Mit kerestem zászlóval a nyakamban egy hídon? Tehetné fel az egyszerű kérdést az ember. Felhívásomban, melyet tegnap a sajtó képviselőinek és a tűzoltóknak átadtam, valamint a hídról is ledobtam, már megfogalmaztam az okokat. Tiltakozom a jelenlegi kormány regnálása ellen, s mivel újságíróként már mindent megpróbáltam: Évek óta tartó sikeres ORTT panaszok, Ombudsmani elmarasztalások a kereskedelmi tévéknek, tudósítások a rendőri brutalitásról, cikkek, jegyzetek, glosszák, és mindez mind-mind hiába: Nem változott semmi.
Ezért döntöttem úgy, hogy drasztikusabb lépésre szánom el magam, de a Hídon ülve, zászlómat szorongatva és interjút adva a Lánchíd rádiónak, valamint a Hír Tv-nek, újra csak azt tapasztaltam, hogy sokakat csak az zavar, hogy "nem tud hazamenni, mert le van zárva a híd". Jöttek a különböző bíztatások: "Ugorj le, Te szemét", "Miért nem ugrasz már?", "Dögölj meg", stb. Minden bizonnyal ha ezek az emberek nem látják nálam a piros-fehér-zöld zászlót, akkor nem kiabáltak volna ilyesmit. Persze, voltak akiktől bíztatást is kaptam. Nekik köszönöm. Fáj, hogy nem értik az emberek, miért vállaltam annak veszélyét, hogy felmászok egy hídra, vállalva ennek minden következményét. A történetben nem én vagyok a lényeges, hiszen mindezek után a "kedves tűzoltóság", akik kötelességüket teljesítve lehoztak ugyan (ezt köszönöm nekik), most újabb sarcot kíván rám vetni: félmillió forint költséget. Ha ezért ezt érdemlem az államtól, hát vállalom.
Az ország helyzete véleményem szerint tarthatatlan, a közállapotok siralmasak, a média 99%-a kizárólagosan a jelenlegi hatalmat támogatja, híradásaikban folyamatosan hazudoznak, a hiteles tájékoztatást még csak hírből sem ismerik. Nincs demokrácia. A mentőautó elvitt egy darabon a Deák Térig, majd ott szépen cselesen átadtak a rendőrségnek, tehát még a mentőszolgálat is a rendőrség kívánalmai, azaz a hatalom kénye kedve szerint cselekszik, úgy ahogy a tűzoltóság, hiszen nyílván kormányzati nyomásra szeretnék megfizettetni velem ezt a hatalmas összeget, elrettentésül. Gratulálok! A fogdában nem sokat voltam ugyan, de egy rendőr nagyon durván motozott meg, erőszakos volt, s mivel összebilincselt kezemben is még szorongattam zászlómat, a rendőr a következőket mondta: "Szemét, ennek is zászló van a kezében, patkány!", majd a falhoz vágott, fejemet a falhoz szorította és lábamat durván szétrúgva megmotozott. De hasonló volt az egyik tűzoltó eljárása a hídon is: levették a kifüggesztett zászlómat, mintha az valakit zavarna, szerencsére az egyik tűzoltótól a földre érkezésemkor visszakaptam. Neki köszönet, de azoknak nem mondanék köszönetet, akik levetették a zászlót, amit többszöri kérésemre sem voltak hajlandók visszaadni. Félelmetes veszélyt jelent úgy látom egy magyar zászló Magyarországon. Hát ennyi. Ennyi a történet. Se több, se kevesebb.
Ez ma Magyarország és a szomorú valóság. De nem adjuk fel azért sem: Gyurcsány takarodj, vidd az összes haverod!
Pártokmarta kis szigete a nemzetnek, már nem is ország. Részvénytársasága egy egyre zanzásodó pártszövetségnek, amit megszokásból még mindig úgy hívnak, hogy Parlament.
Persze, még annak fogják nevezni egy ideig, de már csak egy megyéje, régiója lesz a világbirodalomnak, a megszokott helytartótanáccsal, amit persze egy ideig még kormánynak, vagy parlamentnek fogunk becézni. Megszokásból!
