Keresés

Részletes keresés

TürelmiHarc Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53
Hogy Baló mekkora büdös vipera, az akkor vált előttem világossá, mikor pár napja Bod Pétert így emlegette fel egy szívélyes beszélgetése során mint az "abortált miniszterelnökjelöltet"..
Előzmény: lakika (-)
manhattan Creative Commons License 2002.04.04 0 0 52
Na akor a Pokorni-Kovács vita után megállapitható:

Kovácsnak ez édeskevés a come back-hez. Pokorni végig überelte, emberibb üzenetei voltak. Gromikonak viszont volt egy jó húzása, amikor a végén betötmöritte az összes populáris igéretét. Pokorni reakciója erre: "figyelmem ellenkadt" (vagy mi) halovány gyenge reakció volt a legfontosabb dologra: végülis ez megy a zsebekre.

Igy végül is inkább patt helyzet. Meggyesnek ez rossz kiinduló pont. Pénteken rajta lesz a bukás összes felelössége.

Mindenesetre nem akármilyen fegyvertény lenne, ha az mszp az összes igéretét beváltaná: akkor elmondhatnák, hogy "mégiscsak felépitettük a kommunizmust".

manhattan Creative Commons License 2002.03.20 0 0 51
Az igazság az, hogy Kovács iszonyú sok külügyér alteregoja. Szerintem leginkább Pereszre hasonlit: az is mindig örökös második volt. Amikor meg 1996-ban Peres beindult a min.elnökségért, akkor meg Bibitöl egy borzalmas zakót kapott.
(erröl a Visszaszámlás game over topicban (12048)kérdeztem Szanyit, de kihátrált.

Mindenesetre a Gromiko se mellétrafa: mig totalitárius rendszer volt (alternativák tiltása), addig ugye még ásznak is tünhetett Gromiko. Csendes, jó modorú ember volt. Csak éppen kiszolgált egy elnyomó rendszert. Ez stimmel Kováccsal is. Amiben még Kovácsnak lemaradása van: Amikor változások jöttek a SZU-ban, Gromikot (felfele buktatva bár), de megbuktatták. Egyszerüen nem passzolt bele az aktuális, (kvázi) demokratizálódó világba. Ezt Kovács az elmúlt 4 év külügyi térü melléfogásaival és megosztó párt- és kampánypolitikájával szintén elmondhatja magáról.

Előzmény: minderbinder (50)
minderbinder Creative Commons License 2002.03.20 0 0 50
No gyerekek! Orommel latom, hogy ebben a topikban is megjelentek a husangmodoru jobbos fajbunkok. Nem is kivannek veluk vitatkozni, csak megemlitenem, hogy a Gromikozas kifejezetten hizelgo lehet Kovacs szamara. Ugyanis az egykori nyugati ertekitelet szerint is Gromiko minden idok egyik legkepzetteb es legjobb kulugyminisztere volt. Egy osztalyban Kissinger-rel. Mas nem is nagyon kerult be ebbe a katageoriaba. Szoval Kovacs biztos orulne neki, ha tudna, hogy meg a jobbos szimpatizansok is a legmagasabb osztalyzatot adjak kulugyminiszteri tevekenysegere.
Bar a balosok is megtehetnek egyszer ezt egy jobbos kulugyerrel.
manhattan Creative Commons License 2002.03.19 0 0 49
Kétségtelen, hogy dolgoznak "Rubinsteinék".

Az mszp választási stratégiája ugye legelöször a lejáratásra épült. Amikor a fidesz visszaszólt, hogy elég a mocskolódásból, akkor sikeresen bevitték a köztudatba, hogy ezért mind a két párt felelös. Az ö oldalukról nem veszitenek úgyse senkit, de hát a másik oldalról hadd bizonytalanodjanak el a szavazók. Ezután jött valami halvány szakmai vonulat (valójában nagyotmondási verseny) Ez eléggé nem hozott semmit.

