Keresés

Részletes keresés

Tappancs Creative Commons License 2002.03.27 0 0 130
Budapest, 2002. március 27. (MTI) - A Független Jogász Fórum nem tarja összeegyeztethetőnek, hogy valaki egy személyben a Budapesti Ügyvédi Kamara főtitkára és egy politikai párt igazságügy-miniszter jelöltje - derül ki a szervezet szerdán az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásából.
A dokumentum szerint a jogász fórum meglepetéssel tapasztalta, hogy röviddel megválasztása után a Budapesti Ügyvédi Kamara főtitkára egy politikai párt igazságügy-miniszter jelöltjeként lépett nyilvánosságra.
Az állásfoglalás nem nevezi meg, hogy Bárándy Péter ügyvédről van szó, akit a kamara március elején választott meg újra főtitkárának, a szocialista párt pedig március 20-án sajtótájékoztatón mutatta be igazságügy-miniszter jelöltjeként.
- Közismert, hogy a polgári demokráciák igazságügy-miniszterei javarészt az ügyvédi hivatás gyakorlói közül kerültek és kerülnek ki. E körben azonban nem egyforma a miniszterségre pályázó ügyvéd és az ugyanerre törekvő köztestületi tisztségviselő helyzete. Kiváltképp, ha hivatalát nemrég foglalta el, anélkül, hogy politikai szándékát az érintett ügyvéd-választók megismerhették volna - mutat rá a Független Jogász Fórum.
A dokumentum szerint így ugyanis a választókban és az esetleges más jelöltekben az a téves feltevés alakulhatott ki, hogy a főtitkár a következő teljes kamarai ciklusban szolgálni kívánja az ügyvédi közéletet - áll a dokumentumban.
Az állásfoglalás rámutat: ez a helyzet az összeegyeztethetetlenség végleges megszüntetésével oldható fel. Így a választások eredményétől függetlenül is tartósan betölthető lenne a főtitkári poszt és megőriztetne a magyar ügyvédség és kamaráinak eddig óvott politikai semlegessége. +++
KORNhulio Creative Commons License 2002.03.22 0 0 129
Megválaszoltad, amit az előbb kérdeztél. Azért van olyan érzésed, mert nyilván a Fideszben hiszel. :)
Előzmény: kemaljax (127)
KORNhulio Creative Commons License 2002.03.22 0 0 128
Nézd meg mégegyszer! Azt írtam, hogy ESETLEGES felvetésére.

Valami olyasmi, amire a másik fél nem tud felkészülni. Most is erről volt szó: a FIDESZ-oldal nem volt képernyős háttérre fölkészülve, ezért nem mentek bele a vitába. Nyilván azon is feltűnhettek volna olyasmik, amire nem tudtak volna a helyszínen reagálni.

Egyébként nem a helyben reagálás képessége dönti el, hogy ki az alkalmasabb. Bárki mondhat olyat, amire az ellenfél nincs felkészülve. Szerintem mindkét oldal igyekszik ezt a helyzetet elkerülni. Ezért gondolom, hogy a két óvatosság összehasonlítható.

Előzmény: kemaljax (126)
robbi Creative Commons License 2002.03.22 0 0 125
Nagyon gyerek lehetsz, ha nem emlékszel miket mondott Horn a saját kormányáról. Ami igaz, az igaz. Ebben ő volt jobb. Olyan szemérmetlenül hazudni, nem sokan tudnak, mint ő. Nem véletlenül olyan a pozíciója. Végül is a hazugok között nagy tekintélye van annak aki jól míveli mesterségét.
Előzmény: Oncsy (114)
KORNhulio Creative Commons License 2002.03.22 0 0 124
Én nem az általad említett másnapi magyarázásra gondoltam. (Ez pártérv, azokkal nem lehet vitatkozni.) Hanem arra, hogy nem lehet reagálnia az MSZP-nek Orbán Viktor esetleges április 5-i esti felvetésére. Elhangzik, kész, vége. Érdemben válaszolni rá csak az első forduló után lehet.

A FIDESZ mostani óvatosságát hasonlítottam össze az MSZP-jével. Én mindkettőt érthetőnek és védhetőnek gondolom. Az már megint más, hogy a két fél hogyan interpretálja az eseményeket.

Előzmény: kemaljax (123)
KORNhulio Creative Commons License 2002.03.22 0 0 122
Nem tudom, mi a véleményed az április 5-i vitáról. Az MSZP pont ugyanilyen "abszolute bizonytalan tényező" miatt állította le azt a vitát.

A FIDESZ most ugyanazzal az érvvel mondta le ezt a vitát, amivel az MSZP az április 5-i estét.

Az, hogy miért nincs meg egyik félben sem a kompromisszumkészség, már egy külön téma...

