Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2023.01.01 0 0 116

Buék.

:))))))

Joys Creative Commons License 2002.09.01 0 0 115
Kérlek Kokó, mindenképpen nyilatkozz, szándékozol-e vagyonodból áldozni a hazai ökölvívósport felvi-rágoztatására.Azaz tettekben is igazi demokrata vagy-e, vagy csak szavakban.
Akár indíts mozgalmat e célból! Meglásd, lesznek követőid. /Én szerény anyagiakkal rendelkezem, de szívesen beszállnék!/
Nos, mi a válaszod erre?
Joys Creative Commons License 2002.08.30 0 0 114
Kokó! Kíváncsian várom,rászánod-e magad egy ökölvívó iskola felállítására. Nagyban emelné az ázsiódat, visszaszerezhetnéd jócskán megkopott népszerűséged, nem kényszerülnél a televízióban hajhászni a sikert, ami minden erőfeszítésed ellenére eddig igencsak elkerült. Dehát olyan területen próbálkoztál, amihez se érzéked, se tehetséged nem volt. Tanulj a fiaskódból és inkább abba vágj bele, amihez értesz.
Egy ország tisztelne újra. Remélem, ez is lesz olyan fontos neked, mint a lakópark, meg a Box Utca..

Joys Creative Commons License 2002.08.22 0 0 113
Epilógus:
Papp László ma szerény nyugdíjából, visszavonultan él, súlyos beteg.
Kokó, egykori agyonsztárolt, levitézlett világbajnokunk magabiztosan mosolyog a televízió képernyőjén.Sokan még ma is istenítik.
Csak tudnám, miért...
Joys Creative Commons License 2002.08.21 0 0 112
Ha vissza tekintek a múltra, Papp Lászlót ezerszer többre becsülöm, mint Kokót.Elöbbi minden sztárolás nélkül is első volt a magyar ökölvívó sportban./Igaz, az ő idejében nem is volt divat a mértéktelen sztárolás./ Három olimpiai bajnokság /1948, 1952, 1956./, majd -külön engedéllyel-sikeres profi pályafutás-veretlenül.És nem rajta múlott, hogy nem mérkőzhetett meg az akkori amerikai középsúlyú világbajnokkal, ugyanis Marosán György pártvezető/aki ebben az időben, a 60-as évek elején Kádár "jobbkeze" volt, egyszerűen letiltotta őt a profi bokszról./Úgymond:túl sokat keres egy hazai melóshoz képest.../. Ezután Papp L.hosszú évekig irányította a magyar ökölvívást és társaival együtt olyan bunyósokat nevelt ki, mint Kajdi János, Gedó György, Török "Béka" és sokan mások.Mind olimpiai bajnok, Európa-bajnok, sokszoros magyar bajnok.
És Kokó? Ő is sok dicsőséget hozott az országnak az amatör-bokszban, t.képpen mindent elért, amit csak lehetett.Ezért tisztelet illeti.Hivatásos ökölvívóként is kétségtelenül sikeres volt:Európa bajnok, majd kisvilágbajnok lett, végül -rövid időre-a világbajnoki címet is megszerezte, megvédeni azonban már nem tudta.Hozzá kell tenni, hogy sikerei csúcsán sem tartozott súlycsoportjában az első 10 közé.32 évesen gyorsan visszavonult és most üzletember:lakóparkot működtet, éttermet üzemeltet,és -népszerűségének megőrzése érdekében-belekóstolt a televíziós műsorvezetésbe is-erősen vitatható eredménnyel. Bár eddigi életét az ökölvívásnak szentelte, a jövőjét -legalábbis ezidőtájt-már más úton járja.Nem az ökölvívás foglalkoztatja, pedig ebbe is invesztálhatott volna a tisztes vagyonából.Dehát ez az ő dolga.
Papp Lászlót sport-emberként és sportvezetőként is a szerénység jellemezte.Kokóról-sajnos-ez nem mondható el.Őt alaposan elrontotta a média...és az önhittsége.
Joys Creative Commons License 2002.08.18 0 0 111
Sajnos még nem egészen.Csak az aktív ökölvívástól vonult vissza, a tv-s műsorvezetéstől sajnos még nem.
De talán egyszer ezt is megérjük.
Tombadillo Creative Commons License 2002.03.07 0 0 110
Chacon, hát persze. Egyébként Ottkét meg kis betűvel írtam, bocs.
Előzmény: pancho (105)
dr csigavér Creative Commons License 2002.03.07 0 0 109
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.06 0 0 108
Nem értek a bokszhoz, de azt érzékelem, hogy nagy pénzek forognak körülötte. Az is egy jó vállalkozás, hogy veszek néhány srácot, feltuningolom őket, veszek nekik ellenfelet, és sok pénzért megmutatom másoknak, hogyan verik szét egymást.
Egy jó ellenfél sokba kerül. Olyan, amelyiknek valamiféle címe is van, az még ennél is többe. Kénytelen vagyok utánaszámolni, érdemes-e ennyit kiadnom érte. Hány nézőt várhatok ? Mennyi lesz a bevételem ? Fedezi-e a kiadásaimat ?
Kokót is kiszámolták ! A ringben is, meg papíron is. Már nem éri meg tartani ! Nem hoz eleget a konyhára !
Hogy abbahagyja, legkevésbé Kokó döntése volt ! Ő egy fizetett alkalmazott, akinek megköszönték eddigi munkáját, és elköszöntek tőle.
Jól csinálta, amit csinált ! Hogy jó bokszoló-e, azt nem tudom ! Akivel összehozták, azt megverte. Hogy nem a legjobbakkal hozták össze, az más kérdés. Mégis világbajnok lett. ( Ezt nem egészen értem. ) Véletlenül aztán olyan ellenfelet is vettek neki, aki jobbnak bizonyult nála. Akkor is tette a dolgát, de mégis megverték. Jobb volt a másik. Ennyi az egész !

