Keresés

Részletes keresés

miklosjobbagy Creative Commons License 2020.12.24 0 0 12

Rá lehet szoktatni hogy egy adott, mondjuk homokkal borított kis részre piszkítson - nálunk 3800 nm2 a kert :-). Persze ha már szobatiszta, mert a mienk ben van (így lehet egyébként megtanítani a szobatisztaságra a kölyökkutyát: Három garantáltan működő módszer a szobatiszta kölyökkutyához. Sok sikert :-)

Hivadar Creative Commons License 2019.12.30 0 0 11

Kertes házba lakom. A kertben felszoktam szedni a kutyaszart.

pól Creative Commons License 2014.07.19 0 0 10

Sziasztok!

egy olyan problemank van ,hogy a házunk elott az utcafronton van egy virágos kert amibe rendszeresen kutyaszart találunk! Most lett kész es borzasztóan irritál!!! Szerintetek mi a megoldás arra hogy ne ide szarjanak azok vagy az a dog? Mar ott tartok hogy kamerát szerelek fel,beazonositom es agyonverem a gazdája val együtt!!! 

Valami humanusabb otletetek van??

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.19 0 0 9

Sziasztok!

Ha az egyik kan és erős benne a területvédő ösztön,rendszeresen az udvar hátsó részén kell ingerelni(kerítésen keresztül),hogy az őrzővédő ösztöneit felébreszd.Előbb utóbb rászokik,hogy ott szarjon és vizeljen,mert ezzel megjelöli a területet,hogy távoltartsa a betolakodót.Ha a kan elkezdi,rövidesen a szuka is lemásolja a viselkedést.Persze csak ha erős a területvédelmi ösztöne.Erre tanítani nem lehet.

Hordhatod a szart is lapáttal,vagy zárd be őket és kiengedéskor vidd hátra őket,hogy ott végezzék el a dolgukat.Előbb utóbb így is megszokják,de az első variációval két dologra tanítod őket egyszerre.Akár kombinálhatod is a módszereket. 

Előzmény: gabosz (-)
regyn Creative Commons License 2008.02.19 0 0 8
itt van ő
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.12 0 0 7
ugyláccik az eső kártékony hatással van.:O(((
tegnap kettő adag félrement. biztos nem volt kedvük hátramenni esőben.:O))
alfa155 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 6
Hat ez ugy van, hogy az a terulet a garazs elotti resz es ha sokat esik az eso, akkor nincs kedvem felszedi a "bizonytalan halmazallapotu outputot". Ennek kovetkezmenye, hogy a kutya folyton odebb megy, majd elkezd teljesen rendszertelen helyen "aktivizalodni". Szaraz idoben az osszeszaradt vegtermek megiscsak uditobb latvany. :)
A legjobb egyebkent az, amikor kihajtok a kocsival es a kerekekre kello mennyisegu materia ragad, melyet aztan az ovatlan gyalogosok kozt egy gazfroccsel "szetosztok"! :)
Előzmény: Lord Iffy (5)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.10 0 0 5
nem megbizhatóan jár a 150nm2-es területre? vagy miért kuszod végig mind az 1100-at? :O)
Előzmény: alfa155 (4)
alfa155 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 4
Ez a kedvenc temam. :)) En semmit nem tudtam kitalalni a problema megoldasara. A kutya egy masfel eves nemet dog, szoval az output is hatalmas mennyisegu es meretu. Annyi tortent osszesen, hogy a kutya most mar magatol egy 100-150 m2-es teruletre korlatozza magat. Sajnos az egyetlen tuti modszer az, hogy szombat reggelenkent egy nejlonzacskoval es egy lapattal felszerelkezve vegigkuszom mind az 1100m2-t. :(
Lord Iffy Creative Commons License 2002.02.27 0 0 3
tényleg. akarod megnézni? :ODDDDD
ne rinyálj, kitartás. ha nem értelmi fogyatékosak, biztos megjegyzik.:O))

én mint emlitettem, igy okitottam. hatásos lett. :O))) ha nállatok is beválik, akkor szabadalmaztatni fogom...:ODDD

Előzmény: gabosz (2)
gabosz Creative Commons License 2002.02.26 0 0 2
Iffy!