Most Gromiko átvált a nyugodtra és a cinikusra. A nyugodtsággal hitelt akar reprezentálni, a cinikusságával nyilvánvalóan ki akarja boritani a fideszt. Vigyázniuk kell, mert lesznek itt rejtett rúgások még.

Pl. azt hangoztatja Gromiko: hatalomra kerülésük esetén annyival emelik minden évben a reáljövedelmeket, amennyivel a GDP nö. Ez elég populárisan hangzik, közgazd-ilag viszont az ilyen lineáris megoldások ritkák és inkább károsak.

Előzmény: keellah (48)
keellah Creative Commons License 2002.03.19 0 0 48
Az a csotany biztos nem javult meg, csak koponyeget forgat! A laca olyan retek marad, amilyen volt! ES AZ EMBEREK NEM FELEJTENEK!
Előzmény: kormanyoldali (47)
kormanyoldali Creative Commons License 2002.03.19 0 0 47
Az alaptema:Kovacs megjavult?--egy nagy lof*szt-csotany volt,es az is marad.mar greshampeti is be van szarva az Ov-vel leendo,vita miatt,de hogy kovacs Pokorny ellen?Hat nem is merem elkepzelni,hogy mer vele kiallni-ez brutalis!!!!!!!!Senki sem tud olyan meggyozoen,amde egyben visszafogottan vitazni,mint Pokorny-remelem kozel van mar a nyugdij(vagy valami mas)-lacikacska te draga(mert sokba kerult mar az orszagnak)
dödöle Creative Commons License 2002.03.19 0 0 46
Minden nem KISZ tag lakás kérvényét javaslom!
Én kisz Kovács, kisz szeggembe így rúgjatok!!!
manhattan Creative Commons License 2002.03.19 0 0 45
barco

Fogalmam sincs, honnan vette az IMF a számait. Valószinü, más metódussal számolt, mint akkor divat volt. Az akkori hivatalos adatok:
1993: kvt hiány 199 md ft (5,6%)
1994: 321 md (7,4%)
S persze az 1994-es évvégi érték csak azért lett ilyen szép, mert az AV Rt a befizetési kötelezettségét egy hitelfelvétellel végülis teljesitette (150 millio USD). Tehát a hitelfelvétel a kvt-t nem terhelte, a pénz viszont feltuningolta azt.

A 94-es tervszám semmi más, mint a kvt sarokszámai. Havi lebontásban. Ezek 1994 elején jól lettek tartva, na de mi történt 1995 elején??
Milyen szakik voltak a tervezök és milyen kvt volt az, ami 2 hónapot se élt túl?

Amúgy az akkori múltról volt már itt elég vita. Sokkal érdekesebb Gromiko értékelése a kormányzásuk további szakaszáról.

Nyugdijak:
Ahogy mondja, 1995-ben, meg kellett lépniük a nyugdij csökkentést, de ezt 1998/99-ben "vissza akarták adni" a nyugdijasoknak. Ezt a fidesz szerinte állitólag elszabotálta. 52 md ft-ot akar ezért visszadani a nyugdijasoknak. Az én kifogásom csak annyi, hogy az mszp garantált egy nominális emlelést, viszont semmilyen reálemelést. Igy tehát csak rizsa az összes elképzelésük.

Gromiko elmondása szerint a 2001-es 3%-os zárszámadási nyugdijemelést meg azért nem szavazták meg, mert ök akkor 13. havi nyugdijat akartak adni. Ez azért is érdekes, mert most amikor be akarják vezetni a 13. nyugdijat, az emelést csak fokozatosan, 4 évre elnyújtva merik megtenni. Hol volt akkor a fedezet meg a koncepció 2001-ben?

