Hyundai I20, városban lámpáknál indulásnál berakom egyesbe, gázt adok, de a motor felpörög, mintha üresben lenne, több próbálkozásra nehezen sikerült elindulni, aztán itthon már leparkolni se tudtam, nem lehetett semennyire benyomni a kuplungot. Pár óra múlva megnézve, minden rendesen működik, igaz csak a parkolóban próbálgattam, városba nem mertem kimenni. Valakinek valami tipp, hogy mi lehet ez? Miért tűnhetett el a hiba?
Heló! Megnéztem a Ha...nest tényleg elég hülye, de szerintem: a feszítőben van egy stift ami előfeszített állapotban tartja. az új szíjjal addig feszíteni amig a stift kijön könnyen. De így írja:
Üdv a tagoknak segitség kellene. Agép egy 2005 ös tucson D4EA dizel 113 le. Vezérlést cserélem le de ilyen feszitővel még nem találkoztam.Próbáltam videót keresni,hogyan kell helyesen beállitani a feszitőgörgőt de nem találtam amin normálisan látszik.Esetleg egy hozzáértő leirná vagy egy youtoube videót belinkelne ahol rendesen látszik? köszönöm
Hyundai IX20 (2013 Benzin) BCM modullal lenne problémám, lemeríti az autót kb egy napos állás után, lenne valakinek tippje, hogy mi lehet a probléma? Miután kiszedtem a biztosítékot, már nem szívja az aksit, tehát biztos hogy a probléma ennek a tájékán lesz. Akkumulátor az teljesen új, mert az első két lemerülés után arra gondoltam, hogy valószínűleg az a ludas és kicseréltem. Egyszer mértem áramfelvételt is, multimétert sorosan kötöttem az aksival, de akkor nem mutatott semmi áramfelvételt miután alvó állapotba került a BCM. Esetleg még arra tudnék gyanakodni, hogy valami folyton felébreszti, esetleg egy kontaktos érintkező és emiatt húzza le az akkumulátort, ha jól emlékszem 200mA az áramfelvétele mielőtt alvó állapotba megy, szóval ennek bőven elegendőnek kéne lennie ahhoz, hogy pár nap alatt lemerítse az aksit. Esetleg találkozott már valaki hasonló hibával? Mivel lenne érdemes megpróbálkoznom?
az alany egy 2014-es 1.4 CRDI I30 240e km-el. A problémám, hogy a gyakori regenerálások miatt (50-90 km) emelkedik az olajszintem. Az autó fogyasztása, teljesítmenye rendben van, hibakód nincs. A korábbi bejegyzéseket visszaolvasva látom nem egyedi a problémám, más is szenvedett már ezzel. Végül is kinek mi oldotta meg a gyakori regenerálást? Elég volt csak kitisztítani a részecskeszűrőt és a diós tisztítást megejteni a szívó oldalon? Vissza olvasva, sajnos volt akinek ezen tisztítások után is tovább regenerált az autója...
Szia meg oldódott a probléma mert én is ugyanezzel küzdök csak egy i40- el egyik szerelő sem tudja minek áljon neki mert hiba kódot nem dob ki nem vállalja senki .
Van egy 2017-es Santa Fe 2.2 Diesel autom!Egy hónapja vettem!
Egy olyan problémám van,vagyis egy észrevételem,hogy vezetés közben mintha darabos lenne a kormány!Arra gondolok,hogy vezetés közben olyan mintha akadna egy kicsit,utánna minden oké!
Igaz,hogy most nagy bütykös téli gumik vannak rajta!Arra is gondoltam,hogy ez miatt is lehet!
Találkozott valaki ilyennel ?
Meg azt vettem észre,hogy a sávtartó nem vezeti el az autót!
Előtte egy 2017 Tucson volt,azt elvezette 20 másodpercig,utána jelzett!
De ez nem vezeti,csak jelezi ha kimegyek a sávból!
Ha esetleg valakinek volt ilyen tapasztalata kérném írja meg a választ!
Üdv ! 1-1,5 éves, saját tapasztalattal rendelkező Hyundai 1.5 Dpi motoros autóról valaki megosztaná a tapasztalatait!:-) Keresek vissza is ,de hátha jönnének plusz infók ! Előre is kösssz !:D
HYUNDAI IX20nál folyamatosan forró levegőt fúj a ventilátor (tudom, még se hideg 😄), és mindegy Neki hogy alacsony vagy magas hőfokon van a hőmérséklet szabályzó gom (digitális a hűtés - fűtés).
Nekem a Carensem csinálta ugyanezt. Néha csak tekert mint az állat, és nem kapta el. Hidegen, melegen mindegy. Be kellett fújni úgy egyből elindult. Se rángatás, se füstölés, se túlfogyasztás, se semmi. Tökéletesen működött menet közben. Most ősszel, kikerült a garázsból a szabad ég alá. Óvatosságból rátettem a töltőt, vagy 20 órára. Láss csodát! Azóta megmutatom neki a kulcsot, és már jár is. Pedig előtte sem vettem észre, hogy gyenge lett volna az akksi. Több mint 40 éve járok dízel autóval, feltűnt volna ha akksi hibás.
