Keresés

Részletes keresés

Tonyo3 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 33
Sziasztok.

Fel szeretném venni a kapcsolatot azzal, aki esetleg perben áll-álltak a majos-kolor;via-kolor kft-vel.

e-mail címre írjatok, segíthetünk egymásnak.

tonyo3@freemail.hu


köszi
Gabi65 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 32
TRENHAUS cég termékeivel, azaz házaival kapcsolatban érdekelne a véleménye olyanoknak, akiknek ilyen házuk van.Nekem korrekt cégnek tűnik.Tanácsotokra várok,érdemes-e belevágni?Köszi:Gabi
Antrombi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 31
Sziasztok!

Láttam már Multikolor által épített házat, nekem jónak tűnt, DE!!! Nincs ÉME engedélyük, és májusban lép érvénybe egy rendelet, miszerint ha ilyen cég épít (mármint akinek nincs ÉME engedély), nem adható ki a használatbavételi engedély. Aki bármit tud erről és a Multikorról, írjon az e-mail címemre!!!

Köszi,
Antrombi

Előzmény: kisgenya (30)
kisgenya Creative Commons License 2003.04.16 0 0 30
Antrombi,

voltál megnézni a házat? Mert nekünk is ők építették, már csak egy-két apróság hiányzik, de már benne lakunk másfél hónapja. 3 hónapra vállalták be, de 5 hónap lett belőle. Ezért ha velük szerződsz ne feledkezz meg a kötbérről. Amúgy a minőséggel, apróbb dolgoktól eltekintve, nincs bajunk. Nagyon klassz kis házacska lett. Persze rugdosni kell őket egyfolytában, de a kifizetésekkel tudod presszionáni őket. És persze lopnak, csalnak, hazudnak - de asszem (az elmúlt év távlatában) ezek az építőiparban teljesen bevett szokáasok... #:-) vagy inkább #:-(

MAMAhal!

Neked mi volt a bajod velük?
Kaptal tőlük a végén valami garancia szirszart?

Előzmény: Antrombi (28)
Vastika Creative Commons License 2003.04.12 0 0 29

Antrombi!

Bocs, hogy tudatlanul beleszólok: de ha egy cég (állítólag) 660 házat épített, jó minőségben, és a vásárlók meg vannak elégedve, akkor agyba-főbe reklámoznák már magukat interneten, prospektusokkal, referenciamunkákat mutogatnának, irodájuk is lenne normális, meg minden... Ha még egy nyamvadt prospektusuk meg web lapjuk sincs, akkor szerinem az előjelek alapján egy nagyon komolytalan céggel van / lesz dolgod!!!

Nagyon vigázz, mert nem egy hétvégi bevásárlásra készülsz, ahol ha valami nem olyan, mint amire számítottál, nagy ügy, kidobod... Ezt már tapasztalatból mondom, hogy egy múlttal, referenciákkal rendelkező, amúgy jó hírű és tényleg eléggé jó minőségben dolgozó építőipari cég által kivitelezett hagyományos társasházi lakásnál is bőven van ok az idegeskedésre meg az "anyázásra"... Akkor képzeld el a nem túl kiforrott tecnológiával dolgozó, nem éppen jóhírű és nagymúltú építőipari cég mennyi "fájdalmat" és anyagi veszteséget okozhat majd neked...

Üdv!

Előzmény: Antrombi (28)
Antrombi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 28
Sziasztok,

Úgy látom, az utolsó hozzászólás tavaly volt. Van-e azóta változás Multikolor-szinten? Mert holnap megyünk Szigethalomra megnézni, miket csinálnak, de mivel sem a neten nem lehet róluk olvasni, sem prospektusuk nincs, nem tudom, bele merjünk-e vágni. Állítólag már 660 házat építettek. Tud valaki valamit?

MAMAhal Creative Commons License 2002.05.28 0 0 27
A MUlticolort nnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Tavaly óta lakom egy házban,amit ők csináltam,több mint 162 éve járok ügyvédhez.A szabványra azt hiszik,hogy valami bogár.
Szóval,aki jót akar,nem kezd velük.
Előzmény: BIGdaddy (15)
aac Creative Commons License 2002.04.25 0 0 26
Sziasztok!

Nem szertnék egy céget sem megrágalmazni, de Szigetszentmiklóson és környékén van egy-két ismert gányoló cég. Például nem használnak OSB lapot, belülről is csak gipszkartont (próbálj meg egy képet felrakni), valamint kívülre csak kátránypapírt tesznek és azt vakolják.
Kivédhető (?) egy részletes szerződéssel, ami még a konnektorok fajtájára, színére és helyiségenkénti megoszlására is kitér. Tapasztalat. Mindkét felet védi, mert ha hiszitek, ha nem, az építtetőkkel is van gond!

