Nicko, nem azért nem tapsikolunk a zseniális hozzászólásaidhoz, mert nem "eset le" hogy mire célozgatsz. Magam egyszerűen úgy gondolom, ez egy Fradi Női Kézilabda fórum, és nem a kiskegyed ki kivel, mikor, hol és hányan című okádék fóruma, és bíztam benne, hogy visszatérsz a kézilabdához, vagy átmész az említett sajtótermék fórumaira büszkélkedni, hogy te ezt hallottad, meg arról is tudsz.
"...Érdekes gondolat, több oldalról körbe kéne járni. Most így hirtelen kissé röghöz kötés feelingje van nekem ha játékos szempontból nézem, mert nehezíti váltást..."
Ez egy átgondolatlan ötlet, nem sok haszna lenne.
Sokkal inkább a Fradi mint klubcsapat érdekeit nézi, mint a válogatottét. A Fradinak persze jól jönne ....de nem minden a Fradi.
Érdekes gondolat, több oldalról körbe kéne járni. Most így hirtelen kissé röghöz kötés feelingje van nekem ha játékos szempontból nézem, mert nehezíti váltást. Nem tudom...
Jó gondolat. Kiegészíteném azzal, hogy a hazai bajnoki mérkőzéseken legfeljebb 4 külföldi játékos lehessen egyidőben a pályán. Emiatt a gazdag klubok rákényszerülnének a pénzük egy részét hatékony up. nevelésbe fektetni. Ez idővel a bajnokság szinvonalát is emelné, mert a hazai tehetségek elegendő játékidőhöz jutnának, és nem lenne akkora szakadék a tabella eleje és vége között. A válogatott rövid időn belül profitálna belőle, és a kluboknak semmi kára nem származna, hiszen a hazai és a nemzetközi kupákban korlátlan számban játszathatnák a külföldieket.
Fejből én se tudom, a lényege az, hogy csak 14 felnőtt korú játékost lehet nevezni bajnokira. Meglepő módon ez a Magyar Kupára nem vonatkozik, számomra teljesen érthetetlen módon.
Én amúgy úgy módosítanám a fiatalszabályt, hogy akárhány, a magyar válogatottban játszani jogosult játékosod lehet (akár 100 is) de bajnoki vagy Magyar Kupa meccsre csak annyit nevezhetsz közülük, ahány tényleges saját nevelésű (nálad kezdett kézilabdázni) vagy a 16. születésnapja előtt hozzád igazolt és azóta folyamatosan nálad játszó (ilyen volt a Faluvégi anno) játékost nevezel. Így sokkal inkább érdeke lenne minden klubnak a saját utánpótlás nevelésére támaszkodni, és az értékeket megtartani. Mivel minden külföldid jogosult játszani az NB1-es meccseken, ezért ha van 16 ilyen játékosod, akkor akár mind nevezhető ugyanazon nemzetközi kupameccsre. Viszont így, ha akarsz valamit, akkor nem éri meg lerabolni az ellenfeleket, mert azért a 16-osnál nagyobb csapatlétszám pénzbe kerül.
Én arra számítanék, hogy 4 db hármasvédő lesz a csapatban. A BL csapatoknál leggyakrabban ennyi van. Több, mint idén látjuk túl sok, mert nem nem jut mindenkinek elég játékidő, három pedig csak nagyon szűkösen és szerencsésen lehet elég. Innen közelítve a kérdéshez (és most a gondolatkísérlet idejére feltételezve, hogy igazak a pletykák), akkor a 4 helyből Dimitrieva és Cvijics (ő feltételezem, hogy marad) adott. A másik 2 helyre, ha a pletykált neveken kívül nem igazol a Fradi mást is van pár opció:
Edwige
Tomori
Bordás
Kisfaludy
Tomori nyáron 37 éves lesz és Edwige is a 36. életévében van. Én úgy gondolom, hogy bennük a legeslegjobb esetben sincs már több 1-2 jó évnél. Mivel Tomori támadásban már nem lenne ennek a csapatnak a segítségére, ezért ő az én szememben fix távozó.
Hosszú távon Edwige már nem megoldás, Kisfauldy és Bordás pedig nem biztos, hogy egyáltalán elégek azokhoz a tervekhez amik elhangzottak. Kíváncsi leszek, hogy kik maradnak.
3 beálló kell mindenképp, tavaly 3 beállónk volt, mégis többször is a Stollénak kellett beállót játszania.
Ill. azt is vegyük figyelembe, hogy 14 felnőtt lehet a bajnokikon egyszerre a nevezett keretben, így kell a két fiatal minden meccsre, vagy kevesebb, mint 16 játékost nevezhetünk.