Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 13
munin Creative Commons License 2002.04.03 0 0 12
köszönöm köszönöm a tippeket
Mulan Creative Commons License 2002.04.02 0 0 11
Hát ez azért érdekes - igazi svédasztalhoz nagyon kis létszám, viszont feltehetőleg egyszerre jönnek enni.
Egyszerre 12 adag rántottát viszont gond nélkül lehet frissen az asztalra tenni, akár fele ilyen-fele olyan felállásban is, sőt, akár kérdezéssel, egyénileg.
Ezen kívül viszont max kétféle felvágott (vagy hideg sült, pástétom) - egy gyengédebb (gépsonka), egy masszívabb (szalámi, kolbász), kétféle sajt (egyik helyett lehet valami ízesített túró), valami extra töltött gomba vagy tojás, kétféle saláta (egy majonézes, egy nem) felhasználásával készült hidegtála(ka)t ajánlok, vaj, lekvár, méz, kenyér, péksütemény, gyümölcs.
Előzmény: munin (10)
munin Creative Commons License 2002.04.02 0 0 10
Megvan a létszám, bár ez talán már nem is érdekes . De azért beírom.
Körübelül 12 vendéget kell reggeliztetni kétszer.
Egy szombaton és egy vasárnap reggelen.
Ennyi
Köszönöm az eddigi segítségeteket.
Munin
Mulan Creative Commons License 2002.03.28 0 0 9
Akkor gondolkodjunk svédasztalban:-)

De a választék (miből hányfélét) tényleg létszámfüggő.

Meleg reggeliételnek tojásételeket, főtt vagy sült virsli- ill. kolbász-variációkat, sült szalonnát, főtt füstölthúst szoktak kínálni, ahol ez szokás - nálunk nem annyira - esetleg kását (zabkását).

Ebből legkönnyebben melegen tartható a főtt virsli ill. kolbász, de különlegesnek nem mondanám, már inkább jó a főtt füstölt csülök.
Elég jól melegen tarthatók a sült dolgok, a lágy- és a kemény tojás.

Az egyéb tojásételek egy része (tükörtojások, tojáslepények) jól melegen tartahatók, e hamar veszítenek gusztusos küllemükből, ezt akkor érdemes, ha várhatóan egyszerre jönnek a vendégek, vagy várhatóan eléggé elhúzódóan ahhoz, hogy az egyszerre kitett mennyiséget folyamatosan lehessen frissen pótolni.

Jól elkészíthető nem adagonként, hanem tömegben is, és fedő alatt nagyobb mennyiségben jó állapotban tartható a rántotta- és omlettfélék nagy része (zöldborsóstól gombáson át a bakonyiig számtalan variációban)

Darabolt zöldség alatt Sigue feltehetőleg felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát, retket, ilyesmit értett. Kiegészíthető főtt-párolt zöldségekkel (sárgarépa, karfiol, brokkoli, borsó, zöldbab). És melléteszel két-három salátaöntetet (mondjuk egy vizest, egy joghurtost, meg egy majonézest) és már pompás salátapultot csináltál:-) Esetleg még egy gyümölcsalátát is mellé lehet tenni.

Előzmény: munin (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.28 0 0 8
Melegen:

fott virsli, fott debreceni, sult debreceni, fott - sult papai paros...stb
sult bacon szalonna.
tojast sajnos nem lehet elore elkesziten imert bedermed ha all, de ha vna konyha akkor fel lehet kinalni rantottat, tukortojast. A lagytojas nagyon lutri, vagy jo lessz vagy nem, en kihagynam. =O)

Hidegen:

gepsonka es teliszalami, boltilag szeletelve igen gazdasagos. trapista es karavan sajt elegans vekon szeletekben, hogy legyen valasztek. 2 dkg-os vajak ha egyaltalan kaphato.
Hasonlo meretu lekvarok ,tobb fele.

Lehet csinalni salatakat is, pl majonezes tojas salata, nagyon laktato es konnyu megcsinalni. Szoktam olyat is, hogy konzerv kukorica+zoldborso+hagyma+kockara vagott piros szinu paprika, szinten majonezes martasban.

