Elhunyt Jack Charlton, az írek legendás, angol világbajnok szövetségi kapitánya, akikkel a Zöldek először jutottak ki Európa-bajnokságra (1988, ahol első meccsükön épp az angolokat verték meg és csak egy holland lesgól miatt nem jutottak be a legjobb négybe....) és világbajnokságra (1990, ahol a legjobb nyolcig jutottak annak a David O'Learynek a döntő tizenegyesével, akit Charlton egyébként utált...), majd 1994-ben szintén kijutottak a vb-re, ahol első meccsükön megverték a később döntős olaszokat.
Több mint 2 év után le kell rántanom a leplet a topikról: két ír topik van. Az angol cím miatt anno nem találta meg az illető, aki azóta törölte magát, ezért nyitott még egyet, pedig az előző komment az övé volt, de elfelejtette. Talán már 2 éve rájöttem, hogy van ír topik, ami nem is meglepő, mert emlékeztem rá, de muszáj voltam hallgatni, hogy meglegyen az újban is a banner. Az a topik visszamegy klubfocis topiknak, és ezt előrántom 2 év "kényszerszünet" után mint válogatott topik. Valahogy így.
"Nem akarom elkiabálni, de szerintem ebből EB szereplés lesz.2
Nos, a tegnapi 4-0 után azt hiszem, talán nem túlzok túlságosan, ha azt írom, hogy az írekenk ezután a meccs után egy árnyalatnyival nagyobbak az esélyei a továbbjutásra, mint az észteknek. De azért várjuk ki a visszavágó végét.
Nem akarom elkiabálni, de szerintem ebből EB szereplés lesz. 1988 után másodszor lehetnek EB résztvevők az írek. Az eddigi öt EB/VB pótselejtezőből csak egyet sikerült megnyerni (a 2002-es VB előtt Irán ellen), de most csak leverik az észteket.