BahnScorper Creative Commons License 2002.03.04 0 0 107
Erre most nehéz mit mondani. Szinte egyáltalán nem foglalkozok az ökölvívással, de ha mégis, akkor nekem továbbra is Papp Laci marad ebben a sportágban az örök szimpatikus ember. Ki tudja, talán mert még abban a korszakban élt, amikor az embernek nem volt muszáj ilyen irányban elk#rvulni, ahogy ezt Kokó tette. A nagyság átka volna ez? Vagy csak a vadkapitalizmus farkastörvényei? Nekem továbbra is az marad érthetetlen, miért kellett mindenáron reklámeszköznek felhasználni. Így már nem az embert, a jó bokszolót látják benne, hanem egy paprikajancsit. Persze a közönség a másik fele, hogy addig istenítették, amíg sorba győzött, aztán a népszerűsége vele együtt zuhant padlóra azon az ominózus meccsen. Talán visszaszerezhette volna egy-két győztes meccs után, visszapártoltak volna hozzá a nem annyira hűséges rajongók és tiszelők is. Vajon őt rázták meg ennyire az események? Vagy csak addig volt jó sokaknak, amíg fenn volt? Hogy is van ez a citrommal? Kifacsarják aztán eldobják?! Sad but true, mondá ezt egy bizonyos James Hetfield. Ennyi volt, szép volt. És utána? Állítólag tovább akar menni a politikában, ő akarja az olimpiát propagálni. Pfuj! Azzal nem égette volna magát ennyire, ha maradt volna, és akármilyen bénagyerek ronggyá verte volna a ringben. Mire jó ez? Miért nem megy ő is ökölvívóedzőnek? Vagy ez is már az új világrend része, hogy nem így akarja azt a bizonyos lángot továbbvinni?! Asszem, ezek a részek taszítják Istvan Koko Kovacs-tól igazán az embert, olyannyira, hogy nem a sportolót, az embert látják benne, hanem csak még egyet, akit a közélet megrontott...
tibsike Creative Commons License 2002.03.04 0 0 106
Én szeret(t)em Kokót! Sokat izgultam a meccsei alatt, és szívesebben emlékszem majd vissza rá, mint pl. B.S.-ra, akit nemrég újra sztárként mutattak be valamelyik este a TV-ben...
pancho Creative Commons License 2002.03.04 0 0 105
Annyit talán javítanék, hogy Kokó egy nagyon technikás bokszoló (de nem nagyon jó, mert az ütőereje elég nudli a súlycsoportjában azoktól elvárhatóhoz, akik bajnokok akarnak lenni). Természetesen - amatőr szinten - ez sem kevés, amit a címei bizonyítanak is, csak a profik között nem elég.
Chacon (így írják) meg azóta egyszer már megvédte a címét. És elég jó kötésű csávó, akinek van egy kis puskapor az öklében. Nem sokat kell szurkálni-piszkálni, hanem egyszer odaütni, de az olyan legyen.
Előzmény: Tombadillo (103)
hockey Creative Commons License 2002.03.04 0 0 104
Nem felejtettem ki: "A sikereit nem lehet elvitatni".