Zoldseg:

Paprika, paradicsom, retek, uborka (csemege vagy nyers) szepen szeletben ,csikban felvagva, a talak szelen elhelyezve. Dekorativ, finom .

Előzmény: munin (7)
munin Creative Commons License 2002.03.28 0 0 7
Viszont én is ilyen válogatós , svédasztal szerű reggelire gondoltam, legyen minden és akkor lehet válogatni.
munin Creative Commons License 2002.03.28 0 0 6
Kedves Sigue!

A melegen tartás úgy gondolom megoldható.
Viszont ötletem sincs milyen meleg ételt lehetne regelire készíteni.
És ezt a zöldségek felaprítva dolgot kifejtenéd bővebben(mármint milyen zöldségek meg ilyenek.)

A létszámot mA MONDOM!!!!!
legalábbis remélem

köszönöm

Előzmény: Törölt nick (2)
Mulan Creative Commons License 2002.03.27 0 0 5
Péntekig nem megyek sehova, csak este aludni:-D
Előzmény: munin (4)
munin Creative Commons License 2002.03.27 0 0 4
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat.Ne menjetek sehova,Kedves Mulan,Sigue az általatok feltett kérdésekre nemsoká tudom szállítani a válaszokat.
Még ma vagy holnap.

köszi munin

Mulan Creative Commons License 2002.03.26 0 0 3
Nem véletlen kérdeztem rá én is a létszámra és a körülményekre:-) Bizonyos létszám alatt nem célszerű a svédasztal.

Na, megyek alunni, majd holnap reggelizünk:-)

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.26 0 0 2
Hmmm, nem veletlen, hogy elegans szallodakban a svedasztalos reggeliztetes divik. Akkor csak szepen elokeszitesz tobbfele finomsagot es mindenki izles szerint valogat. Mivel ez egy kolesz igy nem hiszem ,hogy tul sokat varnanak, ha van pl felvagott ketfele, sajt szinten, zsemle, kenyer ,vaj es dzsem, esetleg virsli es kolbasz fove,
, akkor mar mindenk ielegedett lehet. Persze tea es kave,kakao is jo ha vna keznel. Esetleg nemi zoldseg felapitva,mert jol mutat es mert felapritva kevesebb is eleg. Mostanaban talan nem olcso a paprika, paradocsom.
Ambar a fott reggelivel az a gond, hogy melegen kell tartani. Megoldhato ez?
Mulan Creative Commons License 2002.03.26 0 0 1
Azért jó lenne tudni, mennyi az a SOK vendég. Azután: egyszerre leülteted őket reggelizni, vagy szállingóznak ízlésük szerint? Lesz felszolgáló személyzet, vagy előre akarsz tálalni? Ki akarod osztani az adagot (tehát mindenki elé leteszel egy tál ételt) vagy választékot akarnál biztosítani? Fontos vendégeknél előbbi esetben mindenképp meg kell oldani, hogy előzőleg megtudakold, mit enne: müzlit vagy tojást, sajttálat, hideget, meleget, kalácsot, húst stb, mit inna: tejet, teát, gyümölcslét, ....
munin Creative Commons License 2002.03.26 0 0 0
bocsánat, elírás, helyesen:

"ár azt hiszem nem számít , de ne legyen sok"

munin Creative Commons License 2002.03.26 0 0 topiknyitó
Már sokadjára kérem az index fórumon lévők népes táborának segítségét.Adolog a következő lenne:
van egy 63 fős koli(most ott vagyok), és most lesz a koli 10-ik "születésnapja".
Sok vendég lesz, fontosak is.
El szeretném vállalni ezen fontos emberek REGGELIZTETÉSÉT. Ötleteim vannak, de itt szívesen megkérdeznék másokat, tippeket kérnék.
SZERINTETEK MIT ADJUNK REGGELIRE FONTOS VENDÉGEKNEK ,AMI IGÉMYES IS , MEG JÓ IS , VÁLTOZATOS.(ár azt hiszem nem számít, de legyen sok)
SEGÍTSETEK!!!
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM MUNIN

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!