Keresés

Részletes keresés

Kopi Pesta Creative Commons License 2006.05.01 0 0 69
Hűha, ez aztán a gyors reagálás. A topikcímmel kapcsolatban esetleg valami érdemleges hozzászólás?
gagi1974 Creative Commons License 2006.05.01 0 0 68

Válasz: Kígyóevő Rikinek aki,...

 

Nem szoktam az index fórumait olvasni, de a mai nap reggelén az internetes kereső ezt az oldalt is kiadta és véletlenül megtaláltam írásodat.  1314 nap távlatából szeretnék válaszolni neked.

 

Mit szoktak idézőjelbe tenni? Szerintem azt amit szó szerint idéznek valakitől. Te idézőjelbe tetted a következőt: „…a megfigyeltek fizessenek kártérítést.”

 

Keress már rá légy szíves, hogy hol hangzott el ilyen kijelentés a képviselő úr szájából. Mellékelem neked a parlamenti információs rendszerből a felszólalás szövegét, és a linket is ahol a jegyzőkönyvi szöveget és akár a videó felvételt is elolvashatod, megnézheted. Lásd lent.

 

Még a fizessen szó is csak egy mondatban - és én valóban idézem - : "A titkosrendőri, titkosügyosztályi diktatúragépezet fizessen kárpótlást az általuk megfigyelteknek!" szerepel. Teljesen más az értelme mint amit te írtál.

 

Vagyis amit írtál - szerintem már te is beláthatod, hogy - nem igaz. Jóhiszeműen azt is mondhatnánk: Sorozatos bakik vannak benne...

 

 

Parlamenti információs rendszer:

http://www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=37&p_uln=22&p_felsz=64&p_szoveg=&p_felszig=64

 

 

 

A felszólalás szövege:

 

KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Kedves Képviselők! Tisztelt Történeti Hivatal Elnökhelyettese! A rendszerváltozás után hivatalba lépett kormányok tagjainak állambiztonsági múltját vizsgáló parlamenti bizottságnak nemcsak a hozzájárulásomat adtam a velem kapcsolatos adatok nyilvánosságra hozatalához, hanem meg is küldtem a Történeti Hivatalból kikért dokumentumokat, amelyek tanúsága szerint már 14 éves korom óta - lehet hogy még azt megelőzően is - szigorú titkosrendőri megfigyelés alatt álltam, amely nemcsak állandó megfigyelésemet jelentette, hanem magam és későbbi családom folyamatos üldözését, köztörvényes bűnözőként való kezelését is.

 

 

(13.10)

 

 

Ennyi adalékul a puha diktatúrát vallók cáfolataként: a diktatúra kiskorúakat zaklatott és tartott a politikai rendőrség megfigyelése alatt. A dokumentumok kézhezvétele után a sokat próbált és sokat vállalt bizottsági elnök, Mécs Imre úr felhívott telefonon, és hozzájárulásomat kérte a számára is megdöbbentő dokumentumok lemásolásához.

Nekem, mint tizennégy éves korom óta a kommunista titkosrendőrség által megfigyelt és megbélyegzett személynek, erkölcsi jogom van a múlt feltárásának és a múlt lezárásának kérdéséhez hozzászólni. Erkölcsi jogom, de erkölcsi kötelességem is, hogy a titkosrendőrök és különféle tisztek magamentő önsajnálkozása és egyidejű heroizálása után végre az áldozatok irányából közelítsük meg a kérdést, az áldozatokra irányítsuk a figyelmet. Csak az áldozatok jogaiból lehet levezetni a rendszerváltó folyamatot.

A rendszerváltást és a demokráciát minősíti, hogy a diktatúrát titkosrendőrökként kiszolgáló tisztek az ország leggazdagabb embereivé és a legfőbb címek bitorlóivá avanzsálódtak. Tizenkét évi, rendszerváltásnak nevezett folyamat után a nép nem tudhatta, hogy végül is kire szavaz; a köztársasági elnök úr ugyancsak nem tudhatta, kit bíz meg kormányalakítással.