Nem Magyarország hanem a magyar határok egy része szűnt meg. Szerintem. Béke poraira. Remélhetôleg a többi része is e sorra fog jutni, még talán az az icike-picike ott Nyíregyházától keletre is egyszer. Talán...
Ezt nem tudom elfogadni. Néhány éve még olyan anyagi körülmények közt éltünk, hogy úgy tűnt esélye sem lesz a fiaimnak, hogy valaha számítógéphez jussanak. Ma meg már netünk is van.
Ha akkor én ellopok 1 szgépet akkor mentesülök az ítélet alól, merthogy milyen érzés lehetett szegény gyerekeknek, hogy nincs gépük?
Sokféle diszkrimináció van ami miatt az ember nélkülözni képes bizonyos javakat: poltikai, anyagi, születési.
Szabálysértésre egyik sem jogosít.
Szvsz.
Mint mondtam még csak beleolvastam a könyvbe (úgyhogy most egy részét komancs el is mondtad...), de azért ehhez az "engedély nélküli" fegyvertartás ügyhöz hozzá tartozik, hogy a magyaroknak esélyük sem volt engedélyt kapni - másodrendű állampolgárok voltak.
Gondolj csak bele, az egykori vadász apának micsoda trauma lehetett, hogy nem használhatott fegyvert. Dédanyám is így volt ezzel, hogy negyven évet magas hegyek között élt le, és mikor elmenekültek a nagy magyar Alföldön kellett letelepedniük, amibe a dédi kis híján megőrült.
Én is elolvastam ezt a könyvet és azt a következtetést szűrtem le belőle, hogy lehet, hogy van ártatlanul meghurcolt ember, de ő nem volt az.
Először is engedély nélkül tartott fegyvert és vadászott.
Katonaszökevény volt, és nem az elejétől amikor még megvédhette volna otthonát, hanem a fogság rémétől menekült, a végén.
Bár a családja elpusztult, és úgy tűnt nincs veszteni valója, mégsem védte meg a húgát a katonák erőszakosságától.
A testvérét megtagadta, nem próbált meg vele szót érteni, vagy legalább érzelmi kapcsolatot fenntartani, ha más is volt a nézetük.
Aztán rabló, utonálló lett, és a végén mégis kijutott Amerikába.
/"..Csak most kezdem igazán meglátni, hogy dédszüleim, nagyapám mit éltek át magyarként a Zsil-völgyében .."/
Az iskolánkban viszont már nem Wass Albertet tanítják, nehogy a fiatalság is rádöbbenjen arra, hogy az övé lenne jog szerint a régi Magyrország, ha a nagyhatalmak érdekei nem kívánnák meg a népek szétdarabolását.
A napokban beleolvastam Wass Albert "Adjátok vissza a hegyeimet!" című könyvébe. Rég tett valami ilyen nagy hatást rám. Napok óta nem tudom kiverni a fejemből. Csak most kezdem igazán meglátni, hogy dédszüleim, nagyapám mit éltek át magyarként a Zsil-völgyében és miért hagyták el végül Erdélyt.
Sajnálatos esemény történt dec.24-én a Tilos Rádióban, ami felett - bár erről van külön topik - mi sem mehetünk el nyugodtan. Ugyanakkor valóban el kell ismerjem, hogy ugyanezt kellett volna tennem a Hegedűs-féle kirohanás esetén is. Ezért a mulasztásért elnézést kérek!
1450-es évek Hunyadi? Ajh...nem...nem...hát az ő ősei havasalföldiek voltak...Meg aztán azért Cillei is ott volt, aki osztrák volt...Ej ez nem jó...
1301? Hmmmm....Nem...nem...III.András édesanyja velencei volt, beleszólt a kormányzásba...Meg aztán....nem is biztos, hogy III.András apja, István herceg Árpádházi származású volt, lehet, hogy a királyné és a nádor gyermeke...
1000? Egész jól hangzik...De nem, mégsem...Gizella és a német lovagok...
896? Veszett fejsze nyele: Álmos anyja a meótiszi király leánya volt, itt voltak a kabarok, meg mindenféle türk eredetű népek...Ez se jó, a búbánatba...
500? Hmmmm.... Magna Hungaria vidéke???: EZ JÓ!!!!