8 évig űztem küzdősportot, úgyhogy van valami közöm a témához.
Én például soha nem akartam megalázni az ellenfelemet, mégha lehetőségem is volt rá.

Ja, és nekem a sport önmagam legyőzéséről szól.

Előzmény: Gunpowders (74)
Tombadillo Creative Commons License 2002.03.04 0 0 103
Koko egy nagyon jó bokszoló. Ezt az eredményei is mutatják. Én úgy látom egy hibája van, volt, nem volt hozzászokva ahhoz, hogy őt ütik meg. Chakon, ha emlékeztek nagyon taktikusan bokszolt ellene, kivárt, és amikor el tudott helyezni egy nagy ütést, nekirontott, legázolta. Lehet, hogy másodszor már nem sikerült volna, ezt nem tudhatjuk. Ez a boksz, amit kokó csinál ezért veszélyes, nyíltan, reflexből védekezik, egyszer be kellett csúsznia egy nagy ütésnak, és az már külön pech, hogy Chakon ilyen éretten, okosan ki is használta ezt. Én személy szerint jobban szeretem a szigorú fedezékből higadtan bokszoló sportolókat, mint pl. ottke, vagy az igazi gladiátorokat, akik nyílt sisakkal küzdenek és egyszerűen mindent kibírnak, ( emlékeztek a Michalicheski - Hill meccsre ). ŰAzt még hozzátenném, hogy aki csak fikázni tudja Kokót, mert egyszer kiütötték, az próbálja ki (én már megtettem így is úgy is, alulról nem egy élmény).
A profi pályafutása mindenesetre így nem olyan lett mint remélte, reméltük, egyszeres világbajnok rengeteg van, meg kellett volna védenie párszor, aztán ha visszavonul, az igazi sikertörténet lett volna, hát így jött össze.
Volt pár szép meccs, a Robinson elleni az tényleg gyönyörű volt.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.03 0 0 102
Szar ügy :-(((
Előzmény: NICK (-)
Joys Creative Commons License 2002.03.03 0 0 101
Furcsa paradoxon jellemezte Koko pályafutását:végig "kutyütőkkel" mérkőzött/ebből talán csak Robinson volt kivétel, de ő is ekkor már leszálló ágban volt/, amikor meg jelesebb skalpokra vágyott/pl.Hamed/, kiderült, hogy a profi bokszban mindent a pénz mozgat.Szegény Kokonak nulla volt a reklám értéke.Ezen kívül sajnos balszerencse is kísérte, mert lehetősége lett volna bemutatkozni Amerikában, de közvetlenül előtte megsérült/orr-törés/, továbbá hajszál híján összekerült az angol Paul Ingle-lel, aki az egyik legjobb Európában, s akit végül Hamed választott ellenfeléül.Dehát a sportban/mindenféle sportágban/a véletlenen is sok múlik.Igazi klasszisra/pl.Barerra, Morales és mások/talán még éveket várhatott volna-és Koko, mint tudjuk, benne van a korban.Nos ez is árnyalja a Koko-képet.
csabor Creative Commons License 2002.03.03 0 0 100
OFF:
Hát Madár az olimpián az amatőrök között sem villogott, a döntőbe jutásért az a bajdzsán(?) majmot csinált belőle. Én már akkor azt gondoltam, hogy a profik között nem viszi semmire.
DE ne legyen igazam:-))
Jönnek ezek a felhozó meccseken elért gyözelmek, kezd mindenki elszállni, nem kéne annál nagyobb lesz a csalódás .
Szerintem K.M. többre fogja vinni !
ON.
Előzmény: Joys (99)
Joys Creative Commons License 2002.03.03 0 0 99
Két nagy hibája volt Kokonak, mind a kettő életveszélyes a ringben:a gyenge ütőerő és a könnyelműsködésre való hajlam.Szerencsére Madár mentes mind a kettőtől.Ugyanis a múlt erre is jó:lehet és kell is tanulni belőle.Ezután már csak bizakodhatunk.Let's hop for the best!
Joys Creative Commons License 2002.03.03 0 0 98
Végtelenül sajnálom, hogy a visszavonulás mellett döntött, de úgy vélem, meg lehet érteni.Lehet hi-báztatni az Universumot,esetleg az Rtl Klubot, vagy egyéb körülményeket is,ami idáig vezetett, a keserű tény azonban az, hogy kedvencünk megmére-tett és könnyűnek találtatott.Ha reálisan értékel-jük a multat, el kell ismerni, hogy valóságos képességei alapján csak jóindulattal lehetett súlycsoportján belül az első 10 közé sorolni.Úgy lett/rövid ideig/ a vb.-cím birtokosa, hogy az U-niversum és Dámossy gondosan elkerültették vele az élvonalbeli versenyzőket és jobbára közepes, vagy annál gyengébb felkészültségű bokszolókkal hozták össze.Ezt csak az nem vette észre,aki az erőviszonyokat nem ismerte.Ez a keserű igazság. Most már csak Erdeiben bízhatunk, ő talán messzebb jut. Kokonak sikereket kívánok az üzleti életben.
csabor Creative Commons License 2002.03.03 0 0 97
-"Amit elért a mi Istvánunk az példa nélkül álló a magyar boksztörténelemben. "

