Keresés

Részletes keresés

Adani12345 Creative Commons License 2023.03.14 0 0 6947

El tudom képzelni menynire vették komolyan a bliccelők. 

 

Anno még a net aranykorából származó történet volt, hogy egy punk társaság poénból jelentkezett ellenőrnek, persze felvételire azért rendbe szedték magukat, fel is vették mindegyiket és egymás mellé kérték a beosztást és mikor már terepen dolgoztak  hatalmas sebesésggel rombolták a BKV jó hírét, utasoknak beszólogatás csajok molesztálása ( "Helyszínen 5 ezer vagy egy túrós fagyi a tartózkodóban", "a nyanya mehet fiatal lány ittmarad" stb. ). Hetekig terorrizálták az utasokat és robolták a BKV kevés megmaradt jó hírét mire a sok utaspanasz hatására ki lettek rúgva. 

 

Vagy pl. olyan szarni bele ellenőrök, akik egész nap a kocsmában ücsörögtek és írogatták a kamu jegyzőkönyveket és csekkeket kitalált nevekkel és címekkel ,hogy hát ezt diktálta be. Ma már ez nem menne ellenőrzik az elelnőröket is, hogy tényleg dolgozik-e, ill. sok jármű van már bekamerázva.

 

Ami még régi még internet előtti történet mikor még nem internet volt hanem BBS és azokon terjedő lemezújságok. 2-es villamos Dunapart egy néger amerikai katona utazik, ellenőr jön és akokriban még nem volt tananyag része, hogy a külföldi nem tud magyarul, ill .a "tikettiket" sem. Azért csak rájött hogy mégis mire kíváncsi az ember, oda is adta a jegyet, csak mivel nem tudta, hogy lyukasztani is kell nem votl kilyukasztva. 

Szóval párbreszéd:

- Miért nm lyukasztotta ki a jegyet?

- What????

-Azt kérdezte miért nem lyukasztotta ki a jegyet

- What you say? English please

Jön a csodafegyver, hangosa, lassan, tagoltan szótagolva akkor majd megérti magyarul a külföldi is:

- MI-ÉRT-NEM-LYU-KASZ-TOT-TA-KI-A-JE-GYET??????

What?

Egy darabig ment ez a végtelen ciklus, erre egy utas angolul odaszólt az amcsinak az ellenőr piros karszalagjára mutogatva:

-Az úriember a magyar neonáci párt aktivistája és azt mondja takarodjál le a villamosról mert négerek itt nem utazhatnak

Közben megálló jött ajtó nyílt az amcsi katona meg bemosott egy akkorát az ellenőrnek hogy úg repült ki a villamosból, hogy a légvédelmi radar is bemérte. 

 

Hasonló másik sztori ami már ezer éves és terjed a neten. Bp-Balaton viszonylatú vonat, teljesen kitömve, folyosókon is állnak, a fülkében is, utazik rajta egy társaság kigyúrt alakok, egyikük elindul a tömegben a WC felé, kisvártatva hatalmas ordítás majd egy szúnyogcsődör alkatú kaller ordít mint a sakál hogy az egész vagon hallja egy nála két fejjel magasabb és másfélszer szélesebb kigyúrt kopasszal, aki zavartan fogja a pöcsét ilyenkeet, hogy mit képzel maga, hogy a wc-be bújik el mikor jövöok, hát itt nme fogsz lógni buzikám, biztosan a boltban is lopsz stb. Kigyúrt kopasz lefagyva mint a Windows áll egy darabig, aztán mikor rebootol a rendszer vagy épp a kaller tart ordibálási szünetet levegővétel miatt, komotósan elrakja a pöcsét majd úgy szájon törli a tenyerével a kallert hogy nekivágódik a szemközti falnak aztán elterül a padlón fekve. Előveszi a zsebéből a vonatjegyet, lassú kimért mozdulatokkal galcsint gyúr belőle és rádobja a padlón munkaközi szünetet tartó jegyvizsgálóra. 

Előzmény: imuQue (6946)
imuQue Creative Commons License 2023.03.14 0 0 6946

A napokban a 6-os vilamoson olyannal találkoztam ami új szint:

 

süketnéma (!) ellenőr. 

 

Mindenkinek csak tolta az arcába a nyakba akasztós igazolványát meg kiadott valami artikulálatlan nyögést magából, de ennyi. Gondolhatjátok mennyire volt hatékony szegény. 

