Keresés

Részletes keresés

Zem Creative Commons License 2002.03.14 0 0 143
Hogy egy párt pártatlan maradjon? :)

Nekem alapvetően az a bajom a Szadesz kampánnyal, hogy érzésem szerint mindig, minden áron humoros akar lenni. Szvsz néha többet árt, mint használ, mármint az SzDSz népszerűségének.

Előzmény: Beavis Butt-Head (142)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2002.03.13 0 0 142
Látod boci, ebben van valami, amit mondasz. Lehet, hogy nem a prolikat akarják megetetni a kampányukkal, de nem veszik észre, hogy értelmes embert nem lehet ilyen kampányszöveggel (sem) levenni. Ha meg egy szimpatizáló embernek sem teccik a dolog, abban is lehet valami...

Mellesleg a politikai humor egy nagyon jó és fontos dolog - én is szeretem - de csak addig, amíg pártatlan tud maradni! Ha akármelyik párt arra használja fel, hogy az ellenfelét mocskolja, az nagyon rossz lehet. Két könyvet is tudok, mely az 1945 és 48 közötti politikai humorral foglalkozik. Ekkor még nem lehetett vad kommunizmusról beszélni, mégis érződik az, hogy a lapok ilyen befolyás alatt állhattak, és elég rossz színben tűntetik fel az akkor polgárinak mondott pártokat és embereiket. Persze voltak jó poénok is... viszont ha a szadesz annyira liberálisnak vallja magát, akkor kifejezetten illetlenség ilyen hibákat elkövetni, ezt még az se menti, hogy a maszop csatlósai...

Előzmény: boci101 (137)
boci101 Creative Commons License 2002.03.12 0 0 141
Mármint a násznép gyomrát?
Előzmény: boci101 (140)
boci101 Creative Commons License 2002.03.12 0 0 140
De vajon nem üli meg a szarvasgomba leveses, homáros, pisztrángos menü a Lagzilajcsis násznépet?
Előzmény: NyilasMisi (139)
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.12 0 0 139
tagaj=tagja
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.12 0 0 138
Én az említett korosztály egyik tagaj vagyok. Nekem tetszik, igaz, elfogult vagyok 12 éve az SZDSZ-szel.
boci101 Creative Commons License 2002.03.12 0 0 137
ELmondhatom, hogy szimpatizálok az SZDSZ-szel, de ez a kampány nekem sem teccik. Az az érzésem, mintha egy agyonig tulcírkalmazott, értelmiségi ömlengésektől teli ÉS cikket olvasnák folyamatosan, amit senki, de senki nem ért.
Nem értek egyet azzal, hogy a kampány primitív embereknek szólna, sőt, egyenesen úgy érzem, hogy a 20-30-as értelmiségi korosztályat akarja megérinteni. Arról viszont megfeledkeznek, hogy a mai 20-30-as korosztály ma, magyarországon nem vevő erre. :-(
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.12 0 0 136
"az 1992-es Göncz-botrány előtt az SA-egyenruhákat a jelmezkölcsönzőből bérelték, majd megszervezték, hogy egy kamera éppen ott várjon bevetésre, ahol az SA-egyenruhások duhajkodnak."
Úgy látszik a szerző sem tagadja, hogy az ominózus emberkék bizony-bizony ott duhajkodtak.
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.12 0 0 135
Nem világos, hogy a "Húzzanak el" miért lenne csurkista beszéd... Soha ne szidjon ennél durvábban senki a Fideszt azok után, hogy lehazaárulózták az ellenzék egy részét.
lajhár Creative Commons License 2002.03.12 0 0 134
Asszem nem fogalmaztam elég pontosan. Sztem is be kell lépni elöbb-utóbb az EU-ba, nincs alternatívája, és OVi tényleg nem hülye, ő is tudja. Én csak azt mondom, hogy nem fog nagyon sietni, ha nem muszáj. Addig elvannak ők nagyon jól... :)))
Előzmény: Nyomkereső (132)
Kulik Creative Commons License 2002.03.12 0 0 133
http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=5179

„Újságírót vernek”

"Elszólta magát a pártelnök – immár sokadszor.

– Nálunk jó a hangulat, miközben a Köztársaság téren már újságírót vernek – mondta a Magyar Nemzet 2002. március 8-ai száma szerint Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, a Dózsa György út mellett összeverődött lufieregető pártgyűlésen. Ugyanebben az időben – még február 24-én délután – a Köztársaság téren egy másik kispárt tömegdemonstrációt tartott.

