Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 5
Hali!

A petofi is ad ilyesmi informaciokat (musorvezeto, telefonszam). Regebben a Saturnus (vagy a Dio Radio) is adott, ma mar nem. Par adonak szerintem az oraja is rosszul jar, mert neha minden ok nelkul elallitodik a radio oraja (gondolom szinkronizalja magat...). De az orszagban sajnos tenyleg nem hasznaljak ki a lehetosegeket.

udv

Előzmény: Tinky Winky (4)
Tinky Winky Creative Commons License 2002.03.28 0 0 4
Én úgy fogalmaznék, hogy amelyik rádió nem tudja az RDS-t az manapság elég gagyi.
Az a "ezt nem tom hogy hivják" szerintem a PTY, de az kishazánkban, mint ahogy említetted, nem nagyon van, mint ahogy az RDS lehetőségek 80%-a sincs.
Szerintem a legjobb és jelenleg használható tulajdonsága, hogy ha keresel egy adót, akkor tudod, hogy melyik az és mondjuk nem kell 30percet várnod, hogy bemondják.
Ha van a Radiotext az tényleg jó, bár én csak egy ilyen magyar adót ismerek (nem BP-it), bár a KÉK Duna akkor már a második.
A TI-t még sosem tudtam használni.
Előzmény: Semmi Cicó (3)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.03.28 0 0 3
Szerintem, ha bármilyen értelmesebb rádiót veszel, akkor az RDS alap. Az RDS - tudtommal a következőket tudja :
1. megkeresi a beálított adó hol fogható a legjobban.( ha hosszú utakat teszel meg, akkor ez egy hasznos szolgáltatás )
2. TXT - lásd lentebb
3. Trafic Information - ha bekapcsolod, akkor a rádió folyamatosan keresi azt azt az adót, amelyiken TI megy és átvált arra. Az enyém akkor is vált, ha CD-t hallgatok. Ez mo. nem annyira jó mert van egy két hülye csatorna, aki folyamatosan, a műsoraitól függetlenül mindig adja ezt a jelet.
4. Na - ezt nem tom hogy hivják : be tudod állítani, hogy milyen zenét/zenéket kedvelsz és ő megkeresi azt az adó/adókat. Ez is csak külföldön műxik tisztességesen.

sc.

Németh Ádám Creative Commons License 2002.03.28 0 0 2
Üdv!

Sajnos a külföldi rádiókkal ellentétben a magyar rádiók azon kívül, hogy kiirják az adó nevét, elérhetőségét semmi többletszolgáltatást nem nyújtanak.

Ez alól egyedüli kivétel a KÉK DUNA rádió, amely kiirja az éppen aktuális dal címét és előadóját, szinkronizálja az órát, jelzi a közlekedési híreket.
Remélhetőleg felismerik az RDSben rejlő többi lehetőséget is és bővíteni fogják a szolgáltatásukat a többi lehetőség felé is!

Addig is hallgassatok Kék Dunát!

klinger Creative Commons License 2002.03.28 0 0 1
Hello!
Szerintem mindenkeppen erdemes.Ma mar szerencsere eleg sok radio ado foghato es sokkal konnyebb leolvasni a kijelzorol a csatornak nevet, mint fejben tartani a frekvenciakat. Raadasul a kabeltevesek altalaban mas frekvenciakra teszik az allomasokat, igy meg nehezebb azokat beazonositani. Nem tudom mennyi a kulonbseg az RDS-t tudo es nem tudo keszulek kozott, de par ezer forintot ugyerzem meger. Nekem meg tudja a tunerem radio textet (RT) is a mi szinten nem rossz, mert igy olvashatoak pl. a csatorna tel.szamai, email cimei, egyeb kozlemenyek, friss hirek.
Ez persze nemcsak az asztali, hanem pl. autoradiora is vonatkozik.
Udv! klinger.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.27 0 0 0

Bocsi, de f0galmam sincs!

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.27 0 0 topiknyitó
Hello!
A kérdés adott, van-e értelme RDS-es rádiót vásárolni, tud-e annyit, hogy ezért érdemesebb több pénzt kiadni, mint ha egy sima tuneres készüléket vásárolnék?
Ha igen, akkor melyik típust érdemes választani?
Feri

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!