Keresés

Részletes keresés

Aladar1 Creative Commons License 2002.02.21 0 0 13
Tényleg baromi kár, hogy nem Göncz már az államfő. Ő legalább kerek perec, függetlenül megmondaná, hogy az mszpnek nincsen alternativája.
Előzmény: Innercity folk (11)
uccu Creative Commons License 2002.02.21 0 0 12
A Pokorni-Mádl duó azért jól kiszolgálja egymást:
"... a köztársasági elnök azt kérte, hogy demokráciánk alapvető intézményeit ne érje kampányok miatt alaptalan kritika. Láttunk erre számtalan példát - jegyezte meg a Fidesz elnöke."
Mintha ugyanaz az ember mondta volna a két dolgot. Micsoda összetartás!
Dávid Ibolya vállalása mindenesetre pozitív dolog, de mivel a Fidesszel közös listájuk van, igen propagandaszagú.
Kovács biztosan tartani fogja magát korábbi feltételeihez (Kövér, Rogán slutty, +bocsi) a negatív kampányrészek elhagyásának vonatkozásában.
Előzmény: frett (-)
Innercity folk Creative Commons License 2002.02.21 0 0 11
Az csak penz kerdese a megfelelo beallitottsag eseten. Neki mar van egy szep villaja, egyesek szerint 130 millio, masok szerint 60. Szoval ha el kell szamolnia magaval, van mar a merleg mindket oldalan suly. :)

Tenyleg naivitas lett volna azt hinni, hogy a Madl-egyeztetesnek lesz gyakorlati eredmenye. Sajnos.

Előzmény: VS (9)
méregkeverő Creative Commons License 2002.02.21 0 0 10
Mert ez ,úgye, pozitiv!!!
Előzmény: Aladar1 (8)
VS Creative Commons License 2002.02.21 0 0 9
Pokorni-ügy:
Szerinem ezt és más dolgait is mint F-MPP elnök teszi/mondja - nem ő, hanem a pártelnök beszél...
mégpedig azt, amit kell (a Párt szerint).

(megjegyzem, ezért nem akarok és nem is leszek én soha párttag, felsőbb posztról nem is beszélve)

szóval, nem Pokorni, hanem a benne ülő és ültetett pártgépezet beszél - viszont ezzel Pokorni mint ember valahogy el kell számoljon - nem nekem: saját magának...

Előzmény: Törölt nick (6)
Aladar1 Creative Commons License 2002.02.21 0 0 8
Valóban Göncz papa sokkal nagyobb hatással volt rám. Sugárban hánytam, ha megláttam...
Előzmény: hét szűk esztendő (3)
malaclopo Creative Commons License 2002.02.21 0 0 7
demokráciánk alapvető intézményeit - ezek egyike az országgyűlés, nem a 3 hetente ülésező; oviék uralkodásuk elején megtámadták,itt hazaárulóztak, amihez nem volt joguk; pokorni, mint a szemforgató, hazug papok: nem a tünetet, hanem az okot kell vizsgálni; a határontúli magyarokat és a mo-i szegényeket a fityesz forddította szembe; nem jó, ha éles szóváltás folyik a parlamentben- adják vissza az ellenzék jogait, és ne az o érdekeivel szemben kormányozzanak, akkor nem lesz; bár azt csak vitával lehetne tisztázni, mi is lenne a legjobb az országlakosoknak; majd ha egyetlen ellenzéki indítványt elfogad a fityesz, lehetne tárgyalni, áprilisig már kibirjuk; mádl csk nem azt gondolta, ha ő kiáll a fityeszés tartpzékai mellett, az ellenzék meghunyászkodikK még véletlenül se jutott eszébe, hogy oviék 98-ban elkezdték az ellenségeskedést, most már megkérhetné őket, fejezzék abba; hát igen, ő nem Árpi bácsi

Előzmény: frett (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 6
Szerencsétlen Pokorni, hogy ez hova süllyedt!
Elképesztő, hogy még relatíve nívós politikusok is micsoda gyermeteg, elvtelen hordószónokokká képesek válni a hatalom megtartása érdekében.

Sajnálom őt, egy értékes embernek indult

Előzmény: VS (4)
frett Creative Commons License 2002.02.21 0 0 5
Kedves Modeeráció!

A címben ki lehetne cserélni a "kormányfő"-t "államfő"-re?

Előre is kösz.

VS Creative Commons License 2002.02.21 0 0 4
idézet az Indexből:

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz miért nem kért bocsánatot a parlamenti hazaárulózásért, Pokorni úgy vlaszolt, hogy bár nem tartja jónak az éles szóváltásokat, de ebben az esetben szem előtt kell tartani az okokat is. A Fidesz-elnök szerint pedig a kijelentés magyarázata az volt, hogy a státustörvény kapcsán a szocialisták szembe akarták fordítani hazai lakosságot a határon túli magyarokkal.

