Keresés

Részletes keresés

liberálmensevik Creative Commons License 2002.03.28 0 0 163
Aztán volt egy ilyen Európai Bizottság nyilatkozat is :
"Commission has never refused highway founding" -már ha van pályáztatás..
Előzmény: dez1 (162)
dez1 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 162
Ha jól emlékszem az EU korábbi megnyilvánulásaira, autópályát nem igazán támogatnak, inkább a vasutat részesítik előnyben - ami nem is baj, autópálya csak a minimálisan szükséges menniységben épüljön, mert szétszabdalja a természetet, míg a vasút alig.
psycho-pata Creative Commons License 2002.03.28 0 0 161
Folytatás:

A fideszes fiatalember a Sasvári Szilárd volt. Annyira korrekten, indulatmentesen kommunikált, hogy még elképzelni sem tudom, hogy veszekedni lehetne vele. Először nem tudtam a nevét, de mint látod, megjegyeztem.

Sok ilyen pali kéne....

Előzmény: psycho-pata (158)
tasman Creative Commons License 2002.03.28 0 0 160
Akkor az a Centrum buli tényleg nem jött be, azaz a végén még az MSZP-tŒl vesznek el pár százalékot? Bejutni nem fognak, Kupa pedig felveszi a hálapénzt (vesztéskor csak a fele jár), akárcsak Torgyán...
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 159
"Macisajtom! A királyi tévéről miért nem írsz? "

Mit írjak?
A " megszállt" Aktuálisról?
Benne a jobboldalinak nem igazán aposztrofálható Betlenról és Balóról?

A Hét az igen jobboldali pártos, no d e azt mondom, hár valami ezen az oldalon is kell..

Nahát:)

Előzmény: töpörtyű (153)
psycho-pata Creative Commons License 2002.03.28 0 0 158
Kedves Zala!
Tudom én ezt. Az arroganciát egyik oldalon sem kedvelem, mert van bőven minden pártban "ebből is". A múltkoriban néztem egy beszélgetést az egyik TV csatornán, FIDESZ-MSZP beszélgetés volt, s lényegében a fideszes képviselő jóvoltából volt igen ritka, jó dumcsizás, véleménycsere. Az mszp-s nő az volt, ki valamikoron az év polgármestere volt. Majd folytatom, mert vizitelni megyek.

Előzmény: Zalancelot (150)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 157
"A Centrum párt végre elkötelezte magát a baloldalon.
Vagy ez már régi nóta? "

Olyan régi mint maga a párt...
Mi gondolsz, honna a pénz egy háromhónapos párt kampányára?
Kohn-Bendit budapesti kampánylátogatására?
Ott feszitett a Népszabadságban a Vörös Danival az interjú ("kormányváltás, az kell") alatta meg
Kupa vigyorgott a hirdetésben...

A Centrumot a ballib éppen azért támogtaj, hátha néhány szerencsétlen beveszi hogy "jobbközép" és nem szavaz a Fideszre...
Nem jött be..

Nahát:?)

Előzmény: tasman (156)
tasman Creative Commons License 2002.03.28 0 0 156
A Centrum párt végre elkötelezte magát a baloldalon.
Vagy ez már régi nóta?
lerr Creative Commons License 2002.03.28 0 0 155
A jelenlegi kormány nagy része ott ülne a vádlottak padján, no és a Kövér Laca is:)
Előzmény: Erkölcs Erő Egyetértés (82)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 154
"Lehet, hogy azért hagyta szó nélkül, mert igaz? Vagy te mást tudsz? Mesélj, hallgatlak! "

Parancsolj:

Népszabadság- 2001.aug.15/ 16 o.

"Tévesen értelmezték Michael Lake szavait.

A budapesti EU-nagykövet szerint félreértelmezésen alapul az a "vita" amely közte és Fónagy János közlekedési miniszter között kialakult autópályaügyben. Michel Lake közleményében leszögezi:sohasem mondta, hogy Magyarország uniós pénzektől esett vagy esik el a jövőben.

