Csak 1 dolog:
Ami az igazi baj: nemigen lehet tudni, hogy ezek honnan, miből gazdagodtak meg. Ugyanis minden nyomot eltüntetnek maguk mögött, nagyon gondosan ügyelnek arra, nehogy valaki megsejtse a pénz forrásainak helyét és módját. Ha én lennék gazdag, és becsületes úton lennék az, akkor nem szégyellném és titkolnám ennyire, hogy miből
Nézzük pl. a Wermel-Káel kettőst vagy Schlecht Csabát. Nagyon jól tudjuk, miből gazdagodtak meg. Most jobb?
A patkánynak meg jogilag lehet, hogy járhat a 10M, de ezután
- hogyan lesz (lenne) hiteles politikus? (bár csirkepista mellett ...)
- mit szól, ha beperelik valami hülye dumájáér, és a "független bíróság" lenyomja 10M-val? Elfogadja?
Erre mondta az valaki balról (nem pontos), hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszódni.
Grespatkány most nem igazán látszódott annak- és nem is volt az.
A hasonlatod meg szvsz nem igazán pontos. Amit irsz, abban "allam kontra en" van, ahol én passzív szemlélőként kapok egy levelet. Amit ezek csinaltak, az inkabb "en - allam - en" kent jellemezheto.
Az előző hozzászólás olyan hosszú lett, hogy pont a lényeg sikkadt el. Szóval van egy törvény, ami alapján jár valakinek (most mindegy hogy kinek) 10 millió, effektív hasznú társadalmi produktum nélküli jövedelem. (Mindamellett a mi címzettünk sokkal inkább megdolgozott érte idegileg, mint a "baloldal" kedves politikusai és "üzletemberei", mert ő sokkal több baszogatást kapott!)
Szóval van egy törvény... Érdekes! Itt senki se vetette fel annak (azoknak) a felelősségét, aki azt a törvényt meghozta (-ták)!
Ez a remekbeszabott törvényalkotói munkálat pedig nem mostanában történt. Rémlik nekem, mintha már az előző kormányzati ciklusban is vettek volna fel emberek több százmilliós végkielégitéseket is. Ugyem nektek is rémlik?
Szóval, kedves anti-Grespik asztaltársak, nekem volna egy javaslatom az igazság érvényesítésére: oda kéne menni azokhoz a törvényhozókhoz, akik annak idején ezeket a szabályokat megalkották (kodifikázók és orszgyűlképv, stb., az akkori miniszterelnökkel bezárólagig) , és tessék őket jóóóól valagba billenteni:-))) Nnnna csá
Természetesen lehet velem vitatkozni... Azt sem mondtam, hogy minden bankár gazember volna.
Nézzük, hogy mi az, ami tény:
1.) Vannak ebben az országban, akik döbbenetesen jól élnek. Ez még nem lenne akkora probléma, ha megfelelő produktum kerülne a társadalom asztalára mint ellentételezés.
2.) Nagyon sokan vannak, sokkal többen, mint amennyit ez az ország elbír. Pont azért, mert az az ellentételezés nincs meg.
3.) Ami az igazi baj: nemigen lehet tudni, hogy ezek honnan, miből gazdagodtak meg. Ugyanis minden nyomot eltüntetnek maguk mögött, nagyon gondosan ügyelnek arra, nehogy valaki megsejtse a pénz forrásainak helyét és módját. Ha én lennék gazdag, és becsületes úton lennék az, akkor nem szégyellném és titkolnám ennyire, hogy miből
4.) .... (A 4. -- 15. off lenne)
Szóval ez a Grespiknek juttatott 10 millió nem volt túl szerencsés, ha politikai szemmel nézzük, de még mindig eltörpül pl. az off-shore cégeken, meg a CW bankon keresztül kiáramlott pénzekhez képest. Persze akiknek van takargatnivalójuk, azok minden követ megmozgatnak, hogy a közvélemény a Grespik 10 milliójával foglalkozzon.
