Keresés

Részletes keresés

MÁR MEGINT MANIPULÁLSZ Creative Commons License 2002.03.09 0 0 36
Hát persze!
Ha valahol valamit jól elcs@sztünk, akkor már ideologizáljuk is meg egy kicsit: tulajdonképpen nincs is szükségünk rá, sőt, kifejezetten jól tettük, hogy elcs@esztük!
Fidesz-mentalitás. A Fidesz sohase hibázik. MIndig tudatosan cselekszik és neki minden sikerül!
Csak mindig utólag tudjuk meg, hogy mi is volt tulajdonképpen a cél. Ahogy esik, úgy puffan!
Előzmény: Fine Tune (34)
northman Creative Commons License 2002.03.09 0 0 35
Hi Bubus!
Visegrádra valóban szükségünk van. Most képzeld el, ha a rácok meg tótok Visegrádért háborúznának.
By
Előzmény: bubus (33)
Fine Tune Creative Commons License 2002.03.09 0 0 34
Egy most készített felmérés szerint a lengyelek bíznak leginkább a Visegrádi együttműködésben, utána a szlovákok, majd a csehek és jól lemaradva legutóljára mi. És ez nem véletlen. Amíg ilyen szomszédaink vannak, addig a dolgot nem igen érdemes erőltetni. Véleményem szerint Orbán azért erőltette a V4-et, hogy az EU számára mutassa, hogy a régió képes együttműködni, tehát ő mindent megtett amit lehet. A csehek és szlovákok még nem igen nőttek fel a feladathoz.
bubus Creative Commons License 2002.03.09 0 0 33
Igen, szükségünk van Visegrádra ! Trianonban már annyi mindent elvettek az országtól,hogy Visegrádot már nem adjuk.
Visegrád magyarország része, és szükségünk is van rá.

PinaBubus

PGuszti Creative Commons License 2002.02.27 0 0 32
Most hallom a rádióban, hogy Kukan (szlovák külügyminiszter) barátunk már folytatni szeretné a visegrádi együttműködést. Egy okkal több, hogy most már mi ne siessünk folytatni.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.27 0 0 31
Mátyás királyunk is a hülyék közé tartozhatott hogy létrehozta.
Igaz hogy Ő kommunista király létére , még nem tudhatott az istenkirály Orbán Viktorról, Kövér Lászlóról vagy Csurka Istvánról.
Lukasenkó pógári demokráciáját utáló üdv:
soltika + Finci Kutya
morbiczer Creative Commons License 2002.02.27 0 0 30
Tévedés. Már kétszer nagyon beégtünk velük.
Előzmény: nem0 (29)
nem0 Creative Commons License 2002.02.27 0 0 29
Már voltunk egyszer velük.
Nagy égés lett belőle!
Előzmény: PGuszti (26)
PGuszti Creative Commons License 2002.02.27 0 0 28
Úgy látszik, hogy mégiscsak mi vagyunk szinkronban az EU-val, nem a csehszlovákok.

Schröder elhalasztotta prágai útját
2002. február 27. 17:59

MTI

A német kancellár korábbi tervével ellentétben nem utazik március 22-én Prágába - jelentette be szerdán Berlinben a kormányszóvivő.

A kormányfői tárgyalások elhalasztását minden bizonnyal a cseh miniszterelnök közelmúltbeli vitatott kijelentései okozták. Milos Zeman előbb egy osztrák hírmagazinban Hitler ötödik hadoszlopának nevezte a II. világháború után Csehszlovákiából kitelepített szudétanémeteket. Pár héttel később egy izraeli lapnak nyilatkozva Hitlerhez hasonlította Arafatot, azt tanácsolva Izraelnek, hogy ha a palesztinok nem fogadják el Jeruzsálem béketervét, telepítse ki őket úgy, mint azt Prága tette 1945-ben a német kisebbséggel.

Uwe Karsten Heye kormányszóvivő nem indokolta a még tavaly kitűzött prágai látogatás elhalasztását, és újabb időpontot sem jelölt meg annak bepótlására. Mint állította, a két ország között "már nincsenek légköri zavarok", mivel Joschka Fischer külügyminiszter múlt heti prágai villámlátogatása során sikerült felszámolni a "zavart keltő félreértéseket".

A berlini kancellária szerdán cáfolta egy cseh újság értesülését, amely szerint Prága helyett a cseh-bajor határ mentén találkozna egymással Schröder és Zeman. A március 22-23-ra tervezett és most lemondott kormányfői találkozó eredeti célja az lett volna, hogy a két ország vezetői megemlékezzenek az öt évvel ezelőtt aláírt cseh-német megbékélési nyilatkozatról.