Előzmény: kemaljax (120)
fxor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 119
na akkor ott tartottunk, hogy imho bárándy tisztességesen levitázta volna a vitát dávid ibolyával - ha a maszop nem kavar be a szokásos _nemtelen_ módszereivel. bárándy fején látszott hogy nem ért semmit. ezért nyomta a süketet - debil mosoly, forgó szemek. vélemények?
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 118
Egyetertek.
Csak ne csinalnanak ok is ilyen marhasagot.
Ilyen kormany ellen az oszinteseggel es korrektseggel nagyon konnyen lehetett volna nyerni.
Előzmény: Oncsy (114)
Oncsy Creative Commons License 2002.03.22 0 0 117
miért szerinted mi lehetett volna a TVben????
Kurva anyád vagy mi?? ezzel az MSZP járatta volna le magát ez értelmes választópolgárok elött
Előzmény: Egy polgár (113)
KORNhulio Creative Commons License 2002.03.22 0 0 116
Ez teljesen Fidesz-fazonos megoldás volt. Ezt el kell ismernem.
Viszont ahogy te is írtad korábban: etikailag bele lehet kötni.

A 13-as pont mindenesetre valószerűbb, konkrétabb megkötés, mint az asztalra vonatkozó szerződésbeli megszorításokat "kivetíteni" a háttérre.

Előzmény: kemaljax (111)
ragazzo Creative Commons License 2002.03.22 0 0 115
"azzal, hogy betartják a szerződést???? "

NEM: azzal, hogy úgy állítják be, a FIDESZ ürügyet keresett arra, hogy kibújhasson a vita alól. MOndj egyetlen értelmes embert ebben az országban, aki elhiszi, hogy azért tárgyaltak napokig, éjszakába nyúlóan, szerveztek helyszínt, sajtót, kötötték le a minisztereik programját, hogy aztán egy előre nem látható okra hivatkozva lemondhassák a vitát.
SZERINTEM ez annyira átlátszó, hogy az már fáj!
És jóérzésű embernek kiáltó a sportszerűtlenség, nem kell mindenféle képekkel illusztrálni, hogy mi minden beleférhet abba, hogy "ami nincs tiltva, az szabad".

Előzmény: Oncsy (112)
Oncsy Creative Commons License 2002.03.22 0 0 114
Sziasztok, jó éjszakát!!!
Mindenki szavazzon arra akire akar, attól még ugyan olyan ember mint a másik.
A lényeg jó legyen Nekünk !!!!
Olyanokon embereken veszünk össze akik kilopják, kiloptak a szemünket. 1ik kutya, másik eb!

ui: én az MSZP-re szavazok( nem azért mert ők makulátlanok, SŐTTT!!!), de csak egy dolog miatt mert nem szeretem, ha a saját kormányom magyarázza meg nekem, hogy milyen jó is nekem. + még a szemembe is hazudik.
El vagyunk tévedve Ők szolgálnak minket nem mi őket!!!! és ezt a Fidesz elfelejtette ebben a 4 évben

Egy polgár Creative Commons License 2002.03.22 0 0 113
azért olvasd végig a hozzászólásokat nem ismételném önmagam
szerintem korántsem nevetséges, hogy nem akartak úgy kiállni, hogy azt sem mondták meg neki mi lesz a TV-n.
Sőt, a Bárándy-nak sem mondták meg, hiszen még este sem tudta. Vagy nem érdekelte. Vagy tudta és inkább nem mondta. Mindegyik baj és nem az MSZP mellett szól.
Előzmény: Oncsy (107)
Oncsy Creative Commons License 2002.03.22 0 0 112
azzal, hogy betartják a szerződést????
Mivel hazudnak????
Szerintem te dölték inkább be ennek a marketing kampánynak.
Előzmény: ragazzo (108)
fxor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 110
na most ennek a topicnak nem orbán a témája. bárándy kényszeredett amatőrsége. bárándy elvitt ma egy balhét, ami imho nem az ő sara volt. az mszp megvezette? vélemények?
Előzmény: Törölt nick (103)
Oncsy Creative Commons License 2002.03.22 0 0 109
komunizmus=kommunizmus
Előzmény: Oncsy (107)
ragazzo Creative Commons License 2002.03.22 0 0 108
"Végig azt éreztem a beszélgetésben mintha Bárándy-t is becsapták volna. Ő egy régivágású konzervatív családból származik ezért nem igazán tud hazudni. Meg sem próbálta ezért próbált örökké kitérni."

Nagyon egyetértek. Én is így éreztem. Sőt, teljesen ismeretlenül még sajnáltam is, amiért a Werber-féle MSZP-s mocsokkampány áldozatává teszik! /Elnézést az indulatért, de hihetetlenül aljasnak érzem a szocialisták módszereit, és szerintem egy egész ország képébe hazudnak gátlástalanul. Elszomorít ha arra gondolok, hogy a fél országnál eredményesen./

Előzmény: U-boat (82)
Oncsy Creative Commons License 2002.03.22 0 0 107
arra gondolok, hogy a Fidesz egy nevetséges érv mögé bújva (legalább is az MSZP szerint) megfutamodott megint.

