Dobalozhattok szazalekokkal de kb. 0 ertelme van. Ugyis a mandatumok szama dont, nem a %. A valasztasi rendszerunk meg olyan, hogy elsosorban a nagy partoknak kedvez(masodsorban pedig inkabb jobboldali partoknak). Meg lehet nezni a 98-as adatokat. Csunyan kevesebb szavazatott kapott a FIDESZ es megis tobb mandatuma lett.
Es ha a FIDESZ + MIEP mandatumok szama >= 50% akkor nincs mirol targyalni, ez pedig eleg valoszinu. Ezek a tenyek, a tobbi az kivansag meg mese.
A tisztánlátás kedvéért, én a MIÉPre fogok szavazni...csak próbálom érzelemmentesen elemezni azt a felmérést, ami 48-3% -os Fidesz-MIÉP arányt mutatott ki.
Végiggondolta, mi lesz, ha a Fidesz-MDF győz...
Április 22-én milyen topicok nyílnak majd a balos olvtársak egy részétől (tisztelet a kivételnek):
- Csalóka Fidesz-győzelem
- Orbán nem is tud kormányozni
- Medgyessy a kormányfő, de csak mi tudjuk
Levezetés:
- a busz MSZP-s gyűlésre ment. Egy országos átlagot nézve kb. 35-45% közötti MSZP-snek kell lenni, egy átlagos közegben. Vagyis a busz nem volt átlagos, hanem MSZP-s.
- ha viszont MSZP-s volt a busz, elég nagy szégyen, hogy az MSZP-sek 20%-a mégsem MSZP-s.
Érdekes, érdekes. Valahogy mifelénk a közlekedési eszközökön nem nagyon bonyolódnak bele az emberek a politizálásba, pláne idegenekkel. Örülnek, hogy felfértek rá és találtak egy kapaszkodási pontot. Ja hogy nem BKV-vel jársz...
És mekkora koppanás lesz a baloldalon mikor ez a 10% a második fordulóban visszavándorol a FIDESZhez? A választás nem a listás szavazatokon hanem az egyéni körzetekben dől el, ugyhogy itt a második fordulóban már egységes jobb és bal oldal harcáról van szó.
Egyébként szerintem a MIÉP szimpatinzánsok nem a FIDESZ-t jelölik meg a közvélemémykutatásoknál, hanem senkit. Tehát a rejtözködő MIÉP szavazók a biztos pártválasztók között nemcsak a FIDESZ hanem az MSZP listás százalékait is lefelé korrigálják.
Szerintem a Fidesz orbitális támogatottságának az a legfőbb oka, hogy nevezett cégeknél a MIÉP szimpatizánsok a Fideszt jelölték meg. Lesz itt koppanás, ha az a tíz százalék átvándorol a fidesztől a miéphez.