Mindemellett ne feledjük, ezen tiszt uraknál magasabb rangúak is ülnek itt a parlamentben és a kormányban: KB-tag, pártállami kormánytag, ellenzéket figyelő rendkívüli pártbizottság tagja és a többi. Máig nem adták át a helyüket Magyarországon, és ezért következett be szükségszerűen az EU-tagságunkat is és mindennemű nemzetközi kapcsolatainkat veszélyeztető válság. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az a titkosrendőrség, amelynek a tisztjei köztünk ülnek, nagy támogatója volt a nemzetközi terrorizmusnak; gondoljunk csak Carlosra. Nos, ezek azok a bűnök, amelyek sosem évülnek el.

Itt keletkezett az a mély árok, amelyet a legnagyobb pozícióba jutott titkosrendőr is fel szokott emlegetni: a diktatúrát és a nemzetközi terrorizmust kiszolgáló titkosrendőrség gépezete és az általuk üldözöttek közötti mély árok. Hogy ez milyen távolságot jelent, azt én, mint tizennégy éves korom óta üldözött, szavahihetően tanúsíthatom.

A diktatúra ma is hatalomban ülő emberei ezt az árkot nemhogy betemetik, de tovább mélyítik, amikor az áldozatokat összemossák az elnyomóikkal, amikor a saját érintettjeiket nem engedik átvilágítani, amikor az utolsó kommunista kormány ügynököket, fedett állományú tiszteket és pártaktivistákat épített be az így csak de jure megalakulni tudó demokratikus pártokba és az új demokratikus kormányba. Ezekkel a tendenciózusan, sőt mondhatjuk, tudományos szisztematikussággal beépített pártállami automatizmusokkal szinte természetesnek mondható a most végképp beálló válság.

Az 1956-os forradalmat és szabadságharcot leverő és megtorló titkosrendőrök visszatértével nemcsak a rendszerváltozásról illuzórikus többé beszélni, hanem egyben mind a forradalom áldozatainak, mind a fél évszázados diktatúra áldozatainak emlékét alázzuk meg ismét. Igen, Dzsersinszkij óta minden és mindennek az ellenkezője megkonstruálható - egyedül a mai magyar válságot nem lehet meg nem történtté tenni. Mára bebizonyosodott: a diktatórikus pártállamot a valóságban lebontó törvényekre van szükség.

Igen szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az EU is szembesült ezzel a problémával az NDK kapcsán. Az ő tizenkét évük igazolja: az EU jól abszolválta a pártállam lebontásának feladatát. Mi, akik ebbe a feladatba belebuktunk, most, az EU-csatlakozás küszöbén ültessük át az annyi más EU-jogharmonizáció mellett az illetékes EU-tagállam erre vonatkozó törvényeit is! Az adaptálandó törvények három lényeges elemének átvétele a rendszerváltás elengedhetetlen feltétele: a közéletet a volt szigorúan titkos állományú tisztektől meg kell tisztítani; mindenki számára elérhetővé kell tenni a pártállami aktákat; a megfigyelteknek kártérítést kell fizetni.

Ezeknél az ugyancsak EU-konformitást igénylő törvényeknél kell kezdenünk a kétharmados támogatottság biztosítását. Ezek megléte nélkül nem mehetünk az EU-ba, hisz az EU-val szembeni jogos tisztelet és önmagunk megbecsülése is azt kívánja, ne volt titkosrendőrökkel jelentkezzünk bebocsátásra.

Ki vonja kétségbe, hogy elégtétel jár a megfigyelteknek az állandó zaklatásért, a tanulási lehetőségek megakadályozásáért, az emberhez méltatlan munka- és kereseti körülményekért, a zaklatás miatt szétesett családokért, a meg nem született gyermekekért, az öngyilkosságba kergetésért, az idegrendszeri zavarokért, vagyis a teljes alkotmányos jogfosztottságért?

