Hát igen, elsősorban promóciós és turisztikai célt szolgálnak, de azért egy angolnak mégis jelent valamit... ha FBS ennyit érez ki a dologból, az ő problémája.
Mocsok egy dolog, amikor elkezdünk mindent pénzben mérni. Szomorú.
"vagy az angolok ragaszkodását a királyi családhoz"
Na erröl van egy sztorim. Fat Boy Slim -et ismered ? Volt egyszer egy királynö-szülinap, nagy hozsanna, minden, na erre a csávó belenyilatkozta a rádióba, hogy az angol nép igazából csak úgy tudná valami hasznát látni a királyi családnak, ha felszeletelnék öket és a szeleteket a turistáknak árusítanák szuvenírnak :-DDDDD
Esetleg meg lehetne próbálni lovaséknál, igaz hitű, senki máséval össze nem téveszthető MAGYARSÁGUKAT jelzendő, nagyon helyre kis hurkapálcás papírzászlókat szoktak használni, hátha van raktáron:))
Háztartási bolt? :) Itt a sok pláza meg multimarket, és egy nyavalyás vasat sem árulnak... meg zászlót se nagyon, mármint azok, amikben volt szerencsém tenni egy kört.
Van magyar zászlóm. Igaz kicsike és szakadozott (valószínűleg egy teljes zászló fele lehet), de nagyon az enyém.
9-10 éves lehettem, amikor télen, suliból hazafelé menet megláttam a földön, szó szerint belefagyva egy pocsojába.
Kicibáltam, hazavittem, kimostuk, köszöni kérdésed: megvan.
Hali,
Pirítós
"Nem a magyar zászló teszi magyarrá az embert, kisfiúk, tanuljátok már meg végre."
Persze, hogy nem, de nagyon fontos szimbólum!
Gondolj csak a WTC romjai alól kihalászott rongyos-kormos amerikai zászlóra! Az amerikai csapat ezzel akart bevonulni a téli olimpián, azt hiszem, azóta is ott lobog. Fene tudja, soha nem voltam meggyőződve az amik nemzettudatának mélységéről, de amikor láttam, mennyire összekovácsolja őket ez a jelkép, mennyire egységesen sorakoznak fel mögötte, micsoda tisztelettel adóznak neki... Szóval, tetszett, és picit talán irigykedtem is:) Mert jó érzés tartozni valahova.
Nekem kétszer volt:
Egyszer 86 -90 ig .Akkor egy kopott öreg zászlonak kivágtam a közepét ,úgy nézett ki mint egy eredeti 56-os zászló és azt tettem ki a szobámban.
Másodszor 94-98 ig volt kint és amikor ezek voltak hatalmon és amikor egy pufajkás volt a miniszterelnök akkor nagyon jó volt ránézni és tudni ,hogy azért ez Magyar ország még ha feledtetni is próbálták velünk.
Most nincs kint de a középületeken nagyon jó látni őket.
Valyon ha az MSZP (ne adj Isten )nyer levetetik ? Vagy csak hagyják elpiszkolódni és elrongyolódni őket ?
Nekem volt egy selyemből, de kölcsönadtam egy néger évfolyamtársamnak, és azóta se kaptam vissza. mindazonáltal vissza fogom kérni, remélem még megvan.
Szó van róla, hogy családi házba költözünk, akkor kelleni fog.
Én se szégyelltem soha, hogy magyar vagyok. 88-ban kicsit meg is rúgdostak a rendőrök. Erdélyben sok rokonom él. Vajdaságban is.
És ez milyen egy hülye kérdés. Nincs otthon magyar zászlóm. És nincs kedvem szégyellni magam emiatt. Nem is rohanok venni egyet. Hülyeség. Nem a magyar zászló teszi magyarrá az embert, kisfiúk, tanuljátok már meg végre. Mint ahogy a vörös nyakkendő se tett mindenkit komcsivá...
Nekem egy magyar zászlóm van otthon. Kettő volt de az egyiket 1982-es VB selejtezőjén. A Magyarország-Románia meccsen a Népstadionba odaajándékoztam egy erdélyi srácnak.
