Keresés

Részletes keresés

kiski Creative Commons License 2002.04.12 0 0 162
A 3-évenkénti utazási korlát azért volt, mert anélkül kiürült volna az ország.

A főtémával kapcsolatban:
1. a hadsereg a jelenlegi minőségében mind elméletileg, mind gyakorlatilag alkalmatlan hadseregi funkciók ellátására.

2. Bevonulni (illetve így, vagy úgy megváltani a bevonulást, kötelező) Aki nem teszi, az csaló.

3. Ha valaki EZ alól a katonai szolgálat alól akar kibújni, azt megértem, mert sokkal több a beszerezhető anyagi, erkölcsi veszteség, mint a várható ismeretek. Ha a kibújás nem sikerül, azt a jelen lehetőségek mellett az illető egyén komoly IQ-ügyi felkészületlenségének minősítem.

4. Csak az megy katonának, aki semmi másra nem alkalmas - mondta világháborút megjárt páncélostiszt apám, akit a saját jogászdoktor/ezredes apja kényszerített be a seregbe. A saját tapasztalataim (82-83) ugyanezt mutatták. (Ezred-törzsfőnököm legmagasabb iskolai végzettsége vasúti pályamester volt, és az ezredben összesen 2 olyan tiszt szolgált, aki nem volt klinikai eset alkoholista, ezek egyike maga Sótér mérnök ezredes, aki nagyműveltségű szociopata volt). Lehet, hogy azóta sokat változott a helyzet.

5. A katonaság egyértelműen az egyéniség megtörésén alapuló kiképzési módszereket alkalmazza szerte a világon. Nem lehet ugyanis ép pszichéjű embert rávenni, hogy kiugorjon a lövészárokból, hogy golyószórótűzben előrevágtasson. Csak az a katona ugrik ki, aki jobban fél az őrmestertől (közvetlen hatalom), mint a golyózáportól. A "szivatás" tehát nem örömszerzési céllal épült bele a világ minden hadseregének informális kiképzési gyakorlatába, hanem mert komoly egységformáló szerepe van.

6. Bardy menjen pszichológushoz, mielőtt lemészárolja az ágyban csalódottan kuncogó kedvesét.

7. A katonaság-nem katonaság témaköre nem jobboldali/baloldali beállítottság kérdése. Magyarország vállalt bizonyos kötelezettségeket a NATO-ba való belépéssel. Mivel jelenleg a környezetünkben csak a szlovák és szlovén hadsereg az, ami ellen 24 óránál tovább tartani tudnánk a határokat, szerződéses kötelezettségeink és anyagi lehetőségeink függvényében hivatásos sereget kellene fenntartani. A középiskolában pedig nemre való tekintet nélkül két nyári szünet egy-egy hónapját alapkiképzésre kellene fordítani - hogy valódi baj esetén a sorozottak ne haljanak bele abba a 24 órába, amíg ideér a segítség, és szét tudják lőni a tökét annak a katonának, aki betör a lakásukba fosztogatni.

8. Az életveszély és a stressz teljesen képes megváltoztatni valakinek a habitusát, de azért Bardyra én sem bíznám az életem. (Annyira biztos nem, hogy békeidőben egy kötélen másszak vele sziklát)

Előzmény: alfi124 (118)
ex_lx Creative Commons License 2002.04.12 0 0 161
-De könyörgöm, ki számol háborúval?

Ez a gondolat még fel sem merült bennem. Tényleg, senki nem szólt, hogy valaha is előfordulhat háborús veszély, tehát biztosan nem fordulhat elő. Azonnal leszerelni! Az ajtózárakat is! Betörés sem volt megbeszélve.

-Miért léptünk be a natoba, ha nem azért, hogy garantálják a biztonságunkat?

Hogy egymás biztonságát garantáljuk a szövetségen belül. Tudod (vagy nem?) a szövetségek ilyesmire valók.