Tudom, a kárpótlás szóra több honfitársunknak görcsbe rándul a gyomra. Őket is szeretném megnyugtatni: ezt a kárpótlást nem az adófizetők pénzéből, nem a költségvetésből kell kifizetni, hisz a költségvetés egyszer már kifizette ezeket az összegeket; kifizette a költségvetés mint szt-tiszti kiemelt fizetéseket, mint az ügyosztályoknak biztosított ellátmányokat, mint a pártállami hűbéreseknek átadott állami vagyont. A demokrácia elve és az igazságosság elve is azt követeli, hogy a diktatúra szolgálatáért kapott júdásvagyont az áldozatokhoz kell juttatni kárpótlás gyanánt. A titkosrendőri, titkosügyosztályi diktatúragépezet fizessen kárpótlást az általuk megfigyelteknek! Ne aggodalmaskodjunk, bőven van miből fizetniük! Hisz a diktatúra számukra nemcsak mai napig tartó karriert jelentett, hanem kifizetődő üzletnek is bizonyult. Soha ne feledjünk azonban: ami az árok onnansó partján busás üzlet volt, abba az árok innenső partján belerokkantak és belehaltak az emberek. Kezdődjön a tudományos kutatómunka: ki mennyit kapott szolgálataiért, ki mennyi ideig szenvedte el a megfigyelést? Ez legyen egyszerű kutatói munka, ebbe nem szabad politikát keverni.

Mint tizennégy éves korom óta megfigyelés alatt állótól, kérem, fogadják el a rendszerváltás elkezdéséhez nélkülözhetetlen törvények meghozatalára tett javaslatomat. Számomra elég kárpótlást jelent a négy évtizedes üldözöttségemből fakadó magyar belpolitikai ismeret. Az ember egy életre megtanulja a leckét, ha a vizsga tétje: lenni vagy nem lenni. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Előzmény: Kígyóevő Riki (66)
rich.mond Creative Commons License 2002.09.27 0 0 67
Ehhe:))Ezt a topicot a végtelenségig lehetett volna bőviteni,hiszen már februárban megindult...de végső soron mindegy.Lényeg,hogy az idő minket igazolt.
Előzmény: Kígyóevő Riki (66)
Kígyóevő Riki Creative Commons License 2002.09.25 0 0 66
„…a megfigyeltek fizessenek kártérítést.”
Óriási! Kinek, vagy kiknek fizessenek kártérítést? Ezt nem én mondtam, nem én találtam ki, hanem Kékkői Zoltán József országgyűlési képviselő (Fidesz). Gyűlölködésében már saját magát sem tudja normálisan kifejezni. Kérdésem Kékkői úrhoz, hogy ha valakit megfigyeltek, akkor miért fizessen kártérítést?


Kékkői Zoltán József


Kékkői Zoltán úr parlamenti hozzászólását nézve, hallgatva, szegény néhai Hofi Géza jutott eszembe. Ő is mondta egyik fellépésében valamelyik politikusról, hogy ha már leírták neki a felolvasandó szöveget, akkor legalább – ha elmondani nem is tudja rendesen –, olvasni tudna! :-) Például a következő marhaságot is mondta a többi között, amellett, hogy szapulta Medgyessyt és kormányát, hogy őt már 14 évesen megfigyelték. Kártérítésről pedig annyit, hogy a megfigyeltek fizessenek kártérítést. Hát, ha így gondolja? OK! Fizessen!:-)
Amennyit éppen gondol, jól jön az még az államháztartásba!

Ha már ilyen marhaságot mond, akkor miért nem javítja ki és mondja úgy, hogy: a megfigyeltek részére fizessenek kártérítést!

Ilyen marhaság csak egy volt kisgazda politikai államtitkártól, már Fideszes megélhetési politikustól tud elhangzani.
(Hogy 14 évesen megfigyelték, azért nagyon jól elvégezte abban az átkosban, a diktatorikus rendszerben ingyen az egyetemet.)

rich.mond Creative Commons License 2002.03.05 0 0 65
Na,hál' Istennek tovább lehet bővíteni a 2002-es bakiparádét.nem tudom,egyéb topicok mennyire foglalkoztak már velük,de abból a szempontból lényegtelen,hogy itt összegyűjteni-és ha lehet kitárgyalni-szeretném az adott témákat:
-1 a totális egészségügzi csődhöz a védőnök is csatlakoztak-Kire fognak szavazni az eü dolgozók?
2Orbán német kedvence Stoiberg jó alaposan megszívta a bajorországi választásokat,szóval talán nem kellett volna annyira kiállni mellette a választások ELŐTT!!!-bár az sincs még lefutva...
3. A Washington Post tegnapi száma...azt hiszem nem kell kommentár hozzá...
Ezzel együtt tovább csökken a külországokban hazánk iránt minimális jóindulattal bíró politikusok száma...

