Keresés

Részletes keresés

repeant Creative Commons License 2002.03.19 0 0 68
Gall Zsolti,

Talán bizony én kampányoltam itt 32 néven a közismerten SZDSZ támogatottságú Netpárt mellett? Na ennyit a te függetlenségedről.

Hiteltelen figura vagy...

Előzmény: Gall Zsolti (47)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 67
Igen. Azaz hogy is. Nézd meg a Fidesz kormányzás első másfél évét. Járai volt a fék az ígérethalmazban. Volt főnöke, de ő volt a közgazdász ész. Megmondta mit lehet, mit nem, mit visel el az ország.
De valóban, a miniszterelnök személyes is erősen meghatározza a követendő gazdaságpolitikát.
Előzmény: mutáns (66)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 66
De a pénzügyminiszternek van egy főnöke: a miniszterelnök!:-)
Előzmény: sareleben (65)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 65
Nem nagyon. Gondolom most egy MSZP-SZDSZ kormányra gondolsz. Azt hiszem, ezt a 97-98-as időszak jól mutatta. Miközben az MSZP igyekezett nem kiengedni a kezéből az újraelosztási feladatokat, de elvette a pénzt (GYES) a legkevésbé rászorultaktól, eközben az SZDSZ a kulturális tárcánál igyekezett olyan pénzalapokat teremteni, amelyek fölött javarészt szakmai vagy civil szervezetek döntöttek, a miniszter és a tárca háttérbe szorításával.
Az határozza meg a gazdaságpolitikát, akié a pénzügyi tárca. Vége.
Előzmény: mutáns (64)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 64
Korreknek tűnik a gyors válaszod, ugyanakkor felvet bennem egy kérdést. Magyaro-on az 1párt rendszer óta eddig egyszer volt lehetősége egy pártnak az egyedüli kormányzásra, nem tette (nem tehette!:-). A koalíciós partnerek hogyan árnyalják a "térképet".
Előzmény: sareleben (62)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 63
A jelenlegi helyzetben én nem nagyon látok kiutat. Az a párt nyer, amelyiknek a legjobb a PR-ja. Tudom, hogy ez közhely, de a dolog így működik. Valójában az lehet egy kiút - persze csak álmodozom -, ha a nyíregyi melós is elgondolkozna a peogramokon és nem egyszerűen beszopná a neki szóló demagóg maszlagot. Ehhez jó oktatási rendszer kell, meg mifene és soha nem is lesz ilyen helyzet. :-(((
Ezért tartom utópiának a liberalizmust. ugyanis az az alapvetése, hogy a társadalom egészében és az egyes ember is gondolkodó, felelősséget érző és viselő felnőtt. Ez pedig nem hiszem, hogy valaha is bekövetkezik.
Előzmény: sarkanyszeker (61)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 62
Nem tudom
SZDSZ: liberális gazdaságfilozófia. Az állam vonuljon a minimális szintre a piacgazdaságban, érvényesüljenek a belső törvényszerűségek, minimális újraelosztás, stb.
Fidesz: konzervatív. Erős állam, erős, nagy mártékű újraelosztás, azt támogatjuk, aki képes reprodukálni a támogatást, az állami segély valójában az állami beruházás egyik eszköze, azaz: én támogatom a vállalkozásokat (polgárokat) egy központi szisztéma szerint, hogy aztán ők támogassák (felemeljék) az országot.
MSZP: szocdem (???) erős állam, központi újraelosztás, támogatás a legrászorulóbbaknak.
De bárkire szavazol, az utcán mindig éhen halnak néhányan és a te lehetőségeid sem lesznek soha annyira szabadok, amivel már elégedett lennél.
Szavazz arra - ne az én gyors vázlatom alapján - aki a legközelebb áll az elvárásaidhoz.
Előzmény: mutáns (60)
sarkanyszeker Creative Commons License 2002.03.18 0 0 61
"A pártpreferencia a mai Magyarországon egyre inkább engyenlő a kritikátlan támogatással szerintem. És ez szomorú."

