Sajnos ezek miat nagyon sok ember nélkülöz,jártál már a Tiszai árvizes falvakban néhány éve? Elárulom neked azon a környéken iszonyu nagy a szegénység... Kirázólag a benzinárak miatt :PP
Más: szerintem a Pesti levegő azért olyan amilyen mert rengeteg nem megfelelő állapotu autoközlekedik, A 'nem megfelelő állapotú'-t akár ki is hagyhattad volna...
de ha az emberkéknek nem fenmaradásért kellene hajtani lehet telne környezet kimélőbb ,modernebb jobb hatásfoku autora is. A tavalyi év pl. rekord volt újautó-eladások szempontjából.... jóval több, mint százezer eladott gépkocsi...
De kezd nekem ugytünni ez a topic ,hogy mindenki elégedett az árakkal... Lehet, hogy nem, csak talán nem húzza felk magát megváltoztathatatlan dolgon... illetve, legfeljebb annyit tesz, hogy figyeli a híreket...
És ha 80 Ft lenne a benzin, meg se lehetne mozdulni pl. Pesten, levegőt meg még nehezebb lenne venni. No igen... Lehet, hogy ez nem szempont, de lehetne járni tömegközlekedéssel/bicajjal/robogóval...
Drága a benzin? Döntsd el mire jut...
Az ukránoknál olcsó a benzin? Hát csak tankold azt... és tényleg nincs arrafelé semmilyen környezetvédelem, útalap meg lehet, hogy van, de semmi nyoma...
Meg aztán megnézhetnéd még, hogy mi okozza nálunk, specc nálunk a drága benzint...
Értem mit mondasz ,de szerinted jo ötlet az Árak ilyen szinten tartása? Hisz ez kihat egy csomo más árakra: kenyér alapvető élelmisezrek ,gyógyszerek,egézségügyi ellátás(mentők) stb. lehetne sorolni még. Sajnos ezek miat nagyon sok ember nélkülöz,jártál már a Tiszai árvizes falvakban néhány éve? Elárulom neked azon a környéken iszonyu nagy a szegénység...
Más: szerintem a Pesti levegő azért olyan amilyen mert rengeteg nem megfelelő állapotu autoközlekedik ,de ha az emberkéknek nem fenmaradásért kellene hajtani lehet telne környezet kimélőbb ,modernebb jobb hatásfoku autora is.
De kezd nekem ugytünni ez a topic ,hogy mindenki elégedett az árakkal...
mondjuk az egy máskérdés ,hogy aki netközelben üll az
1,jo helyen dolgozik és meg fizetik
2,meg engedheti magának
Lehet, hogy furcsának fog tűnni, amit írok, hiszen nap mint nap autóval járok, de szerintem ezek a dolgok valahol úgy vannak jól, ahogy vannak. Személy szerint persze egyrészről örülnék, ha pl. 80Ft lenne a benzin, de nem szabad elfelejteni, hogy valahogy csak kell szabályozni azt, hogy mennyi autó rohangáljon az utakon...
És ha 80 Ft lenne a benzin, meg se lehetne mozdulni pl. Pesten, levegőt meg még nehezebb lenne venni.
Az USA ezzel kapcsolatos poltikáját meg mélyen elítélem...
Ez nem politikai forum semmilyen pártot nem dicsértem és nem is szidtam ,és ha engem az ÜA árak érdekelnek akkor ide fogok jönni és nem a politikai forumba...
"USA benzinár 114 HUF" -biztos hazudtak nekem...
Amugy meg az autos társadalom ide jár és nem a plitikai forumba ugyhogy itt teszem fel a kérdéseimet...
"Egyébbként nyitottak a határok kilehet költözni UKrajnába vagy Romániába ha csak az a lényeg, hogy olcsobban tankoljál.De elötte javasolnék egy
pár hét probaidőt kinnt,mert aki eddig innen oda kiment az általában vissza is jött.Nem fenékig tejfel az élet arra felé /sem/.