OFF
A témától teljesen függetlenül: eddig szerencsés embernek hittem magam, mert úgy gondoltam, hogy számos intelligens emberrel hozott össze a sors. Mivel azonban közülük senki sem hozta szóba saját értelmének mélységeit, ráadásul az emberekkel tartott kapcsolat szorosságát sem tették bizonyítványfüggővé, most hogy Téged olvaslak, kezdem úgy érezni: eddig tévedésben éltem.

Előzmény: Bárdy (158)
Bárdy Creative Commons License 2002.03.19 0 0 160
Mit mentegetőzöl?

Vannak akik nem értik és vannak akik csinálják.

Ha velekinek az egy túláradóan boldog pillanat, amikor behívják akár csak fél évre is.

Az ilyen azzal sem törődik, hogy mondjuk egy nevetséges 100ezret nettóval számolva bukik 600ezret.

Mit neki a megaláztatás, az sem számít, hogy nincs értelme.

Visszamenőleg mindenki így csinálta a környezetében, valaki azt monta 150 éve, hogy ez a haza szolgálata, akkor így kell lennie.

Konzervatív ujjgyakorlat, nem más.

Előzmény: nickwarren (159)
nickwarren Creative Commons License 2002.03.19 0 0 159
Naggyon vicces, naggyon irónikus... :)
örülök, hogy ez szép reggelen mosolyt csaltam az orcádra :)

Akkor akik még nem akarták sűrgősen bevezetni a profi hadsereget, mind hülyék és nem tudnak logikusan gondolkodni, dacára, hogy esetleg katona is volt némelyikük.
nem hülyék, csak bizonyos érveket nem akarnak figyelembe venni, pl. azt hogy az én időmről szeretnék én rendelkezni, főleg akkor ha az a hat hónap amit a honvédség elvenne belőle, az teljesen haszontalan és felesleges, raádásul egy csomó pénzbe kerül

Te, gondolom időben gondoskodtál az alkalmatlansági kategóriádról, ezért is alkalmaztak a multidnál.
az egyik szemem megsérült egy balesetben, ezért a sorozást szabályozó törvények szerint alkalmatlan vagyok

nw

Előzmény: alfi124 (156)
Bárdy Creative Commons License 2002.03.19 0 0 158
-De könyörgöm, ki számol háborúval?
-Ki gondolja azt, hogy ha mégis lesz, akkor egy ilyen sereg megvédi, csak mert fél évig felmosott minden magyar férfi?
-Miért léptünk be a natoba, ha nem azért, hogy garantálják a biztonságunkat?

Mi van a gazdasági érdekkel, akár az országéval, akár az egyénével? Az kicsit közelebb van a realitásokhoz, ellentétben a háborúval.

A fegyvertartás pl. volt, hogy hatékonyabban garantálná az ország védelmét, mint ez a sereg.

Egyébként nem tudom, hogy jó volna-e, érvek mellette:
-esély az önvédelemre
-demokrácia védelme, mert nehezebb egy felegyverzett lakosságot szivatni
-új, jövedelmező üzletág, munkahelyek stb.

Legalább ugyanennyi érv van ellene is.

Előzmény: Első Polgár (153)
lolka_bolka Creative Commons License 2002.03.19 0 0 157
De gondolom, hogy ez nem fog a katonai szolgálat letöltésére sarkalni. hat jol latod :)

Lolka

Előzmény: alfi124 (155)
alfi124 Creative Commons License 2002.03.19 0 0 156
>ez olyan vegtelenul logikus, hogy meg a katonasag nyujtotta neveles nelkul is latom...

Naggyon vicces, naggyon irónikus... :)

Akkor akik még nem akarták sűrgősen bevezetni a profi hadsereget, mind hülyék és nem tudnak logikusan gondolkodni, dacára, hogy esetleg katona is volt némelyikük. Te, gondolom időben gondoskodtál az alkalmatlansági kategóriádról, ezért is alkalmaztak a multidnál.