Előzmény: PGuszti (26)
miközödhozzá Creative Commons License 2002.02.27 0 0 27
Mi bajod a túristákkal?
Azokból él Visegrád.
Előzmény: indextc2 (22)
PGuszti Creative Commons License 2002.02.25 0 0 26
Úgy tűnik, hogy Ausztria és Németország velünk van. Talán fontosabbak az EU-ban mint csehek.
Előzmény: Álliberális féreg (25)
Álliberális féreg Creative Commons License 2002.02.25 0 0 25
Mint tuggyuk, a parlament ellenzék nélkül is működik.
Hasonlóképp' az EU Csehország, Szlovákia és Lengyelország nélkül is működik.

Egész pályás letámadást Európában!
Nincs szükségünk a kiérdemesült cseh és szlovák múmiákra!

Gyöngymalac Creative Commons License 2002.02.25 0 0 24
Ez az előző vezér szava. A Horn-kormány idején nem voltak visegrádi találkozók.
Előzmény: K.Trout (8)
bummm Creative Commons License 2002.02.25 0 0 23
Nem tudom mi szükség rá,és ezt egyre több nem nacionalista,de normális ember gondolja.A Lengyeleket szeretjük mindig normális volt a viszony.Fe ha ők elöbbre tartják a BENES dekrétumokat akor sajnáljuk.Mint a kolega írta semmi jó nem származott még az országnak az együttműkődésből.A Magyarok ennek ellenére megpróbáltak kompromisszumot kötni.De ez csak olyan partnerrel lehetséges aki maga is hajlandó ere.Sana már nagyon rég kóstolgatnak minket a Csehszlóvákok és nem azért írtam egybe mert nem tudnám,hogy nem így van.De réges régen már csak megvetnek leköpnek megaláznak minket.Csak azt nem tudom mire játsza meg a valagát egy olyan ország aki az alapvető EMBERI JOGOKAT SEM BIZTOSÍTJA az ott élő nemzetiségeknek.Ráadásúl most már mindenki hülye aki szerepelt a dekrétumokban.Ők akarnak szembeszállni a Bajorokkal az Osztrákokkal,a Magyarokkal,sőt valószínű,hogy még az NSZK is bejelenti aggályait a dekrétumok miatt,legalább is ezt mondták az elöbb a hiradóban.Jó hogy nem pár demagóg nacionalista köcsög fogja megmondani ,hogy mi a jó és mi a rossz.De ha legalább jó példával járnának elöttünk!!Szóval miért kellene nekünk és a többieknek behódólnunk?És miért kellene velüki megegyezni?Kovács ÚR rossz lóra tett,mert a nyugati sajtó sem neki és a BENESEKNEK ad igazat.
indextc2 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 22
Visegrádra szükség van ! Szép hely, nem messze tőlem. Akik odajárnak, na azokra nem lenne szükség. :)
Duda Creative Commons License 2002.02.25 0 0 21
En is hasonloan gondolom.
Ez a visegradi egyuttmukodes gyakorlatilag nem mukodott. Nem partnerek vagyunk, hanem versenytarsak. Jol jelzi, hogy mindenki felfujta magat, hogy miert adtunk ki nyilatkozatot, ami annyit tartalmazott, hogy elfogadhatatln az EU ajanlata. Nem tudom mit mast akarhattak belevenni? Vagy csak nekunk akartak betartani.

Vegyuk oket sorban:
-Csehek a kinnt is vagyok bennt is vagyokat jatszottak. Amikor Klaus elhitette a vilaggal, hogy 100* jobbak nalunk, akkor inkabb raztak le minket, mintha ok maris az EU-ban lennenek. SOk kozos ugyunk nincs veluk.
-Lengyelek. Sajnos nem kozosek az erdekeink, es nagyon visszahuztak minket.
-Szlovakok meg egyszerune nem egy kategoria sem politikailag sem gazdasagilag. Valahol koztunk es romania kozott vannak fel uton. Rajuk is csak varni kellett volna.

Szerintem Orbannak egy mesteri huzasa volt a Benesi dekretumok felemlegetese. Egyreszt most vegre masok is egyetertenek velunk (nemet, osztrak) es mindenki lathatja, hogy a magyaraigazolvanyos mubalheban ki a hunyo, masreszt igy egyszeruen leraztuk magunkrol ezt a csoportot, amitol semmi hasznot nem varhatunk.

Előzmény: PGuszti (-)
armagnac Creative Commons License 2002.02.25 0 0 20
OFF

Hát csak az, hogy a Bp. felé vezető oldalon semmi nem történt,
"Mindössze" egy új sáv épült + kiszélesítették a leállósávot azon az oldalon.