Sőt nem csak a magyar, de nemzetközi SPORTtöténelemben is Ő az egyetlen aki mindent ( junior,felnőtt,amatőr,profi,eb,vb,olimpia stb. ) megnyert .
Na mondjuk ennek nem néztem utána, ezt ő mondta a riportban :-))

Mondjuk én a médiában való majomkodását kimondottan utáltam . Sőt annak külön örülök, hogy már nem kell a meccsek miatt nézni az rtl-t .
Minden meccsét egy borozóban néztük végig, mire elkezdődött a meccs ált. már nem láttam semmit :-)))
Viszont előtte az "néhány" perc reklám és Öcsi bááááácsi dörmögése az mindig megvolt :-))

  • csabor
  • Előzmény: andzsin (96)
    andzsin Creative Commons License 2002.03.03 0 0 96
    Amit elért a mi Istvánunk az példa nélkül álló a magyar boksztörténelemben. Ehhez tényleg csak gratulálni lehet neki és büszke lenni rá, hogy végre volt valaki, aki ezt is tudta.
    A másik dolog a pénz. Sajnos Magyarország semmilyen szempontból sem "kurrens" ország, inen nem lehet zenéket, találmányokat, öklözőket eladni. Egyszerűen nem hozott pénzt a meccs, akkor meg minek? A Hamedtől is azért vették el az övét mert nem állt ki, mivel a közvetítési jog tulajdonosa az HBO, nem akart veszíteni a címmeccsen. Kb. úgy tekintettek ránk, minthogyha valaki Burmából jönne ide, hogy ő lehet, hogy nagy bokszoló és most kiállna a legjobbunkkal.
    A harmadik dolog pedig az, hogyhabár az ember a lelke mélyén szurkolt Kokónak, hogy ne hagyja abba, azért azt valahol tudni lehetett, hogy nincs esélye az ilyen "állatokkal" szemben, mint Hamed, Morales vagy Barrera. Aki látta őket bokszolni, az tudja, hogy miről beszélek. Sőt abban is biztos vagyok, hogy Argentínában Chacón megint leütötte volna. A boksz nemcsak abból áll, amit a Pista tudott, belőle két dolog hiányzott: a megrendítő ütéserő és az ütésállóság. Ezért kellett feladnia.
    SágaSelyemSonka Creative Commons License 2002.03.02 0 0 95
    KoKonak már csak aranyérre van/volt esélye, aranyéremre nem igazán...
    amatőr Creative Commons License 2002.03.02 0 0 94
    OFF
    Ja, a profiboksz.hu már tavaly is foglalkozott Misivel, és remélhetőleg egyre többen fogjuk figyelemmel kísérni pályafutását.
    ON
    A profi boksz magyarországi bevezetésében, megkedveltetésében Kokó úttörő szerepet játszott. Temészetesen ez csak egyik folyománya-mellékszála a pályafutásának, de ezt az oldalt is meg kell említenünk most, a visszavonulásakor.
