Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.04.01 0 0 6195

Észak-Macedónia megverte a németeket idegenben, ez figyelmeztető kell, hogy legyen az EB-re nézve, hogy nem szabad őket lebecsülni!

nj Creative Commons License 2021.03.30 0 0 6194

Az U21 6-1-re nyert és továbbjutott.

 

A felnőttek is hozták a maguk meccsét, 7-0-ra nyertek Gibraltáron, de, sajnos, Blind ráesett a térdére és hordágyon vitték le. A lettek viszont 0-2-ről és 1-3-ról egyenlítettek Isztambulban, így már a törökök is vesztettek 2 pontot.

 

Legközelebb török-montenegrói és norvég-holland meccsek lesznek a VB-selejtezőcsoportban. Két vendéggyőzelemben reménykedem.

Gyenyi Creative Commons License 2021.03.28 0 1 6193

"Erre van is bizonyíték, vagy csak feltételezés?"

Az mondta, hogy rosszul esett neki, hogy csak az U21 lett, mert úgy érzi, helye a nagyok között van. Később hozzátette, hogy ebbe beletörődött, és mindent meg akar tenni az U21 sikeréért. Az nem sikerült, és most már nem is fog sikerülni. Könnyen el tudom képzelni, hogy még nem dolgozta fel csalódását, és azért (is) volt ilyen gyenge. De az is lehet, hogy az U21-hez már (valahol belül) túl nagynak érzi magát. Bár eddig összesen egy válogatottság után erre sok oka nincs.

 

"De Wit, vagy Reis. De Wit azért talán többet megy előre. "

Az biztos. Engem zavarna, ha két hasonló típusú 10-es játszana. Ekkelenkampot jobbnak tartom. De Wit maradjon alternatívának, ha másképp nem menne. Azt nehezebben tudom elképzelni, hogy olyan helyzet lesz, melyben bárki helyett is Reisnek kellene bemennie. Azt igen, hogy Reis helyett valakinek. Legyen az De Wit!

 

"lehet, hogy Gravenberchhel, Stengs-szel, Malennel több esély lett volna."

Az nem lehet, hanem biztos. Hogy az mire lenne elég, nem tudjuk.

 

"Ha már Veerman és Ihattaren nincs."

Talán lett volna értelme Veermannal beszélni. Ihattaren be nem válogatása viszont nagy hiba volt. Beválogatása még a PSV-nek is jó lett volna, mert valószínűleg egy jobb, lelkesebb Ihattarent kaptak volna vissza.

Előzmény: nj (6192)
nj Creative Commons License 2021.03.28 0 0 6192

"Meg volt sértődve, hogy nem a nagy válogatott keretében volt..."

 

Erre van is bizonyíték, vagy csak feltételezés?

 

"Reis, Ekkelenkamp, Harroui (Ha Lang nincs, sajnos nincs más.) Kluivert, Brobbey, Gapko..."

 

Nem tudom, melyik lenne jobb (kevésbé rossz...), De Wit, vagy Reis. De Wit azért talán többet megy előre. De sok választási lehetőség tényleg nincs. Viszont az is látszik, hogy ez a keret annyira nem jó, mint amennyire esetleg a nevek alapján remélni lehetett. Mondjuk, lehet, hogy Gravenberchhel, Stengs-szel, Malennel több esély lett volna. Ha már Veerman és Ihattaren nincs.

Előzmény: Gyenyi (6190)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.28 0 0 6191

Lang visszament Belgiumba.

Előzmény: Gyenyi (6190)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.28 0 0 6190

A nagyokról nehéz mit mondani. Sokkal jobb benyomást keltettek, mint a törökök ellen, de hiányzott egy gólerős csatár. Bár egy kis szerencse is segített volna. Az most már egymás után másodszor cserbenhagyta a csapatot. Valóban jó lenne sok góllal nyerni kedden.

 

Az U21 edzője nem normális. Ha volt ellenfél, amelyik ellen Boadu jó lehetett volna, azok a németek voltak. Sokat voltak térfelünkön, és mentek is előre hosszú labdák, de, különösen, miután Lang lement, csak Kluivert volt e hosszú labdákra. Persze talán még jobb lett volna, ha az edző a keret legjobb középcsatárával, azaz Brobbeyval kezd. Bármelyik helyett De Witet tettem volna a kispadra, és Lang lett volna a 10-esem. Hogy Lang sérülése után sem tette be egyik spiccét, az teljesen felfoghatatlan. Még akkor is, ha Kadioglu nem is volt rossz. Csak nem rá lett volna szükség. Jó lenne egy kreatív középpályás a keretben, de olyan nincs. Koopmeiners elég kreatív, de nem mostani formájában. Őt különben sem értem. Meg volt sértődve, hogy nem a nagy válogatott keretében volt, de, hogy oda visszakerüljön, sokkal jobbnak kellene lennie. Nagyon hiányzik Ihattaren és J. Veerman. Ma kiderül, mennyire súlyos Lang sérülése. Ütközés okozta, és az 1-2 nap alatt, azt mondják, rendbe jöhet. Szép lenne, mert ő is jó lenne 10-esnek.

