Keresés

Részletes keresés

dorongoló Creative Commons License 2009.08.08 0 0 49
Minek hoztad fel ezt az ősrégi topikot? Tiszta ciki. Legközelebb ne szavazz az MSZP-re...
Előzmény: Törölt nick (48)
dorongoló Creative Commons License 2009.08.08 0 0 47

sarpy

Tehát a 98-as 2+6 -os jobb-bal arány mára 6+2-es jobb-bal arányra változott , vagy ha jobban tetszik 5+1+2, ha a Centrumot a centrumba rakjuk.

...a Fidesz pedig elveszítette a 2002-es választásokat. Majd a 2006-ost is... :o)

Előzmény: Törölt nick (46)
IDKFA Creative Commons License 2002.03.10 0 0 45
Nekem multikkal nincs nagy problémám. A gondot számomra a multikat valamilyen személyes érdekből támogatók okozzák, amikor jönnek a magyarázatukkal, hogy "ha ezek kimennek az országból, akkor pénz nélkül maradunk".

Ettől teljesen padlót fogok.

Ugyanis. Ezek a multik nem jótékonysági szervezetek, hanem üzleti vállalkozások, akik hatalmas nyereségre tesznek szert az itteni bevételekből. Tehát mi teszünk jót nekik, s nem fordítva. Ez igaz vásárlói és munkavállalói oldalról is.

Én örülök, hogy itt vannak, de nem nekem tesznek vele szívességet...

idkfa for Doom by SpydercoPolice
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

sarpy Creative Commons License 2002.03.09 0 0 44
Az én közvetelen kollégáim körében inkább a tendencia az érdekes:
Nyolcan vagyunk egy osztályon, ebből 98-ban ketten szavaztunk a jobboldalra a többi 6 MSZP vagy SZDSZ-re. Rengeteget politizálunk (nagy privatizált volt állami vállalat, a könyvtárunkba a HVG, Népszabadság és ÉS/!!!/ jár), így tisztában vagyunk egymás véleményével, a politikai ellentétek miatt egyébként nagyon jól kijövünk egymással, természetesen mivel értelmes emberek vagyunk.
A balos kollégák egészen kb. a tavalyi év nyaráig-őszéig baromira rossz véleménnyel voltak a jelenlegi kormányról, zabálták a heti-hetest, simicskáztak orbán-bányáztak stb.
Aztán: a 6 baloldali közül egy kolléganő családja építkezésbe kezdett, megjött a második gyerek,hitelek, szocpol. stb..., mostanra stabil Fidesz szavazó. Második kolléga, megjött a harmadik gyerek, építkezés, szocpol. stb. stabil Fidesz szavazó. Harmadik kolléga egyetemista gyerekkel, manapság azt mondja, hogy szerinte a TV2, RTL egy kicsit mindha elfogult lenne a baloldal irányába :)), ugyan Orbánt utálja, de nem akarja, hogy most az MSZP mindent lenullázzon ami a négy évben történt, ezért egye-fene a Fideszre szavaz.Negyedik kolléga azt mondja ki van a hócipője a nagyoktól ezért Centrum. Ötödik kolléga ugyan elismeri, hogy egyik sem jobb a másiknál, de marad az MSZP-nél. Az utolsó kolléga a főnök, vele nem olyan mély a kontaktus, de azt hiszem MSZP vagy SZDSZ.
Tehát a 98-as 2+6 -os jobb-bal arány mára 6+2-es jobb-bal arányra változott , vagy ha jobban tetszik 5+1+2, ha a Centrumot a centrumba rakjuk.

Tehát nálunk a baloldali agymosás éppen az ellenkező irányba hatott, remélem nemcsak nálunk.