Őszintén szólva én ezt nem csak szomorúnak találom, hanem szégyellem is magam miatta. Ugyanakkor a minap olvastam egy interjút Horn Gyulával (régi, még az előző ciklusból való), ahol arról panaszkodik, hogy problémái vannak a pártjának azzal, hogyan is tudná megszólítani azt a réteget, amelyiket pedig igenis, pártprogramban elismerten és deklaráltan támogatni kívánnak: a melósokat. Mert közöttük nem nagyon van jelentéstartalma annak a fogalomnak, hogy "gazdaságilag aktív, újraelosztó állam". A kérdések ott úgy fogalmazódnak meg, hogy "Mennyibe fog kerülni egy liter 98-as."
Eddig az elnagyolt interjúrészlet.
Erre a kérdésre felelősen természetesen senki nem tudhat válaszolni. De ha nincs rá válasz, az azt jelenti, hogy az adott problémával nem is foglalkoznak. A kategorikus kijelentéseket ellenben mindenki érti. Szerinted van egyéb kiút ebből mint a dakota közmondások?

Előzmény: sareleben (56)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 60
Azt várom, hogy minél szélesebb (pfúj de randa szó:-) legyen a lehetőségem saját erőm, tehetségem stb. szerint boldogulni, engedje, hogy pénzem nagy részét én oszthassam be, ne tegye helyettem (ne legyen tág lehetősége az újraelosztásra), ugyanakkor ne hagyja, hogy hazámban bárki éhezzen és utcán háljon.
Kire kellene szavaznom?:-)
Előzmény: sareleben (59)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 59
Talán félreérthetően fogalmaztam. Én arra gondoltam, hogy aszerint kellene számodra szimpatikus gazdasági filozófiát választani, hogy mit vársz az államtól, te, mint kisember. Azt, hogy neked adjon sok segélyt, vagy adókedvezményt, vagy szabad mozgásteret a vállalkozásodban, vagy bármit.
Előzmény: mutáns (58)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 58
Abban nem hiszem, hogy teljesen igazad lenne, amit a soraid sejtetnek, vagyis a gazdasági "hovatartozás" szerint kellene pártot választani. Nézzük csak meg, hogy melyek azok a pártok, amelyek az egyén gazdagsága, vagyis a gazdagok ellen vannak (nyilvánvaló a megfelelő gazdaságpolitikai alapon). Ha jól érzékelem, akkor a miép és a munkáspárt azonos gazdasági platformon vannak.
Előzmény: sareleben (56)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 57
Ezek az emléletek folyamatosan változnak, módosulnak
Előzmény: mutáns (55)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 56
Egyáltalán nem baj a sok szakirodalom, de én üres óráimon nem makrogazdasági szakanyagokat szoktam olvasni.
A pártok magukévá teszik a nagy iskolák tanításait és máris ott vagyunk a ... . Igazad van csak én a folyamatot fordítva látom.
Csakhogy: én szerethetem a liberális gondolkozást, mert az nekem jó, de ezzel együtt szerethetem a gazdaságilag aktív, újraelosztó államot is, mert az nekem szintén jó. És ezt legbelül fogom, oszt összeegyeztethetem. A pártpreferencia a mai Magyarországon egyre inkább engyenlő a kritikátlan támogatással szerintem. És ez szomorú.
Előzmény: sarkanyszeker (54)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 55
Nem értek a gazdasághoz, de azt sem értem, hogy miért csak klasszikus iskolák mentén kell a gazdasági dolgokat intézni. Azóta semmi sem változott?
Előzmény: sarkanyszeker (54)
sarkanyszeker Creative Commons License 2002.03.18 0 0 54
"A nagy klasszikus iskolák olyan alapvetésekben térnek el egymástól, mint az állam szerepe a piacon, az újraelosztásban, stb.
Azt válaszd, ameik neked szimpatikus, csak ehhez nagyon sokat kellene szakirodalmat olvasni"

Minthogy a pártok éppen ezen nagy klasszikus iskolák mentén (is) szerveződnek, szerintem máris ott vagyunk, a pártpreferenciáknál. A sok szakirodalom mér' baj?