Előzmény: rich.mond (64)
rich.mond Creative Commons License 2002.02.25 0 0 64
Lungo Drom:Mennek,ha a miép jön.Ezek szerint a fidesz szövetségesnél is felvetődött ennek problémája,márpedig az egyetlen fideszt támogató cigányszervezet visszalépése elég nagy pofon lenne,nem igaz?Feltűnően sok a hiba Orbán Úr!!!!
Amúgy azt ki a franc gondolta komolyan,hogy a romák a szélsőjobbra szavaznak?:)))
Előzmény: rich.mond (62)
Mage Creative Commons License 2002.02.22 0 0 63
Es ezt te TENYLEG elhiszed?

Nem kell valaszolni itt. Csak magadnak, halkan...

Előzmény: lms (9)
rich.mond Creative Commons License 2002.02.22 0 0 62
Szerintem az Unió az osztrák-cseh vitában egyértelműen a csehek pártján van (Temelin konflikt)
Orbán próbál az osztrákok és az olaszok felé orientálódni,ami szerintem fa@ág,tekintve Haider magyarellenes kirohanásait(bár a szlovének és a csehek az elsők...),és Berlusconi híveinek sötét gyanakvását a "keletiek" felé.
Előzmény: Fuly (61)
Fuly Creative Commons License 2002.02.22 0 0 61
Nézz át a "Lemondták a visegrádiak a magyar útjukat" topicba.
SZVSZ esélytelenek a csehek, csak próbálkoznak.
Előzmény: rich.mond (60)
rich.mond Creative Commons License 2002.02.22 0 0 60
Ja,vagy Benes dekrétum?
"Günter Verheugen, az Európai Unió bővítési biztosa pénteken Brüsszelben arról biztosította Jan Kavan cseh külügyminisztert, hogy a Benes-dekrétumokról soha nem lesz szó az unió és Csehország között folyó csatlakozási tárgyalásokon. Nem az Európai Parlament (EP) irányítja a csatlakozásról szóló tárgyalásokat - mondta arra utalva, hogy EP-képviselők - közöttük Ursula Stenzel, a parlament csatlakozási bizottságának osztrák társelnöke - időnként felvetik: a tárgyalásokon vizsgálják meg a még mindig érvényben lévő dekrétumok okozta gondokat."

Előzmény: lms (58)
rich.mond Creative Commons License 2002.02.22 0 0 59
Hmmm.Úgy látszik újabb tecnikai malőrök léptek fel.Intsünk be mindenkinek Európában...ez kissé agresszív volt.Be akar e lépni Orbán egyáltalán az Unióba?
Előzmény: lms (58)
lms Creative Commons License 2002.02.20 0 0 58
Ha valaki egyszerre akar megfelelni a nemzetközi diplomáciai szabályoknak, és a belpolitikai kívánalmaknak

orulok hogy ezt te mondtad ki.

megallapithatjuk -- osszefoglalaskent -- hogy ez az ugy nem volt fidesz baki? (jozan esszel nem elvarhato a nepszabadsagtol, hogy a holnapi szamban a cimlapon meakulpazzon de itt a forumon szuk csaladi korben vagyunk.)