Előzmény: barco (43)
barco Creative Commons License 2002.03.13 0 0 43
A kvt. hiány 93-ban 9,2%-os, 94-ben 8,6%-os volt az IMF Magyarországról szóló 2000-es tanulmánya szerint. Az elsődleges egyenlegének hiánya 93-ban 5%, 94-ben 2,7%.

Nem emlékszem "tervszámra" 94-ben, mi volt az? +Forrásmegjelölés svp.

Előzmény: manhattan (42)
manhattan Creative Commons License 2002.03.13 0 0 42
Gromikot téenyleg jol feltuningolták, mindenesetre hatalmas szakmai hiáanyokról tett ismét tanubizonyságot.

1. A kvt hiány Antallék alatt nem hogy soha nem volt 1o %, hanem 1994 áprilisig még a terv alatt is maradt.
2. Gromiko mind a mai napig kinlodik a Bokros-meséjével. Nem igaz ugyanis hogy nem ismerték az ország helyzetét az átvételkor, hiszen végig ott ültek a parlamentben. Igy ha tehát valamire csak késöbb jöttek ráa, az azt jelenti, hogy ennyi ideig tart náluk, mire megértenek valamit a gazdaságból.
3. A Bokros csomagot annyira nem akarták, hogy az nem is volt a SAJÁT 95-ös kvt-jük része. Ök egy egészen máas 95-ös pénzügyi évet terveztek, de ezt még 3 hónapig se tudták tartani. Hiába, a tehetség nem jöm 2 szállitmányban.
4. Hornék 95 márciusi befuccsolása, gyakorlatilag abban állt, hogy már nem maradt tartalék a márciusban esedékes devizakamatok kifizetésére. Azt hitték, hogy az IMF majd kisegiti öket, minden feltétel nélkül. Nos, annyiban tévedtek, hogy az IMF egy megszoritó csomaghoz kötötte egy (szokásos) stand by hitel garantálálását. Ezért jött a B-csomag egyik napról a másikra. Maguk Hornék se tudták még március elején, hogy 1 hét múlva befuccsol az egész 95-ös SAJÁT kvt-jük.

Ami persze a legérdekesebb az egész "kiadási versenyböl".
1. Az mszp mindig olyan természetesnek veszi, hogy lesz egy 5%-os GDP növekedés. Érdekes 1994-ben átvettek egy 4%-os GDP növekedést, amit nem tudtak tartani. 2 éven át csak 1%-ot tudtak kihozni. Akkor mire most az önbizalom? Referenciájuk arra van, hogy éppenséggel nem tudják tartani a növekedést.
2. Azt mindig elfelejtik a dologból, hogy hiába van akármennyi növekedés, az igazi plussz pénz sokkal kevesebb mint a tiszta hozam, hiszen egy halom kiadási tételt a növekedéessel arányosan kell indexálni.

szalonna Creative Commons License 2002.03.13 0 0 41
"Baló kifejezetten ellenséges volt a vita nagyobb részében(főleg akkor durvult el, mikor már nem volt felvétel). "

Baló végig olyan kérdéseket adott fel, amiket egy átlag index-olvasó kapásból meg tud válaszolni, méghozzá bármilyen párt szemszögéből. Baló remekül játszotta el, hogy ezek most nehéz kérdések - valójában feladta a labdákat.

Előzmény: askdas (40)
askdas Creative Commons License 2002.03.13 0 0 40
"Igaz nem olyan nehéz frappáns és szimpatikus válaszokat adni, ha a riporter teljes mértékben az ő oldalán áll"

Baló kifejezetten ellenséges volt a vita nagyobb részében(főleg akkor durvult el, mikor már nem volt felvétel).

"Hát Baló amúgy nem az a fickó, aki csak úgy passzolgatni szokott"

igen, azt kellett volna mondania a passz helyett: igen, valóban hazudott akkor a miniszterelnök úr, de nem szólhattam semmit, mert azonnal kirúgtak volna, a felvételt pedig nem adják le a tvben.