Előzmény: nickwarren (154)
alfi124 Creative Commons License 2002.03.19 0 0 155
>ELoszor is, nalam altalanydijas a villany es a gaz, nem lehet lekapcsolni, akkor is jon a szamla.<

Szerintem az áramszolgáltatónál akkor is lehet kérni a szolgáltatás szüneteltetését, kikapcsolják és leplombázzák a kismegszakítót, elszámolják az addigi fogyasztást és attól kezdve 0 Ft általányt állapítanak meg. Vagy ha nincs fogyasztás, akkor is visszafizetik a befizetett összeget az évi elszámolásnál, és addig is lehet kérni az általánydíj csökkentését.

De gondolom, hogy ez nem fog a katonai szolgálat letöltésére sarkalni.

Előzmény: lolka_bolka (152)
nickwarren Creative Commons License 2002.03.18 0 0 154
munkahely vs. katonasag

multinal dolgozom, most folynak a felveteli beszelgetsek es nem veszunk fel senkit aki meg nem toltotte le a sorkatonai szolgalatat es nem kapott E-t vagy nem tudja biztosra mondani, hogy E-lesz. igy oldjuk meg a katonsag miatt kieso alkalmazottak okozta problemat...

mellesleg abbol az adobol amit az allam kap tolem minden honapban, lazan lehetne finanszirozni egy professzionalis hadsereget. oda pedig elmehet mindenki aki nemzeti erzes, vagy zuhanyzas tanulas, vagy mittomen mi miatt katona akar lenni. mi itt a kerdes? ez olyan vegtelenul logikus, hogy meg a katonasag nyujtotta neveles nelkul is latom...

nw.E

Első Polgár Creative Commons License 2002.03.18 0 0 153
Szerintem nem eleg a profi hadsereg, mert nincsen jo termeszeti vedvonalunk. Ha tengerek vennenek korbe, megengedhetnenk a kizarolagos profi hadsereg luxusat, mer a flotta es a legiero onmagaban kepes megvedeni egy szigetallamot.
Persze a jelenlegi helyzetben eleg paranoidnak tunhet a teljes harckepes lakossag kikepzese, ugyanis NATO tagkent biztonsagban erezhetjuk magunkat. Mindenesere ha haboru lesz, akkor itt tomeghadsereg kell.
Maganak a kikepzesnek szerintem nem az a legfobb lenyege, hogy megtanuljon az ember banni a fegyverrel, ez is persze, de a legfontosabb, hogy integralodjon a seregbe, szukseg eseten gyorsan mozgosithato, bevetheto legyen.
A lofegyverekrol gondolom viccbol irtad, hogy legalizalni kellenne…
Előzmény: Bárdy (146)
lolka_bolka Creative Commons License 2002.03.18 0 0 152
ELoszor is, nalam altalanydijas a villany es a gaz, nem lehet lekapcsolni, akkor is jon a szamla.
Masodszor, ha polgari szolgalatra vonulok be, ugyanugy meg vannak ezek a koltsegek.
Haramadreszt pedig lehet hogy 18 evesen akkor gyorsan be kell vonulni, de azert azt mindenki erzi, hogy ez nem erv. En pl foiskolara mentem, utana kezdtem dolgozni, megis most akarnak berangatni. Termeszetesen nincs leirva, hogy tonkre kell menni, de szamomra egyenes kovetkezmenye ennek hogy igy lesz...

Lolka

Előzmény: BaSand (148)
dzsászti Creative Commons License 2002.03.18 0 0 151
Csak a pontosság kedvéért: Hát ezért:-)
Előzmény: dzsászti (150)
dzsászti Creative Commons License 2002.03.18 0 0 150
"Nos legyen olyan kedves, minden katonasagparti elmeselni nekem, hogy miert kotelez arra torveny, hogy csodbe menjek ?"
Megtaláltam az idevonatkozó részt a törvényben: "...valamint kötelezem lolka_bolka nicket bevonulás általi azonnali és teljeskörű tönkremenetelre..." Hát ezért.
Viccen kívül: ez a csapdája annak, ha az ember sokáig húzza-halasztja a bevonulást. Olyan ez, mint a bárányhimlő, ha gyerekként megkapod, akkor pillanatok alatt elfelejted, ha csak felnőttként, akkor viszont igencsak kellemetlen. Annak idején rühelltem 18 évesen katonáskodni, de volt a rendszerben logika. Huszon innen még nincs igazi egzisztenciád, amit fel kéne adni, ezért könnyebb szívvel bevonulsz.