Még én is elhittem, hogy milyen fasza az autópálya. Aztán meg megtapasztaltam a valóságot...
Minden híradásban benne volt, hogy egyelőre csak az egyik pálya lett felújítva. Lévén a másikon folyt a közlekedés:)))

nem kellett régészetileg feltárni, nem kellett ledózerolni, töltést építeni, stb, csak ráhúzni egy aszfaltréteget.
Épp csak újra kellett alapozni + az összes felüljárót újjáépíteni.

Előzmény: K.Trout (15)
Mélerdémon Creative Commons License 2002.02.25 0 0 19
Oda akarod adni a szlovakoknak?
valasztopolgar Creative Commons License 2002.02.25 0 0 18
A kérdésemben nem kételkedtem, hogy korábban dolgoztak ott, de pl. ebben a hónapban volt-e munka. Érdekes, hogy a BS-nél dolgoznak. Ha ennyire tájékozott vagy az útépítésben, miért hallgatsz a hódmezővásárhelyi szakaszról?
Előzmény: dez1 (17)
dez1 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 17
Fontos dolog az együttműködés, de ez nem úgy megy, hogy az egyik fél mindíg enged, meg mindent elfelejt. AS másik félnek is engedni kell, hogy kölcsönösen elégedettek legyenek. A dektrétumok, meg a kinti magyarság folyamatos ztargatása jó példa a szomszédaink igazi szándékaira.

Autópálya: K. Trout: Ha azt hiszed, hogy a betonra ráraktak 10 centi aszfaltot, akkor kurvára tévedsz. Fel kellett törni, mert az illesztések mentén máskülönben pár hónap alatt újra széttört volna. A másik oldalt még nem újítoták fel, idén csinálják meg.

Valasztopolgár: Az öcsém egész nyáron az M3-s nyomvonalán dolgozott, egyszer engem is elvitt arra, úgyhogy kár kötekedni.

Consi Creative Commons License 2002.02.25 0 0 16
Szerintem a Visegrádi négyek egy formális szervezet. 4 Ország közös elmúlt 50 év történelemmel, hasonló célokkal. Nyilvánvaló, hogy ennek az együttműködésnek a közeljövőben nem lesznek virágzó gazdasági, kultúrális kapcsolatai, hiszen mindegyike EU-orientált.
Viszont biztos vagyok abban, hogy sokkal jobban ki lehetett volna aknázni a közös érdekképviseletben rejlő lehetőségeket. Erre kéne utazni, ez fontos nekünk. Sokkal nagyobb súlya van egy 60milliós régiónak, mint egy tízmilliós Magyarországnak. Tehát a dolgot nem kell túllihegni, de szükség van egy közös platformra, közös fellépésre.
K.Trout Creative Commons License 2002.02.25 0 0 15
Höhö, papíron már a budira is autópályán megyünk, oszt a minap rongyolok Fehérvár felé az M7-en, hát mondom, ez tényleg király lett, jó minőségű, meg minden. Jövök visszafelé, felhajtok - hát bazzer - ne-te-ne, mi ez???

Hát csak az, hogy a Bp. felé vezető oldalon semmi nem történt, viszont futóműtesztnek kiadhatnánk bármely autógyárnak...

Na, ennyire jó a Fidesz PR! De tényleg. Még én is elhittem, hogy milyen fasza az autópálya. Aztán meg megtapasztaltam a valóságot...

Ja, és ráadásul ez csak felújítás volt, ugye, tehát nem kellett nyomvonalat kijelölni, nem kellett régészetileg feltárni, nem kellett ledózerolni, töltést építeni, stb, csak ráhúzni egy aszfaltréteget. No, négy év alatt sikerült is egy 70 km-es szakaszon ezt megtenni. Pedig papíron már hol tartunk, hajjaj...

Egy nagy humbug az egész...

Előzmény: valasztopolgar (14)
valasztopolgar Creative Commons License 2002.02.25 0 0 14
Komolyra fordítva a szót. Szerintem nincs más választásunk. Egyrészt a NATO, amelynek tagja vagyunk nem szereti, ha vitatkoznak/utálkoznak a tagországai a szomszédaival, pláne nem két másik NATO tagországgal. Ezt csak Törökország esetében tűrte meg nyilvánvaló stratégiai okokból. Az EU esetén nehezebb a helyzet, hiszen egyik ország sem tag. Pont a görög-török elletét akadályozza Ciprus felvételét. Az EU-nak nem kellenek viszálykodó országok, és nem érdekli, hogy ki kezdte. A visegrádiak biztosan csak együtt lehetnek tagok. Mostanság az anyagi terhek abs. prioritása idején gondolj arra, hogyha Szlovákiát kihagynák mekkora többletköltséggel járna a lengyel-szlovák és a magyar-szlovák határ EU szabványos kiépítése. Tudod, hogy a szlovák a leghosszabb határszakaszunk?