-

vagyis: hazárulózni (=szóváltás) nem szép dolo, de olykor nem tehet mást az ember (=okok szem előtt tartása)

a "szembe akarták fordítani" - az hazaárulás?
(már ha úgy volt, hogy szembe akarták)
bizonyíték, stb?
vagy hogy van ez?

hét szűk esztendő Creative Commons License 2002.02.21 0 0 3
Mádl senkire nem tud hatással lenni.
Erről nem tehet, ilyen a lénye.
Előzmény: Aladar1 (2)
Aladar1 Creative Commons License 2002.02.21 0 0 2
Kérd meg a moderátort, hogy cserélje ki a kormányfőt, köztársasági elnökre. Már úgy értem a címben;-)
Az mondjuk várható volt, hogy Mádl nem tud hatással lenni a "barna bőrű, fekete kezű emberek"-ezőkre...
Előzmény: frett (-)
Súlyos Bűncselekmény Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1
Természetesen a tökélyre fejlesztett cinizmus beszél belőlük. (a félreértés elkerülése végett: mindegyikből)
- Mi megfogadjuk - ahogy mint eddig - továbbra sem sülyedünk le ellenfeleink szintjére és pozitív kampányt folytatunk. Nem úgy mint azok!
S eközben Pokorni mosolyog (lehet, néha eszébe jut K. László barátja, stb), Kovács elmélázik (s inkább eltereli gondolatait Hornról, stb), Csurka nagyon komolyan néz (s maga helyett [stb] inkább a gyönyörű havasokra figyel, stb), Torgyán, izé igen, Kunczénak most aztán már végkép elege van (eközben belül vigyorogva tervezi, hogyan tegye még nevetségesebbé más emberek gyászát, stb.)
Kihagytam volna valakit?
Előzmény: frett (-)
nem0 Creative Commons License 2002.02.21 0 0 0
0 eredménnyel, ahogy várható volt.
Előzmény: frett (-)
frett Creative Commons License 2002.02.21 0 0 topiknyitó
MTI

Az MSZP és az SZDSZ eredménytelennek, a többi párt vezetője részben sikeresnek értékelte azt az egyeztetést, amelyet Mádl Ferenc köztársasági elnöknél folytattak csütörtökön. A mintegy kétórás megbeszélést követő nyilatkozatok szerint az egyeztetésen elsősorban az európai integrációs folyamatok, a határon túli magyarsághoz való viszony és a parlamenti demokrácia intézményeinek megerősítése került szóba, a választások tükrében.


Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke közölte, sajnálattal látta, hogy az MSZP és az SZDSZ nem használta ki az alkalmat, hogy újra megerősítse azt a megegyezést, ami az elmúlt több mint egy évtizedben fennállt Magyarországon, és ami most csorbát szenvedett. Mint mondta, a határon túli magyarok iránti közös felelősségünket a kampány heve, lendülete nem kérdőjelezheti meg.

Nem fordulhat elő, hogy valamely vezető politikus a választási kampány hevében napi, egyéni nyereség érdekében azt az eszközt alkalmazza, hogy igyekszik szembefordítani a határon túli magyarokat az anyaországi munkavállalókkal - hangsúlyozta. Hozzáfűzte: ne tegyük negatív módon kampánytémává az uniós csatlakozás kérdését se. Pokorni Zoltán elmondta, a köztársasági elnök azt kérte, hogy demokráciánk alapvető intézményeit ne érje kampányok miatt alaptalan kritika. Láttunk erre számtalan példát - jegyezte meg a Fidesz elnöke.

Tájékoztatása szerint Mádl Ferenc örömmel veszi az MDF kezdeményezését, hogy a pártok közösen fogadjanak el egy önkorlátozó, választási etikai, viselkedési szabályzatot. Leszögezte, a Fidesz kész az elnök kéréseinek megfelelően folytatni a munkát a választási kampány idején. Az MSZP és az SZDSZ hazaárulózással kapcsolatos kifogásaira reagálva Pokorni Zoltán közölte, nem a tünetet, hanem az okot kell vizsgálni.

Aláhúzta, nem jó, ha éles szóváltás folyik a parlamentben. Mint megjegyezte, az igazi probléma az, hogy szembe akarták fordítani egymással a határon túli magyarokat, és az uniós csatlakozási stratégia végigvitelében nem mutattak összefogást. Dávid Ibolya, az MDF elnöke ígéretet tett arra, hogy politikusaik a nemzet egysége érdekében csakis pozitív módon, objektív tényekre alapozva, a nemzet összetartozását erősítő módon kampányolnak.

Ez nem panasznap volt, ez a megoldáskeresés lehetősége volt - szögezte le. Jelezte, hogy pártja etikai kódexet dolgozott ki, amely azt tartalmazza, hogy mi az, amit a nemzet egysége érdekében meg kell tennünk. Hozzátette, a pártok többsége megígérte, hogy hétfőig elküldi ezzel kapcsolatos észrevételeit, javaslatait.

Vajon kinek nem fog tetszeni a normális kampányra vonatkozó javaslat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!