A konkrét felvetésedre: a régi rendszerben lehetőséged volt szüneteltetni a fennálló hiteleid részleteinek fizetését és szerintem ez ma is így van. Így elvileg csak a közös költség marad, arra pedig a társasháznál lehet haladékot kérned. Gáz akkor van, ha bérled a lakást és erre sajnos nincs is momentán ötletem. Merthogy a tulaj valszeg nem fog fél évet várni...:-(

Előzmény: lolka_bolka (147)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.18 0 0 149
:-)
Előzmény: BaSand (148)
BaSand Creative Commons License 2002.03.18 0 0 148
Ha bevonulsz katonának, kapcsold le a villanyt, meg a gázt, máris megspórolsz 6700 Ft-ot.
Előzmény: lolka_bolka (147)
lolka_bolka Creative Commons License 2002.03.18 0 0 147
Hogy mi ?
Elmondom..

Nekem a kovetkezo koltsegeim vannak egy honapban, amiben SEMMI luxus nincs:

Kozos koltseg: 7000 Ft.
Villanyszamla: 2700 Ft.
Gaz szamla, kb: 4000 Ft /eves atlag/
Kaja: 30000 Ft /minden napra 1e ami azert 2 etkezesre nem olyan sok IMHO!/

Ne szamoljuk a kajat, es akkor csak 13700 Ft.
Tehat bevonulok katonanak, nem ettem meg semmit, vagy csak azt amit ott kapok, es mire visszajoovok, kikapcsoltak a villanyt a gazt, plusz jelzalogot vettek fel a lakasomra a kozos koltseg miatt!
Es akkor nem mondtam, hogy ugye van egy kocsim, lizinges, fizetnem kell, van hitelem a banktol, havi 27e forint a torlesztoreszlet. Tehat bevonulas=csod!

Nos legyen olyan kedves, minden katonasagparti elmeselni nekem, hogy miert kotelez arra torveny, hogy csodbe menjek ?

Lolka

Előzmény: alfi124 (122)
Bárdy Creative Commons License 2002.03.14 0 0 146
Bár itt inkább mocskolódni szoktunk, de üde változatosság a véleményed.

A fidesz a polgárőrséggel tulajdonképpen ezt a 2-3 hónapot vezetné be, csak a kommunikációjukban addig nem jutottak el, hogy mi értelme volna.

A profi sereg biztosítsa a védelmet, totális háború esetén amúgy sem számítana sokat, az az akkorra már régen elfelejtett 3 hónap.

Ennél lényegesen jobb fegyverkezelési tulajdonságokkal rendelkező ffi. lakosságot termelhetsz ki, ha legalizálod a lőfegyvereket.

Előzmény: Első Polgár (145)
Első Polgár Creative Commons License 2002.03.14 0 0 145
Elolvasgattam a topikot, nekem az a velemenyem, ennek a katonasdinak 2 celja van:
1. kikepzes - hogy haboru eseten gyorsan mozgosuthato legyen a nepesseg
2. szolgalat - kb 20-30.000 fo a minimalis bekeidobeli vedelmi szint fenntartasara

a jelenlegi rendszer 1-iket sem teljesiti, rendesen ki sem kepez, es kikepzes utan 3 honapot szolgal-> ez pazarlas!

enszerintem az lenne a helyes, ha
1.mindenkit kikepeznenek 2-3 honap alatt normalisan logyakorlatokkal, elmeleti kepzessel
2. a fegyveres keszultseg fenntartasa pedig mehetne profikbol vagy egy atmeneti idoszakban tovabbszolgalo munkanelkuliekbol.

persze minden esetben kene vagy evi 100 mrd + a hadseregnek (1 Szechenyi terv)

Bárdy Creative Commons License 2002.03.14 0 0 144
Azért mégis válaszra méltatlak, te is ember vagy, ne mond, hogy nem kirekesztő vagyok.