Az RTL KLub tévesen értelmezte Michel Lake szavait mikor hiradójában azt állitotta: Magyarország tizmilliárd forint EU-támogatástól esett el, mert az autópálya-épitésnél a kormány nem pályáztatta a cégeket.A budapesti EU-delegáció vezetője közleményében hangsúlyozza:mondatait pontatlanul idézték,álláspontját félreértelmezték, és ez mesterséges ellentétkeltéshez vezetett.Lake sohasem állitotta hogy "Magyarország pénzt veszitene el, különösen nem 32 milliárdot, ami képtelenség".

---

Előzmény: töpörtyű (153)
töpörtyű Creative Commons License 2002.03.28 0 0 153
Macisajtom! A királyi tévéről miért nem írsz?

Rogán szó nélkül hagyta a már többször megbukott ballib hazugságot ( lásd RTL Klub esetét is) hogy az autópálya épitéseket az EU finanszirozta volna...( ráadásul 75%-ban, ahogy a Bauer szemrebbenés nélkül hazudta a tegnap..)..

Lehet, hogy azért hagyta szó nélkül, mert igaz? Vagy te mást tudsz? Mesélj, hallgatlak!

Előzmény: Törölt nick (151)
töpörtyű Creative Commons License 2002.03.28 0 0 152
Ettől még nem fog a FIDESZ-MDF kormányt alakítani. Kell hozzá a MIÉP.
Előzmény: Angina Pectoris (139)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 151
"- Tény, hogy a TV csatorna nem kormánypárti szimpátiáról híresült el. "

Hej de finoman fogalmazol...:)))
A Horn személyes barátja és ezért a frekvencia itéléskor (pardon , "levajazásakor")"nyomatékos"kérésére
Pintér Dezsőt nevezte ki az MTM-SBS...
( a másik az SZDSZ uralta RTL...)
Igaz, a TV2 hangnemének bizonyos esetekben ( lásd
a "beözönlő románok" c. gusztustalanság) az növeli
a gyalázatát, hogy a vezérigazgató, Tolvaly Ferenc
egy Marosvásárhelyről kivándorolt erdélyi ember...

"Az is valóság, hogy RA mellett a 3 más gondolkodású vitapartner nem volt korrekt felállás, de feltehetően a szereplők ennek ismeretében kezdtek, próbáltak beszélgetni:-)"

Persze hogy nem korrekt. Ehhez képest a Duna tévé
vitái maguk a civilizált demokrácia...
Ott ugyanis idő van, végihallgatják csendben a másik érveit, no meg mind a 8 listát állitó párt meg van híva..

De a tegnapi konkrét eset:
Rogán szó nélkül hagyta a már többször megbukott ballib hazugságot ( lásd RTL Klub esetét is) hogy az autópálya épitéseket az EU finanszirozta volna...( ráadásul 75%-ban, ahogy a Bauer szemrebbenés nélkül hazudta a tegnap..)..

Előzmény: psycho-pata (148)
Zalancelot Creative Commons License 2002.03.28 0 0 150
T. Psycho-Pata!

Arogans Tónika vitázási stílusa bennem is visszatetszést keltett. Ez nem polgári stílus.
A mondandója ennek ellenére nem volt rossz.
Helmeczy térképére csak annyit. Mit remél még? Mennyi lenne elég? Az árvíz után a kormányzat nem elég, hogy újjáépítette a térséget, közműveket, intézményeket, ezen túl még a céltámogatási keretre is igényt tartanának? Igaz, hogy az ország kát fele közt nagy különbség van, de a legnagyobb mentalításban, cselekvéskészségben!
A 6 20-as sültgalambra kár várni, mert elég ritka járat!