Nálatok ez tényleg működik? Terület nálunk is lenne éppen, 100 m2 körül nem gond kijelölni. De komondorok esetében bejön vajon szisztéma? Elég önfejűek tudnak néha lenni, és rendkívül rendetlenek. Bár biztató lehet, hogy az ásásról mintha kezdenének leszokni. Elég rendes gödrüket bírtak ásni, de miután jól lettek szídva és kissé színpadiasan betemettem a művüket, az utóbbi időben mintha kopna a szenvedélyük.

Előzmény: Lord Iffy (1)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.02.25 0 0 1
Roudi, ne mondj neki ilyet. nem lehetetlen.:O)))

itt van iffy_a profizmus a témában.:O)))) elmesélem én hogy müveltem, bár ez inkább kutyafüggő dolog. mennyire tanulékony és értelmes.
ne hidd el, hogy csak akkor lehet ha pont épp sz.rik. ez sem igaz.:O))
na kérlek szépen én igy müveltem:
adott a kertünk. ennek egyik negyedét kijelöltem az ebeknek. mikor nem jó helyen landolt a kaka, gyülést hivtam össze. nem túl brutálisan meg kell mutatni nekik, és ékes kiabálás közepette elmagyarázni hogy márpedig az nem jó helyen van ott. ezekután fogod a lapátot plussz egy bot, és szemük láttára elcipeled a megfelelő helyre és ott leparkiroztatod.:O)))
namármost ha okosak a kommodor64-ek, akkor pár hét alatt rájönnek hogy mi a téma. én ugyanigy voltam velük. ugyebár mindig akkor sz.rtak, mikor én dolgoztam, ergo nem lehetett azonnal fegyelmezni. baromság hogy ha később szidod le őket, nemtudják miről van szó! igenis tudják.

mindenesetre ne úgy képzeld el, hogy ezekután egymásra fogják pupozni a kupacokat. nállunk az e célra kijelölt terület minimum 100 nm2.
talán két-háromhavonta ha 1x eltévednek. de akkor is csak azért, ha véletlen nem lett összeszedve az előző termés és ők túlzsúfoltnak itélik a helyet meg. ilyenkor már le sem szidom őket.:O)))

olyanszintre fejlesztették ezen üritő_kultúrájukat, hogy már bosszúállás céljából is kihasználják.:oDDDD ez halál komoly. a jómultkor egyszer átvágtam az egyiket, a csalogatáshoz használt kenyérkét a végén csak nem adtam neki oda. meg is bosszulta. érthetően és jólirányzottan. az ÉN kocsim helyére pottyantott egy jó nagyot.:O)))

szal a lényeg, hogy leszidod. ha épp sikerül elkapni eset közben (bár ez reménytelen ha nem laktok ott...) akkor cibáld oda a megengedett helyre. ha meg épp ott kakkant, ahol kéne, akkor minden szuper, egy jólirányzott dicsérettel biztatjuk őket.:O))

Roudi Creative Commons License 2002.02.25 0 1 0
talán egy helyre kellene hordani a piszkot, azután pedig, mikor "meglátogatod" őket és esetleg éppen akkor ürítenek oda kellene őket vinni, majd amikor "jó helyen" végezték el a dolgukat megdicsérni őket...
Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de ez majdnem lehetetlen.
Előzmény: gabosz (-)
gabosz Creative Commons License 2002.02.23 0 0 topiknyitó
Üdvözlet mindenkinek!
Szerintetek milyen módszerrel érhetném el, hogy a két komondorom (11 hónaposak) ne szarják össze az udvart? Jó nagy telkünk van, és örülnék neki, ha a tisztelt ebek egy helyre járnának a dolgukat végezni, mert pillanatnyilag minden alá van aknázva. Sajnos (?) a kutyák igen nagy önállóságnak örvendenek, mert nem lakunk velük, ez egy beépítetlen telek, melyen az idén szeretnénk építkezni. A kutyák tavaly június óta vannak kint, s mindennap "látogatom" őket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!