Ma próbálgattam barkácscentrumban ilyen körmös rézcsatlakozókat. Látszólag ugyanaz a rendszer volt készleten, mint amit Geka néven a neten látok, de más márkanév alatt. Ezzel viszont az volt a meglátásom, hogy nem középpontos az illesztés. Illetve középpontos csak akkor, ha vigyázva úgy fordítom össze, hogy központos maradjon, de alapból enged oldalirányba majdnem fél centi elcsószást, aszimmetriát. Ez nem tudom, hogy a víztömörséget befolyásolja-e.
Az eredeti Geka középpontosan illeszkedik, vagy ez a jelenség megvan esetleg ott is?
Ma egész nap esik, és felnyitottam a szelepaknánat, amiben 4db mágnesdzelep van. A akna majdnem teljesen megtelt vízzel, a mágnesszelepek teljes egészében víz alatt vannak. Ez normális hogy az akna megtelik vízzel? Hogyan lehet vízhatlanná tenni?
A 3/4-es és a collos gumi-slaghoz milyen csatlakozóidomokat lehet használni?
Gyorstoldóból találtam olyant, ami fogadja a méretet, de a gyorscsatlakozó része ugyanolyan szűk, ceruzányi átfolyással rendelkezik csak, ami a fél collos slaghoz is használatos.
A légbeszívó szelepet, nem szabad földbe ásni, én a legmagasabb ponton, egy kis kerek szelepdobozba szerelem.
Akkor szivárog, ha szennyeződés kerül az ülékre, és nem tud lezárni. Szerelés közben is kerülhet a csőbe kosz, vagy egy csőtörésnél az utcai hálózatból, a javítás után szemét
Ha szétszerelhető, nézz bele. A felépítése egyszerű, mint a faék. Nem tudod elrontani.
Célszerű, egy elzárt fúvókájú spray fejet rákötni, mert látod, ha üzemel a cucc, kiemelkedik a fej. Rainbird fúvókát tegyél bele, mert csak ezt lehet teljesen elzárni.
Lenne egy full alap kérdésem: öntözéshez is használt KPE idomokon milyen fajta menet szokott lenni? Whitworth? Tudtommal minden víz/gáz alkatrészen withworth menetet használnak a sűrűbb menet és ezáltal a jobb tömítés miatt.
Csak mert vennék egy Grundfos nyomásfokozó szivattyút, aminek 1" whitworth belső menetes a ki és bemenő ága. Sima, átlagos 1"-os KPE idomok is ilyenek, csont nélkül be tudom tekerni vagy ezeknek másfajta a menetük és valami menetátalakítót kellene beiktatni rákötésnél?
Szerintem, az esővizzel nem érdemes foglalkozni, mert az vagy van, vagy nincs. Többnyire nincs.
Éa ha van, baromi intenzív. Ebben az esetben ez nem gond, A gond az az, hogy a felesleges esővizet, garvítációsan, estleg szivattyúval, el kell vezetni valahova a ciszternából, ez megint költség!
Tekintettel arra, hogy a tartályt nem szabad teljesen leüríteni, azonnal kiesik kb. 0.5-0.8 m3 víz.
Az fontos,tudni, hogy mennyi TISZTA, HOMOK MENTES VIZET AD FOLYAMATOSAN a kút.
Pontos vízszintszabályozás kell, amit könnyen tudsz korrigálni. Ezért az úszókapcsolók nem jöhetnek számításba, a nagy hiszterézis miatt.
Ha jól emlékszem, a terület vízigénye 9 m3/nap.
Azt is meg kell vizsgálni, hogy a műanyag tartályok felett, mennyi föld lehet. ( súly!!)
Én a Szebeton tartályait ajánlanám. Sok variáció, megbízható, stabil.
Mondtam, hogy nem lesz olcsó.
A ciszternából, egy izomszivattyú tolná a vizet, mert így kevesebb zónád lesz. Persze ez függ az öntözőrendszer vízigényétől is. ( napos-árnyékos részek, tagoltság, stb...)