A tegnapi meccset az edző rontotta el. Ha már nem kezdett olyannal, miért nem küldött be sokkal előbb egy gyors, gólerős csatárt. És miért pont a leggyorsabb csatárt cserélte le?

A magyarok is tömören fognak védekezni. Nem látom, ki fogja tudni ezekből azt a védelmet feltörni. Arra a meccsre kell egy középcsatár, de nem a tömör védelmek ellen használhatatlan Boadu. Ha Lang nem játszhat, akkor De Wit helyett, a nála jobb focista Ekkelenkamp kell.
A védelem maradhat. Előtte: Reis, Ekkelenkamp, Harroui (Ha Lang nincs, sajnos nincs más.) Kluivert, Brobbey, Gapko (ha képes 4 napon belül két meccset játszani. Hiszen sérülése óta tegnap játszott először több, mint 45 percet. Félek, megbeszélték Schmidttel, hogy csak egy meccset játszik végig.)

Előzmény: nj (6189)
nj Creative Commons License 2021.03.27 0 0 6189

A 4 pont megvan.

 

A felnőttek meccsén érvényesült a papírforma, sikerült  megtörni a lettek ellenállását. Az ellenfél elég gyengécske, végig védekeztek és szabálytalanságokkal tördelték a folyamatos játékot, így elég sok nehézséget okoztak, de ha befújják 0-0-nál a 11-est és/vagy bemegy a két kapufa egyike, akkor hamarabb jöhetett volna az első gól. Mindegy, a lényeg a 3 pont és az megvan. Gibraltáron ennél több góllal kellene nyerni.

 

Az U21 semmivel sem volt jobb, mint a románok ellen. Nem volt magas színvonalú, vagy látványos a játék, inkább csak a küzdelem zajlott a két 16-os között, sok ütközéssel, számtalan eladott labdával. Bár, a vezető gólig meddő holland fölényt láttunk (egy kapufa ott is belefért), de a német kapus hibája után megszerzett holland vezetés után fordult a kocka, akkor meg a németek nyomtak, akik a hajrában kiegyenlítettek. A döntetlen igazságos, egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Az összeállítást nem értettem. Az rendben volt, hogy Botman visszakerült a csapatba, de Teze sem maradt ki, ezt úgy sikerült megoldani, hogy Zeefuik került a padra és Teze jobbhátvéd lett. Reis helyett Harroui játszott, ez is rendben volt. Boadu helyett Gakpo kezdett, tulajdonképpen ez is várható volt. De Lang sérülése után én inkább előre cseréltem volna, Boadut, vagy Brobbey-t küldtem volna be. De ha akkor nem, akkor Kluivert helyeet küldtem volna be valamelyiküket. Vagy Boadut, hogy egy kontránál legyen kit kiugratni, vagy Brobbey-t, hogy legyen valaki elől, aki mg tudja tartani a labdákat. Brobbey végül beáált, de még később, mint az első meccsen. Nem értem... A középpályáról továbbra is hiányzik a kreativitás, Koopmeiners és De Witt szürke iparosok, ők nem fogják megváltani a világot. Bár, Koopmeiners nem játszhat az utolsó meccsen sárga lapok miatt, Lang aligha lesz hadrafogható, így talán eljön Ekkelenkamp ideje.

Mindenesetre eddig csalódás, amit nyújtanak.

Előzmény: Gyenyi (6186)
nj Creative Commons License 2021.03.27 0 0 6188

"Oranje : Krul: Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal - Wijnaldum, Klaassen, De Jong - Berghuis, De Jong - Depay"

 

Az a kötőjel Luuk de Jong és Depay között véletlen, ugye? Nem azt jelzi, hogy L. de Jong Depay mögött játszik, mert az butaság lenne. Amúgy, egyetértek az összeállítással.

 

"Oranje U21: Scherpen - Zeefuik, Schuurs, Botman, Bakker - Reis, De Wit, Koopmeiners - Lang, Gapko, Kluivert"

 

Ez vizont nem tetszik. A védelmet nem bolygatnám. A középpálya ugyanaz, így nem lesz veszélyesebb a támadójáték. Reist mindenképpen kihagynám. Koopmainersnek és Boadunak azért adnék még egy esélyt.

 

Játszhatnánk 4-4-2-őt is, ha ahhoz van meg a játékosanyagunk. 

 

Scherpen - Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker - Harroui, De Wit, Lang, Koopmeiners - Boadu, Kluivert

 

vagy, ha ragaszkodunk a 4-3-3-hoz:

 

Scherpen - Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker - Harroui, Ekkelenkamp, Koopmeiners - Kluivert/Gakpo, Boadu, Kluivert/Lang

 

 

Előzmény: Gyenyi (6186)
nj Creative Commons License 2021.03.27 0 0 6187

"Botmannak több esélye van kezdeni. Kicsit komolyabb csapatban jó, mint Doekhi."

 

Csak éppen sérüléssel bajlódik és azt sem tudom, hogy most egészséges-e. Én nem bontanám meg az egyetlen jól működő csapatrészt, a Schuurs-Teze tengelyt.