Előzmény: psycho-pata (148)
dez1 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 149
Ezt enm látam, de a múltkorit a mezőgazdaságról igen. A moderáció nulla volt! Szerintem a Duna TV vitaműsora a legjobb, ott profi a moderáció, meg az egész lebonyolítási rendszer az időméréssel.
psycho-pata Creative Commons License 2002.03.28 0 0 148
Turulmadár, az Ákos által említett TV adást láttam csak, s "átfutottam" a véleményeket is. Ezek után az impresszióim:
- Tény, hogy a TV csatorna nem kormánypárti szimpátiáról híresült el.
- Az is valóság, hogy RA mellett a 3 más gondolkodású vitapartner nem volt korrekt felállás, de feltehetően a szereplők ennek ismeretében kezdtek, próbáltak beszélgetni:-)
- A moderációról vannak elképzeléseim munkám kapcsán is, de itt moderációról szó sem volt... S a legnagyobb hibának ezt tartottam. Nem volt olyan vitavezető, ki elfogulatlan lett volna, mint pl. Szőke lehetne az ATV-ből. Nem volt időhatár, igy a hangerő uralta az "erőt"...

Mindezek ismeretében, a hozzászólásokat is figyelembevéve szubjeltív véleményem a következő:
- Félelmetesen nem érdekes egy vita kapcsán, hogy valakinek az apja ki volt, mit csinált, szerette-e a feleségét, s sorolhatnám. Bauerre gondoltam.
- Ugyancsak érdektelen, hogy valakit kizártak-e már pártból, mert az előzőben írtakhoz hasonlóan az adásban elhangzott vélemény az irányadó.

Mindezek alapján a szubjektív véleményem:

-RA a szokásos modorában beszélt, egy légvétel után jött a monológ, s gyakran beleszólt mások érvelésébe. Ha nem juthatott időnként szóhoz, a kamera által mutatott kép önmagáért beszélt.
-BE korrekt volt, tán az első "helyezett", szerintem.
-Bauer hasonló volt Rogánhoz. RA-hoz képest nagyobb tapasztalata lehet sok valós dologról.
-A "volt fideszes"-nek nevezett úr igen meglepő térképet, s ha tetszik, ha nem, tényeket mondott.

Késöbb folytatom, mert munka adódot...

Pardon Creative Commons License 2002.03.28 0 0 147
Mert nem hajlandók szembenézni a tényekkel, csak a halványlila álmokról beszélnek ,de sajnos atapasztalat nem igazolja Őket.
Előzmény: haver13 (145)
haver13 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 146
bocs Hende, nem Helmeci
Előzmény: haver13 (145)
haver13 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 145
tegnap Rogán , tegnapelőtt Helmeci volt. Miért van az, hogy ezek a faszik nem tudnak vitatkozni ? ha nincs mögöttük erő akkor harmat gyengék.
polites Creative Commons License 2002.03.28 0 0 144
Nem baj! Még várják a felmentő sereget.
A Szondát. Levendelt, gondolom, éppen veri a víz, hogy hogyan lehetne ezeket az adatokat MSZP győzelemnek beállítani.
:))
Előzmény: Angina Pectoris (141)
Arnyeklovas Creative Commons License 2002.03.28 0 0 143
A szakami vitákat szinte mindig az ellenzék nyeri, valahogy úgy, ahogy most rogántóni sem tudta védeni a sok helyen lukas-üres fideszálmokat.
Ám nálunk már senki sem figyel erre, lényeg, hogy van álmodozás, magyarkodás, ünneplés...
Sajnos, egyre valószínűbb, hogy folytatódika narancsuralom.
Nekünk Mohács kell?
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 142
A titkos szavazás csodákra képes. Nem kell elfelejteni, hogy 98-ban is nagyon sokan voltak, akik azt mondták, hogy a szocikra szavaznak, és a végén mégsem odahúzták az ikszet,
Angina Pectoris Creative Commons License 2002.03.28 0 0 141
Rossz hírem van a számodra, Seki Waker (SZDSZ-harcos, Demszky jóbarátja) a Marketing Centrum szakembere most erősítette meg egy másik topikban, hogy +/-1% ugyanazt mérték, mint a Gallup. Vagyis ezt:

