Keresés

Részletes keresés

LeifEriksson Creative Commons License 2002.03.02 0 0 0
0-t értek a menetközben kitermelhető algoritmusokhoz, de hajrá!
Előzmény: reverenda (-)
reverenda Creative Commons License 2002.03.02 0 0 topiknyitó
Udv!

Tobb helykereso probalkozas utan ez a hely tunik a legalkalmasabbnak, hogy helyet adjon a temanak :)

Talan az "Al-mest. int."-ben is beindult volna, csak annak a topiknak kicsit felrevezetonek ereztem a cimet, marmint a mi szempontunkbol.

Az teljesen igaz, hogy itt egy rosszul definialt feladat (nem igazan latszik mit is akarunk elerni :) rosszul definialt megoldasaba kezdunk bele (nem igazan tudjuk milyen iranyba menjunk a nem latszo cel fele :) Ha mar nagyon felre megyunk, azt majd felismerjuk es korrigalunk a masik iranyba...

A cel valami olyasmi lenne, hogy epitenenk egy virtualis vilagot. Ahol a lakosok pl. egy kornyezetfuggetlen nyelven (az ilyen nyelvek nem olyan sokszinuek, mint pl. az emberi beszelt nyelv; gondoljunk inkabb valami programozasi nyelv forrasara) beszelnek... maris elore ugrottam ezt is mar mint egy allapotot lenne jo tapasztalni a rendszerben. Szoval azt kene megmutatni, hogy valamilyen - megfelelo - halmazbol kiindulva a kommunikacio egy minosegi ugrast jelent.

(A kis programok kapcsan mindenfele dolog beugorhat az olvasonak, pl. TIERRA stb. Ezeket szimulacioban konnyen lehetne kezelni.)

Es persze ha menet kozben tudunk kitermelni algortimusokat, akkor azokat miert ne probalhatnank ki termeszetes nyelvi kornyezetben is?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!