Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.16 0 0 16

Mennyire igaz ez! Azt a mindenit! Barta igazi progressziv rock gitaros volt... Steve Howe-hoz tudnam csak hasonlitani... a mindenit annak a kakukkos karoranak... :)))

 

De azert nem kellene ennyire altalanositani.... Karacsony is zsenialis. Ismeritek pl. a szololemezet, az "Idon tul"-t? (ha jol emlekszem). Sajnos csak kazettan van meg, es a "Mar nem vigyazol rank" eredeti valtozata ezen talalhato.... es SOKKAL SOKKAL JOBB, mint az LGT kislemezen.... es a lemez is csodas... mindenkinek ajanlani tudom... szerelmi banatra igazi gyogyir....

Előzmény: yester (15)
yester Creative Commons License 2004.07.02 0 0 15

"Nem akarok senkit megbántani, de szégyen hogy sem Presser, sem senki más nem ismeri be, hogy az LGT addig létezett amíg BARTA ott nem hagyta Őket"

 

Egyetértek, és hozzáteszem, hogy ugyanez elmondható Bencsik Sándorról (szvsz),

behelyettesítve természetesen Pressert Schuszterrel, LGT-t  P.Mobillal. :)

Előzmény: Blue-s (6)
deus Creative Commons License 2003.07.25 0 0 14
Barta Tamásról egy amerikai rock-weben azt olvastam, hogy 1982 februárjában LA-ben lelőtték, ágyban.
Hogyan alakulhatott így az élete, mi történt vele? Rablógyilkosság volt?
Don Valentino Creative Commons License 2003.05.18 0 0 13
En magyar koncertfelvetelek gyujtesevel foglalkozom: rockmuzeum.ini.hu, de korai LGT nincs. Kesei sem. Valoszinuleg mivel volt lemez, ezert a kozonseg nem tartotta fontosnak rogziteni kismagnokkal a koncerteket. Video azert valszleg lehet, volt az a ket reszes LGT emlekfilm, abban van egy par erdekes amator 8mm-es felvetel. Meg a Visszamegyek a falumba "videoklippje".
Előzmény: Blue-s (9)
blues12 Creative Commons License 2003.05.17 0 0 12
Jól látod!
Előzmény: ipanema (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.09 0 0 11
...a PeCsa honlapján http://www.petoficsarnok.hu/nyitooldal/nyitoldal.htm
videófelvételek vannak (realplayer kell hozzá) a legutóbbi gitárpárbaj koncertről. Az első felvétel Barta Tamás emlékére az - Ő még csak 14 ...
z@kk (c)
Blue-s Creative Commons License 2002.04.22 0 0 10
Amerikába távozása utánni felvételeket próbáltam keresni a net-en de nem jött össze. Ha valaki tudja, hogy ezt követően jelentek e meg felvételei, esetleg hol és kivel, legyenszíves írja meg.
Blue-s Creative Commons License 2002.04.22 0 0 9
Én csak írigyelni tudom azokat akik élőben láthatták Bartát játszani, sajnos nekem ez nem jött össze. Van egyáltalán olyan élő koncertfelvétel /video,film/ amin Ő játszik, és esetleg meg is szerezhető ?
ke_p Creative Commons License 2002.04.22 0 0 8
Sajnos az utókor először hálátlan, azután már tudatlan.
Jó volt fiatalnak lenni, jó volt az LGT-t Bartával hallgatni, és szomorú volt mindkét távozása.

Úgy tudom, az új hazájában hivatalosan még mindig öngyilkosként kezelik és a hatóságokat cseppet sem zavarta az a tény, hogy valószínűleg ő volt a kriminalisztika történetében az első olyan ember, aki KÉTSZER lőtte fejbe magát, gyors egymásutánban.

Emigrans14 Creative Commons License 2002.04.21 0 0 7
Az utolso neveloig mindenben egyetertek es csatlakozom az elottem szolohoz, es nagyon boldogan reszt vennek egy ilyen vallalkozasban.
Előzmény: Blue-s (6)
Blue-s Creative Commons License 2002.04.18 0 0 6
Üdv Mindenkinek !

