Keresés

Részletes keresés

atipatibarátja Creative Commons License 2002.03.22 0 0 0
a 0 címzetűhöz sajnos nem:(((((
Tecs Creative Commons License 2002.03.21 0 0 topiknyitó
Sok adózó polgártársamhoz hasonlóan én is az utolsó napra hagytam az adóbevallás elkészítését és postázását. Miközben az 1%-omról rendelkeztem, furcsa gondolataim támadtak. Mi a biztosíték arra, hogy az eljut a címzetthez? Az előre nyomtatott formulán csak a címzett számlaszámát tölthettem ki, saját magamról azon nincs adat, még kódolt formában sem. A rendelkező papír és az adóbevallásom között az az egyetlen kapcsolat, hogy közös borítékban érkeznek az APEH-be. Úgy tudom, hogy a kedvezményezettek nem kapnak kimutatást arról, hogy kik adakoztak a javukra, ők csak a végösszeget tudják meg. Ebből az is következik, hogy nem mehetek el pl. a Szárcsavédő Alapítványhoz és nem ellenőrizhetem, hogy megkapták-e a pénzemet.

Nem bízom meg egy olyan rendszerben, amely kívülről nem ellenőrizhető, amely magát ellenőrzi. Nem bízom a hatalomban. Nem hiszem el, hogy nem csábítja őket az irdatlan lehetőség. Betegesen gyanakvó vagyok. Arra gondolok, hogy milyen egyszerű kivenni a csomagomból a saját rendelkező papíromat és a helyére tenni egy másikat, amelyre valaki a Búbosbanka Barátok Egyesülete számlaszámát írta. Pénzem máris a búbosbankákat gazdagítja, szegény szárcsák meg tovább nélkülöznek.

Persze tudom, nyilván engem védenek! Nehogy bárki megtudhassa, hogy én a szárcsákkal szimpatizálok!

Van egy javaslatom: hadd döntsem el én, hogy igénylem-e a védelmet. Bátor madárvédő vagyok, nyíltan vállalom szárcsapártiságomat. Hadd írhassam rá az adószámomat a rendelkező papírra, és ekkor az APEH legyen köteles ezt az adatot az összeggel együtt megadni a Szárcsavédő Egyesületnek. Ez ne legyen kötelező, csak lehetőség.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!