Kuncze valahonnan tudta, hogy a kilométerekkel odébb lévő helyszínen „újságírót vernek.”

A dolog még a zsebtelefonok korában is feltűnő.

A Köztársaság téri incidens ugyanis csak este derült ki: egy kereskedelmi televízió adta hírül, hogy operatőrét atrocitás érte. Napokkal később a televízió hivatalosan elismerte, hogy csak „fenyegető magatartás” mutatkozott.

Nos, a „fenyegető magatartás” Kuncze beszédében úgy fogalmazódott meg: „újságírót vernek.”

Önmagában már ez is jóval több, mint demagógia.

Az erkölcsi megsemmisüléshez – főleg ha utólag a bocsánatkérés elmarad – már ennyi is elegendő.

Még különösebb azonban, hogy utóbb kiderült: a Köztársaság téren nem a másik kispárt embere fenyegette az operatőrt, hanem egyéb valaki. A legtöbben azt gondolták, hogy a „nagytestvérpárt” aktivistája lehetett, így védve meg Köztársaság téri legendás pártszékházát.

Kuncze szavai azonban módosítják a gyanút. Már-már azt sejtetik, hogy Kuncze beszédében előre meg volt írva, hogy „a Köztársaság téren újságírót vernek.”

Azaz, aki a beszédet előzőleg megírta, már (napokkal?) korábban tudta, hogy újságírót fognak verni a másik kispárt tömegdemonstrációjának közelében.

A dolgot még különösebbé teszi, hogy Kuncze beszéde fölkerült az SZDSZ honlapjára, majd villámgyorsan eltüntették onnan.

Éppúgy, mint ahogy a „Húzzanak el!” című csurkista beszédét is eltűntették, amely kampánynyitó szövegnek tarthatatlanságát felismerve a dróton rángatott „pártelnökkel” – alig pár nappal később – azt mondatták el, hogy „szennyes a politikai közbeszéd”.

Beleillik-e az „újságíróverés” előzetes megszervezése annak a főhadiszállásnak a stílusában, amely Kunczét maga előtt tolva hatalomra tör?

Emlékezzünk csak: az 1992-es Göncz-botrány előtt az SA-egyenruhákat a jelmezkölcsönzőből bérelték, majd megszervezték, hogy egy kamera éppen ott várjon bevetésre, ahol az SA-egyenruhások duhajkodnak.

Majd 1997 decemberében Kuncze mint belügyminiszter álújságírót küldött a tiltakozó földművesek sajtótájékoztatójára. Később Kuncze elterjesztette, hogy a földművesek által a BM elé szállított búza „emberi fogyasztásra alkalmatlan” – miközben éppen a budai „vörös malom” vezetője ismerte el, hogy a búza az átlagos minőségnél jobb, egyébként minden búzaszállítmányt sokszorosan megtisztítanak a malmok.

Kuncze az álújságíró küldéséért bocsánatot kért, a földművesek megrágalmazásáért azonban soha nem követte meg a búzatermesztőket.

Kuncze Gábor füllentések között vergődik. Lódítások között fuldoklik.

A nagyot mondás a politikában, főleg kampányidőszakban – a „főhadiszállás szerint nyilván –bocsánatos bűn.

Ha azonban a lufieregetéskor fölmerült gyanú igazolódik, akkor már nem csupán hazugság történt.

Hanem lebukás.

Molnár Pál"

Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.12 0 0 132
Szerintem EU a célja. Viktorra sok rosszat lehet mondani, de hülyének nem hülye. Amúgy azért elég népszerű, csak nem a mi köreinkben.

Amúgy meg: majd meglássuk.

Előzmény: lajhár (131)
lajhár Creative Commons License 2002.03.12 0 0 131
Mohó, karrierista és bizonyos értelemben pragmatikus. Ebben teljesen egyetértünk. De sztem elmondható még róla, hogy populista és mindenekelött hogy radikális. Mindig is az volt, és sztem már az is marad. Ugyanúgy, ahogy Csurka mindig is antiszemita volt, Viktor mindig radikális volt. Emlékezz vissza, a '90-es évek elején, liberálisnak is marha radikális volt... :)))
Viszont sztem abban tévedsz, hogy Európa a célja. Ott nem sok babér teremne neki. Már eleve kis ország vagyunk, ráadásul ott nem sokra menne a populista, nacionalista népvezér figurával. Eccerűen nem tud kompromisszumopkat kötni. És hát valljuk meg, nem is túl népszerű. Ráadásul az USA-ban sem, pedig a mi EU tagságunk egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) pártfogója Amerika. :)
Előzmény: Nyomkereső (130)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.12 0 0 130
Győzzelek meg?