Előzmény: lakika (22)
Fine Tune Creative Commons License 2002.03.13 0 0 39
Dehogy. Meggy átállította Kovács kapcsolóját "solid" állásba. Van ám rajta "off" is, de azt csak olyan május körül használják:)) De már nem Medgyessy, mert rajta is van "off"
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 38
Miért, elromlott? Vagy elrontották? :)
Project frEe LiFE Creative Commons License 2002.03.13 0 0 37
Igen, csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz.
Kovács beszélgetséeiben, és az mszp hozzáállásában is nagyon pozitív változásokat látok.

Amikor Baló azt kérdezte, hogy : "tanultak -e valamit az Orbán kormánytól?", akkor válaszolhatta volna azt, hogy a jól kommunikált, okos közszereplést mindenképp..

Remélem megtanulták egy életre... Orbánék is csak ezért vannak nyeregben. SAJNOS Mo-on elég ennyi! :( (MARKETING)

Viszont attól félek Medgyessy nem tudja majd magát ilyen jól "eladni"...és az végzetes lehet..

Ha a tisztelt jobboldali asztaltársak belegondolnak: Nem élvezetesebb egy ilyen Baló-Kovács féle vitaműsor, mint a jobboldali sárdobálásos, mutogatós, kirekesztős szétválasztós?

Szerintem ez kicsit már közelít az elvárhatóhoz..

Üdv: P.FrEe LifE

barco Creative Commons License 2002.03.13 0 0 36
Bethlen azért tud bátor is lenni, ha "parancs, értettem!" van, lásd vadparasztosba forduló ordítozását Tarnói Gizellával.
Előzmény: Daoldin (34)
A.L.I.E.N Creative Commons License 2002.03.13 0 0 35
Ritkán szólok bele a politikai topicokba de tegnap én is néztem az említett beszélgetést és meg kell,hogy mondjam számomra Kovács igen szimpatikus és meggyôzô volt.
Szerintem most sok bizonytalan embert "megfogott".
A Hazugságok? Ezen kár vitatkozni mert ahogy az élet bármely területén a politika sem nem mentes a hazugságoktól.Egy külön topicot lehetne nyitni a rendszerváltás elötti és utáni parasztvakításokból.
Daoldin Creative Commons License 2002.03.13 0 0 34
azért nem mondanám, hogy a Baló csupa egyszerűt kérdezett, feltett egy csomó kínos kérdést is. ez így volt korrekt.
viszont a Bethlen kevésbé bátrabb, ha kérdezni kell, így pont ő fogja Pokornit faggatni. nem érdekes?
Előzmény: AgentOrange (10)
logoped Creative Commons License 2002.03.13 0 0 33
Bocs, de kicsit hozzátennék.
A publikum tapsolt Torgyánnak is és Csurkának is ha "olyant" mondott. És fog Pokorninak is. Így én semlegesnek hiszem Őket. Baló egyszerűen verve volt abban a helyzetben. De Baló elég úriember módjára viselkedett az előbb említettekkel is.
Próbálom Őket semlegesen nézni és azt kell mondjam Kovács tegnap levetkőzte kicsit merev, diplomata stílusát és valóban jó volt. De Csurka sem volt habzószájú. Torgyán hozta a szokott formáját némileg kedélyesebben mint máskor. Kíváncsi vagyok ezek után Kunczéra és Pokornira!
Előzmény: lakika (22)
wecky Creative Commons License 2002.03.13 0 0 32
Tényleg jó volt Kovács, meg szellemes is, de nemigazán a kérdésekre válaszolt.
Előzmény: nh (27)
NEC Creative Commons License 2002.03.13 0 0 31
Ha nem nézted a BALÓ-OVI havi beszélgetéseket akkor mi a f@szért beszélsz bele. Ha még nem hallotál a tegnapi magömlésemről attól még volt!!!

Miért hazugozol le valakit, mikor nem tudod megítélni a helyzetet??