 

"Azért Kluivert is csak annyira ballábas, hogy ballal is tud lőni. Beadni nem szokott."

 

Annak idején az Ajaxban még tudott.

 

"De balról is lehet jobbal beadni, és jobbról is ballal."

 

Igen, de nem futtából. Meg kell állni, visszavenni a labdát, az már ütemvesztés. Illetve, lehet még külsővel, de ahhoz nagyon biztos rúgótechnikával kell rendelkezni.

 

"Harroui is sokkal kreatívabb, mint Reis."

 

Igaz.

 

"Ekkelenkamp ebben a csapatban csak De Wit helyett játszhatna. És talán gólerősebb is lenne. Nekem eddig nem tűnt fel, hogy kreatív."

 

Szerintem, nem. De Wit valójában nem 10-es, csak most azt játszattak vele. Pedig ahhoz hiányzik minden képessége. Lehet, hogy a kreatív nem jó kifejezés, abban az értelemben valóban nem, ahogy Ziyech. Nem irányító játékos. Azt a szerepet, elvileg, Koopmeinersnek kellene betöltenie, amolyan mélységi irányító szerepkörben, ahogy Blind, vagy Eiting teszi. De kellene egy olyan ember is, aki kapcsolatot tud teremteni a labdát felhozó középpályások és a csatárok között. Ekkelenkampnak elvileg megvan a képessége ahhoz, hogy az összjátékból kivegye a részét, passzolni is tud, be is indul az üres területekre, kapura is veszélyes. Más kérdés, hogy ezt az utóbbi időben ritkán mutatja be az Ajaxban. Viszont, Ihattaren és Veerman hiányában azzal kell főzni, aki a keretben van.

 

"Nem az a kérdés, hogy javul-e, hanem, hogy neki valóan játszik-e az ellenfél. Tulajdonképpen jó formában van. Domináns ellenfelek ellen jó is."

 

Akkor ez lehet, hogy jó lesz, a németek feltehetően dominálni akarnak. lehet, hogy nekünk nem kellene ugyanazt erőltetni. Brobbey-val egyelőre nem kezdenék a németek ellen, a játék képétől, eredménytől függően küldeném be.

Előzmény: Gyenyi (6185)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.27 0 0 6186

Arra számítanak, hogy mindkét Oranje 2-3 helyen megváltozik.

Oranje : Krul: Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal - Wijnaldum, Klaassen, De Jong - Berghuis, De Jong - Depay

Oranje U21: Scherpen - Zeefuik, Schuurs, Botman, Bakker - Reis, De Wit, Koopmeiners - Lang, Gapko, Kluivert

 

Ha így lesz, még kérdés, hogy az "öregek" 6-ossal játszanak, azaz De Jong a védelem előtt lesz két támadó középpályással vagy Klaassen lesz a 10-es, és mögötte a másik kettő. Ez jobb lenne, mert két támadó középpályás, ha nincsenek összeszokva, zavarhatják egymást.

Az U21-nél remélem, hogy tévednek, és Reis helyett Harroui kezd. Botmant nem tenném be. Teze a csapat egyik legjobbja volt. Ami az indításokat illeti, még jobb volt, mint Schuurs.

Legalább 4 pont kötelező, de legyen 6!

Gyenyi Creative Commons License 2021.03.26 0 0 6185

Maradjunk annyiban, hogy Kluivert és a De Wit a jobbak közé tartoztak. Kluivert helyzeteket teremtett, De Wit ott volt, ahova a labda ment, aztán kihagyta a legtöbbször Kluivert által teremtett helyzeteket. Lang azért annyira nem volt rossz, mint Boadu, Reis vagy Bakker, mert legalább, ha nagyon keveset is, de jó dolgokat is csinált.

 

"Én azt hittem, hogy Doekhi fog játszani valamelyikükkel"

Botmannak több esélye van kezdeni. Kicsit komolyabb csapatban jó, mint Doekhi. Félek, hogy Van de Looi Botmant tartalékolta a komolyabb ellenfél, a németek ellen. Ha így van, egyrészt butaság volt, másrészt így volt jó a védelem. :)

 

"És ha nem fordított szélsőkkel állnánk fel, "

Azért Kluivert is csak annyira ballábas, hogy ballal is tud lőni. Beadni nem szokott. De balról is lehet jobbal beadni, és jobbról is ballal. Ziyechnek ez egész jól megy, és nemrég még Antonynak is ment. Stengs és Ihattaeren is jól adnak be rossz oldalukról. Persze, aki meg sem próbálják, annak nem megy.

 

"Egy jó Ekkelenkamp, Veerman, vagy Ihattaren segíthetne ezen, de csak Ekkelenkamp van a keretben."

Harroui is sokkal kreatívabb, mint Reis. Ekkelenkamp ebben a csapatban csak De Wit helyett játszhatna. És talán gólerősebb is lenne. Nekem eddig nem tűnt fel, hogy kreatív.

 

"És ha Boadu nem javul"

Nem az a kérdés, hogy javul-e, hanem, hogy neki valóan játszik-e az ellenfél. Tulajdonképpen jó formában van. Domináns ellenfelek ellen jó is.