 

Persze aztán eszembe jutott, hogy szép kis állami támogatás van a megváltozott munkaképeségűek foglalkoztatására, amit a BKK behúz (nem, nem az ellenőr) és igy nekik tulajdonképpen teljesen jó, szerencsétlen meg hadd alázza szénné magát némi éhbérért :( 

Előzmény: Adani12345 (6945)
Adani12345 Creative Commons License 2023.03.14 0 0 6945

Halló jóember le kéne szállni a járműről, ha nincs jegye.

- Hajléktelen vagyok, nem tudok hova menni, és munkám sincs

-tudok egyet!

Kb. ez lehet a toborzás :)

Na meg képzeljük már el kik jelentkeznek ellenőrnek és hogyan lehet szelektálni közöttük. Régebben követelmény volt az érettségi, ma már nem, elég a 8 általános is.  Egyetlen egy dolog lehet amivel magasabb  a követelmény mint pl. a csirkegyárban ,ahol a bontott csirkék beléből kell egy szalag mellett kinyomkodni a szart, hogy írni és olvasni tudnia kell, nem elég ha a nevét le tudja írni a jelenléti lapra. :)

Előzmény: Jobbramagyar (6942)
XNC Creative Commons License 2022.12.26 0 0 6944

"Mostanában a BKK elitélteket küldött az utcára ? "

 

 

Azt nem tudom, de van ám itt színvonal:

egyszer hibáztak az ellenőrök, panaszomat persze megírtam a BKV-nak.

 

Még csak annyi fáradtságot se vettek, hogy bocsánatot kérjenek......

Előzmény: Jobbramagyar (6942)
laszlo86 Creative Commons License 2022.12.06 -1 1 6943

Az utaskordinátorokat se tudom honnan szedik össze, de azoknak is van ám stílusuk. Valamelyik nap körtéren a liftnél a sarokban telefonozgatott, ráadásul háttal a jegykezelőknek. Elindultam a lift felé, ami éppen ott volt nyitott ajtóval, kiabált hogy helló, helló, helló, én otthagytam. Semmi köszönés, vagy valami. Ha ilyen tapló stílusuk van én nem fogom erőltetni hogy lecsippantsa a bérletet ...

De akárhol megyek, a köszönés vagy bármi normál emberi kommunikáció ismeretlen fogalom számukra.

Előzmény: Jobbramagyar (6942)
Jobbramagyar Creative Commons License 2022.11.27 0 1 6942

Mostanában a BKK elitélteket küldött az utcára ? Vagy hajléktalanszállóról? Vagy honnan szedik ezeket az ellenőrnek nevezett alakokat?  A MÁV jegyvizsgálóknál azért megkövetelnek egy alap emberi minőséget... 

attailor Creative Commons License 2022.11.17 0 0 6941

Passz! Nem utazom vonattal sehova!

Előzmény: bakibaby (6940)
bakibaby Creative Commons License 2022.11.17 0 0 6940

MÁV-nál mennyi a bünti?

Előzmény: attailor (6935)
ab aeterno Creative Commons License 2022.11.17 0 0 6939

Mindkettő számít. A lebukás esélye is, és a büntetés mértéke is.

Előzmény: warr (6937)
XNC Creative Commons License 2022.11.17 0 0 6938

Az a szép hogy a dolog úgy működik, hogy:

1; a cég megvádol (amitől nem lesz automatikusan igaza)

2; persze Te ezt vitathatod, és ezért nem fizetsz; ezért

3; a végén már 50 ezer forintot fog rajtad követelni a cég.

 

És kérdés, hogy még miket görget mellé.

1 ballépés, és vagyonokat követelnek 1 ilyen silány szolgáltatásért.

Előzmény: attailor (6935)
warr Creative Commons License 2022.07.06 -1 2 6937

Marhaság.

A büntetőjognál sem az életfogyt vagy a halálbüntetés lehetősége a visszatartó erő, hanem az, ha jó eséllyel lebukik az elkövető és elkapják.

Előzmény: prOBIgy95 (6936)
prOBIgy95 Creative Commons License 2022.07.06 -2 1 6936

Egy szó: visszatartó erő

Mint a közúti bírságoknál, ahol túlzónak hathat a 300.000 Ft egy gyorshajtásért, de működik.

 

Minél magasabb a bünti, annál nagyobb eséllyel tartja vissza az elkövetőt.

Előzmény: attailor (6935)
attailor Creative Commons License 2022.07.06 -2 3 6935

Valamikor olvastam egy cikket erről a témáról, s az volt a lényege, hogy irreális arányú az ilyen pótdíjazás, mert egy 350-450 ft értékű "károkozásért" nem lehet, 8-16-32 ezer ft-ot követelni!

