott szlogenek

Belga ügynökségtől vették a képet · Lopták a Lop-Stop kifejezést is
2002. március 29.

Munkatársainktól
Másoktól kisajátított kampányszövegeket használ az SZDSZ, az MSZP egyik kampányfotóját pedig egy külföldi cég katalógusából válogatta ki – értesült a Magyar Nemzet. Az MSZP egyébként nem a kép kizárólagos közlési jogát vette meg, tehát a fotót más is szabadon felhasználhatja.


„Másképpen nézve” – olvasható a belga RESO katalógusán. Akár egy olcsó biztosítás hirdetéséhez is felhasználható lenne ez a kép
Fotó: Magyar Nemzet-montázs

Egy belga fotóügynökség, a RESO katalógusából származik az MSZP három generációt ábrázoló kampányplakátja – tudta meg lapunk.
A brüsszeli cég képeinek képviseleti jogával rendelkező hazai vállalkozás, a SAFA Dia- és Mozgóképügynökség Kft. tulajdonosa a Magyar Nemzetnek megerősítette: a szocialisták valóban a külföldi vállalkozás képét használták fel az utcákon látható óriásplakáthoz.
Vartus Péter elmondta: a megrendelő nem kérte a szóban forgó kép kizárólagos közzétételi jogát, így ő a maga részéről csak azt tudja, hogy Magyarországon más nem fizetett a fotóért. Az azonban nem zárható ki, hogy a világ valamely más országában egyéb célra használják a képet. Vartus üzleti titokra hivatkozva nem kívánta megnevezni azt a társaságot, amely az MSZP számára megrendelte a fotót a SAFA-tól. Azt azonban elmondta, hogy bár a végleges számlázás még nem készült el, a kép ára várhatóan 80 ezer és 145 ezer forint között lesz.
Arra a kérdésre, szerinte nem zavarja-e a fotó készítőjét, hogy egy olyan párt használja a képét politikai kampányához, amely utódja a Magyarországon negyven évig diktatúrát folytató pártnak, Vartus leszögezte: úgy véli, ennek megítélése a fotós magánügye.
Nem először plagizál az MSZP és az SZDSZ kampányjelszavait előállító csapat. Míg a „Lop-Stop” kifejezést, amellyel a Kuncze-féle kampány indult, egy az egyben az ezt a nevet viselő kaposvári Lop-Stop Vagyonvédelmi Kft.-től koppintotta az SZDSZ, addig a „ma van holnap” szlogent az MSZP „származtatta” egy szexuális tanácsadással foglalkozó alapítvány elnevezéséből. (Magyar Nemzet 2002. február 23). Szintén nem az SZDSZ-t, hanem az Organon nevű fogamzásgátló gyártójának munkatársait dicséri Kuncze sokat idézett „válts stílust” szlogenje is. Ezzel a mondattal reklámozza ugyanis a cég a gyógyszert.

magyarpolgar Creative Commons License 2002.03.29 0 0 2
TaNGó
Gondoltam dolgozz egy kicsit Te is....
nickwarren Creative Commons License 2002.03.29 0 0 1
:)))))
vicces dolog ez a kampány :)
én nagyon jól szórakozom rajta

no, nulla

Előzmény: magyarpolgar (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.29 0 0 0
Már egy link berakása nem ment?
Előzmény: magyarpolgar (-)
magyarpolgar Creative Commons License 2002.03.29 0 0 topiknyitó
http://www.origo.hu/valasztas/20020329belga.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!