Egy diplomáciai okot is említek. Az EU árgus szemekkel figyeli, hogy ez a 4 ország miként rendezi érdekellentéteit, és nem szeretné ezeket a vitákat magaközé beengdni. Tudod, ez olyan, mint egy focista próbajátékai. 2-3 mérkőzésen kiderül, hogy a meglevő csapatba be tud-e illeszkedni. (Azt is megnézik, hogy az öltözőben hogy viselkedik!)

PGuszti!

Hozzászólásodat az ovodás durcásság jellemzi! A kampányterv szerinti külpolitikai diadalmenetet (amellyel a belpolitika kényes kérdésekről kellett volna elterelni a figyelmet) mini-szterelnökötök elbutáskodta. Már senki nem akar találkozni _Bástya elvtárssal_?

Inkább mesélj, hogyan épül a Hódmezővásárhelyi út! Láttál-e valakiket dolgozni az autópályák építkezésén? Mikor lesz kész az OMIKK átköltöztetése? Mikor kapják meg a Teleházak a novemberre igért számítógépeiket?

Első Polgár Creative Commons License 2002.02.25 0 0 13
itt a kerdes az, hogy szuksegunk van e jo szomszedi kapcsolatokra?
szuksegunk van e TELJESEN FELESLEGES beszolasokra?
szuksegunk van e Orban Viktorra?
Nekem nincs.
Fine Tune Creative Commons License 2002.02.25 0 0 12
Ebben neked tökéletesen igazad van, de mint észrevehetted, nem is vetettük fel ezt a problémát 50 évig. Nem is történt a megoldása érdekében semmi. Ha a németekkel közösen mondjuk 89-től b@sztattuk volna a cseheket, már rég eltörölték volna a Benes dekrétumokat.
Előzmény: pedro870 (10)
sin x Creative Commons License 2002.02.25 0 0 11
Semmi szükség az együttműködésre. Adják inkább vissza az elcsatolt területeket.

kyu, a revizionista

pedro870 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 10
senkire és semmire nincs szükség, persze

Egyszer meg kellene békélni azért, mégiscsak kicsit több közünk van szvsz a visegrádiakhoz és szomszédainkhoz mint az ausztrián túli eu országokhoz. Nem kell beletőrődni feltétlenül a jelenlegi utálkozó viszonyokba. Persze ezalatt nem azt értem, hogy minden rosszt el kell fogadni és csöndben kell maradni a jóviszony elérése érdekében, de szerintem a térség országainak közelítése cél kell, hogy legyen. Az nekem nem szimpatikus, másrészt történelemből jól ismert, amikor a kelköz-eu országok egyenként saját érdekeiknek megfelelően nyúlkálnak nyugat felé. Szóval: Visegrádra szükség van. Számomra legalábbis maga az együttműködés értékes. Biztos naiv vagyok :) na mindegy

Fine Tune Creative Commons License 2002.02.25 0 0 9
Szerintem ilyen áron nem szabad vállalni a tagságot. Az nem működik, hogy velünk szemben gyakorlatilag mindent szabad, nekünk meg semmit.

Nekünk is bőven van tennivalónk a csatlakozásig, (pld, cigányok) de a cseheknek és szlovákoknak is. Nem képezheti egy barátság alapját az, hogy a húsúnkba vágó problémákat a "barátnak" egyszerűen nem vethetjük fel. Ráadásul úgy, hogy ők aztán problémafelvetésben egyáltalán nem szégyenlősek.

K.Trout Creative Commons License 2002.02.25 0 0 8
Az EU-n kívül is van élet, nem kell nekünk az!. Nem kell nekünk V4-sem! Minek? Púp a hátunkon?
Elleszünk mi magunkban is.

Nő sem kell nekünk, magyar férfiaknak, csak púpok a hátunkon, kiverjük mi magunknak egyedül, majdnem olyan jó...Ha egyszer OVi ezt akarná, még el is hajtanánk az asszonyt, oszt a nyakába borulnánk, hogy egy nyűggel kevesebb...

Mert a Vezér szava Isten szava...

szigetelőszalag Creative Commons License 2002.02.25 0 0 7
Szerintem mindenképpen szükség van az együttműködésre, hiszen az EU is preferálja.
Azonos (hasonló) kultúrkör, hasonló gazdaság > együttes belépés.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!