Baromi jól éreztük magunkat. A rendőrök mindenkit végigmotoztak a bejáratnák, üvegeket, egyéb tárgyakat elvették. Mi meg egy marlboro-s reklámszatyorba beletöltöttük a piát összekeverve a vodkát a konyakkal meg mindennel és úgy vittük be. Ahogy elfoglaltuk a helyünket és meglátták nálam a magyar zászlót szinte kitépték a kezemből. Aztán a meccs alatt a mellettünk, körülöttünk ülők között körbejárt a nylon zacskó.
Igen. Én 72-ben sem szégyelltem, hogy magyar vagyok, pedig akkor aztán volt térnyerés rendesen. A Batthyány-örökmécsesnél például mindig a rendőrök nyertek teret.. :)
"Ha túl nagy teret nyer a MIÉP, akkor pedig valóban szégyellni fogom azt, hogy magyar vagyok."
Ez furcsa gondolkozásra vall... a kommunisták 50 éve túl nagy teret nyertek Magyarországon, mégsem hiszem, hogy jóérzésű ember szégyellné a magyarságát... Azoknak ehhez -ti. a magyarsághoz- semmi sem köti, talán csak a hely.
Van bizony. A régi szép világban, amikor még március 15-ére nem tették ki, mindig kilógattam. Mostanában megint kilógatom, mert a gondnok leszarja az ünnepeket.
Nekem is van. Szepen osszehajtogatva. Minden nemzeti unnepen kikerul a hazra. Nem kerkedes az, hanem unneples. Kerkedes legfeljebb az amikor valaki bazi nagy NIKE meg hasonlo logokba oltozve maszkal (meg ha magyar zaszlobol varr maganak ruhat... Bar olyat meg nem lattam, csak oklomnyi/tanyernyi amerikai meg nemet zaszlokat egyesek ruhajan). Az tenyleg tuneterteku.
Nekem van.
De megmondom őszintén, nem vettem elő a Magyar-Portugál focimeccs óta. De ott van.
Ezzel szemben van koronás címerem. Világosbarna keretben, a szobám falának egyik ékessége. Nem lengedez, nem lobog, csendesen elvan a falon, és ha ránézek, hazafias érzelmeim támadnak.
Kedves Tibor ez azért van, mert te is Csodaországban élsz, ahol az az igaz magyar akinek a szobájában van a KÉTMÉTERES nemzetiszinű zászló, és ezt minden nap reggeltől estig látja. Tudod itt Csodaországban ha az emberek nem mondják el naponta harmincszor el magukról, hogy magyarok, akkor elfelejtenék.
Kedves DEREK!
A vörös szín az elmúlt korszakban a kommunizmus és a szovjet hatalom szinonímájává vált, függetlenül attól, hogy mi volt még a zászlón vagy akármin. (párttaggyülés->vörös asztalterítő, állami ünnepeken a házakon vörös rapéria, ...stb.)
Gondosan megtervezték, hogy a köztereken nehogy kevesebb, inkább több vörös zászló legyen mint nemzeti színü. Saját szememmel láttam Dunaujvárosban, amikor egy darus nemzeti színü zászlót tűzött ki a daru tetejére - pár napig arról suttogott az egész város - aztán a pártbizottság levetette és minden darura vörös zászlót rakatott ki.
Nekem különben van magyar zászlóm, tavasszal felhuzom egy 4 m-es rúdra a házam előtt (03.15. előtt) és ősszel leszedem (11.23. után).
A nemzetközimunkásmozgalom zászlaja a vöröszászló.
A korai szociáldemokrata pártoké volt.
Ja az Internaűcionálé is...
Nyugaton a baloldali pártok a nemzeti zászló mellett pl május elsején azzal vonulnak fel...már vagy 100 éve...:O)
Nem kotozkodnek ,ha azt irtad volna ,hogy kiraktak a voros zaszlot. De a voros zaszlo az nem a szovjet zaszlo. Olyan nehez ezt megerteni?
Nezz meg egy regi iskolai atlaszt ott benne van a szovjet zaszlo.
Hát akkor salós volt! Sose figyeltem meg olyan figyelmesen, mindenesetre márc. 15.-e a "népek tavasza" volt, a "Forradalmak évadja", és nem a magyar szabadságharc ünnepe. Itt nálunk Csodaországban a fővárosban ez volt. A KISZ szervezte az ünnepségeket, lehet hogy Szegeden nem ez volt. Hogy te mit össze nem tudsz kötözködni, ez nem igaz!