 

Gapko lassan formába jön. Nemrég jött vissza elég hosszú sérülésből. Ha nem is kezdenék még vele, de hamarabb beküldeném. És eleve Brobbeyval kezdenék. Jobb, mint Boadu. És nem csak az utolsó 10 percben használható. Az Ajaxban az Atalanta ellen az első félidőben talán ő volt a legjobb.

Előzmény: nj (6184)
nj Creative Commons License 2021.03.26 0 0 6184

"Szerintem Kluivert, főleg az első félidőben, jobb volt nála."

 

Kluivert jó volt, de csak a helyzetkialakításban, előkészítésben, a kapura ő sem volt veszélyes.

 

"Jó csak Scherpen, Schuurs és Teze volt."

 

Igen. Én azt hittem, hogy Doekhi fog játszani valamelyikükkel, mert nem akar két jobblábas védőt középre állítani, de ez a páros most jól működött, magabiztosak voltak, még Schuurs sem hibázott, sőt, gólt is fejelt. Scherpent pedig ilyen jónak még nem is láttam. De Wit és Kluivert még többé-kevésbé megfelelt. Zeefuik is rossz volt, de legalább igyekezett. Viszont Bakker, Reis, Koopmeiners, Boadu és Lang kimondottan pocsék volt.

Ebből a középpályából - legalábbis Koopmeiners jelenlegi formájában -, teljes mértékben hiányzik a fantázia és a kreativitás. A másik kettőtől nem is várható el ilyesmi. Egy jó Ekkelenkamp, Veerman, vagy Ihattaren segíthetne ezen, de csak Ekkelenkamp van a keretben. És ha nem fordított szélsőkkel állnánk fel, tehát Kluivert menne a bal oldalra, a jobblábas Gakpo (vagy Lang) pedig a jobb oldalra. De láttuk, hogy Langnak nem ízlik ez a szerep, tehát inkább Gakpo. És ha Boadu nem javul, akkor előbb kell behozni Brobbey-t, úgy a 60-65. perc környékén.

 

Előzmény: Gyenyi (6183)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.26 0 0 6183

"Az abból nem fog kiderülni, ha esetleg megverjük a letteket."

Abból nem. De abból esetleg igen, ha mások kezdenek, illetve mások lesznek a szerepek.

 

"Tekintve, hogy az pont hattal több, mint amit a teljes kezdő csatársor összehozott, jó!"

Szerintem Kluivert, főleg az első félidőben, jobb volt nála. De a másodikban már egyikük sem volt sehol. A többi támadó valóban még rosszabb volt. Azért jónak nem mondanék olyat, aki ennyi helyzetet kihagy. Jó csak Scherpen, Schuurs és Teze volt.

 

"Ebből is látszik, hogy nem volt hiba hagyni őket elmenni az Ajaxból, ahogy De Wit, Matusiwa, Lang, Botman esetében sem. Brobbey-t sajnálom egyedül."

Botman és Lang még jó lenne a kispadon, de megértem, hogy azért nem maradtak. Lang számára a kispad is kérdés lett volna, mert Promes és Labyad, szerintem, ami Labyadot illeti jogtalanul, előtte álltak. (Miután Lang elment, már Promes is jogtalanul előzte volna meg.) Amikor Matusiwa elment, nem gondoltuk, hogy Alvarez kb. ugyanabban a szerepben lesz jó, és hogy eleve erre a szerepre szükségünk lesz. Nem biztos, hogy Matusiwa nem lenne jobb erre, de ezt már nem tudjuk meg. Persze ez nem ennek a topiknak a témája.

Előzmény: nj (6182)
nj Creative Commons License 2021.03.26 0 0 6182

"Tetet a második félidőben jobban lehetett látni, és akkor nekem tetszett."

 

Nekem senki nem tetszett, csak a csereként beálló Klaassen. A többiek egymást múlták alul. Tete hol volt pl. a harmadik török gólnál?

 

"Egyszerűbb lett volna hamarabb beküldeni az idei Gravenberchet."

 

Akkor már olyat kellett, aki kapura is veszélyes.

 

"Szombaton meglátjuk, mit tanult e meccsből."

 

Az abból nem fog kiderülni, ha esetleg megverjük a letteket. Legfeljebb a törökök elleni visszavágón, vagy a norvégok ellen.

 

"Lelkes volt. 6-szor fejelt a kapus kezébe vagy mellé. Az jó?"

 

Tekintve, hogy az pont hattal több, mint amit a teljes kezdő csatársor összehozott, jó!

 

"Novemberben beválogatták, de nem részletezett privát okok miatt lemondta a meghívást."

 

Igaz.

 

"Lang problémája volt, hogy a belgáknál szabad szerepben játszik és rá épül a csapat játéka. Most szélső volt, különösebb szabadság nélkül, és neki kellett volna másokat kiszolgálnia."