Hát az nehéz lesz. Nem én vagyok Orbán Viktor.

Egy dologban bízom. Viktor még mindig mohó és karrierista. Nem hagyja el a pragmatizmusa. Mo-on már nem nagyon lehet többet lenyúlni. Sem anyagi sem politikai értelemben. Még a MIÉP bázisa kellene és 4 év, hogy ne lógjon annyira ki a lóláb. Kell az EU. Ott a többi lóvé. Az ország nagyobbik része EU tag akar lenni - - - ott a politikai támogatás is. Ha nyer, már nincs miért jobbra menni. Egy egészen kicsit vissza is lehet fordulni.

Ebben BÍZOM. Meg abban, hogy a választások után ismét az ellenzéki Orbánt fogom látni.

Előzmény: lajhár (119)
Bárdy Creative Commons License 2002.03.12 0 0 129
Az agyérgörcsöd után magyarázd meg, hogy miért kell feltétlenül szaporodni egy miépes képviselőnek!

Ha a zsarolhatóságra gondolsz, akkor bele kéne gondolnod, hogy ha nem lennének olyanok mint te, akkor bevallhatná a nyomorult, hogy meleg és nem lehetne zsarolni.

De a kérdésem ua., antiszemita vagy?
Hiszel a magyar felsőbbrendűségben (pl. Grespik)?
stb.
Ha a válasz nem, akkor hogyan tudsz védeni egy ilyen pártot?

(nem értem, hogy a fél országot hülyére akarjátok venni, vagy tényleg vakok vagytok, gyanítom az előbbi)

Előzmény: MoJo JoJo (124)
lajhár Creative Commons License 2002.03.12 0 0 128
Nemhogy elegendő, de szükséges! :)))
Pont erről van szó, hogy azon a tájon ezt minden magára vmit is adó párt a magáénak vallja. Igy aztán bárki kormányoz is, az a bizonyos "liberális minimum" érvényesül. Mit nem értesz ezen? :o)
Előzmény: MoJo JoJo (125)
Zem Creative Commons License 2002.03.12 0 0 127
Igen valószínűleg ezt ismerte fel Orbán, amikor az elvek helyett a hatalmat választotta.
Neki, a Fidesznek ez volt a fontosabb... :(

Előzmény: MoJo JoJo (120)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.12 0 0 126
Az az egy általad említett tény sajnálatos módon ellentétes a köztársaság alkotmányával.
Előzmény: MoJo JoJo (124)
MoJo JoJo Creative Commons License 2002.03.12 0 0 125
De_ez_sehol_sem_elegendő_egy_ország_irányításához.

Betűzzem le, vagy capisci végre?

Előzmény: lajhár (123)
MoJo JoJo Creative Commons License 2002.03.12 0 0 124
Milyen tényekkel hadakozzak hülyegyerek? Azok a tények, amiket te 12 pontként odavarázsoltál? Vagy ezek?

Az az 1 tény, hogy buzikat nem vesznek fel a pártba. Mivel az 1. befolyásolható, 2. életellenes. A nagy liberó szöveg pedig nem érdekel.

Előzmény: Bárdy (121)
lajhár Creative Commons License 2002.03.12 0 0 123
Benne volt a válasz abban a hozzászólásban, amire reagáltál. :) Van egy "liberális minimum", amit NY-Európában minden szalonképes párt a magáénak vall. Erre amúgy még Stoiber is figyelmeztette OVit.
Előzmény: MoJo JoJo (120)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.12 0 0 122
Tévedsz. Rögtön mondtam, hogy nincs liberális többségű európai kormány. Ayt is mondtam, hogy ez szerintem nem baj. Olvass figyelmesebben.

Előzmény: MoJo JoJo (120)
Bárdy Creative Commons License 2002.03.12 0 0 121
Pattanj fel MoJo, újra itt vagyok!

Szánni való a hozzáállásod.

Nem is várok cáfolatot, hogyan is tudnál a tényekkel hadakozni.

1. antiszemitizmus, rasszizmus: MF, Pannon R., Grespik stb.
2. Pártalkotmány szerint melegeket nem is vesznek fel.

Ember, reagálj!