Előzmény: sareleben (51)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 53
Én azt várom az államtól, hogy szolgáljon és védjen (nem a rendőrség!). A szolga észrevétlen marad, a védőnek is az a feladata, hogy láthatatlan legyen.
Előzmény: sareleben (51)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 52
Visszajöttem ebbe a topikba, mert a linked egy másik topikban elidőztetett. Ott valami olyasmit olvastam tőled, hogy te védted meg a netpártban az index demokratizmusát. "Programm generálja és ezzel tudom igazolni, hogy mit írtam és és mit más." Mégsem hiszel az indexben? Vagy máshol kell igazolnod, hogy mit írtál? Hol?
Előzmény: Iván Gábor (45)
sareleben Creative Commons License 2002.03.18 0 0 51
A dolog egyik lényege, hogy ne vegyél eszmei egységcsomagokat.
A gazdasági elképzelések nem pártosak, mindössze pártok váltják őket valóra. A gazdaságban vannak különböző iskolák. Ezek gyakorta ugyanarra a problémára más-más megoldási módot javasolnak. Az egésszel csak az a baj, hogy a közgazdaság is egy kísérletező tudomány, azonban nem petricsészében boncol baktériumot, hanem nemzetgazdaságokon próbál ki elméleteket. Néha megszívjuk.
A nagy klasszikus iskolák olyan alapvetésekben térnek el egymástól, mint az állam szerepe a piacon, az újraelosztásban, stb.
Azt válaszd, ameik neked szimpatikus, csak ehhez nagyon sokat kellene szakirodalmat olvasni. Szerintem inkább azt találd ki, hogy te mit vársz az államtól, segítséget, támogatást vagy háttérbe szorulást és keresd meg, melyik a legmegfelelőbb ehhez. Százszázalékig egyik sem fog passzolni a nézeteidhez.
Előzmény: sarkanyszeker (50)
sarkanyszeker Creative Commons License 2002.03.18 0 0 50
OK! Nyissunk vitát arról, hogy ki a legfüggetlenebb. De tényleg. Azt, hogy kül- és belpolitikailag merre lehetséges egyáltalán lépnie az országnak, azt nagy biztonsággal meg lehet állapítani akkor is, ha az ember olvas újságot. Nem. Újságokat.
De mi van, a gazdasággal?? Hogy tudnád megítélni, hogy szükség van-e mondjuk a külkereskedelem állami támogatására, ha visszamenőleg majd két évvel módosul egy olyan mérőszám, ami már idő közben is kétségbe ejtett többeket azzal, hogy pont a fele volt, a másik módszerrel mért értéknek? Honnan tudjam, hogy a makrogazdasági elméletek közül éppen melyik az aktuálisan legelfogadhatóbb, ha nincs pártpreferenciám, és nincs egy csapat, akinek inkább elhiszem?
Előzmény: Gall Zsolti (47)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 49
Azzal nem értek egyet, hogy úgy látszott a MIÉP képviselőkről, mintha gondolkodtak volna, azzal viszont igen, hogy valóban elvhűen beszéltek, szavaztak.
Előzmény: éénn (38)
mutáns Creative Commons License 2002.03.18 0 0 48
A topikcím az, hogy "FÜGGETLENÜL". Miért nem lehet független véleménye egy pártszimpatizánsnak, esetleg még egy párttagnak is? Talán félni kell valakitől?
Gall Zsolti Creative Commons License 2002.03.18 0 0 47

Nem vagyok egyetlen pártnak sem a tagja és nálad sokkal függetlenebben tudok birálni, vagy dicsérni egyes pártokat. Ha neked itt a helyed, akkor nekem többszörösen itt van.
Előzmény: repeant (46)
repeant Creative Commons License 2002.03.18 0 0 46
Gábor,

Ez a topic függetleneknek szól...Attól te meg nagyon távol vagy.

Előzmény: Iván Gábor (45)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.03.17 0 0 45

Az egy kódolás. Programm generálja és ezzel tudom igazolni, hogy mit írtam és és mit más.
Előzmény: repeant (44)
repeant Creative Commons License 2002.03.17 0 0 44
Gábor,

Persze nem ártana a helyesíráson sem javítani. Főleg, ha az embert már a Netpárthoz kérték fel...:)

Előzmény: Iván Gábor (43)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.03.17 0 0 43

Kösz, hogy megerősítetted állításaimat.

Ha akartam volna sokra vihettem volna az SZDSZ NetPártban, de nem akartam. Nem akartam, mert nem bírom elviselni a hazúgságokat és a csalásokat, amelyek például a belső választások körül zajlottak. Ezért engem megelőzően nagyon sokan kiléptek tiltakozásul. köztük az Országos tanácsban lévő szenmélyek is.