Meg említhetném a magánnyugdíjpénztárak bevezetésével meg az egészségbiztosítás üzletesítésével elkövetett lenyúlásokat és kaszálásokat is. (Ezek ui. a társadalmi szolidaritás intézményei, amelyek arra valók, hogy az öreg és/vagy beteg emberek ne haljanak meg, és nem arra, hogy néhány szemét ember nagyokat kaszáljon)
Ja, még valami: a múltkori hozzászólásomban a piacvásárlást említettem, de említhettem volna a kiszervezéseket is (tudjuk: "outsourcing"), nagyjából ugyanez.
Mindamellett lehet, hogy péntek este Grespik - bár jogilag brillírozott - politikailag egy picit visszafogottabb is lehetett volna, a műsor végén.
Arra azért jó volt a műsor, hogy az érintett módot kapott a helyzet ismertetésére. Kiderült, hogy a jog szerint neki járt az a 10 millió. A jogszabályt pedig nem ő hozta (és tegyem hozzá: nem ő az első aki kihasználta, és nem is az ővé a legnagyobb buli).
Hadd kérdezzem meg a Grespiket támadókat itt a fórumon: ha lenne egy olyan jogszabály, ami alapján egyszerűen járna nekik 10 milka, akkor mit tennének? De őszintén! Ha mondjuk hozna a postás egy hívatalos levelet, amelyben az áll: a 2006. évi 1653.tv.2222.§ alapján a címzettnek az állam tartozik 10 millió forinttal, amelyet címzett polgári peres úton 15 napon belül hajthat be .... blah blah... (további jogi duma) Képzeljétek csak el ezt a levelet! Képzeljétek magatok elé a feleségetek és ismerőseitek vélekedését, amellyel a döntéseteket kísérik!
Csak magatoknak válaszoljatok, mert nekem úgyse mondotok majd igazat:-) Namostmár tényleg eldugulok.
svédországban is megfordult egy Grespik-Csurka páros a a politikai porondon, akiket az akkori nagyszámu bevéndorlásal elégedetlen nacionalisták-újfasiszták nyomtak be a parlamentbe. 4 év alatt kibohóckodták magukat onnan.
senki nem emlékszik már rájuk, pedig alig 10 éve történt...
Grespik Torgyántól lopta az ötletet, hogy a bíróság előtt megegyezett a beosztottjával olyan ügyben, amelyben az nem is volt kompetens. S állítólag akkor és most sem lehetett mit tenni.
Ha Magyarországon ezt meg lehet csinálni, hogy Grespik ilyen nyíltan pofátlan módon kilop az adófizetők zsebéből 10 milliót, akkor ez szar, nem jogállam.
Ha érvényesül a jog ebben az országban, akkor őt és a jogászát is évekre lecsukják, és duplán visszafizettetik a 10 milliót mindkettővel.
Ha nem így lesz, nincs értelme szavazni sem.
Szykla
erről jut eszembe:
az angoloknál meg abba is simán bele lehet bukni, hogy a gazdagok ugyanolyan állami transzferben részesülnek mint a szegények (lásd. csp), a fideszes családi adókedvezmény rendszere után meg soha az életben nem jutnának egyetlen mandátumhoz sem!
igen emlékszem még pont nekem válaszoltál mikor elmondtad. de szerinted akkor a következő választáson pukkan ki a lufi vagy már most lesz egy előszele esetleg most pukkan? ha 10+%-kal most kikapnának szerintem úgy megindulnának a lejtőn hogy ihaj!
csak ez az ami nem látszik a közv. kutatásokból!
Kanadában átéltem egy ilyet. Volt egy Fideszhez hasonló, korosztályos párt, (New Democratic Party, liberális), és 90-ben , vagy 91-ben, 80% fölötti eredménnyel nyerték az Ontario tartományi választásokat, annyira elég volt az embereknek a a kemény neoliberális gazdaságpolitikából. (vö. MSZP-Bokros)
Hatalomra kerülésük után, nagyjából azt csinálták, mint az FMPP, a legutóbbi 4 évben. A következő választáson be se kerültek a tartományi parlamentebe!!
Remélem, nem hülyék az emberek! Ott lessz a tollukban, a Happy end, ezüsthajó, tönkrement eü., stb.!
tökéletesen igazad van én is így tennék, de én ebben már régen nem hiszek.