Vagy ismerd be, hogy te is ilyen vagy, vagy szembesülj azzal, hogy mit képvisel a miép!

Ezeket nem lehet cáfolni!
Ismerd el, vagy érvelj!

Előzmény: MoJo JoJo (120)
MoJo JoJo Creative Commons License 2002.03.12 0 0 120
Nyugat-Európában a baloldal az valóban baloldali (szociálisan érzékeny), s nem olyan ember képviseli, akinek 2 milliós karórája van, és 30-50-90 milliós tanácsokkal tömi a zsebét.

Ugyanez áll az SZDSZ-re is. Nem válaszoltál a kérdésre, miszerint kormányon van-e liberális párt Európában. A válasz: nincs (vagy csak kisegítőként), mert csupán ezek az "elvek" nem elegendőek egy ország írányításához. Talán ezt ismerte föl Orbán is, nem?

Előzmény: Nyomkereső (99)
lajhár Creative Commons License 2002.03.12 0 0 119
Az EU-nak nem sürgős a csatlakozás. És Viktoréknak sem igazán... Hova is sietnének? :o))
Viszont ha egyszer nekiindultak vminek, eddig még egyszer sem sikerült megállniuk. Pl. ha jól emléxem, elöször úgy volt, hogy csak korlátozott ideig tart a "kiegyensúlyozás" aztán elhúzodott úgy négy évig. :))
Megaztán a MIÉP-et nem lehet úgy nullázni, mint a kicsigazdikat. Csak akkor menne, ha ott is maradnak szélen.
De nyitott vagyok, győzz meg! Már ha majd egy kis munkaszünetet tartasz... :)))
Előzmény: Nyomkereső (112)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2002.03.12 0 0 118
Persze, csökkentik, de egyfelől nem csökkenthetik a végletekig, mert hiába szüntetik meg az olyan rablóbandákat, mint országimázsközpont (PFUJ!), attól még a szintén általuk igért egészségügy rendbetételére kell valahonnan a pénz. Meg arra is, hogy ők is megtömjék a saját zsebüket. Mi következik ebből? Elvonnak egypár szociális támogatást is. Na, most ennyi mára, mentem.

You guys all suck, öhhhöhöhö... :-)

Előzmény: NyilasMisi (115)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2002.03.12 0 0 117
Vakok között félszemű a király. Kelet-Európában tényleg a legjobb, ez onnét eredhet, hogy Prágát már Közép-Európának vették. Így már könnyű leszorítani a balkáni országokat. Ott van ugyan még Varsó vagy Krakkó, és attól tartok - tavaly nyáron jártam ezekben a városokban - hogy ezekkel szemben nem lesz meg sokáig az előny, hacsak ki nem nyílik már a pesti polgárok szeme ősszel. Egy-két látszatintézkedés, mint pl. Nagykörűt meg 1-2 felújított ház, még nem kompenzálja a többi lepusztult villamosvágányt és házat, a kutyagumit, a graffityt, és a dugókat. Ahol véres vitákat kell vívni, hogy normális villamosokhoz jussunk - mert a "nagykörúti alacsonypadlós" mézesmadzagjából simán gyököt lehet vonni - és a legrégebbi metrókat "modernizálják" vaskalapos elvek szerint, ott valami nagyon nem stimmelhet, vagyis fejétől bűzlik a hal...
Előzmény: NyilasMisi (109)
tüzes fal Creative Commons License 2002.03.12 0 0 116
Szerintem nem szélsőjobbos.
Mindössze kihasználja azokat az előnyöket amikkel a térségbeni országokkal szemben rendelkezünk, az Eu bővítés kapcsán.
Pl: Benes ügy.
Ráadásul igaza van amikor az előnytelen csatlakozási feltételeket nem fogadja el.
Az üzletet az különbözteti meg az átbaszástól, hogy az üzlet mindkét félnek megéri.
Az átbaszás az csak egyik félnek éri meg.
Az Mszp bármit elfogadott volna feltételnek, ettől tényleg hazaáruló.
A kampányukat is külföldi cég irányítja, joggal kérdezheti bárki hogy: mit akarnak ezek itthon?
Előzmény: Nyomkereső (107)
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.12 0 0 115
Elég nehéz lesz tartósan megszorító programmal vádolni az SZDSZ-t, amikor az egyetlen párt, amely konkrét adócsökkentési programmal lépett a választók elé.
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.12 0 0 114
Most dolgoznom kell.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!