Keresés

Részletes keresés

alphanumericus Creative Commons License 2002.03.22 0 0 9
A címhez csak annyit, hogy Kovács László kész tényként jelenti, hogy az MSZP megnyeri a választásokat. Akkor pedig ő lesz a külügyminiszter.
A minisztérium tehát Kovács Lászlónak (MSZP) veszi meg a fürdőt. :)
Kérdezzük meg Kovácsot, mire kell neki egy fürdő!

Jó a píárod, öreg...! Hol tanultad? Fidesz? Országimázs Központ? Happy End köfötö? Ezüsthajó?

Előzmény: Chimay (7)
saafi Creative Commons License 2002.03.22 0 0 8
ha ilyen utemben haladunk, fognak meg itt egyes illetekes polgarelvtarsak reszegen, egy hittantabor felavatasa es az esti misere sietes kozott, ket konzumholggyel az oldalukon, mikozben a tuti fritz cuccbol (a Szechenyi Terv 3 kereteben nyertuk ra a penzt!) a Coco Jambo szol, az Audi 8-asukbol szarvasokra vadaszni!

Chimay Creative Commons License 2002.03.22 0 0 7
A címhez csak annyit, hogy Kovács László kész tényként jelenti, hogy az MSZP megnyeri a választásokat. Akkor pedig ő lesz a külügyminiszter.

A minisztérium tehát Kovács Lászlónak (MSZP) veszi meg a fürdőt. :)

Kérdezzük meg Kovácsot, mire kell neki egy fürdő !

Szabo Creative Commons License 2002.03.22 0 0 6
Már megint ez az írígykedés, hát Bástya elvtárséknak ez nem jár ? A nép érdekében, munkával töltött dolgos hétköznapokban elfáradt testüket nem frissíthetik ?
Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.03.22 0 0 5
Az egyszerü polgár meg fuladjon bele az igéretekbe :(
RadiX Creative Commons License 2002.03.22 0 0 4
És a Pfináncz Pfálczámat! :-)
Előzmény: PROWL (3)
PROWL Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3
És Királyi Kegyencnéket!
És Királyi Masszázsnéket!
És udvari bolondokat (hehh - bár abból máris sok van :)))

És Királyi Kamarást!

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 2
Új nevet kell adni a füdőnek!

I. Viktor Király fürdő

Előzmény: Gedeon bá a nők bálványa (-)
atipatibarátja Creative Commons License 2002.03.22 0 0 1
Királyfürdőt a KIRÁLYOKNAK:)))))
RadiX Creative Commons License 2002.03.22 0 0 0
Most mit csodalkozol, benne van a neveben, hogy Kiraly, ergo mostantol csak a kiraly (egyelöre csak min. elnök, de mar dolgozik az ugyön), hasznalhatja :-)
Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.03.22 0 0 topiknyitó
Protokollfürdő lesz a Király?

A Külügyminisztérium szeretné megszerezni a műemlék épületet

A Külügyminisztérium szemet vetett a Király fürdőre, amely a minap – a Rudassal együtt – felbukkant a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) eladásra szánt ingatlanjainak listáján – értesült lapunk. A tárca információink szerint a közönség elől hermetikusan elzárt, exkluzív hellyé alakítaná a fürdőt.

A Király és Rudas fürdő eladására készül a KVI. A hivatal hasznosítási vezérigazgató-helyettese, Cserepes Tibor a Népszabadságnak elmondta: az épületek műemlékek, így nem kerülhetnek ki az állami tulajdonból, ezért csak a tulajdonjoghoz hasonlító vagyonkezelői jogok értékesítését tervezik. E jog birtokosa az épületet nem adhatja el, nem terhelheti, de a tulajdonossal megegyező jogokat gyakorolhat. A KVI-nél a konkrét értékesítési terveket még ezután dolgozzák ki.

A két fővárosi fürdőépületet ingyenesen használja a főváros. Az értékesítés előtt az állam egyeztetni fog a használókkal, nem a fejük fölött adják át a vagyonkezelői jogokat – ígérte Cserepes. Az viszont valószínű, hogy az ingyenes használati jogot az eladás előtt vissza fogják vonni. Az értékesítésből származó bevétel a KVI illetékese szerint megteremtheti az alapot a leromlott állapotú épületek felújításához.

Más forrásból ugyanakkor megtudtuk: a Külügyminisztérium szemet vetett a közelében lévő Király fürdőre, amelyet a publikum elől zárt, exkluzív pihenő-kikapcsolódó helyként üzemeltetne tovább, mindenekelőtt a tárca prominens külföldi vendégeinek örömére. Információink szerint a minisztérium két levelet is írt a KVI-nek, amelyben erről az elképzeléséről tájékoztatja a kincstárt.

A minisztérium szóvivői irodája lapzártánkig nem tudott választ adni a fürdővel kapcsolatos terveiket firtató kérdésünkre, a vagyonkezelő illetékese pedig állítja: nem találkozott az általunk említett levelekkel, s nem ismeri a tárca ezzel kapcsolatos szándékát. Cserepes Tibor ugyanakkor hozzátette: elvileg lehetséges, hogy egy költségvetési szerv megkapja egy állami tulajdonú műemlék épület vagyonkezelői jogát, és azt hasznosítja. Lehetségesnek tartja, hogy van olyan külügyes érvrendszer, amely szerint a minisztériumnak bizonyos feladatai ellátásához szüksége van a fürdőre.

A fővárost még nem kereste meg a KVI a két fürdő eladása kapcsán – közölte lapunkkal Somlyódy Csaba, szocialista városházi képviselő, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Rt. felügyelőbizottságának elnöke. Ugyanakkor elmondta: a Vagyonátadó Bizottság (VÁB) határozatát, amely szerint a fürdők ingyenes használati joga a fővárosé, nem lehet egyetlen tollvonással visszavonni. A KVI-nek be kellene bizonyítania, hogy a főváros elhanyagolja a rábízott értékeket; ehhez persze előránthatná a műemlékvédelmi törvény azon passzusát, amely szerint a műemléki kötelezettségének eleget nem tevő kezelőktől meg lehet vonni a használati jogot, ez azonban cinikus és álságos volna. A KVI mint az állam képviselője ugyanis egyetlen fillért sem költött a két épületre, miközben a főváros, amely nincs is birtokon belül, hozzávetőleg kétszázmillió forintot áldozott rájuk az elmúlt években. Somlyódy megjegyezte: a KVI még azt is igyekszik megakadályozni, hogy a BGYH folytathassa a két fürdő rekonstrukcióját. Amikor a cég 2000-ben el akart indulni a Széchenyi-terv-pályázaton, hogy újabb pénzeket szerezzen a felújításokhoz, a kincstár megtagadta a pályázat feltételéül szolgáló tulajdonosi hozzájárulást (ezt, mint annak idején beszámoltunk róla, csak azzal a feltétellel adta volna meg, ha az önként lemond használati jogáról. Nem mondott le, viszont így is beadta a pályázatot, amelynek elbírálása folyamatban van). Az fb-elnök szerint a Királyt és a Rudast a fővároson kívül másnak eladni gazdaságilag is irracionális volna. A két fürdőből ugyanis csak a puszta falak és a tető az államé, minden más a fővárosé. A KVI még a vizük fölött sem rendelkezhet, így nehezen elképzelhető, hogy akadna befektető, akinek megérné a vásárlás. Kérdésünkre, ha a fővárosnak felkínálnák a két fürdőt, megvenné-e, Somlyódy közölte, hogy igen, de csak akkor, ha tulajdonossá válhatna. Ehhez törvényt kellene módosítani – mondta.


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!