Előzmény: CSAK_EGY_polgár (56)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2002.02.20 0 0 57
"improvizative"
Ha nem tűnt volna ki, csak azt akartam érzékeltetni, hogy a váratlanul túldimenzionáltnak tetsző reakció nem az ügy jelentéktelenségére utaló jel.
A hozzászólásodra alapozva úgy is fogalmazhatnám, hogy Miller nem vette volna a fáradságot még arra sem, hogy kinyissa a száját egy ilyen piszlicsáré ügyben, ha annyira jelentéktelen lett volna a szemében.
Lehetséges lenne, hogy neki is vannak belpolitikai szempontjai, nemcsak Orbán Viktornak?
Előzmény: lms (54)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2002.02.20 0 0 56
"hazudott martonyi vagy nem?"
Abban, hogy volt-e írásbeli beleegyezés a közzétételre? Nem ismerek elég részletet ennek eldöntéséhez, és ez bizonytalansággal tölt el, viszont a mismásolást nehezebben tudom igazmondásként értelmezni, bár nem zárom ki a lehetőségét.
Ha valaki egyszerre akar megfelelni a nemzetközi diplomáciai szabályoknak, és a belpolitikai kívánalmaknak, akkor könnyen sodródhat olyan helyzetbe, hogy éppen az igazságot kénytelen eltitkolni a legkitartóbban. Nem kell csodálkozni azon, ha ettől gyanússá válik.

A (48)-ban és (50)-ben előadott értelmezési kísérleteimmel arra próbáltam rámutatni, hogy úgy is igazat mondhat valaki egy ügyben, hogy ez nem egyezik meg azzal, amit mások igaznak tartanak ugyanezen ügyben. Ezt nevezhetjük kommunikációs zavarnak is, ha balul üt ki, de diplomáciának is, ha jól sül el. Mint tudjuk, "A királynőt megölni nem kell félnetek..."

"adalek:"
Ha ez így lett volna, akkor erre talán hivatkozott volna Martonyi is hétfőn este. Mivel akkor ez éppen aktuális ügy volt, nyilván árgus szemekkel figyelték a külügyesek az érintettek akcióit.

Mellesleg egy ezt kiegészítő állításra bukkantam.
Honlapok
Részlet:
"Miller szavainak ellentmondani látszik az is, hogy pénteki keltezéssel mind a cseh és a szlovák külügyminisztérium, mind pedig a lengyel miniszterelnöki iroda saját internetes honlapján nyilvánosságra hozta a dokumentumot"
Hogy mikor hozták nyilvánosságra, azt nem találtam a cikkben, de úgy tűnik, futnak a pénzük után. Bölcsen belátták, hogy nem lehet visszaforgatni az idő kerekét.

Előzmény: lms (52)
armagnac Creative Commons License 2002.02.20 0 0 55
most meg a V4-ek összezördülése is az ő lelkén szárad.(Ez utóbbi a külpolitikában sikeres Kovácsnak lehet jó...)
Kovácsnak? Hisz szerinte az EU-n kívül nincs is élet:)))) A V3/V4-et is csak bomlasztotta és fagyasztotta 4 évig. Helyette inkább bilaterált "szavatartó" Meciarral és a lengyel szocialistákkal "papírgyártás" céljából. De Klaus már túl jobboldali volt a kényes ízlésének.
Előzmény: rich.mond (0)
lms Creative Commons License 2002.02.20 0 0 54
"biralat megfogalmazasahoz" ugyan.

miller heti radiointerjuja hetfo reggelenkent van valszleg nem volt meg erkezese egyeztetni a kulugyminiszterrel. ebben az interjuban nyilatkozott igy. improvizative.

Előzmény: CSAK_EGY_polgár (53)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2002.02.20 0 0 53
"végső soron semmi jelentősége"
Ha semmi jelentősége nem lett volna, akkor Varsóban nem vették volna a fáradságot még a bírálat megfogalmazásához sem. Elvégre nekik is az a céljuk, hogy közösen, és ne egyéni partizánakciók keretében lépjünk fel az agrártámogatások ügyében, nemde?
Kevésbé gyakorlatias felfogású emberek számára azért adhat némi támpontot a politika egyes szereplőinek megítélésében, ha tisztességtelen eljáráson, netán hazugságon kapják valamelyikőjüket.
Előzmény: Törölt nick (51)
lms Creative Commons License 2002.02.20 0 0 52
csakegypolgarom, meg mindig az a kerdesem: szerinted hazudott martonyi vagy nem?

***

adalek: hetfon reggel a cseh es a lengyel kormanyzato hompezsen is megjelent a kozos nyilatkozat szovege. allitolag.

Előzmény: CSAK_EGY_polgár (50)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.20 0 0 51
Lássunk néhány "bakit"...

