Keresés

Részletes keresés

Firefly Creative Commons License 2002.03.12 0 0 33
Alapítvány
Előzmény: kaviat (32)
kaviat Creative Commons License 2002.03.12 0 0 32
akár még igazad is lehet, csak nekem ez a "biztos" sántit kicsit :((( itt sajnos a mennyiségi mutatók nem csapnak át amutomatikusan minőségibe :))

futorológia: ez egy nagyon érdekes téma, ha lenne egy kis időm, energiám erre akár egy topic erejéig is tök jól utána lehetne ásni. a futorológia meglehetősen rossz hatékonysággal dolgozik s minél messzebbre nézz annál nagyobb bakikat követ el.. 100 - 150 éve nyoma se volt az internetnek, minden ház tetejére repülőgép leszállópályát terveztek, elötte pedig attól féltek azért fognak bedugulni a nagyvárosok, mert a sok lónak nem tudnak elég szénát rezerválni..

fény alatti utazás: ez azért nem olyan egyszerü mint ahogy mi innen elképzeljük, szerintem ahhoz hatalmas aparátus, bazi nagy ürhajó, hatalmas tömeg [meghajtás stb..].. szerintem [aki nem értek hozzá] nagyon sok emberke kell arra az ürhajóra, hogy a több generációs utazás alatt ne utáják/unják meg egymást az utazók.. gyakorlatilag fel kellene építeni egy minitársadalmat, ami nem kis pálya [szociológusok, mindenféle társadalom technikus stb.-k kellenek hozzá]

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: micu (30)
vomit Creative Commons License 2002.03.12 0 0 31
a zötykölődő kütyü helyett az általános elveket kell leírni, hogy máshol is reprodukálható legyen.
ez esetleg azzal is jár, hogy nem lehet meggazdagozni belőle. de a feltalálót sem védi meg semmi, csak a teljes nyilvánosság.
különben már elég magas ahhoz az ingerküszöb, hogy minden hasonló bejelentés a hülyeség fejezetbe sorolódjon. minket is csesztettek eleget, hogy a Reuterstől átvettük a Jasker sztorit. ezt azóta se cáfolták még. (hogy pl. benzinmotor volna benne)
micu Creative Commons License 2002.03.12 0 0 30
Persze. De annyi észlelés volt hogy ezek közül biztos hogy volt igazi is.
Arról nem is beszélve hogy akár száz éven belül az emberiség is el tudna indulni
egy hasonló túrára fénysebesség alatt, igaz ehhez több generációs űrhajók kellenének (vagy hibernáció, esetleg lefagyasztott embriók "kikeltetése" és VR világban felnevelése). Nem könnyű dolog, de szvsz ha egyszer egy civilizáció nagyon rászánja magát hogy meglátogasson egy másik naprendszert akár a mai földi technológiával is megteheti, és lehet hogy meg is tette (teszi).
Előzmény: kaviat (29)
kaviat Creative Commons License 2002.03.12 0 0 29
persze persze, semmi se egyértelmü, meg az ember ismeretanyaga is folyamatosan bővül.

ufotéma: persze, könnyen lehet, hogy lehetséges a hiperugrás, az időgép vagy bármi ami most még a scifi berkeibe sorolandó, meg maga a szó is azt jelenti, hogy azonositatlan repülő objektum. de azért tegyük a kezünkre a szivünket [vagy forditva] ugye te is kicsit gázosnak érzed a "megerőszaklot egy ufo" jellegü sztorikat

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: micu (27)
kaviat Creative Commons License 2002.03.12 0 0 28
pardon, köszi a javitást