Most, ezekkel az emelésekkel még irreálisabb, de persze ezt Magyarországon meg lehet tenni egy olyan retek cégnek, mint BKK.

Előzmény: XNC (6934)
XNC Creative Commons License 2022.07.01 0 1 6934

Drágul a bliccelés!

 

Helyszínen..........12e

1 hónapon belül...25e

1 hónapon túl......50e.

 

Jó húzós lesz.......

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.19 0 0 6933

MÁK kártyával lehet ingyen utazni, hívják cigánytörzskönyvnek is. Azt meg kibulizzák maguknak valamilyen apropó alapján.

Előzmény: attailor (6932)
attailor Creative Commons License 2021.08.19 0 0 6932

Párdon, én voltam a hülye...

Valszeg a Hatósági igazolvány jogkörével kevertem, hogy egy purgyé és felnőtt kisérője ingyen utazhat, az orkoknak meg elég gyakran jár a magasabb családi pótlékra jogusultság végett a degenerált utódok kapcsán.

 

 

 

 

Előzmény: denfa (6929)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.19 0 1 6931

Annyi haszna azért van az elsőajtózásnak, hogy egyrészt sokan elkerülik inkább azt a járatot, így kevesebben lesznek másrészt a bűzlő csöves meg a sziauramok sem fognak felszállni. Jegyet úgyse vesz, inkább elmegy más járattal. 

 

Mindenhol bevezetni nem lehet, pl. a 7-es buszcsaládnál káosz lenne belőle. 151-esen nemrég vezették be a rendszeresen azzal utazók örülnek neki, mert már nincs tele bemindenezett meg balhézó Type-C alakokkal. 

 

Megkérdeztem egy ellenőr ismerőst is hamisított bérletekről, mondott pár érdekes sztorit, ami vele vagy kollégáival történt. A legidiótább, akit fogott az fénymásolt bérlettel nyomult, de ez még hagyján ilyen sok van szóra sem érdemes, de ez fekete-fehéren másolta le csak az egyik oldalát. Fejlettebbek rájönnek, hogy színesben kéne mindkét oldalt, na, de van rajta hologram csík is azt meg nem lehet másolni. Igazi profik kivágják és átragasztják azt is, így már elsőajtózásnál jó eséllyel átmennek a szűrőn, náluk már nem, hiszen már QR kód is van rajta és leolvassák azt is. Akkor pedig kiderül, hogy nem érvényes ill. más nevére szól.  Egyik próbálkozó adta a is bérletét elsőre jónak is tűnt vissza is adta, utána ütött szöget a fejébe valami, elkérte ismét erre a faszi szájába tömte és megette. :)

 

Egyik ismerősöm még a hőskorban mikor még tollal írták rá, hogy mettől meddig érvényes csinálta azt, hogy valami festékkel bekenve eltüntette a tintát és átírta a dátumot. Deák téren bukott le vele majdnem, ellenőrnek megmutatja rakná el. 

- fiatalember had nézzem meg jobban

- akkor inkább nincsen

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.18 0 3 6930

Csak a buszvezetőn múlik elsőajtózásnál, a dolog. Sokan szarnak az egészre, végtére is igazuk van  plusz munkát lőcsöltek rájuk, amiért nem kapnak plusz pénzt, sőt még a fizuemelés is elmaradt 10% helyett 0%-ot kaptak. Neki meg aztán édesmindegy ha valaki mozijeggyel meg papírzsepit lobogtatva száll fel, vagy lejárt bérlettel, majd az elelnőr ha jön akkor majd kapja a pótdíjat. 99-es meg hasonló fegyencjáratokon meg merné azt mondani egy falka "csoportos kedvezménnyel" utazó Type-C-nak, hogy jegyet is vegyenek, "kiszedlekafűűkéébűű" "megbicskázlaaak" és hasonlók után nyilván nem fogja.  Másik probléma ezzel, hogy mivel a sofőr csak egy villanásnyi időre látja egy forgalmas járaton a jegyeket és a bérleteket nincs idő kiszűrni a hamisakat. Ha pedig mindenkiét megnézi alaposan uv lámpa stb. akkor sosem fog elindulni. Felszállsz a jeggyel lobogtatva aztán akár a sofőr orra előtt lyukasztod ki sokadszor, vagy épp hátul másik lyukasztónál fordítva. 

 

Viszont arra jó, hogy a csöveseket meg a bűzlő egyéb elemeket távol tartsa a busztól. 