Fine Tune Creative Commons License 2002.03.09 0 0 43
A ballib agymosás fontos eleme a TV viták. Nem tudom megfigyeltétek e, de hősnek számít az a kereskedelmi adó, ahol vagy legalább egy kérdező kormánypárti a három közül, vagy egyáltalán beengedik a jobbos politikust persze szigorúan a ballib "sztárriporter", vagy "sztárriporterek" felügyelete alatt. Valamikor még ez is nagy szó volt. Talán ezért van az, hogy mig a ballib politikus csak addig
beszél folyékonyan amíg fel nem tesznek neki egy kényelmetlen jérdést (Kovács, Demszky), addig a jobbos politikusok éppen akkor kelnek életre.

Én pld. ballib politikus szereplését nagyon ritkán nézem végig, hiszen látom-hallom, hogy kényelmes kérdéseket kap, szinte hallanni, ahogy forog pld. Aczél Endre agya, hogy riportalanyát lehetőleg arról beszéltesse ami riportalanyának kedves. Ez az érdektelenség azonban nem politikai állásfoglalásomból fakad, hanem az az oka, hogy a ballib politikusok, kérdezőikkel együtt általában unalmasak. Aki nem zsibbad el Kovácstól 5 perc után mondjuk Aczélnál, az komolyan gyürődőképes. Viszont jobbos riporterrel Kovács érdekes, hiszen dadog, mérges, stb.
Csoda e, hogy a ballib média agymosása, inkább kevésszámú témában és csak hosszú idő elteltével sikeres. (A MIÉP antiszemita, a bal oldal egyenlő a humanitással és a dolgozók érdekeivel, az SZDSZ mindig és minden kisebbség mellett kiáll).

di manó Creative Commons License 2002.03.09 0 0 42
Nálunk is hasonló a helyzet. Népszabadság+Magyar Hírlap (200-nál jóval több dolgozó).

A Népszabadságot elfogadom (hagyományosan a legnagyobb olvasottságú), no de miért éppen a a Magyar Hírlap (korábban én is ezt olvastam)?

Miért nincs a másik oldal is reprezentálva egy napilap erejéig legalább?

A multik vezetői (akik ugye kapitalisták) lehet, hogy azért "húznak" balra, mert még mindig azon az oldalon vannak az igazán jó kapcsolatokkal rendelkezők, esetleg maguk is közülük valók. Vagy mégsem?
(Doktor úr, mostanában olyan bizonytalan vagyok ... :-))

Előzmény: SzegAnd (31)
bummm Creative Commons License 2002.03.09 0 0 41
Kedves Watson!
Én ne azt mondtam,hogy elbutúlt,hanem érzelmileg befolyásolható.Ez nagy külömség.És pontosan ezen tulajdonságra apellálva kerítik be őket.Ja és amit egyszer megetettek velük azt tűzőn vizen átviszik.De ha a tapasztalatukra hagyatkoznának ez nem fordúlna elő.Mert őket már nagyon sokszor ÁTVERTÉK.Na ezért nem értek egyet azzal amit írsz.
Előzmény: dr. Watson (21)
Derek Creative Commons License 2002.03.09 0 0 40
"Ugyanis, 70 felett tuti, hogy a szocikra, vagy a munkáspártra szavaz a sok vén hülye. "

Ugye ebbe beleerted nagyapadat es nagyanyadat is?

Előzmény: timi182 (39)
timi182 Creative Commons License 2002.03.08 0 0 39
Sajnos nem annyira sikertelen, mint amennyire hasznos lenne. Ugyanis, 70 felett tuti, hogy a szocikra, vagy a munkáspártra szavaz a sok vén hülye. A középkorosztályban (ismeretségemben látom) talán a szocik vannak többen megint, és a fiatalokban lehet igazán bizni. A gáz csak az, hogy köztük is vannak családi ágon keresztül agymosottak, illetve nem mindegyik megy el szavazni. Én most fogok elQször szavazni, de sajnos látom, hogy a korosztályomat mennyire nem érdekli az egész. Sok primitív ember csak azt szajkozza, amit a heti hetesben hall és a többi népbutító müsorban.
agentorange Creative Commons License 2002.03.08 0 0 38
Az én munkahelyemen kb. fele-fele arányban oszlanak meg a balos és jobbos szavazatok. Ez egy nemzetközi cég magyar leányvállalata, ahol ezek szerint balos nyomásnak kellene lennie. Ehhez képest a Népszabadság mellett a Magyar Nemzet is jár, ráadásul mindenkinek van internete, így arra kalandozik, amerre akar. Bár az is lehet, hogy az IT manager árgus szemmel figyeli, hogy ki milyen honlapot keresett fel, és az első adandó alkalommal kirúgják azt, aki nem a kívánt URL-eket pötyögi be.
F14A Tomcat Creative Commons License 2002.03.08 0 0 37
"minden fekete vagy fehér, vörös vagy barna, jó vagy rossz, jövő vagy múlt. Az élet nem ilyen."