Fidesz nem volt hajlandó kompromisszumra a MP-OV vita kapcsán sem. Helyette ragaszkodnak egy olyan időponthoz egy olyan helyen ahol fizikailag sem lehet vitatkozni mert nem üres a terem már 2-3 hónapja le van foglalva valaki más által. Ehelyett inkább makacsúl ragaszkodnak a megvalósíthatatlan dologhoz. Nekem a kormányom ne ragaszkodjon csak azért egy rossz dologhoz, hogy neki legyen igaza. Tudod ez a komunizmusra volt jellemző (amit persze az MSZP irányított).
Én ezútán elveszteném a bizalmamat a vitapartneremben és komolyalannak tartanám.

Előzmény: Oncsy (96)
U-boat Creative Commons License 2002.03.22 0 0 106
drzyx

HA nem vetted magadra...hát bevallom te drsenki te vagy a szerencsétlen. Ezt rajtad kívül itt mindenki tudja...
MArs az ágyba:))))

U-boot

Előzmény: drzyx (101)
Egy polgár Creative Commons License 2002.03.22 0 0 105
igen, van a dologban van valami
főleg abban, hogy nehéz választani
Előzmény: Törölt nick (103)
Esik Creative Commons License 2002.03.22 0 0 104
Én sem örülök a vita lemondásának.
De: ha nem történt szerződés szegés és - nem történt - akkor a FIDESZ miért is mondta le a vitát? Mert a mai napot ők mondták le.

Annyi történt -ez most az ATV riportjából kiordított - hogy Isépy Tamás megijedt az ismeretlen médiától. Ha frappáns, akkor kér két óra technikai szünetet, és megoldják, vagy egy nap haladékot. Ehelyett elkezdték magyaráztatni a bizonyítványt Isépyvel (nagyon rosszul), Dávid Ibolyával(rosszul) és Pokornival(vele sem korrekt módon, de ügyesebben.)

Az MSZP pedig szerintem is rugalmasabb kellett volna, hogy legyen. Amit kifejezetten sajnálok a nyilvánosságra hozott párosok fényében. (Azt meg baromira sajnálom, hogy Dávid Ibolya megúszta Bárándyt...)

Előzmény: Egy polgár (89)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 103
Legegyszerubb pelda, hogy nem allitottak fel egyetlen vizsgalobizottsagot sem.

De egyebkent O.V.-nek sok ilyen kalandja volt a fideszen belul is.
Diktator tipus.
Felre ne erts, attol lehet okos.
Sot, akar az is lehet, hogy mindenben igaza van.

Csak nem tetszik a mentalitas.
Igaz, az sem tetszik, ha valaki buta, o meg legalabb okos.

Nehez valasztani...

Előzmény: Egy polgár (97)
drzyx Creative Commons License 2002.03.22 0 0 101
<szerencsétlen.
U-boot

Ne haragudj, de hát én aligha tehetek arról, hogy te szerencsétlen u-boat vagy, igazán sajnálom:((

dr. X

Előzmény: U-boat (88)
KORNhulio Creative Commons License 2002.03.22 0 0 100
Az Index címlapján található a linkje. A KAMPÁNY-hasábban, a "Vitának helye nincs" cím alatt.
Előzmény: kemaljax (95)
fxor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 98
na akkor ott tartottunk hogy bárándy műanyag mosolya az mszp "profi" kampányával ma este nem volt összhangban. ez van. tudta-e hogy a maszop lerántja a mélybe? ki hazudik?
Egy polgár Creative Commons License 2002.03.22 0 0 97
hogyhogy nem veszik figyelembe más akaratát? ezt azért fejtsd ki bővebben.
Előzmény: Törölt nick (92)
Oncsy Creative Commons License 2002.03.22 0 0 96
ha téged átvágnak, te leülsz még azután tárgyalni a másik féllel?? kötve hiszem. ennyit a kompromisszum kézségről
Előzmény: kemaljax (87)
PETUR Creative Commons License 2002.03.22 0 0 94
Egy polgár!

Majdnem egyetértek veled, a másik oldalról.
Szerintem az MSzP álláspontja a konkrét ügyben védhető, az viszont nem, hogy erre hivatkozva minden vitát lemondanak.
Azzal a Fidesz-t segitik!

Előzmény: Egy polgár (89)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 93
Jol neztek volna ki. :-)
Biztos nyert volna a fidesz par szazalekot ezzel.
Előzmény: KORNhulio (91)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 92
En is orulnek ennek, ha nem felnek, hogy igy esetleg a fidesz nyer.
Mert az kisebb fajta katasztrofa lenne.
Ugyanis ok nem veszik figyelembe mas akaratat, es ez veszelyes.
Nagyon veszelyes.
Előzmény: Egy polgár (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!