Keresés

Részletes keresés

misimacko Creative Commons License 2003.02.07 0 0 5
?????????????????
Előzmény: Daikini (4)
Daikini Creative Commons License 2003.02.07 0 0 4
.
Előzmény: Amocsok (2)
Amocsok Creative Commons License 2002.11.20 0 0 2
T. Dr. Úr!
Gondozza a topicot, mert nagyon zuhan! Pedig ennek a hírnek hozzászólások nélkül is érdemes lenne egy ideig szem előtt lenni.
ControlDenied Creative Commons License 2002.11.20 0 0 1
Úgy is van.
mpd Creative Commons License 2002.02.20 0 0 0
Teljesen helyénvaló nyilatkozat.
De lehet, hogy már késő.
A politikusoknak meg eszük ágában sincs holmi tudósokra hallgatni. Ők csak holnapig terveznek. És sajnos, ők döntenek. (Őróluk meg mi, szóval itt kéne és lehetne valamit keresni.)
Előzmény: Dr. Lecter (-)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.02.20 0 0 topiknyitó
100 Nobel-díjasnak a Nobel-díj 100. évfordulóján kiadott nyilatkozata

Az elkövetkezô években a világbékét legkomolyabban nem egyes államok vagy személyek irracionális cselekedetei veszélyeztetik, hanem a világ nincstelenjeinek jogos követelései. Ezeknek a szegény és jogfosztott embereknek a többsége az Egyenlítô vidékén él. a globális felmelegedés leginkább az ô törékeny életterüket fenyegeti, de azt nem ôk hozzák létre, hanem a gazdag kisebbség. Helyzetük kétségbeejtô és nyilvánvalóan igazságtalan. Ezért nem tételezhetô fel, hogy ôk majd békésen kivárják a gazdagok jótéteményeit. Ha megengedjük, hogy pusztító erejű modern fegyverek elterjedjenek ezen a gyúlékony tájon, olyan összecsapást idézünk fel, ami gazdagot és szegényt egyaránt érinteni fog. A jövô egyetlen reménye a cselekvô nemzetközi együttműködés, amit a demokrácia legitimizál.
Itt az ideje, hogy abbahagyjuk biztonságunk egyoldalú keresését, amit falak mögé bújva próbálunk megtalálni. Helyette egybehangolt cselekvésre van szükség, hogy megállítsuk a globális felmelegedést és a világméretű fegyverkezést. Ez a kettôs cél a stabilitás életbe vágóan fontos része, hogy szociálisan igazságosabb világ felé haladjunk, ami a béke egyedüli reménye.Néhány szükséges jogi eszköz már a kezünk ügyében van, mint például a Ballisztikus Rakétákat Tiltó Egyezmény, a Klímaegyezmény, a Stratégiai Fegyverzetkorlátozási Egyezmény, a Nukleáris Fegyverkísérleteket Tiltó Egyetemes Egyezmény. Mint aggódó polgárok, sürgetünk minden kormányt, hogy ezeket a célokat tegye magáévá, mert ez az út vezet el ahhoz, hogy a jog helyettesítse a háborút.
Hogy túléljünk az általunk megváltoztatott világban, másfajta gondolkodást kell elsajátítanunk. Mindnyájunk jövôje soha nem függött annyira minden ember jósorsán, mint most.

Stockholm, 2001. december 11.

(száz aláírás)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!