De sokan vannak ma, akik ilyenné szeretnék tenni. Mindezt csupán azért, mert úgymond féltik a többieket a "megvezetettségtől" - értsd: attól, hogy rájöhessenek, a világ nem ennyiből áll, hogy szabad választási lehetősége van mindenkinek abban, mit tart jónak vagy rossznak, milyen eszmékkel azonosul és melyeket vet el.

A valódi "agymosás" a reklámok világa. Aki ezeknek bedől, az valóban agymosott. A sajtó (avagy szélesebb értelemben: médiák) nem feltétlenül a megvezetés (megvezetettség) kiszolgálói. A normális sajtó véleményt nyilvánit (joga és egyben kötelessége!) nem pedig az egyesek által "igazság"-nak becézett besulykolást végzi.

Mindenki maga választhatja meg (egyelőre még - remélem igy is marad!), hogy melyik tipusú médiát részesiti előnyben. Azt, amelyik "kinyilatkoztat" (voltaképpen a szabad vélemény nyilvánitás lehetőségétől is elzárkózik) vagy pedig azt, ahol a hirek az újságiró véleményeivel együtt jelennek meg, ahol a véleményről persze az olvasó elgondolkozhat és eldöntheti, egyetért-e vagy elveti azt.

Előzmény: NyilasMisi (36)
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.08 0 0 36
A "jobbosokban" kétségtelenül kitapintható egyfajta multinacionális vállalatokkal szembeni ellenérzés. Erre jó példa volt az iménti néhány hozzászólás. Ma a Fidesz tábora akkorára duzzadt, hogy sok-sok egymásnak is ellentmondó gondolatú és érdekű ember támogatja. Az Orbán által megfogalmazott gazdasági patriotizmus lózungja hozzájuk szólt, nekik szóló választási üzenet volt.
Ám ne gondoljátok, hogy én mint liberális, és a globális világot feltétlenül támogató ember, oda vagyok az ócska McDonalds kajáért, hogy közismert példát hozzak. Ugyanakkor azt se gondoljátok, hogy azért, mert hiszek a piacgazdaságban, a globális versenyben, nem szeretem legalább annyira a hazámat, nem vagyok legalább annyira büszke magyar, mint a "jobbosok".
Eleve elképesztőnek tartom azt, hogy mostanra a politika kétfelé hasította az országot, minden fekete vagy fehér, vörös vagy barna, jó vagy rossz, jövő vagy múlt. Az élet nem ilyen.
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.08 0 0 35
Nemzeti önérzetes. Atyavilág, micsoda politikailag megfogható kategória...
méregkeverő Creative Commons License 2002.03.08 0 0 34
Vajon miért gondolod, hogy egy multinacionális cég vezetői balosok? Szerintem ők kapitalisták, akiket az érdekel, hogy az adott országban mekkora profitra tesznek, szert, milyen stabil törvényi környezetben dolgozhatnak. Szerintem nekik teljesen mindegy, hogy Orbán vagy Medgyessy, de talán az már nem, hogy Csurka kitől mit és milyen eszközökkel akar visszaszerezni
SzegAnd Creative Commons License 2002.03.08 0 0 33
Akkor Te szerencsésebb voltál. Nálunk nem volt internet viszont ! Ha lett volna egy szót nem szóltam volna.
Persze, hogy nem a multi politizál, hanem a dolgozók.
(Az persze egy másik téma, hogy a multiknak nem jó egy nemzeti önérzetes-ld:Fidesz-kormány.)
És akárki akármit mond, ilyen felfokozott hangulatban, mint a választások előtt mindenki politizál, még munkahelyen is, ahol amúgy senki nem szokott.