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: pancho (25)
micu Creative Commons License 2002.03.12 0 0 27
Azért a komoly tudósok sem annyira komoly tudósok. Gondolj bele hogy csak a táplálkozástudorok hányféle különböző életvezetési tanácsot adtak a jónépnek csak az utóbbi 10 évben. Vagy hogy egy-egy kutatás eredményét nagyban befolyásolja a megrendelő. Vagy hogy 10 éve nem tudják eldönteni hogy káros-e az a fránya mobiltelefon vagy nem. Stb.
Ma körberöhögik az ufókutatókat de szvsz ha csak a bejelentések közül minden tízezredik igaz akkor már tuti voltak itt. A legfőbb érv ellenük hogy Einstein szerint nem lehet a fénynél gyorsabban repülni. De mintha már az újabb kutatások szerint lehetne (pontosan nem tudom hogy, nem vagyok fizikus csak a neten olvastam) csak baromi sok energia kell hozzá, sőt állítólag már vannak olyan számítások is ami szerint jóval kevesebb. Szvsz van még pár olyan dolog a tér és idő tájékán amit mondjuk 1000 év múlva jobban fogunk ismerni.
A másik ellenérv hogy a SETI nem igazán talált semmit. Csakhogy vagy 200 évvel ezelőtt mi sem nagyon használtunk rádiófrekit és lehet hogy 200 év múlva már ismét nem használunk, mert esetleg találunk jobbat /vagy addigra sikeresen kipusztítjuk magunkat/.
Előzmény: kaviat (24)
micu Creative Commons License 2002.03.12 0 0 26
Szvsz sokkal több munkahely keletkezne mind megszűnne. Jelenleg szvsz a fejlődés fő oka hogy nincs korlátlanul előállítható tiszta energiaforrás. Ha lenne akkor egy rakás probléma megoldódna a közlekedéstől a hulladékgazdálkodásig.
Az viszont biztos hogy az araboknak (meg még sokaknak akik az olaj eladásából élnek, akár az USA meg pár más nyugati ország kormányának közelében is) nagyon nem tetszene a dolog. A probléma egyébként szvsz főleg ez utóbbi területen van, így ugyanis nem túl sok pénz kerül az ezzel kapcsolatos kutatásra-fejlesztésre szemben Pl. a legújabb generációs atomraketta elhárító rendszerekkel /amik amúgy szerintem sz*rt sem fognak tudni elhárítani/ és N+1 generációs vadászgépekkel.
Előzmény: Sparks (22)
pancho Creative Commons License 2002.03.12 0 0 25
akarod mondani fojtotta?
Előzmény: kaviat (24)
kaviat Creative Commons License 2002.03.11 0 0 24
szeretem az ilyen masinákat, amik fittyet hánynak a termodinamika törvényeinek :))) különösen tetszik a 40% többlet energia :))) ez már nem semmi, teljesen hihető, pláne ha a tévékettő mondja.. röhej. öszintén szólva nem csodálkozom az ilyen adásokon, amikor komoly tudósokat hurrognak le ufospecialisták természetesen aktív műsorvezetői segédlettel főmüsoridőben és olyan blődségekkel mint pl. a 9x csavarodó fény ami a sirius-ról jön stb.stb.. mindenkinek mondom, ne kapcsoljátok be a tévét, de ha véletlenül mégis megtörténik ez a baleset, akkor hbo-n kivül mást egészségtelen dolog nézni [különösen a "levágott kezével folytotta kútba csecsemő koru anyósát" tipusu fókuszhányadékokat]

.kav]4t neofittnesspop

Dark Future Creative Commons License 2002.03.11 0 0 23
"Már az első akadály sem semmi mivel a szabadalmi hivatalban nem lehet ilyesmit elfogadtatni mivel a (ma ismert) fizika törvényeivel ellenkeznek."

Így van, de csak nálunk. Az USA-ban gyakorlatilag bármit beadhatsz, ha megbírja a papír. Én olvastam párat (pusztán kíváncsiságból). Kb. a negyedéről üvölt, hogy kamu, a másik negyede annyira homályosan fogalmaz, hogy az alapján nem kiértékelhető a dolog, a harmadik negyede nekem magas agyilag (mérnök vagyok, nem atomfizikus), az utolsó negyed az ami érdekes lehet: viszonylag korrektül leírt működési elvek (bár néha láthatóan áltudományos magyarázatokkal), néhány száz óra munkával/pár millió Ft-ból reprodukálhatóak lennének (feltéve persze, hogy működik a dolog).

Egyébként érdekes elvi kérdés, ha létezik valamilyen ismeretlen (kozmikus, nullponti stb.) energiaféleség, akkor annak a megcsapolása milyen környezeti ártalmakkal, kiszámíthatatlan következményekkel járna... Mivel az energiakivétellel lokálisan felborulna egy jól kisakkozott dinamikus egyensúlyi állapot, ez nagyon könnyen "kockázatokkal és mellékhatásokkal" járna, így a sufniban való kísérletezés és a házi fúziós reaktor beüzemelése előtt nem árt, ha konzultálunk kezelőorvosunkkal, gyógyszerészünkkel.

üdv: Dark

Előzmény: Sparks (22)
Sparks Creative Commons License 2002.03.11 0 0 22
Üdv!
Szóval az alapkérdés itt nem az, hogy kacsa vagy sem hanem, hogy ha létezne ilyen mi történne.
Valaki felvázolta, hogy mennyi munkahely szünne meg és, hogy az arabok elmehetnek akárhova...
De ami a világvégére utal az az energialobbi ellenállása lenne az arabokkal az élen. Amikor írom ezt épp most mondják a tv-ben, hogy megint emelkedik a benzin ára. Az valakiknek nagyon nagy biznisz és nem hinném, hogy szivesen lemondanának róla. Gondoljatok bele emberek képesek fillérekért is ölni nem, hogy milliárdokért.