Fidesz-MDF: 47%
MSZP: 35%
SZDSZ: 7%
Centrum: 5%
MIÉP: 3%

Ciki. És Seki Wakerról és cégéről köztudott, hogy nem szokta visszautasítani a zsíros fővárosi megrendeléseket. Sőt, mondhatni, abból élnek. :O

Előzmény: Uzbencevolt (140)
Uzbencevolt Creative Commons License 2002.03.28 0 0 140
Most mondd meg , egy hirtelenjöt 160 milliót hozó megrendelés után kit hozzon ki a Gallup?
Az utolsó kijövő eredményben fogadom 15 % os lesz az előny, a válastásokon meg a hátrány.
Angina Pectoris Creative Commons License 2002.03.28 0 0 139
Hogy miért volt olyan a vita, amilyen? Hát ezér':

És a balosok egyre jobban fognak üvölteni, ahogy a narancssárga csík egyre magasabbra kúszik. Boritékolom. :)

Turulmadár Creative Commons License 2002.03.28 0 0 138
Seki egy másik topicban említette, hogy a Marketing Centrum eredménye nagyjából megegyezik a Gallupéval.
Előzmény: bormester (136)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.28 0 0 137
A Marketing Centrumról már kotyogott Seki. Kb. 8%-kal megy náluk a Fidesz.
Előzmény: bormester (136)
bormester Creative Commons License 2002.03.28 0 0 136
Nem is pusztán ezekből a számokból indultam ki. (Egyébként jön még a Marketing Centrum és a Szonda Ipsos.)

Hogy az MSZP kampánya rossz volt, az lehet. De most (szemben a négy év előtti választásokkal) nem ezen fog múlni.

Nálam egyetlen forgatókönyv van, amelyben az FMPP+ nyer. Ha olyan győzelmi pszichózist teremt maga körül, hogy akik le akarják váltani, nem mennek el. Ennek ugyan látom jeleit néhány ismerősömön, de azt hiszem, nem így lesz.

Előzmény: Nyomkereső (135)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.28 0 0 135
A baj inkább az, hogy ezek csak a Medián számai.

Tárki 10%
Gallup: 10%
Medián: 4%
MarkCentr: nem tudom, de 7-8% lehet

a Fidesz előnye.

Ha átlegolunk 8% jön ki mintegy. Ilyesmit tartok reálisnak jelenleg. Akkor is, ha ennek nem örülök. Ezt a kampányt az MSZP elbukta.

Erre már egy hete felhívtam a figyelmet.Aki kiegyenlített küzdelemben ellenzékből jön, annak nagyon jónak kell lennie, hogy nyerjen. Az MSZP-nek gyakorlatilag nem volt kampánya. Mindegyik párté jobb volt, mint az MSZP-é.

Medgyessy sajnos kritikán aluli. Az MSZP ezt a választást megnyerte volna egy jó kampánnyal. Kováccsal, Németh-tel talán még Kellerrel is. Sőt. Még akkor is, ha Kuncze lett volna a közös jelölt.

Így csak elbukni sikerült. Ha mégis nyernek, az maga lesz a csoda. Kampányteljesítményük alapján nem érdemlik a győzelmet. Kár.

Előzmény: bormester (133)
fxor Creative Commons License 2002.03.28 0 0 134
"Ezt meg mindannyian meg fogjuk szivni." "Az, hogy meg fogjuk szivni, az arra az üzletre vonatkozik, amiben érdekelt vagyok." na ja. mindannyian meg fogjuk szivni a fideszt, de ez arra az üzletre vonatkozik, amiben érdekelt vagy.:-OOO
Előzmény: BandW (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!