 

 

Előzmény: attailor (6924)
denfa Creative Commons License 2021.08.18 0 1 6929

Ezek még ahhoz is hülyék, hogy TUDJÁK, 6 éven aluli purgyéval 1 felnőtt ingyen utazhat.))))

 

Légyszi, bökjél már erre ebben, hogy hol látsz ilyet.

Előzmény: attailor (6928)
attailor Creative Commons License 2021.08.18 -1 0 6928

Pár napja azon röhögtem, hogy egy csepeli buszra felszállt vagy 3 felnőtt cigány természetesen purgyékkal, s mégis az egyik jegyet vett.

Ezek még ahhoz is hülyék, hogy TUDJÁK, 6 éven aluli purgyéval 1 felnőtt ingyen utazhat.))))

Ha tudnák, akkor rajtuk nem gazdagodna meg a BKfau, az biztos!

attailor Creative Commons License 2021.08.07 -1 0 6927

Látásból ismerősöm úgy bliccel a BKV buszokon AMIÓTA bevezették az elsőajtó felszállítási rendszert, hogy egy sörért bérel egésznapra az utcai cigányoktól egy 6 évesnek nem kilátszó egyedet, akit elhelyez egy gurulós banyatankban, s úgy utazik egésznap jobbra-balra, intézve ügyeit.

Szóval így lehet kijátszani a népnyúzó szigorítást!

bakibaby Creative Commons License 2021.08.06 0 0 6926

https://pestihirlap.hu/2021/08/06/dagad-a-bkk-automatak-botranya/

 

Verseny nélkül szerezte meg a T-Systems a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegykiadó automatáinak felújításáról szóló 735 milliós megbízást, cserébe ingyen adja azokhoz az új szoftvert. A Hvg.hu szerint a cég ezzel bebetonozhatja magát az automaták üzemeltetésébe is.

 

https://www.borsonline.hu/aktualis/nem-jar-a-csepeli-hev-augusztus-31/

 

Nem jár a csepeli Hév hétfőtől a hónap végéig.

 

https://www.vg.hu/gazdasag/2021/08/ra-is-fizethet-a-bkk-a-sporolasra

 

Majdnem minden ötödik tömegközlekedési jegyautomatát felszámolnának a fővárosban.

warr Creative Commons License 2021.08.06 0 0 6925

Mesélj még :-D 

 

Amúgy vicces, miután rengeteg jegypénztárat bezártak, még a jegykiadó automatákat is megritkítják, valóban jàr a gratuláció :-)

Előzmény: attailor (6924)
attailor Creative Commons License 2021.08.06 -3 0 6924

Gratuláció a BKV-nak, hogy már senki nem tud bliccelni, mióta a buszok elsőajtós felszállásúakká változtak Butapestünkön !

bakibaby Creative Commons License 2020.09.28 0 0 6923

Csalás miatt tett feljelentést a Közlekedő Tömeg a BKK repülőtéri buszjegyeinek árusítása kapcsán:

 

https://merce.hu/2020/09/28/csalas-miatt-tett-feljelentest-a-kozlekedo-tomeg-a-bkk-repuloteri-buszjegyeinek-arusitasa-kapcsan/

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.24 0 2 6922

Ez ugyanolyan mint mikor visszaszerelték a lyukasztókat a m2-m3 átszálló folyosóra pár napig és a tévében mutatták, hogy mindenki lyukasztott szinte, pedig nem kellett volna.

Előzmény: bakibaby (6921)
bakibaby Creative Commons License 2020.09.24 -1 1 6921
Terépcsecsős bódé Creative Commons License 2020.04.11 0 0 6920

1-esen most elvileg kaller nélkül mennek a Flirtek de nem tudom van e valami felszállós jegyellenőrzés.

Előzmény: Törölt nick (6918)
trakeszv6 Creative Commons License 2020.04.10 0 0 6919

Vonatra nem gondoltam , csak busz,villamos,...no para.

Előzmény: Törölt nick (6918)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.06 0 2 6918

Csak nehezebb elvegyülni a tömegben ha jön az ellenőr. :)

 

Pláne vasúton a kaller elől mikor az egész vagonban vannak ketten átlagosan nem lehet elbújni, na meg az "újfelszállók jegyét kérem"-nél lapítani sem. :) Wc-be bezárkózni sem, mert könnyebben feltűnik a kallernek ,hogy csak egy utast látott abba a vagonba felszállni, és Szolnok óta gubbaszt a retyón, most vagy nagyon súlyos szorulása van vagy lógni akar, de mindenképp ideje így lassan a Keleti környékén ránézni él-e még.

Előzmény: trakeszv6 (6917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!