A jobboldali fórumlakók szégyene vagy te igen egyszerű!!

Előzmény: egyszerűsített (29)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 30
az álmos pokorni csak álca. nem mintha sajnálnám a balos kartácsokat, de azért annyira ne igyanak a medve bőrére. április 4-én jobb, ha felköti a gatyát kovács eftás!
Előzmény: NEC (23)
egyszerűsített Creative Commons License 2002.03.13 0 0 29
Milyen vizsgálóbizottságos sztorinál mondta azt Orbán, hgy nem is volt vizsgálóbizottság?!
Én nézem az esti műsorokat a TÉVÉBEN, de nem hallottam azt, hogy Orbán ilyet mondot volna.
Csakhát Kovács "Lackó" így hazudik, azt nem nézi senki, hogy Orbán mit mondott mégse, csak azt, hogy Kovács megaszondta a frappáns választ. Erre meg Baló az égszínkék szemével passzol! Röhej.

Megjegyzem, tényleg jó formában volt a Kovács "KOKO" Laca, de azért kevés tényadatokról volt szó, az EU -s tárgyalásoknál meg hazudott, mert a tárgyalásokat nem mi irányítjuk, hanem az EU.

De megfigyelhető volt, hogy amikor hazudott, akkor beleharapott az alsó ajkának jobb oldalába.
WERBER Úr! Ha ez nekem egyszerű halandónak feltűnik, akkor gyerünk már kinevelni belőle a feltételen reflexeket!

Ez így gyönge, kevés!

livefast Creative Commons License 2002.03.13 0 0 28
Ma reggel három balos faggatta Pokornit, az élen Bandival.
Szerintem állta a sarat.

Állná-e Kovács három, nem éppen baráti faggatóember kérdéseit?
Asszem ezt sosem tudjuk meg.

Mindenesetre nem lesz könnyű menete. Kevesebbet fog nevetgélni, az biztos.
Utána majd nosztalgiázhat a kellemesen telt régi jó április negyedikékről :-)
(tudom, most gonosz voltam, nem bírtam megállni, bocs)

Előzmény: rich.mond (26)
nh Creative Commons License 2002.03.13 0 0 27
Csak annyit hallottam a vitából, amennyit a rádió közvetített. De véleményem szerint Kovács nagyon jó volt, szellemes volt, jól beszélt. Pokornyit leradirozta volna sec perc alatt.
rich.mond Creative Commons License 2002.03.13 0 0 26
Hát ez kétségtelen:))))Bár Pokorni nem igazán vitázott az utóbbi időben,nem tudom,milyen vitapartner.Szerintem Kovács jobb.De majd minden kiderül,kiváncsian várom!
Előzmény: livefast (24)
GordonFreeman Creative Commons License 2002.03.13 0 0 25
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Bocs fiuk nem tudtam máshol kiprobálni:))
Amugy első szavazó vagyok de nem tok kire szavazni egyik rosszabb mint a masik...kérdés: elmenjek egyaltalan??hm

livefast Creative Commons License 2002.03.13 0 0 24
Arról azért ne feledkezz meg, hogy Pokorni nem Baló és nem azért megy oda, hogy bizonyos témaköröket kerüljön, valamint hogy együtt nevetgéljen Kováccsal.
Előzmény: rich.mond (18)
NEC Creative Commons License 2002.03.13 0 0 23
Véleményem szerint Kovács tegnap igazán jó volt, mert látszott, hogy van humora, memóriája és vannak érvei. A párbaja Balóval pedig igen élvezetes volt.

Ami elkerüli a jobbik fél figyelmét, az az, hogy Kovács humoros formában mutatott rá Orbán hazugságaira a vizsgáló biz. esetében, DE ETTŐL MÉG "FÜLLENTETT" Orbán úr!!

Az álmos Pokorninak össze kell szednie magát!

Előzmény: lakika (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!