"
Képzeld jártam már kint és nem vágyok oda ,csak annnyit akartam érzékeltetni ,hogy nálunk a legdrágább a légioban az ÜA
Az árak szerintem nem csak attol függenek, hogy ki van kormányon.Pl. az MDF idején a 90-es évek elején emelték a benzint drasztikusan,94-után az MSZP alatt mégsem csökkentették az árakat és akárki is kerül most kormányra nem hiszem, hogy a benzin ár modositása lessz az első dolga.
Egyébbként nyitottak a határok kilehet költözni UKrajnába vagy Romániába ha csak az a lényeg, hogy olcsobban tankoljál.De elötte javasolnék egy
pár hét probaidőt kinnt,mert aki eddig innen oda kiment az általában vissza is jött.Nem fenékig tejfel az élet arra felé /sem/.
Üdv!
Tök mindegy, választásoktól függetlenül már tervbe vették az üzemanyagok jövedéki adójának emelését, ami júliusban cirka 25%-os emelkedést fog jelenteni... Ne dőljetek be.
Mit tudnál tenni?
Mi legyen az eszükben? Az autósoktól szedik be a GDP harmadát, autózni muszály, ezt fent is tudják. Max kicsit több lesz a hétvégi autós, / közben nincs pénze benyára / több lesz a baleset, de ez az autósokon kívül senkit nem érdekel, sajna...
A gond az, hogy ez nem pártfüggő, az a pár emberszabású aki a háttérből irányítja az egészet, magas ívben tesz az emberekre.
Tenni nem lehet semmit ,hogy valaki oda fent észbe kapjon??
Egy amerikai ismerőssel dumáltam valamelyik nap és mesélte 30 $ keres óránként és 1,1 $ egy gallon benzin ami kb 75ft/liter ,na ehez képest mi sehol se vagyunk....
Na ja, Ukrajnában kevés a jövedéki adó, környezetvédelem meg mind olyan sosem létezett...
USA meg más tészta, egyrészt forradalom lenne ha emelnék az árakat, másrészt meg megtehetik, annyi pénzük van, nem tudják mire költeni, szponzorálják az autósokat :-)
Nálunk kormánytól függetlenül 3 kiló körül lesz a benya ára az évvégére, sajna már a taxisok is beletörődtek, nem lesz blokád.
JA szerintem se... Csak reménykedem hátha valami fő *****fej is olvassa ezt a forumot és esetleg belegondol abba ,hogy magyarország 90% közlekedik és 80% át érzékenyen érinti ez a dolog és elég sok mindenre kihatnak az ÜA árak. Talán meg lovagolhatán ezt és amit igér annak betartja a 0,005%át...Jobban járnánk mintha valami más párt azzal statrol ,hogy huzzunk le egy ujjabb bőrt az autos társadalomrol "hissz van ott még különben nem közlekednének" címszóval...
-Lenne néhány kérdésem van környzetünkben olyan ország ahol drágább az ÜA mitn MO-n?
-USA ban mennyi literje? én aszem 75FT...
-Választásokon kívül nem tehetünk semmit?
A üzemanyagárak kormánytól függetlenül felfelé fognak mozogni. / környezetvédelem, jövedéki adó, stb /
Az autóstársadalom a állam fejőstehene, mit vársz?
Ígér valamelyik párt üzemanyag ár csökkenést vagy valami hasonlót aminek mi autós társadalom is tudnánk örülni? Úgy veszem észre az utóbbi időben csak nyúzzák az autós társadalmat de ,elég keveset kapunk...Kaptunk kötelező biztosítás emelést ,tachográfot ,átépítési engedély megszünését + Rs autó pálya rendőröket személy szerint egyiknek se örülök ,de semmi kedvezményt... A mostani """""alacsony üzemanyag árak""""!!!-at is a vilgápiacnak és nem a kormánynak lehet köszöni...
Szóval asszem jönnek a választások és elkellene gondolkozni mi is jó nekünk...
UI: a környezetemben rengeteg ember anyagi helyzetét komolyan befolyásolja az üzemanyag és más autós társadalomra kirótt terhek