Vegyépszer, Betonút, Happy End, Defent és egyéb ügyek után még mindig ott vannak versenyképesen az ellenzékkel szemben. Ha ezeketet nem reagálták le Grespiket miért tennék? az csak 10 milla.
egyszerűen fura. mitől van ez? ennyit kompenzálna a gazdasági növekedés? a propaganda? a minimálbéremelés? nem értem?
az elődeik azért nem emelték miniszterelnöki szintre a korrupciót!
nincs más, szerintem hülyék az emberek. csak ezt tudom mondan, vagy lehet hogy én vagyok a hülye, hogy nem látok valamit amit kéne.
Nem akarok én vitatkozni (ld. válaszom első szava), az idegesített - hogy megint csak egyoldalról cibálta az olvtárs a bűnösöket.
Ráadásul a "nagyot szarok a "baloldal" Defend-kft-dumájára" szerintem nekem szólt egy korábbi hozzászólás kapcsán. Ezt tisztelettel nem birtam szó nélkül. Nem bírom a "Defend az tiszta" dumát.
szerintem is ez az jogasz egerke a kulcskerdes, lejjeb mar feltettem a kerdest, hogy ez az ember at lett verve (nem vszinu), megjatssza bunbakot (ez egy kicsit vszinubb, de eleg nehez elkepzelni), vagy magatol hulye (de ennyire????)
de az is lehet, hogy ez a 10 milla teljesen jogos es erkolcsos (USA-ban 10 mrdot is leszedhetnenek egy ilyen perert!)
lehet, csak a csoro nep szemeben tunik gecisegnek.
es akkor bezarult a kor.
a valasztas utan a BM emberket felmentik, ugy elfelejtve, MIEP szavazatok Orbannal.
Nem tudom, nekem azert erdekes a most kirugott es hutlen kezelessel hirtelen megvadolt BM kepviselo is. Megfelelo mandatum nelkul (gondolom en) csak nem allapodott meg, de legalabbis egyeztetett, hogy errol o megallapodhat-e egyaltalan.
Namost, ha ot "atvertek", akkor legalabb 2 balek van mar a tortenetben, mert most o viszi el a balhet a 10 millio miatt.
OV azonnal felmenti Grespiket, amikor visszaall az eredeti allapot, a menesztes elotti. Nem lett volna egyszerubb egybol felmenteni?? Milyen uj korulmeny miatt dontott OV ugy, hogy most felmenti? 10 millioval meg egy BMs emberkevel beljebb lennenk.
Jó neked, hogy így tudsz hinni. Nos azért fura a dolog, mert régebben azt mondta Grespik, hogy őt csak OV mentheti fel. Most meg hirtelen a választásokig már ő sem? akkor most melyik kijelentésének higyünk?
A cikkben valami olyasmit mond G., hogy a mostani megegyezés szövegében benne van az ő elmozdíthatatlansága.
Meg azzal érvel, hogy ő most már hivatalosan képviselő, tehát tehet politikai nyilatkozatokat. De a felmentése a hivatalosság előtti nyilatkozat miatt volt. Bár tény az, hogy a megegyezés is az előbbi nyilatkozat miatti fegyelmi miatt volt, ami miatt most meg mégiscsak felmentették a megegyező meg a megeggyezés miatt kap fegyelmit.
Off topic, de szerinted lehet egyáltalán ezen (látóidegére gondolok !) világkép, országkép embercsoportbesorolás ("minden bankár gazember") talaján állva vitatkozni ?
Nem tudom, hogy van-e ilyen törvény, de ha Grespik erre hivatkozott, akkor inkább neki hiszek a szakmájába vágó kérdés esetén, mint OV-nak. Ergo: valszeg tényleg van ilyen törvény.
Ártott, hogy elmaradt, mert ez alapján fogják megítélni a magyarokat külföldön:
Nyugat: "Ezeket akarjuk beengedni az EU-ba? Na ne..."
Szomszédok (föleg, akik annyira szeretnek minket, mint amennyire mi öket - legalább is ezt szeretnék a fejünkbe súlykolni, pedig eggyel sincs bajom): "Ezek a magyarok ilyen barmok." - a mi kedves tévéink (a királyi csakúgy, mint a kereskedelmiek)is ugyanezt teszik , ha a szlovákoknál vagy a románoknál van valami jó kis szaftos esemény - ami nekünk Grepsik, az a románoknak Funar.