 

Ez is egy lehetséges magyarázat. De akkor az Ajaxban valóban nem volt jövője, mert ott ezt a szerepkört nem biztosították volna neki és tartok tőle, hogy az U21-ben sem fogják. A felnőtt válogatottban Depay tölti be ezt a szerepet, de Lang azért nem tart ott, hogy hozzá szabják egy csapat játékát.

 

"Zeefuiktól is többet vártam. Talán, ha egy használható beadása volt. Különben semmi jót nem csinált. Bakker sem, de ő máskor is ilyen."

 

Ebből is látszik, hogy nem volt hiba hagyni őket elmenni az Ajaxból, ahogy De Wit, Matusiwa, Lang, Botman esetében sem. Brobbey-t sajnálom egyedül.

Előzmény: Gyenyi (6181)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.25 0 0 6181

"Én Dumfriest jobbnak tartom Tetenél."

Tetet a második félidőben jobban lehetett látni, és akkor nekem tetszett. Dumfries tegnap semmivel nem volt jobb. Régen volt utoljára jó. Sokat fut fel, de a PSV-ben ritkán megy hátra védekezni. Igaz, a másik oldalon Max sem.

 

"Én nem tudom, mit láttok Weghorstban, de ha benne van minden reményünk, akkor nagy a baj."

Minden reményem nincs benne, de szerintem jobb, mint Luuk de Jong. De nem Depay helyett venném a keretbe, és nem is lenne nálam kezdő. Szerintem focizni is tud, elég technikás góljai vannak és a német bajnokság egyik legjobb centere. A Luuk de Jonghoz való ragaszkodása minden szövetségi kapitánynak olyan, mint a De Roonhoz való ragaszkodás. Számomra érthetetlen.

 

"a tavalyi Van de Beeket beküldtem volna De Roon helyett."

Egyszerűbb lett volna hamarabb beküldeni az idei Gravenberchet. Nem sokat játszott, de rosszat azalatt nem csinált. Berghuis helyett pedig bemehetett volna Stengs. Rosszabb nem tudott volna lenni. Gondolom, Van de Beek azért van a keretben, hogy érezze a bizalmat, de nem hiszem, hogy fog játszani. Hogy Babel miért van, nem tudom.

 

"A barátságos meccsekre, de még a Nemzetek Ligája-meccsekre is lehetett azt mondani, hogy nincs (akkora) tétje, lehet próbálkozni, de ez már tétmeccs! "

Sokat számított, hogy csak érzései alapján állíthatta össze a csapatot, hiszen komoly edzésre a meccs előtt nem volt idő. Persze cserélhetett volna hamarabb és okosabban. Szombaton meglátjuk, mit tanult e meccsből.

 

"De Wit, szerintem, jó volt. "

Lelkes volt. 6-szor fejelt a kapus kezébe vagy mellé. Az jó?

 

"Joey Veerman hogyhogy nincs itt?"

Novemberben beválogatták, de nem részletezett privát okok miatt lemondta a meghívást. Azóta nem kell a szövetségi kapitánynak. Nem csak neked hiányzik az U21-ben. :)

 

"Bodau és Lang volt a két legnagyobb csalódás, de Koopmeiners is elég gyenge volt."

Boadu számomra nem volt csalódás. Tegnap sok védő között kellett volna a technikájára támaszkodnia. Olyanja nem nagyon van. A németek ellen talán több helye lesz, mert ők csak nem állnak be védekezni! Akkor a gyorsaságára támaszkodhat. Lang problémája volt, hogy a belgáknál szabad szerepben játszik és rá épül a csapat játéka. Most szélső volt, különösebb szabadság nélkül, és neki kellett volna másokat kiszolgálnia. Számomra Koopmeiners volt a legnagyobb csalódás. Igaz, a PSV ellen is volt két ijesztő labdavesztése, de azt hittem, ez csak kisiklás volt. Tegnap kiderült, hogy ő (mostanában) ilyen. Zeefuiktól is többet vártam. Talán, ha egy használható beadása volt. Különben semmi jót nem csinált. Bakker sem, de ő máskor is ilyen. Reistől is többet vártam, igaz csak a hírre alapján.

 

" Jobb eredményt kell elérni a németek ellen, mint a románoknak. "

Ez igaz. Azt hittem, hogy csak egy jut tovább. Az a VB, bár a második is kijuthat a VB-re, de az már nehezebb. Azért megnyugtató lenne, ha szombaton mindkét csapat nyerne.

Előzmény: nj (6180)
nj Creative Commons License 2021.03.25 0 0 6180

"Többször nem jutottak kapunk közelébe. Tegnap nem a védelmen, pontosabban a védekezésen múlt a kudarc."

 

OK, azt aláírom, hogy nem a védelmen, hanem a védekezésen, amiben részt kellene vennie az egész csapatnak. A középpályás védekezésünk nagyon gyatra volt, de a két szélsőhátvéd sem volt jó.

 

"Én ugyan Stekelenburggal kezdtem volna, de hátul a többinél jobbat nem tudtam volna kitalálni."

 

Én Dumfriest jobbnak tartom Tetenél. A többieknél jobbat valóban nehéz lett volna kitalálni ennyi sérült/beteg játékosnál. Én is Krult tettem volna be - és nagyon rosszul tettem volna. Nem tudom, volt-e egyáltalán védése.