A lib., újra mondom, nem azt jelenti, hogy nem nyilváníthatom ki, hogy hülyének tartalak, hanem azt, hogy tiszteletben tartom a jogaidat ettől függetlenül.
Tehát kinyilvánítom!

Megint feljanánlom, lehet velem vitatkozni abban, hogy a katonaság értelmiségi pálya-e.

Miért akarnék kedvezőbb színben feltűnni?
Mikor egoista vagyok.
Különben is, előtted?

A válaszod olyan kis fideszes, kijelented, hogy én megpucolnék és szlogent is találsz hozzá: egérlyuk (hazaáruló).

Mint írtam, nem tudom, hogy elmennék-e, de ha úgy biztosabban meg tudnám menteni a családomat, akkor biztosan, mert nekem a hazám a családomnál kezdődik.

De ha én kiröhögtettem magam a jellemzésemmel, akkor te is hasonló reakcióra számíthatsz a hősködéseddel: "és eszembe sem jutna, hogy megpucoljak".
Te tudod, hogy mit tennél egy eleve vesztes háborúban (ki nem nyomna le minket?), általában egy háborúban, és sziklaként a sivatagban biztosan kitartanál.
Te erre a képzetes bátorságra, hősiességre vagy büszke, én az intelligenciámra, amiből élek és naponta használom.
Valahol hasonlítunk is egymásra...vagy nem?

Előzmény: sin x (142)
raepa Creative Commons License 2002.03.14 0 0 143
Hu, telleg rosszul fogalmaztam. Bocs. Szal neked az emberek nagy resze budos. Es meginkabb nevetseges. En meg csak egy buta zoccseg vagyok.
Előzmény: sin x (141)
sin x Creative Commons License 2002.03.14 0 0 142
Nem kéne veled vitatkoznom, így ez az utolsó köröm.

"Öndícséretről kifejtettem már a véleményem, te egy korlátolt valaki vagy, ha ez téged bánt, "

Egy szóval nem mondtam, hogy bánt. Nem hiszem, hogy bármivel meg tudnál bántani. Én azt mondtam, hogy nevetséges. Ha ez téged nem érdekel, akkor röhögtesd csak ki magadat továbbra is.

"akkor te is egy bunkó tahó vagy, mint katonák "

Ühüm, értem. Ez meg a finom, liberális, és nagyon intelligens éned, ugye?
Egyébként, ha 2 részre osztjuk az emberiséget, tahókra/bunkókra, és a többire, akkor én abba a csoportba óhajtok tartozni, ahova te nem. Ha ez a tahók/bunkók csapata -szerinted!-, akkor legyen.

"Te persze biztosan hős lennél és a zászló megmentése közben kapnád a golyót, miközben egy gyereked mentesz. "

Ironizálhatsz amennyit csak akarsz, ettől nem fogsz kedvezőbb színben feltűnni. Hogy hős lennék-e, vagy sem, én sem tudom, de nekem legalább lenne esélyem hőssé válni. Neked esélyed se lenne. Lásd.: egérlyuk... Onnan nehéz.

"Akárhány kokárdát kitűzhetsz magadra nem leszel jobb magyar mint én"

Hát, attól nem. Ebben legalább egyetértünk. De nem is gondoltam soha, hogy attól lesz valaki jobb magyar. Kár belemagyarázni ilyen demagóg hülyeségeket a véleményembe.