Van egy Hyundai I40 kombi 2012-es autóm. Az körpark szenzor problémákaz jelez. Kicseréltük a mszenzorokat és semmi változás, méga nnyi a probléma, hogy hátrafelé, csak 8 volt táp megy, kiszedtük BCM modult és a park modult is bevizsgáltuk, ezek jók. és mikor kivolt szedve minden modul akkor is csak 8Volt táp ment hátra. Ha valaki tudna erre egy megoldást, vagy tudna küldeni egy kapcsolási rajzot, nagyon megköszönném. Az alvázszám KMHLC81UBCU005554. Válaszokat és segítséget előre is köszönöm.
A nagynyomásu is újítva lett a porlasztòkkal együtt mivel így volt garanciás ha egybe viszek mindent 4porlasztò (55e/db) a nagynyomásu (60e) illetve a közös nyomòcső (éhez a szelep 55e) ez a kis mòka volt 335e amire 3szerelő mondta H biztos ez a gond üzemanyag ellátò rendszer hiba. És még se oldòdott még a gond most pedig mindenki tárja karjait és küld másik szerelőhöz
A navigáció vagy kijelző részben megadta magát Csak halvány háttérvilágítás megy. Indítás után a zene szól, de 10-15 másodpercenként egy másodperce megáll, majd újraindul. Kb 10 perc után beáll és nem szakad meg. Kép nincs, csak a nagyon halvány háttérvilágítás, amin látszik, hogy bekapcsolt állapotban van. Tolatókamera viszont működik. Áramtalanítottam, sarut leszedtem, majd vissza, de nem ez volt a gond. Biztosítékja jó.
Igaz nem Hyundai de Vivaronál jártam hasonlóként. Hidegen pöccre ment, melegen hosszas tekerés után indult. Vagy nem. Nekem a nagynyomású szivattyú hibája okozta,konkrétan el volt törve a tengelye.
Nem a főtengely jeledò a hibás.Kb ott tartok h nem érdekel az útò úgy ahogy van felgyújtom. 8szerelőnél járt konkrétan sehol semmi hiba mindent mindenhol bemértek . De mind cserélt valamit mert szerintük "biztos H ez a hiba". Amik cserélve lettek főtengely jeladò abbòl konkrétan eladò is van mivel kicserélték egy Delphi gyártmányura de a hiba megmaradt egy másik szerelő azt mondta biztos gyári hibás így az ki lett cserélve egy meyle gyártmányura de a hiba maradt na ez a szerelő elküldött egy másikhoz aki kimérte a porlasztòkat ahol 2dupla annyi olajat nyomott vissza. Ezek felújitásra kerűltek a nagy nyomásuval és a közös nyomocsőben lévő szeleppel együtt ez a kis mòka 335e volt na erről 3szerelő mondta H biztos ez a gond. Ezek vissza tétele elött egy másik szerelő levette a tankot kimosta kiszárította az össze csövet kipucolta amit egyébként megnéztem valòban koszos volt az üzemanyag és a tank fém szilánkok voltak benne( egyébként csak Shell kúton tankolok soha máshol nem tankoltam bele). Na ez se oldotta meg a gondok. Aztán egy hiunday szerelő a víz hőmérséklet érzékelőt (nem tudom mi a hivatalos neve) cserélte mert H tuti ez a hiba hát nem ez volt. Tegnap én kértem az üzemanyag szivattyú cseréjét hát ez sem nyert.persze üzemanyag szűrő is cserélve lett a porlasztòkkal együtt hiába csak 2hònapos volt. A gond még mindég fent áll melegen ha olyan kedve van nem akar indúlni hidegen semmi gond és melegen se mindég makrancoskodik. Hiba kòd még mindég nincs akkor mérve se mikor nem indúl. Menni megy gyönyörűen nem szaggat nem torpan meg gyorsításnál nem füstől nem ingadozik a fordulat .lassan kezdek kifogyni az ötletekből a pénzből és igazság szerint a türelemből is.
rövid távra dízelt? milyen rövid? van akinek 3km is hossszú, van akinek a 20 is rövid....
amúgy részecskeszűrőst nem ajánlanám... melóba járni nekem egy 2002-es Accent LC 1.5 crdi van, nincs kettőstömegű, nincs részecskeszűrő, egr is egy vákumos van csak...
Igénytelen kocsi, sok baja nincs motorikusan, viszont van benne klíma, 4 el. ablak, el. tükrök, kp zár, szervokormány...fogyaszása 5.4-7.0 literig...napi 10-12 km használom...