Visegrádi nyilatkozat nyilvánosságra hozatala:
végső soron semmi jelentősége( maximum az amúgy is rikoltozó Szent Iványiék számára), hiszen
Keszthelyen találkoznak egy hét múlva...
Másrészt, Zemannak van most épp elég dolga az EU-val, kiforgatott Haaretz -beli interjúja miatt...
Tehát csupán "zivatar a biliben".
Ballib médicsámcsogás.

Más: fizetési mérleg módositás.
Azt értem, hogy Járai módositotta az adatokat.
És azt is értem hogy még most és nem a választások után. Hiszen akkor már senki nem mosta
volna le róla hogy a választások érdekében hamisított adatokat.
Viszont: amit nem értek.
Nem lehetett volna elözőleg telefonálni?
Bizton számitva, hogy a ballib média , amely addig a kedvező adatokat mindig lekezleve eldúgta, most első oldalon diadalittasan tálalja ?
Nem lehetett volna "átszólni" a Fidesznek, hogy készüljetek fel, le kell kommunikálni?
Ráadásul Járai kellene elvigye világosan, tisztán a balhét? Megnevezve a felelősőket és világossá téve hogy mi is történt?
Ehelyett odaáll egy vigyori Matolcsy hogy
" tulajdonképpen örülünk" (!!!)
Na ez kb.olyan hiteles volt, mint amikor a vőlegény bejelenti a násznépnek a lagzin,hogy "örömhír van, feleségem közölte hogy
anyósom is velünk fog lakni "...

Nahát:)

CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2002.02.20 0 0 50
"Ezzel szemben az Európai Unió tagállamainak a külügyminiszterei most találkoztak, ezért gondoltuk úgy mind a négyen [a V4 kulugyminiszterek], hogy miután egyetértés van a nyilatkozat szövegében, ezt tegyük közzé"
(a mondat folytatása az előző mondat alanyának megismételésével):mind a négyen
Gyerekes trükk, hogy a főmondat alanyát kicseréljük a mellékmondatban arra pl., hogy "mi magyarok".
Előzmény: elemes (42)
elemes Creative Commons License 2002.02.20 0 0 49
az idézetedet nem sikerült megtalálnom a www.mti.hu-n. Kérlek, add meg a pontos URL-

nem vagyok en mti, se kaptalan. egy hasonlo temat boncolgato topicba valaki mar bemasolta az egesz ezzel kapcsolatos MTI kozlemenyt.

Előzmény: Tecs (45)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2002.02.20 0 0 48
A hétfői (02.18) Aktuálisban Betlen János faggatta Martonyi Jánost a lengyelek kritikájával kapcsolatban.

Martonyi (nem szószerint): Írásban kaptunk megerősítést a fővárosoktól.
Betlen: "A közzétételre?"
Martonyi: "Igen."

Előtte hosszasan magyarázgatta Martonyi, hogy miért is volt értelmes közzétenni a nyilatkozatot, bár - ezt maga is elismerte - ez nincs összhangban azzal, hogy közösen alakították ki, és esetleg további kiegészítéseket igényel még. Ez utóbbi körülményt, mint még mindig fennálló lehetőséget, meg is említette a magyarázkodásában.
Laikusként csak annyit mondhatok, hogy megdöbbentően hiteltelenül adta elő a válaszát. Sokkal kevesebb kerteléssel válaszolt volna arra az egyszerű kérdésre, hogy volt-e felhatalmazása a magyar kormánynak a közzétételre, ha nem lett volna mit takargatnia.

A technikai vagy kommunikációs hibára van egy tippem:
Fax Varsóból: "... és a legközelebbi alkalommal közzétehetjük a nyilatkozatot..."
Faxkezelő Beosztott a Főnökéhez: "Azt írják, hogy a legközelebbi alkalommal közzétehetjük a nyilatkozatot."
Főnök: "Hát akkor még ma közzétesszük. Össze tudunk hívni ma egy sajtótájékoztatót? Annál közelebbi alkalom talán nincs is."