"Te mit bizonyítottál? "

Nem volt alkalmam bármit is bizonyítani. Tegyük hozzá: hála Isten! (Az ugyanis háborút jelentett volna...) De adott esetben megtennék mindent, ami tőlem telik, és eszembe sem jutna, hogy megpucoljak.

"Kevés vagy te ahhoz, hogy ítélkezz, "

Kisbogár, az ítélkezést te kezdted, amikor sutyerákoztál, amikor tahóztál, és lehülyéztél gyakorlatilag mindenkit, aki hajlandó volt bevonulni.
Úgyhogy, semmi jogod, hogy felháborodj azon, ha téged is megítélnek. Nem elítélnek, hanem megítélnek!!
Részemről ennyi. Akár ne is fáraszd magad a válaszolással, mert én lezártam a vitát.

Előzmény: Bárdy (140)
sin x Creative Commons License 2002.03.14 0 0 141
Az emberek 99 %-át nem utálom, se a FIDESZ-t, se a magyarságot, de a hozzád hasonló kretén sötétségeket igen. Olynagyon, hogy a vágóhídra hurcolt szerencsétlen állatokat 1000-szer többre értékelem, mint az ilyen tefajtádat, aki embernek merészeli nevezni magát.
Előzmény: raepa (138)
Bárdy Creative Commons License 2002.03.14 0 0 140
Tudod tényleg tényleg próbára teszed az értelmi képességeimet.
Ugyanis bárhogy magyarázok bizonyos dolgokat képtelen vagy felfogni.
De nem adom fel, mert kitartó is vagyok.

A lib. nem azt jelenti, hogy pl. szereted a melegeket, hanem, hogy ugyanazokat a jogokat biztosítasz nekik is.
Vagyis, ha van erotikus jellegű hetero felvonulás, találkozó, mulató, műsor stb, akkor igény esetén lehessen homo is.

Én ezt vallom, de nem érzek késztetést ahhoz, hogy csatlakozzam is.
Ezt kéne már fölfogni, de aki még csak kóstolgatja a demokráciát és a szabadságjogokat...

Öndícséretről kifejtettem már a véleményem, te egy korlátolt valaki vagy, ha ez téged bánt, hiszen ennek nem kéne téged sértenie.

Valóban intelligens vagyok, de , ha visszaolvasod úgy írtam, hogy oda túl int. vagyok, nem az Akadémiába.
Ha te ezt magadról nem tudod szintén elmondani, akkor te is egy bunkó tahó vagy, mint katonák (megint nem a nato komp. tábornokra kell gondolni vagy a katona orvosra, jogászra stb., hanem akikkel bakaként kapcsolatba vagy).

Hogy egy éles helyzetben hogyan viselkednék, nem tudom megmondani. Te persze biztosan hős lennél és a zászló megmentése közben kapnád a golyót, miközben egy gyereked mentesz.
Törekednék arra, hogy kellően bátor legyek, FŐLEG a családomért, de nem tudom mit tennék.
Lehet, hogy velük együtt lelépnék. Ki tudja?
Te biztos az utolsó csepp vérükig védenéd a hazát, efelől nincs kétségem.

Egy biztos, nem akarom a férfiasságomat és hazafiasságomat neked bizonygatni, mert nincs jogod kétségbe vonni azt!
Te mit bizonyítottál?
Akárhány kokárdát kitűzhetsz magadra nem leszel jobb magyar mint én, akármit mondasz, hogy mit tennél olyan szituációban, nem vagyok benne biztos, hogy meg is tennéd.

Kevés vagy te ahhoz, hogy ítélkezz, de azért fussál csak a köröket, ha ettől jobb lesz az én(magyar)képed magadról.