A dolog másik felére, hogy a csigatévéb?l elhiszek-e bármit a válaszom tökéletesen az, hogy nem. De ez most nem téma.
Én biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb előkerül valamilyen energiaforrás ami a mai ismerteknél sokkal nagyobb hatásfokkal és tisztábban dolgozik. Sőt valószinüleg már nagyon régen létezne ha nem akadályoznák meg folyamatosan.
Már az első akadály sem semmi mivel a szabadalmi hivatalban nem lehet ilyesmit elfogadtatni mivel a (ma ismert) fizika törvényeivel ellenkeznek.
Ha ebből a szerkezetből (ha tényleg létezett) sem lesz semmi akkor sajnos igaz lesz az a jóslat, hogy ilyesmi majd csak akkor fog "feltalálódni" amikor az olajkészletek már a végüket járják. És erre még kb. 50 évet várni kell ha jól tudom.

eMM Creative Commons License 2002.03.11 0 0 21
Zsarolásból?
Hát az ilyen arcokat egyszerűbb likvidálni mint kifizetni.
Bár ha elég nagy hűhót csapnak maguk körül, akkor egy picit gyanús ha hirtelen szívrohamot kapnak, vagy megeszi őket a cápa.
Előzmény: Törőlt_nick (18)
micu Creative Commons License 2002.03.11 0 0 20
Örökmozgóban nem igazán hiszek, de olyan energiát el tudok képzelni amiről a jelenlegi fizika még nem tud (sőt, egész biztos vagyok benne hogy ha van 100% akkor mi kb 10%-nál tartunk a világ megértésében, mi több nem vagyok biztos benne hogy 20-30%-nál többet fel tudnánk fogni ha meg is lenne leírva).
Ezzel együtt ha valaki kitatlál egy ilyen értékes dolgot (mármint ha tényleg műxik) akkor hülye lenne publikálni azt. Neki nem az a célja hogy a tudósokat meggyőzze vagy hogy a világot megváltsa, hanem hogy keressen egy rakás pénzt. A tudósok meg gondoljanak amit akarnak...
Előzmény: Dark Future (16)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 18
Ezek az emberek szerintem zsarolásból élnek. Előállnak kamu gépekkel, ilyen Sváby-féle koklerekkel becsurgatját a köztudatba, hogy ők mekkora ászok, aztán felkeresik a nagyobb energiabiznisz cégeket, hogy ez és ez van a tarsolyukban de jó pénzért, közös megegyezéssel visszafogják a fejlesztést. Blöff az egész. Az a fazon mindennek kinézett csak tudósnak nem.
Előzmény: Dark Future (16)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 17
megállás nélkül.
Előzmény: pancho (14)
Dark Future Creative Commons License 2002.03.11 0 0 16
Azt nem értem, hogy miért mindenki egyből a semmiből áramot termelő gépekkel akar előállni, miért egyből bonyolult, nehezen átlátható rendszereket publikál (publikál - értsd: lefényképezi kívülről a dobozt és ír egy cikket, amiben nem a készüléket, hanem a JELENSÉGET (!!) ismerteti, vagy misztikusan és ködösen, vagy minél több követhetetlenül bonyolult egyenlettel).

Mennyivel egyszerűbb lenne meggyőzni a tudósvilágot az alapkísérletekkel. Azt mondani, hogy itt van egy ilyen meg ilyen tekercsrendszer, ilyen vasmagokkal, ilyen mágnesekkel, itt a topológiája, itt vannak a mérési jegyzőkönyvek. Láttatok már egyszerű, átlátható, reprodukálható kísérleteket leírva/bemutatva valahol?

Persze, lehet azt mondani, hogy ez biznic, szigorúan titkos, akkor viszont miért nem üzemelnek már ilyen szerkezetek, miért nem fekteti a pénzét Billi bácsi ócska szoftverek helyett örökmozgógyártásba?

Kilóg itt a lóláb... Viszont egy biztos: a magyar feltaláló böhöm nagy Merdzsóba ült be, tehát valahol valakik nagyon hisznek a dolog sikerében.
Persze száz millió USD-ért akár én magam is beülnék a nagy monstrum dobozba egy kicsit pedálozni, amíg el nem fáradok :-)