Előzmény: Tecs (41)
elemes Creative Commons License 2002.02.20 0 0 47
az ugy lehet, hogy a moderator se nem tevedhetetlen, se nem serthetetlen.
ne mondd, hogy egy vilag dolt ossze benned...
Előzmény: habi8nak (44)
pityukavagyok Creative Commons License 2002.02.20 0 0 46
Elnézést, de most az utóbbi 4 évben a Fidesz folytatott bolsevik politikai gyakorlatot.
Csak nem azt akarod mmondani, hogy saját magukat vádolják?
Előzmény: rich.mond (39)
Tecs Creative Commons License 2002.02.20 0 0 45
elemes,

az idézetedet nem sikerült megtalálnom a www.mti.hu-n. Kérlek, add meg a pontos URL-t vagy idézd ugyanezt néhány mondatos környezetben.
Az általad idézett rövid kis mondatocskából csak az derül ki, hogy mind a négyen úgy gondolták, hogy tegyék közzé a szöveget. Egy diplomáciai talákozó valószínűleg nem arról szól, hogy egymás gondolatait találgassák, ezért tűnik Martonyi szövege mellébeszélésnek. Ha megvolt az egyetértés, akkor nyilván született egy záródokumentum, egy jegyzőkönyv, amelyben a felek leírták, hogy miben állapodtak meg. Pl: "A felek elfogadták az egyeztetett álláspontjukat tartalmazó közös nyilatkozatot és megállapodtak abban, hogy azt a magyar miniszterelnök x.év y. hónap z-edikén nyilvánosságra hozza."

Előzmény: elemes (42)
habi8nak Creative Commons License 2002.02.19 0 0 44
Te elemes, hogy lehet, hogy moderátor voltál mégis letiltottak? (lms)
elemes Creative Commons License 2002.02.19 0 0 43
elotted a lehetoseg -- cafold ha tudod.
jutalmad martonyi feje, ezusttalcan.
Előzmény: minderbinder (40)
elemes Creative Commons License 2002.02.19 0 0 42
Martonyi nem állította azt, hogy megegyeztek volna a lengyelekkel a közzététel módjában és idejében

de igen.

www.mti.hu

"Ezzel szemben az Európai Unió tagállamainak a külügyminiszterei most találkoztak, ezért gondoltuk úgy mind a négyen [a V4 kulugyminiszterek], hogy miután egyetértés van a nyilatkozat szövegében, ezt tegyük közzé"

Előzmény: Tecs (41)
Tecs Creative Commons License 2002.02.19 0 0 41
lms,

az a baj, hogy úgy véded Orbánt és Martonyit, hogy nem is érted közben, mi a lengyel kifogás lényege.

Írod:
"Martonyi szerint tortent irasos egyeztetes, es megallapodtak a talalkozo uj idopontjaban is, Miller nyilatkozata mogot technikai kommunikacios problema lehet, nem kell tuldimenzionalni.

Ket lehetoseg van:
a) martonyi igazat mond
b) martonyi hazudik "

harmadik lehetőség:
c) Martonyi mellébeszél.

"A lengyel kormányfő szerint a magyar kormány előzetes egyeztetés és tájékoztatás nélkül, túl korán tette azt közzé, s a dokumentum különben is csak tervezet volt"

A cikk szerint Miller fő problémája maga a közzététel. Egyeztetni nemcsak egy szöveget lehet, hanem azt is, hogy ki, mikor és hogyan hozzon valamit nyilvánosságra. Martonyi nem állította azt, hogy megegyeztek volna a lengyelekkel a közzététel módjában és idejében, ő a szöveg egyeztetéséről beszélt. Mindez alátámasztja a lengyel kifogás megalapozottságát. Orbánnak mindig az jelent nehézséget, ha alkalmazkodnia kell valakihez és nem egyedül a saját döntése számít. Belföldön megszokta, hogy azt csinálhat, amit akar, de a diplomáciában nem nyerő ez a nyomulás.

Előzmény: lms (29)
minderbinder Creative Commons License 2002.02.19 0 0 40
".., egyelore Martonyi tunik a leginkabb tajekozottnak a kerdesben"

Ja, es mindezt magatol a nagy Martonyitol tudjuk!

Előzmény: lms (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!