Előzmény: sin x (137)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.14 0 0 139
Mondhatta volna szebben, kis lovag.
Előzmény: raepa (138)
raepa Creative Commons License 2002.03.14 0 0 138
Hmm... A tolerancia nem azt jelenti, hogy kenytelen vagy elviselni a hujeket. Az a pszichiater es co.
Az ondicseretet meg latom nem szereted tulsagosan, gondolom uuutalod a fideszt mint a szart. Meg a magyarsagot is. Meg ugy az emberek 99%at.
Azt meg esszel fel nem fogom, hogy mer lenne gyava az, aki ebbe az izenek, amit egyesek hadszeregek csufolnak, nem hajlando a kozelebe se menni. Biztos letezik olyan ember, akinek ez szinvonal, de oket magasrol kee leszarni. Es azok a szerencsetlen sutyerakok, akik most ott szenvednek 6 honapot, azok ecceruen le lesznek meszarolva, nem a hazat fogjak vedeni. A vagohidra hurcolt marhak a peldakepeid?
Előzmény: sin x (137)
sin x Creative Commons License 2002.03.14 0 0 137
Hát, ez elég gyenge. Többet vártam volna, egy ilyen szellemi nagyságtól.

"Csak nem akarok összezárva lenni velük. Miért furcsa ez? "

És ilyenkor hol van a fenenagy liberális toleranciád??! Toleráld, hogy neked nem tetsző emberekkel vagy összezárva!

"Szerintem semmi bántó nincs abban, ha valaki jót mond magáról"

Ááá, nincs persze, csak éppen öndicséret mindig büdös. És méginkább nevetséges. Azok dícsérgetik magukat, akiket más úgysem dícsér.

". Én nem akarok megalázó helyzetbe kerülni és megalázni sem, mivel humanista vagyok "

Te nem humanista vagy, hanem gyáva. Így egyszerűen. És az első férfias megnyilvánulásod lenne, ha legalább ezt beismernéd.

"Szerencsétle sutyerák gyerek büszkén bevonul, "

Tudod, ezzel nem is az a legnagyobb probléma, hogy már megint sutyerákozol. Hanem az, hogy az a szerencsétlen sutyerák, az meg is védené a hazáját, és polgárait ha úgy adódna. Míg a magadfajta felsőbbrendű übermensch befészkelné magát az első egérlyukba, és ott remegne amíg el nem múlt a veszély. És még az sem izgatná különösebben, ha a családját írtanák
ki éppen...

"kyu szerint ezzel el is koptattam a nevem. "

Hát el. "Válts stílust!" - ahogy a pártod mondaná.

Előzmény: Bárdy (129)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.03.14 0 0 136
A topiknyitó szives figyelmébe ajánlom a "sorkatonaság és nemzetörség"
c. topicot.

Bizony nagyot változott, a programjába a kötelező katonai szolgálat megszüntetését felvevő Fidesz,
addig eljutott odáig, hogy

a körorvossal, jogositványelvétellel és a nemzetörség intézményén kersztül, a sorkatonaság bebetonozásával fenyegeti az ifjuságnak azt a részét amely, - ebben a vonatkozásban - pechére
fiunak született.

alfi124 Creative Commons License 2002.03.14 0 0 135
De igen.
Előzmény: Bárdy (133)
elfx Creative Commons License 2002.03.14 0 0 134
"Miért akarnék alázatos lenni?
Én egy szabad szellem vagyok, aki nem akarja alávetni magát akárkinek, sőt senkinek"

Hát ez elég nagy naivizmust takar!!!

Előzmény: Bárdy (47)
Bárdy Creative Commons License 2002.03.14 0 0 133
Még hányszor?
Már írtam, hogy félek tőle.

Előbb indokoltam is: nem akarok megalázó helyzetbe kerülni és nem akarok én sem megalázni embereket különösebb indok nélkül.

De engedd meg, hogy ismételjem magam:
-aktívok száma kevés és csökken.
-ilyen seregnek nincs értelme.
-ennek ellenére növelni akarják a bevonuló arányát.
-ami többlet terheket ró a még kevesebb aktívra
-rontja az adott emberek munkavállalási esélyeit.
-konkrétan több havi fizetéstől esnek el.
-emberi kapcsolatokról nem is szólva.

Azért van benne ráció is nem?

Előzmény: alfi124 (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!