Szegedi A.

Előzmény: kwijibo (32)
kwijibo Creative Commons License 2002.03.08 0 0 32
a multik sztem nem politizalnak, plane nem irodai szinten, plane nem a baloldal mellett. en is multinal dolgozom. nem jar semmilyen ujsag. viszont van internet, ott mindenki nezhet maganak azt amit akar. nem kell orrba-szajba vörösökkel riogatni.
SzegAnd Creative Commons License 2002.03.08 0 0 31
Ezek a munkahelyi egyetértések tényleg különös dolgok.
Én egy nagy multinál dolgoztam több mint öt évig. Az egész ugye ott kezdődött, hogy volt valaki, aki eldöntötte, hogy két újságra fizeti elő mind a kb.200 irodai dolgozót. Népszabadság+HVG. Ezek után nem lehet azon csodálkozni, ha az információ egyoldalú volt...
Egy irodában, ha politikára került a sor természetesen voltak hangadók, de később kiderült, hogy akik csöndben maradtak mind a jobboldalra szavaztak. (Fidesz v.Miép).

Valahogy ilyen külföldi nagyvállalatnál, főleg ha az emberek egy tollhúzással rughatók ki, valahogy mindig a baloldali gondolatok az elfogadottak.

Most úgy látom, mintha ez azért enyhült volna. Nagyon remélem.

Szegedi András

kwijibo Creative Commons License 2002.03.08 0 0 30
"Az a baj, hogy az ő pállott szájukból a moslék mellett elsütött, általuk hatásosnak ítélt dolgok elrepülnek, mint a szabad madarak."

csak nem mr. csurka szemelyesen?? bazz, ez az iroi vena. de most komolyan: gyenge idegzeteddel keress fel egy szakorvost mert ahogy kinyilvanitod magad az minimum üldözesi mania pszichopata agresszivitassal vegyitve!

ami pedig az mszp nemzeti vonalat illeti (bar en meg nem talalkoztam velük) bizonyara kevesbe veszelyes mint a miep nemzeti vonala (lasd hitleres hasonlatom).

Előzmény: Gyenge Idegzetű (29)
Gyenge Idegzetű Creative Commons License 2002.03.08 0 0 29
"hitleri blöff, hogy minel nagyobbat hazudunk, a birka nep annal jobban beveszi"

nem véletlenül nyomatja a maszop ezt a nemzeti vonalat. (nemzeti szocik, ha nem fognád fel elsőre.) :-)))

Az a baj, hogy az ő pállott szájukból a moslék mellett elsütött, általuk hatásosnak ítélt dolgok elrepülnek, mint a szabad madarak.

Előzmény: kwijibo (25)
Fine Tune Creative Commons License 2002.03.08 0 0 28
Kedves xyz4567!

Nem a Szépművészeti múzeumot látom az ablakból, ebben biztos lehetsz.

"Azt is megértem, hogy OTT a munkahelyeden nem igazán politizálsz. A helyedben én sem tenném."

Azért elárulnám, hogy akiket megkérdeztem, azok 98-ban az MSZP-re szavaztak.