A küldöttválasztási csalűások miatt pedig vizsgálatot kértem. Tényleg azzal mi történt?

El lett felejtve?

Előzmény: RadiX (42)
RadiX Creative Commons License 2002.03.17 0 0 42
Azert a santa kutyaval ne allj ki versenyezni ;-)

> 1- Az egyik nagyon ismert SZDSZ vezető felkért tanácsadójának. Nem vállaltam el, mert nem Ő az ikinek szívesen adnék tanávcsokat.

Well, ezt mondod te. Meg ha igy is van, azota valoszinuleg banja az illetö (a felkerest), mint a kutya amelyik tizet kölykedzett.

> 3- Majdnem megválasztottak ÜT tagnak, amikor direkt elvágtam magam azzal, hohgy nyilatkoztam a vallási elveimről. Ez amint gondoltam pont elég is volt.

Savanyu a szölö, ha nem akartal volna UT-tag lenni, nem jelölöd magad, nem fogadod el a jelölest. Es kesöbb nem akarsz "tanacsado testuletet" letrehozni a UT melle, hogy balkezröl megiscsak ott lehess a kalyha mellett.

> 4- Mondjuk az SZDSZ küldöttgyülésén küldöttnek választottak, de ezt az SZDSZ tagságommal együtt adtam vissza

Hat igen, ez egy olyan szavazas volt, ahol kevesebb volt a jelölt, mint a hely. Azaz Lajka kutya is bejutott volna, ha felkerult volna a jelölölistara (mndjuk önjelöltkent, mint pl. te :-)

Előzmény: Iván Gábor (41)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.03.17 0 0 41

Akkor sorolom, hogy miket útasítottam vissza:

1- Az egyik nagyon ismert SZDSZ vezető felkért tanácsadójának. Nem vállaltam el, mert nem Ő az ikinek szívesen adnék tanávcsokat.

2- Felkértek, hogy vállaljam el az SZDSZ NetPárt gazdasági ellenőrzési bizottságában a tagsági jelölést. Visszaútasítottam, hogy az ÜT választási botrányok miatt nem vállalok pozicíót.

3- Majdnem megválasztottak ÜT tagnak, amikor direkt elvágtam magam azzal, hohgy nyilatkoztam a vallási elveimről. Ez amint gondoltam pont elég is volt.

4- Mondjuk az SZDSZ küldöttgyülésén küldöttnek választottak, de ezt az SZDSZ tagságommal együtt adtam vissza

és hadd ne soroljam tovább

Előzmény: RadiX (40)
RadiX Creative Commons License 2002.03.17 0 0 40
> A hatalom megszerzése és a poziciók nem az én világom ezt az SZDSZ-ben is elutasítottam

Hazudsz megint, több tisztsegre is önjelölt voltal, esetenkent ugy rakattad föl magad a jelölölistara utolag.

Előzmény: Iván Gábor (39)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.03.17 0 0 39

Úgy gondolom itt a helyem.

A lekevésbé rosz elve alapján 1,5 évig az SZDSZ tagja voltam, az SZDSZ NetPárt alapítója és frontembere három héttel ezelőtti kilépésemig. Marhára nem érdekelt soha sem a politika, de most úgy éreztem az unokáim miatt tennem kell valamit. A hatalom megszerzése és a poziciók nem az én világom ezt az SZDSZ-ben is elutasítottam, viszont ki nem állom a csalásokat és a hazúgságokat. Ezért léptem ki az SZDSZ-ből. Most az SZDSZ NetOPárt bírálata ("csalnak és hazudnak"
már az szdsz NetPártban is
)
miatt néhányan kiakadtak és itt az indexen is igyekeznek különféle kavarásokat vélgezni, mind nyiltan, mind a háttérben külön e-mailekben. Nem, érdemes foglakozni velük.

Nyers őszinteségem és ironikus cinizmusom sokszor kiborító egyes párfunkcionáriusok részére. Nem szoktan senkit sem kímélni. A hülyeség az pártfüggetlen. Hofi úgy fogalmazott:" A rendszerek megváltozhatnak, de hülyék mindig lesznek"

Üdv: Iván Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!