 

"De a Malen - Weghorst csere sem lett volna rossz, ha Weghorst a keretben lett volna."

 

Én nem tudom, mit láttok Weghorstban, de ha benne van minden reményünk, akkor nagy a baj. Olyan, mint Dost, vagy Luuk de Jong, lehet ívelgetni a fejére. De akkor fordított szélsőkkel nem érsz semmit, tőlük nem jönnek majd beadások. De ha már valakit be akarsz hozni Malen helyett, akkor ott van De Jong. De ő addigra már pályán volt.

Sajnos, túl sokan mondtak csődöt, annyit nem lehet cserélni. Nem tudom, mennyire esett vissza Van de Beek formája, a tavalyi Van de Beeket beküldtem volna De Roon helyett. Pontosabban, Wijnaldum helyett, mert nálam De Roon helyett eleve Klaassen kezdett volna.

 

Mindent egybevetve, amióta De Boer átvette a válogatottat, kevés igazán jó meccset játszottunk, az, hogy ennyire visszaestünk, az ő felelőssége is. A barátságos meccsekre, de még a Nemzetek Ligája-meccsekre is lehetett azt mondani, hogy nincs (akkora) tétje, lehet próbálkozni, de ez már tétmeccs! 

 

"Még az U21-ről valamit. Azt jó volt látni, hogy az Ajaxosok jók voltak. Azt kevésbé, hogy a volt Ajaxosok viszont nem."

 

Azért nem teljesen, De Wit, szerintem, jó volt. Joey Veerman hogyhogy nincs itt? Őt még a bő keretben sem láttam. Mi lehet ennek az oka? Bodau és Lang volt a két legnagyobb csalódás, de Koopmeiners is elég gyenge volt.

 

"Nekik nehéz lesz most már. Szombaton a németek ellen kell nyerniük."

 

Nem feltétlenül. Jobb eredményt kell elérni a németek ellen, mint a románoknak. Mert a magyar válogatott, szerintem, nem fog pontot szerezni. De ha teszi, akkor inkább a románok ellen tegye.

Előzmény: Gyenyi (6179)
Gyenyi Creative Commons License 2021.03.25 0 0 6179

" a Van Dijk vezérelte védelem kevés gólt kapott."

De ezt miért De Boerral kapcsolatban írod? Amióta Van Dijk sérült, a Liverpool pocsék és a válogatott is megérzi ezt. Különösen azért, mert De Vrij és Ake is sérültek. És ezzel együtt a védelem nem nagyon hibáztatható a vereségért. De Ligt jó volt, és Blindnek sem volt védekezési hibája. Az első gól egy kontra volt, melyet a középpályán kellett volna megállítani. Végül egy távoli rossz lövés De Ligtről a kapuba pattant. A második gól is kontrából született, majd egy csatár 11-est okozott. Erről sem tehetett a védelem. A harmadik gól egy távoli, jó lövésből született, mely nem volt olyan erős, hogy ne lehetett volna kivédeni. De ez is Van Dijkkel is gól lett volna. A negyedik gól Wijnaldum szabálytalankodása miatti szabadrúgásból született. Ehhez sem volt köze a védelemnek. Többször nem jutottak kapunk közelébe. Tegnap nem a védelmen, pontosabban a védekezésen múlt a kudarc. A csatársor és a középpálya volt pocsék. Én ugyan Stekelenburggal kezdtem volna, de hátul a többinél jobbat nem tudtam volna kitalálni. Talán De Boer rájön, hogy De Roon (ahogy az U21-ben Reis) nem kell a válogatottban. Wijnaldum pocsék volt, és már a szünetben jó lett volna a De Roon - Gravenberch és Wijnaldum - Klaassen csere. De a Malen - Weghorst csere sem lett volna rossz, ha Weghorst a keretben lett volna. :( Depay is pocsék volt, de ő mindig képes egy nagyszerű akcióra, gólra, gólpasszra. Frenkie de Jong sem szabadna, hogy egy olyan meccsen, melyen valakinek fel kéne ráznia a csapatot, ilyen szürke legyen.

Jó bíráskodással egész más lett volna a meccs, de ilyen játékhoz pech szokott társulni.

Még semmi nincs veszve, de a kezdés nem reménykeltő.

 

Még az U21-ről valamit. Azt jó volt látni, hogy az Ajaxosok jók voltak. Azt kevésbé, hogy a volt Ajaxosok viszont nem. Nem értem, miért kellett Brobbeyt olan későn beküldeni. És azt sem, hogy miért maradt Reis 90 percig a pályán. Legkésőbb a szünetben bel kellett volna küldeni helyette Harrouit vagy Kadioglut. Nekik nehéz lesz most már. Szombaton a németek ellen kell nyerniük. Ha azt nézzük, milyen klubok kezdőiből áll a csapat, akkor van remény. Persze nem a tegnapi játékkal.