A legnagyobb meglepetésemre és a legnagyobb örömömre megtaláltam ezt a fórumot. Évek óta foglalkoztat engem is, hogyan kellenne Barta Tamásnak méltó emléket állítani. Szégyen hogy a "szakma" alighanem féltékenységből és írigységből nem mondja ki : Barta Tamás /jobb kifejezést én sem tudok/ minden idők legjobb magyar gitárosa volt.

Nem akarok senkit megbántani, de szégyen hogy sem Presser, sem senki más nem ismeri be, hogy az LGT addig létezett amíg BARTA ott nem hagyta Őket. Nélküle egy más zenekar lett, a régi LGT-nek a nyomába sem léphet. Bartát nem lehetett pótolni.

Olyan egyéni izű gitárjátéka volt, s ráadásul olyan egyéni technikával bírt, amit más még
utánozni sem tudott.

De nem csak a gitárjátéka, hanem a muzikalitása is szenzációs volt. Az LGT lemezek, a dalok sikere Barta gitárjátékának köszönhető.

Halgasson megbárki egy régi LGT nótát,lehetőleg olyan dalt /pl. mint a Kékasszonyt/ melyben könnyen el lehet különíteni azokat a részeket amelyekben nincs még gitárjáték, és a következő versszaknál bejön a gitár. És ekkor megszólal a zene, mintha egy másik dal szólalna meg, pedig csak diszkréten egyedi stílusban kísér, és a szólóig még el sem jutottunk.

Hangsúlyozom ismét, hogy nem akarok senkit megbántani, de a mai legjobb gitárosoknak kikiáltott "NAGY ÖREGEK" -nem akarok senki egyébként általam is nagyra tartott gitárosokat megnevezni- a nyomába sem léphetnek.

Nekem már évek óta van egy elképzelésem, hogy mivel múlik az idő és senki sem lessz fiatalabb, még most kellenne Barta Tamásról egy emlékfilmet készíteni, amíg a régi zenész társai el tudják mondani róla a jó és a rossz emlékeiket.

Azt nem várnám hogy méltassák, hiszen ezt eddig sem tették meg, de jó lenne emléket állítani annak, hogy volt egy Barta Tamás nevű nem mindennapi magyar gitáros, akinek egy nagy hibája volt, hogy rossz helyre született.

Kérem, ha valaki tud segíteni a egy ilyen film elkészítésében jelezze, vagy ha valaki fel tudja válalni, úgy tegye meg.

Üdv G.

aranyszáj Creative Commons License 2002.03.24 0 0 5
Én csak lemezekről ismerem, nagyon jó gitáros volt, Az LGT első felállása (vagy még a Somló-s) a valaha volt legjobb magyar rockzenekar volt. Bartát a maiak alig ismerik, én sem nagyon, de a régi LGT számok (CSavargók angyala) nagyon bejönnek!
laca55 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 4
Barta fantasztikus volt... én csak LGT koncerteken hallottam, paff voltam, mikor megpattant... de biztos voltam benne, hogy az óceán másik oldalán is be fog futni. Azután csak az a hír jött, hogy lelőtték :-(
Voltam Sakk-Matton, Tűzkeréken is. A Radicsért is kár volt, szenzációsan játszotta a Cream zenéket.
Az engem is érdekelne, hogy Barta a tehetségével hogyan nem talált zenei háttérre. Most vettem meg nosztalgiából a 69-es Woodstock DVD-t, az egy jó kis összefoglalója a kor zenéjének, zenészeinek. Szerintem Barta lazán befért volna közéjük. Na jó, nem 69-ben pattant, de szerintem 2 év nem nagy különbség. Az Alvin Lee elbújhatott volna mellette.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.24 0 0 3
...a Hungáriának Angyalföldön a Lángban volt az állandó klubjuk, szombatonként nyomták a müsorukat ami az akkor divatos hardrock bandák (purple, sabbath, heep stb) zenéi és a saját szerzeményeikböl álltak, amik szintén nem a discós irányvonalat képviselték. Esett le az állam a Barta szólóit látva, lazán levette Blackmore trükjeit. Késöbb egyszer bogláron egy elég gáz LGT hakni koncerten (csak miatta mentem el vagy 20-an lehettünk) láttam, persze nem teljes eröbedobással nyomták, a hangulat meg a hangositás is sz@r volt, de még igy is lejött a feeling. Olvastam valahol, hogy az LGT-ben nem is igazán tartották egyenlö partnernek, mert ő csak egy Hungáriából jött (ez még az elsö felállásnál történt). Most nagy Radics nosztalgia van, szerintem a Barta szintjének a közelében sem járt soha...
z@kk (c)
Előzmény: Emigrans14 (2)
Emigrans14 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 2
Ja, a legfontosabbat elfelejtettem:
A nota cime Voroshangyaboly, es a Hungaria "Hungaria" cimu lemezen lehet megtalalni.
Ezt a lemezt a Hungaroton ot-hat eve ujra kiadta cd-n, es valoszinuleg meg most is kaphato.
A halala okarol pedig az LGT konyven lehetett olvasni nagy vonalakban. A lenyeg: bekerult a kaliforniai magyar papirmaffiaba, le akarta nyulni a fonoke vevokoret, es ezert oltek meg.
Szerintem hatalmas tragedia, de nem csak ez, hanem az is, hogy Amerikaba kikerulve a Barta teljesen elvesztette az onbizalmat magaban mint gitarosban.