    Amúgy Kótait, Erdeit nem kell hasonlítgatni se pro, se kontra Kokóhoz. Más pályát fognak befutni, -hogy ennek örüljünk vagy sem, nehéz megmondani.. :)
    Remélhetőleg nem lesz ilyen "furcsa" a visszavonulásuk, és ők is felcsatolhatnak a derekukra bajnoki övet. S hogy ezek az övek az UNI-t és a Polish Boxingot ismerve az EBU, WBO és IBO övei lesznek, az elég bizonyosnak tűnik.
    A WBC, WBA, IBF egy másik világ. Jó lenne egyszer oda is betörni. :)
    Atlantic_ Creative Commons License 2002.03.02 0 0 93
    Hát igen, elvállalná a miniszterséget...de garantálom, hogy csak fidesz vezette kormányban. Sajnálom, hogy kokót is befolyásolta a politika...Pedig jó boxoló, és szerettem volna, ha mindig olyan szerény marad, mint amilyen szokott lenni..elszaladt vele a ló, örülök, hogy visszavonul...Mindenesetre, büszke vagyok rá, csak kicsit keserű a vége...
    Előzmény: csabor (87)
    amatőr Creative Commons License 2002.03.02 0 0 92
    OFF
    Kótairól-Kótaival egy-két infó itt.
    Honlapja is van.

    bertocorleone Creative Commons License 2002.03.02 0 0 91
    Kótai igazi húsdaráló. Szerintem nemsokára megismeri mindenki. Csak nem Lengyelországban kellene megpróbálni felhozni.
    Előzmény: attus (89)
    Törölt nick Creative Commons License 2002.03.02 0 0 90
    Egyvalamit mindenki elfelejt: Kovács amatőr sikereiben nagy szerepe volt a szerencsés sorsolásnak is. Hiszen Mayweathert, Casamayort sosem verte meg
    Előzmény: attus (89)
    attus Creative Commons License 2002.03.02 0 0 89
    És az átlag magyar róla még csak nem is hallott...
    Előzmény: csabor (88)
    csabor Creative Commons License 2002.03.02 0 0 88
    Ja volt szó a műsorban a Kótai Misiről is, nem gyenge :-)
    16 meccs, 16 győzelem, 9 KO (ebből 6 már az első menetben)
    Előzmény: csabor (87)
    csabor Creative Commons License 2002.03.02 0 0 87
    A Sport1-en azt nyilatkozta Koko, hogy az Universum másfél év alatt hozta volna fel egy vb címmeccsig .Addigra ő 33 éves lesz és úgy érzi addigra csak gyengülne, nem tudná felvenni a versenyt a nagyokkal .
    Egyébként már 18 éve boxol , mindent(!!) megnyert amit csak lehetett, elég volt .
    Őszinte beszéd, már csak ezért is tiszteljük Őt .

    Valami önbizalma ezért maradt, mert elmondta , hogy elvállalná a sportminiszterséget, sőt a végső cél a NOB elnöki címe :-)))

  • csabor
  • Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!