Amúgy meg minek ott kampányolni, megteszi ezt helyettem Kovács:))))

Előzmény: xyz4567 (7)
SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG Creative Commons License 2002.03.08 0 0 27
!
Előzmény: Fine Tune (-)
NyilasMisi Creative Commons License 2002.03.08 0 0 26
Már én is elgondolkoztam azon, hogy kik azok, akiknek ennyi ideje van, hogy újabb és újabb topicokat nyitnak a rögeszméik kinyilvánítására?
kwijibo Creative Commons License 2002.03.08 0 0 25
"Szerintem a ballib agymosógép nem is olyan sikeres."

a naci szelsöjobbos sajnos annal inkabb. ez talan a gatlastalansaganak is betudhato. hitleri blöff, hogy minel nagyobbat hazudunk, a birka nep annal jobban beveszi. te is kedves fine tune. a fidesz/miep mostanaban a hazudozasban vilagelsö!!

egy kerdes fine tune-hoz: mennyit kapsz hogy ontod itt magadbol a fidesz/miep seggnyalo es mszp/szdsz gyalazo ostoba topicjaidat/hozzaszolasaidat??? vagy te annyira lelkes biciklista vagy hogy mindezt ingyen teszed nekik??

Előzmény: Fine Tune (18)
Nagydög Creative Commons License 2002.03.08 0 0 24
"Szerintem kérdezzétek meg rutinszerűen az ismerősöket, kollégákat. Ma is akivel együtt jöttem dolgozni megkérdeztem, hát az is Fidesz, pedig világéletemben azt hittem MSZP-s

Szerintem a ballib agymosógép nem is olyan sikeres:)))))"

Az en ismeroseim kozott(persze csak akirol tudom, hogy kire szavazna) pedig olyan 80/20 az arany az MSZP/SZDSZ javara. Pedig nem politikai alapon valogatom az ismeroseimet. :)
Mit jelent ez? Semmit.

Nagydög

kis pimasz Creative Commons License 2002.03.08 0 0 23
Méghogy nem szoktál a munkahelyeden politizálni!
A Te munkád, hogy hülye topikcímekkel tömd a polfórum topiklistáját. EZért fizetnek Téged ott a MEH-ben.
Csak a tisztánlátás kedvéért ...
Előzmény: Fine Tune (-)
xyz4567 Creative Commons License 2002.03.08 0 0 22
Kedves Fine Tune!
Erre mondják a dakoták, hogy okos enged, szamár szenved!
Ps: Voltál-e már a Szépművészeti Múzeum belsejében is, vagy csak a dolgozószobád ablakából látod?
dr. Watson Creative Commons License 2002.03.08 0 0 21
Kedves bummm!
Egy apró kis hiba van a gondolkodásodban: a nyugdíjasok nem hülye, elbutult stb. emberek, csak nyugdíjasok.
Nem tudom, te hány éves vagy, de a hozzászólásod alapján azt kell mondjam, hogy közted, és köztük van egy nagyon lényeges különbség: ők már voltak fiatalok, te viszont még nem voltál idős. A tapasztalat biztosan (és lehet, hogy nagyon sok) az ő oldalukon van. Te is hallgasd meg őket, ne csak agitálj. Hátha te is tanulhatsz valamit tőlük.
Előzmény: bummm (16)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.08 0 0 20
És tudják rólad, hogy FIDESZes vagy? Mert lehet, hogy csak el akarnak kerülni veled egy vitát. :-(
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.08 0 0 19
És amilor megmutetom az ujságot--felveszem neki videóra a valóságot

Kedves bummm!

Amit az újságok írnak, amit a videóra felveszel az a valóságnak egy icipici részlete. Mághozzá az újságíró és a te szemeden keresztül. Minden információ ezért szubjektív.

Ahogy a költő mondta valaha: "az igazat mondd, ne csak a valódit.."

Előzmény: bummm (16)
Fine Tune Creative Commons License 2002.03.08 0 0 18
Szerintem kérdezzétek meg rutinszerűen az ismerősöket, kollégákat. Ma is akivel együtt jöttem dolgozni megkérdeztem, hát az is Fidesz, pedig világéletemben azt hittem MSZP-s

Szerintem a ballib agymosógép nem is olyan sikeres:)))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!