Kedves Zakk Wylde leirnad hogy mire emlekszel a koncertekrol? Nagyon erdekes lenne.

Emigrans14 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 1
Megfogadtam hogy az itteni durvasagok es gyakori szinvonaltalansagok miatt tobbet nem veszek reszt forumokan, de itt muszaj hozzaszolnom.
Vegre-vegre valaki felveti ezt a nevet hogy BARTA TAMAS.
Barta szerintem nem csak hogy minden idok legjobb, legizgalmasabb magyar gitarosa volt, de minden idok legerdekesebb magyar rockzenesze is. Sot tovabb megyek, vilagszinvonalon is egyedi volt.
Nagyon szeretnem ha valaki, aki zenesz egyszer megmagyarazna, hogy miert, mert biztos meg lehet.
En, mint nem zenesz csak azt hallom hogy van valami extra a jatekeban, valami nagyon egyedi.
Sok kivalo gitaros volt ebben az orszagban, de barki hasonlitsa csak ossze az egyebkent nagyszeru Karacsony Janos es Szucs Antal-Gabor altal kesobbi LGT es Hungaria felveteleken jatszott Barta szolokat, azonnal kitunik hogy a Bartanal mindig volt valami plusz.
Barta egyebkent a hetvenes evek ota a szemelyes maniam es gyujtom a vele kapcsolatos dolgokat.
Előzmény: ipanema (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.25 0 0 0
...szivemböl beszélsz, bár valszeg több infóval rendelkezel róla mint én (ez a hangyaboly pl. nekem teljesen új), szóval ezt az igényes és virtuóz gitárzenét szerintem Ő kezdte nálunk és csodálattal hallgattam. Élőben csak 2x láttam, elöször a Hungáriában majd késöbb az LGT-ben, kár hogy korán eltávozott. Abból a korosztályból ma a Tibusz és a Totya "aktiv" és a szakmának eléggé az élvonalba tartoznak :)
z@kk (c)
Előzmény: ipanema (-)
ipanema Creative Commons License 2002.02.25 0 0 topiknyitó
Szilárd meggyőződésem, hogy Magyarország minden idők legjobb gitárosa Barta Tamás volt. S úgy érzem, ez a fantasztikus zenész sajnos teljesen kiesett a köztudatból. Van ennek valami oka? Szeretném, ha a topichoz hozzászólnának olyanok is (pld zenész kollegák), akik ismerték Barta Tamást. S akik azt is tudják, hogy voltaképpen mi okozta halálát, mi is történt valójában?
Egyben egy kérés is: megvan valakinek a Hangyaboly nevű szerzemény lemezen vagy felvételen? Emlékezik-e egyáltalán valaki még arra a szerzeményre?
Remélem vannak még, akik hozzám hasonlóan szeretnék Barta emlékét legalább egy kicsit visszahozni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!