Előzmény: nj (6172)
Neeskens Creative Commons License 2021.03.25 0 0 6178

A lettek és gibraltár elleni meccs akkor sem szabadna hogy gondot okozzon ha 10 percel a meccs előtt ébresztenék fel a csapatot. Majd kiderül.
Sajnos a kereten már nem szabad változtatni így csak ebből gazdálkodhatunk. Az én kezdőm a következő lenne....

Stekelenburg - Tete, De Ligt, Blind, Wijndal - Frenkie, Klaassen, Wijnaldum - Depay, Luuk de Jong, Malen

A két bekk csak azért ez mert más nincs...Dumfries sem jobb

Középen akármilyen is a játék, eredmény a félidőben Gravenberchet behoznám, kapjon lehetőséget.

Neeskens Creative Commons License 2021.03.25 -1 0 6177

Ez a mai meccs nagyon szép volt, gratulálok a srácoknak a semmiért....Szulejmán jól megszopatta a csapatot.

Mit lehet erről mondani? Szenvedés volt nézni a meccset. Sokszor már azon voltam, hogy kikapcsolom. Még az otthoni edzést is felfüggesztettem a meccs miatt...kár volt.

Az első 70 percben talán az utóbbi idők legpocsékabb játékát láthattuk. Az hogy többet volt nálunk a labda az nem sokat mond. Több szögletünk volt, szintén nem tényező. Hogy nem volt gólhelyzetünk? Ez már mutatja az egész lényegét. Az is tény, hogy 2x is rápacsálltunk a bíróval. A török gól előtti kezezés büntető volt, De Ligt fejese pedig 99,9%-ban érvényes gól. Ideje lenne már bevezetni a válogatott meccseken is a VAR-t és a gólvonal-technológiát. Ezekkel másképp alakult volna. De nem menti fel a csapatot és De Boert hogy szarok voltunk.
A cserék után lett jobb az egész aminek a kulcsa Klaassen volt. Az utolsó 24 perc már jobb volt, 2 gól, 2 gólhelyzet, 1 kihagyott büntető.
Megérdemeltük a vereséget.

Olyan játékosoknak mint Krul, Tete, Wijndal, De Roon, Berghuis egy normális holland válogatottban nem lenne helye. Padon még talán valakinek de a kezdőben egyiknek sem.

 

Krul legalább 2 gólban hibás volt. Tete, Wijndal semmit nem csináltak a passzolgatáson kívül. De Roon pedig csak visszafogja az egész középpályát, nem támadó csapatba való. Amúgy ma minden játékos aki a kezdőben volt, szörnyen játszott.
Ajax meccseket látva Stekelenburg is sokkal jobb lett volna. Timber (ha nem lenne sérült) és Rensch is jobban megfelelnének bekkeknek. Klaassen ma is megmutatta hogy erősítés lenne és nem a padon kellene ülnie. De még esküszöm, Brobbey-al is jobban járnánk középen mert akkor Depay szélre mehetne.
Van Dijk nélkül nincs vezére a csapatnak.

Már az első félidőben cseréltem volna legalább kettőt de a félidőben biztos átálltam volna 3-4-3-ra mert rossz volt nézni az egészet.

 

"Frank de Boer láthatóan továbbra sem tudja átlépni az árnyékát."

Ez a De Boer-foci egy nagyon gyenge lélektelen játék, egy semmi. Ugyanez volt az Ajaxnál is. Fél a változtatástól és inkább ragaszkodik a régi játékhoz.


"És továbbra is hiányzik egy klasszis csatár. Depay kevés."

Már régóta hiányzik. Depay nagyon jó általában de egy ember nem elég.

 

 

Előzmény: nj (6172)
nj Creative Commons License 2021.03.24 0 0 6176

1-1 lett a vége, ez is csalódás.

 

Scherpen jól védett, neki köszönhette a Jong Oranje, hogy a végén maradt az x. A védelemből Schuurs és Teze többnyire jól játszott, volt, egy-két rövid felszabadítás, amiből a románok kapura lőttek, de sok jó blokk is. Zeefuik embertelenül sokat futott, de rendszerint teljesen hasztalanul, mert a beadásainak zöme nem talált embert. Bakker sokkal szürkébb volt a másik oldalon. Reis semmi érdemlegeset nem csinált, Koopmeinerstől is többet vártam, De Wit viszont jó volt. Kluivert rendben volt, igyekezett, voltak ügyes dolgai. Boadu megmutatta, miért nem alkalmas arra, hogy az Ajax centere lehessen, talán csak a középkezdésnél ért labdába. Lang nagy csalódás, a róla érkező hírek alapján. Ez a teljesítmény olyan volt, mint amit az Ajaxban láttam tőle tavaly. Azaz gyenge.

Gakpo nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz, Brobbey pedig már későn jött be.

 

A nagy probléma, hogy nem tudtunk építkezni, átjátszani a középpályát. Reis erre nem alkalmas, Koopmeiners hosszú labdákat lődözött előre, amit rendre az ellenfelek védői szereztek meg, De Wit próbálkozott még talán legjobban, de azt tudjuk, hogy ő nem egy Frenkie de Jong és nem is egy Van de Beek. Nagyon hiányzott egy jó Ihattaren. A két szélső próbált hátramenni a labdákért, de nem sok köszönet volt benne.