pancho Creative Commons License 2002.03.11 0 0 15
Ja bocs, már tudom. Úgy mint a TV2, Svábyval az élen.
Előzmény: pancho (14)
pancho Creative Commons License 2002.03.11 0 0 14
Hogy hazudik a vízfolyás?
Előzmény: Törőlt_nick (12)
Gonosz Gumi Creative Commons License 2002.03.11 0 0 13
Ha egyszer a hazúgságot veszik mint a cukrot, mit tegyenek. Én biztos nem haboznék lyukas zoknikat árulni, ha azért törné magát a nép, oszt folyna a lé a zsebembe. (Ráadásul az igazság meg túl bonyolult, nagyon hosszú lenne elmondani, és nem jutna idő a reklámra, aztán tönkre menne az összes kereskedelmi tévé, és akkor nem vennék a mosóporokat, nem kelne el a gumiként hajló szárú fogkefe, zuhannának a tőzsdei árfolyamok és a végén be kellene vezetni a jegyrendszert.)
Előzmény: Törőlt_nick (12)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 12
A TV2-nek egy szavát nem hiszem el. Hazudnak, mint a vízfolyás. Svábyval az élen.
Gonosz Gumi Creative Commons License 2002.03.11 0 0 11
Jól lekoppintják az indiánok, aztán eladják a rezervátumban a turistáknak. Kicsit antikolják, és azt mondják, hogy már négyezer éve használták az őseik. A turistákat meg nem érdekli, hogy tényleg örökké mozog-e, de suvenirnek tutti. Értenek a biznichez, nem úgy, mint az a félnótás magyar.
Előzmény: Törőlt_nick (10)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 10
Nagyon meseszerű az egész, meg a nagy titoktartás...nevetséges. Azt mondta az ürge, hogy már eladtak belőle 1 vagy két darabot, nemtudom. Na most azok akiknek aladták nemis nézikmeg, hogy mi van benne, mi? Meg állítólag indiánoknak adták el. Innentől röhejes volt az egész.
pancho Creative Commons License 2002.03.11 0 0 9
Ébredj, Maszi!
(A múltkor azt álmodtam, tudok repülni. Azóta féltem a Malévet.)
Előzmény: Maszi (8)
Maszi Creative Commons License 2002.03.11 0 0 8
Sziasztok!
Annak idején nyitottam egy topicot "SZABAD-ENERGIA KUTATÁS" címen

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9012053&uq=338

A dologgal az a probléma, hogy NEM KACSA!!!
Lehet fejeket a homokba dugni, lehet vigyorogni a dolgon, de sajnos bekövetkezett, amit már sokan jósoltak: egy működő generátort bemutatott a média, és most már a titkolózás értelmét vesztette. Hogy mi lesz a vége? Vázoljam?
1. Arabok mehetnek vissza a sivatagba a tevéiket miskárolni
2. Az áramszolgáltató-telepek ugyanarra sorsra jutnak, mint az ózdi (ózsdi) kohó. Kapu becsuk, a dolgozók mehetnek
3. A háttéripar (távvezeték-gyárak, oszlopok gyárai, szénipar, atomerőmű-ipar, vízierőművek) mind-mind csődbe mennek, mert a kutyának se kell majd az áramuk
4. Az erőművek hirtelen nem szennyezik majd a környezetet. A szennyezőanyag-kibocsájtás lecsökken a 30%-ára
5. Az otthon feltölthető autókra terelődik majd a hangsúly. Legyen ez akkumulátoros, vagy sűrített levegős (lásd a WEB-en: Guy Negre-féle AIRCAR)
6. Megszűnik a benzin őrült égetése, és a környezetszennyezés leesik a mainak a 4-5 %-ára

Hova vezet mindez? Gondolkodjunk csak! GYÖKERES ÁTALAKULÁSHOZ! Ez nem lesz világvége! Persze ki veszít a "bulin"? Az olajlobbi, az olajmaffia, az arab olaj-multimilliárdosok, és mindenki, aki az Univerzum energiáját (ami mindenkié) sajátjaként drága pénzért akarja értékesíteni.

eMM Creative Commons License 2002.03.11 0 0 7
A Napóleonokat meg nyilván a Metternichek záratták be a vigyorgóba.
Előzmény: Gonosz Gumi (6)
Gonosz Gumi Creative Commons License 2002.03.10 0 0 6
A British Petrol, a Shell, a Magyar Elektromos Művek stb. ügynökei záratják bolondokházába őket. Azok csaknem mind tényleg feltalálták az örökmozgót.
Előzmény: pancho (4)
Snakeser Creative Commons License 2002.03.10 0 0 5
Te mindent elhiszel, amit a csigatévében mondanak?
Az örökmozgót már sokan "feltalálták", ez sem lesz az igazi, asszem.
Előzmény: Sparks (-)
pancho Creative Commons License 2002.03.10 0 0 4
Na ja, örökmozgó-feltalálókkal van tele a bolondokháza. Mindjárt a Napóleonok mellett laknak.
Én a másik szárnyban vagyok.
Előzmény: eMM (3)
eMM Creative Commons License 2002.03.10 0 0 3
Szerintem meg kacsa, álá csigatévé.
Előzmény: Sparks (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!