Ezek a rúdporszívók csak másodporszívóknak alkalmasak.
Rendszeresen ki kell tisztítani a szűrőjüket. És ezt mivel csinálod? Igen, az elsődleges porszívóddal. Ez nálunk a Sebo állóporszi. A rúdporszívó könnyű, így gyorsan végig tudsz szaladni vele a lakáson, ez és a vezetéknélküliség az előnye.
Nem. Nekik az STB 101 van. Elégedettek vele. Én nem pröbáltam, de egész biztos ki lehet venni a forgó részét, azt akármelyik olcsó forgókefés akkus porszívónál is ki lehet szedni.
A Dysonokat én is nézegettem, de egészen biztosan nem adok 280 ezret egy akkus rúdporszívóért . így inkább valami önürítős robotot keresgetek.
Ez akkor hatékony a haj ellen? És ebből ki lehet venni a kefét? Bar gondolom ezt még vagdalni kell, nincs rajta kefe tisztító ami összevágja a hajat és felszívja. Ilyesmi ár körül van esetleg más ami automata tisztítós?
Nálunk ennek a tesója vált be, sokan vagyunk hosszúhajúak, gyönyörűen összeszedi. Arra figyelj, hogy legyen rajta kefetisztítás és ne neked kelljen levagdosni a körkeféről a felgyűlt hajat.
Nem kell túlgondolni, bármelyik jó ebből a sorozatból. Mellé kell egy rendes porszívó is és megoldva a haj és takarítás gond.
Ezek elég horror árúak, ráadásul a saját gépemhez nem is jók. Esetleg ilyen akkus porszívóból van olyan ami vállalható? Ahogy néztem azok jellemzően turbókefések. Jók lehetnek azok ilyen hajas pályára? Már eléggé unom folyton @ konnektorozást meg a gép kerülgetését, ezért lehet jobb lenne egy akkus kézi csoda.
Ez egy kombi néven futó padlókefe. Fejből nem tudom pontosan, de 3-4 év alatt tönkrement. (Elfáradt az egyik kereke.) Javíthatatlan volt. Ezután egy másik típusú padlókefét rendeltem hozzá. Az pedig elkopott, gyakorlatilag kuka. Nekem Félix 1 Premium van, természetesen külön motoros fejjel. A motoros fejjel maximálisan elégedett vagyok, a padlós fejekkel nem. Egyébként 8 éve használjuk.
A szüleimnek is Miele van, és a lakásban kutyus, ezért ő vett egy forgó (turbó) fejet hozzá, azzal már jól működik a dolog. Fishor fórumtárs véleményét meg tudom erősíteni, a Sebo motoros feje szőnyegen verhetetlen (viszont padlóra nem való). Minden hajszálat összeszed. Neked valami olyasmi kellene, mint az iRobot megoldása: a hengerkefe tökéletesen összeszedi a hajszálakat, a hengerkeféről pedig egy célszerszámmal tökéletesen - egy mozdulattal - leszedhetők a hajszálak.
Van egy Miele classic c1 power porszívóm. Még az 1400W os. A sok haj összeszedése elég macerás. Gyakorlatilag a kefét kitolva szinte sepregetem a hajat, hogy összeszedje, aztán meg leszedve a fejet arról leszedegetem a hajat, aztán műveletet ismétel, szóval elég macerás. Nincs valami olyan porszívó vagy porszívó fej, amivel nem ilyen szenvedés ez? Ami tényleg bevált hajas közegben és a tisztítása sem macerás a fejnek?
12 éves nagy megelégedéssel használt IRobot porszívónk megérett a cserére. Most is működik, de most épp valami akku problémája van, nem mindig tölt fel teljesen, a bajusz komplett modulját cserélni kellene, mert nem forog, ill. az alsó kefEmőd ült kompletten cserélni kellene, számolgattam és arra jutottam, hogy inkább nyugdíjazom.
Nem vagyok naprakész a témában, de látom, hogy ez idő alatt rengeteget fejlődött a robotporszívózás és sok új márka van a piacon. Nem feltétlen ragaszkodok az iRobothoz, de ha az anyagiakba beleférne, akkor inkább önürítőset szeretnék 150 ezer alatt. Ti mit javasolnátok?
Hoszzú szőrű kutyus van a lakásban, főleg laminált padló és járólap. Talán az egyetlen negatívum az iRobotunkkal kapcsolatban (625-ös) modell, hogy hangosnak találtuk. Az új robottal az az elvárásunk, hogy legalább olyan hatékony legyen, mint az iRobotunk, de legyen halk. Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Előre is köszönöm a segítséget!
Azóta vettem egy dreame v12 pro-t Ausztriából. Nagy erős kis gép. Hozza a dyson szintjét simán. Örülök,hogy jelen esetben nem mentem az ár után ahogy máskor szoktam:)
Szubjektív,de nekem a grafit szürke szín is jobban bejön mint a dyson összeállítása.
Ugyanígy vagyok, csak nálam a keret megáll a V10-nél. Fogalmam sincs mi legyen. Viszont amióta keresgélek azóta jönnek a hirdetések, most egy Roborock H7-et néztem, meg kb az egész Xiaomi sort.
Van ezek között annyi különbség a Dyson javára mint amit az árak sugallnak?
jelenleg 3-4 típus közül kellene választanom. dyson v12 xiaomi g11 xiaomi v11 xiaomi v12 Nézegettem a teszteket és nem jutok igazán előrébb. A xiaomi v11 az ára miatt elég szimpatikus . A dysont csak akkor venném ha nagyon veri a többit. Amúgy a g11 design és fali tartó nagyon tetszik.. Használ ezek közül valaki valami? Köszönöm.
Ha esetleg van köztetek Miele porszívó guru, akkor kérem segítsen: a Miele SGEF4 kb 137e forint jelenleg. Az ugyancsak Complete C3 SGDF3 most 77-87e körül mozog. A leírások alapján a színen kívül két különbséget láttam:
1, A Cat&Dog modellhez turbó padlókefe jár, az olcsóbbhoz pedig egy extra parkettakefe. Viszont a turbókefét külön 30e-ért láttam, tehát még ezzel együtt is jelentősen kevesebbe kerülne az olcsóbb porszívó
2. A drágábban aktív szűró van, de ez is cserélhető kb 6 ezerért.
A kérdéseim:
- tényleg jól láttam, hogy nem éri meg megvenni a drágább modellt, vagy van még valami nem publikált különbség köztük?
- a típusszám végén a szám gondolom a kiadási verziót jelenti, de a technikai leírásokban itt sem látok semmi különbséget... van valami, amit fejlesztettek?
Sziasztok! Samsung SC4315 porszívót szeretném lecserélni, még működik, de a kefe és tartály csere kellene és úgy látom, hogy annyiba kerülnek, hogy inkább lecserélném a porszívót.. Kb. 100 négyzetméteren lenne használva: parkett, szőnyeg és csempe, elég sűrűn a gyerekek miatt... Melyik lenne a legjobb ár-érték arányú szerintetek? Minél olcsóbban szeretném megoldani, szóval egy olyan kellene ahol az alacsony ár még nem megy a teljesítmény rovására. Köszi!