 

A németek ellen Brobbey-val kezdenék Boadou és Ekkelenkamppal Reis helyett. Ha Gakpo jobb lett volna, akkor őt is betenném Lang helyett, így azonban Noa kapna tőlem még egy esélyt, hogy bizonyítson.

 

 

nj Creative Commons License 2021.03.24 0 0 6175

Neten. Ezt nem adta a magyar TV.

Előzmény: de Bilde (6174)
de Bilde Creative Commons License 2021.03.24 0 0 6174

Hol nézed? M4 a magyart adja, Duna World nem sportot. Remélem, ha már hazai rendezésű, van valami csatornája.

Előzmény: nj (6173)
nj Creative Commons License 2021.03.24 0 0 6173

Az U21-eseknek is cserélni kellene, mert ez így nem megy. Reis, Boadu, Lang le, Ekkelenkamp, Brobbey, Gakpo be.

nj Creative Commons License 2021.03.24 0 0 6172

Gyenge játék - különösen az első félidőben -, megérdemelt vereség. Frank de Boer láthatóan továbbra sem tudja átlépni az árnyékát. Koeman alatt sem volt nagyon látványos támadójáték, de legalább a védekezés össze volt rakva, a szervezettség megvolt, a Van Dijk vezérelte védelem kevés gólt kapott.

A 4 kapott gól rengeteg, annyival nem lehet jó eredményt elérni.

A középpályán kevés kreatív játékos játszott, Wijnaldum helyett legkésőbb a félidőben be kellett volna küldeni Klaassent, de én még Van de Beeket is megkockáztattam volna De Roon helyett. 0-3-nál már felesleges óvatoskodni.

És továbbra is hiányzik egy klasszis csatár. Depay kevés.

 

És ha ez még nem lenne elég, a bíró is szinte minden kétséges esetben a törökök javára döntött, holott az első gól előtt 11-est kellett volna ítélnie Hollandia javára és De Ligt fejese is minimum gyanús volt, de itt nincs VAR.

Emellett a törököknek minden összejött (pl. megpattanó labda), a hollandoknak semmi.

 

De minden külső tényezőtől függetlenül ismétlem: ez a játék nagyon kevés.

Előzmény: nj (6168)
nj Creative Commons License 2020.12.22 0 0 6170
Neeskens Creative Commons License 2020.12.17 0 0 6169

Így van. Ha ezt a csoportot nem tudjuk megnyerni, akkor semmi értelme nem lenne kijutni mert ott nem lenne keresnivalónk. De akkor azt mondom hogy az egész csapatot ki kellene cserélni edzővel együtt.
Tavaszi meccsekre De Ligt már lesz (ha nem sérül le megint), őszre pedig valószínúleg Van Dijk is.

Előzmény: nj (6168)
nj Creative Commons License 2020.12.16 0 0 6168

Egyetértek! Ha itt nem leszünk csoportelsők, akkor nem érdemeljük meg a részvételt. Lehet, hogy csoportmásodikként a rájátszásban nehezebb ellenfelet kapnánk.

Előzmény: Neeskens (6167)
Neeskens Creative Commons License 2020.12.16 -1 0 6167

Még nem jött szóba, de ki mit szól a VB-selejtező csoportunkhoz ???

HOLLANDIA, Törökország, Norvégia, Lettország, Montenegró, Gibraltár

 

Szerintem papíron nem nagyon kaphattunk volna könnyebb ellenfeleket, a formákat nézve pedig tényleg nem. Törökök elég messze elmaradnak önmaguktól, Norvégok még talán beleszólhatnak inkább, a másik 3 csapat ellen pedig pontot sem szabadna veszítenünk.

A szememben kötelező és illő lenne megszerezni az első helyet.

nj Creative Commons License 2020.10.18 0 0 6166

Ha fel is épül az EB-re, játékban biztosan nem lesz. Ráadásul, ki tudja, hogy olyan lesz-e a térde, mint azelőtt.

De Ligt elvileg novemberben talán már edzhet, legalábbis korábban 2-3 hónapot mondtak, hogy annyit kell kihagynia. 

A Nemzetek Ligája nem nagyon érdekel, azokat barátságos meccsnek tekintem, de az EB-re jó lenne, ha minden fontos ember egészséges lenne. Végszükség esetén egy De Vrij - De Ligt duóval (+ Ake) is neki lehet menni az EB-nek, bár Van Dijk nemcsak a pályán fontos, nem véletlenül csapatkapitány.

Előzmény: Neeskens (6165)
Neeskens Creative Commons License 2020.10.18 -1 0 6165

Virgil van Dijk úgy tünik 7-8 hónapra is harcképtelenné vált. Súlyosan megsérült ma az Everton ellen.

Nos ez nagyon nem hiányzott az Oranje-nak :( Örülhetünk ha az EB-re felépül.
Most sem Van Dijk, sem De Ligt. "Kicsit" nehéz lesz.

Nagyon gyors gyógyulást és javulást kívánok Virgil !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!