Előzmény: BIGdaddy (15)
cfk Creative Commons License 2002.03.13 0 0 25
Hello novoil!

Nekem is teszik! jók a kérdéseid remélem kitárgyaljuk rendesen a témát.
Tervező, a tervezési fázisban igazából nem kell tudni hogy ki a kivitelező, a helyszininél itt az első probléma. Az ÉME-t teljesen céghez kötött technológiára adják ki. Ugyan azon technológiát építő cégeknek más más az ÉME száma. Tehát nincs más lehetőség mint az hogy a tervezőnek kell az engedélyhez szükséges dokumentációkat elkészíteni. Neki kell a felelőséget válalni a szerkezetért és a rétegrendért. Azt hogy a hatóságok mennyire vannak erre felkészülve arról regényt tudnék írni. A következő a kivitelező, neki is meg van a saját felelősége. Én rendszeresen ellenőrzöm hogy a vásárolt anyagoknak van-e ÉME-je, na itt is vannak érdekes dolgok. Csak példának az OSB-nél sincs mindnek minősítése, de találtam már hőszigetelő anyagot is minősítés nélkül. Ez azért érdekes mert az egyértelmü hogy ÉME nélkül nem hozható forgalomba egyetlen építőanyag sem. Most pont egy olyan helyen dolgozom hogy 80 méterre tőlünk építenek egy házat / nem tudom minek nevezzem / kb 1 méteres osztásu függőleges tartóvázaára vizszintesen 30 cm osztással normál tetőléc kerül és erre fém alátéttel csavaroznak fel 3 cm vastag styrodur C extrudált polisztiról hablemezt, gondolom ezt üveghállózák le és vékonyvakolatot huznak rá. Átlehetne rajta szaladni, mert az üveggyapot és a gipszkarton sem jelent igazán komoly akadályt a belső felületén. Na!! szerintem itt kezdődnek a problémák és nem ott hogy egy cég tagja vagy nem tagja egy szakmai csoportnak /MAKÉSZ/. Mert ugye ha ebbe csak megfelelő referenciák és a megbizhatóság bemutatásával lehetne bekerülni akkor jelenthetne valami rangot,de itt még nem tartunk.

Előzmény: novoil (20)
cfk Creative Commons License 2002.03.13 0 0 24
Kedves andzsin!

Reagálásod majdnem igaz,bár én ovatosabban szoktam bánni az ilyen kijelentésekkel. Igaz, hogy ott találhatók kivitelezők, de hogy az összes az kicsit tulzás. Minden tiszteletem és szakmai megbecsülésem azoké a cégeké akik megfelelő szakmai elhivatotsággal végzik a munkájukat.
Az általam személyesen ismert kivitelezők száma
20-on bőven felül van, és nem mind MAKÉSZ tag. És esetleg nem is akar az lenni, egyébbként én sem árulnék mindenkivel szivesen egy gyékényről. Az ÉME-ről már más a véleményem, annak ellenére hogy én is most igyekszem megszerezni, még jogszabályilag nem tudták bebizonyítani nekem hogy kell is a helyszinem épített épületek /ezek nem termékek, mert ha azok akkor az összes többi hagyományos épület is az/ esetén. Számomra 6 év munkája és több mint 70 épület folyamatos munkavégzést tud biztosítani ugy hogy soha nem reklámoztam a tevékenységünket.
Lehet hogy nem végeztünk rossz munkát? Még az is lehet hogy talán az árak is jók voltak?

Előzmény: andzsin (21)
semmis Creative Commons License 2002.03.13 0 0 23
Akit érdekel: http://www.archilink.hu/html/04.html címen "könnyűszerkezet, faház" címszó alatt találja meg a cégeket. A honlapokon mintaházak alaprajzok árajánlatok találhatók.

Magamrészéről csak annyit, hogy a könnyűszerkezeteket lehet persze fikázni is.
Ha valakinek van pénze téglaházra az építsen téglát. De akinek nincs; pl egy soproni panel árából 10-12 milla már fel lehet építeni egy 100 nm ( ha részt veszek az építkezésben még olcsóbb ill. akkor akár a telek ára is benne van az összegben). Laktam már ilyenben 2 évig. Tulajdonképpen egy korrekt kis házikó az amerikaiak 60-70%-a ilyenben lakik ott bevált. Természetesen vannak hátrányai a téglával szemben pl. hőtartás. De még mindíg jobb mint egy panelban lakni minimum 50 másik rendszerint "rendkívűl jóindalatú" szomszéd társaságában.

semmis Creative Commons License 2002.03.13 0 0 22
andzsin Creative Commons License 2002.03.13 0 0 21
Teesék megnézni a Készház topicot ott minden kiderül. Ott fellelhető az összes ÉME engedéllyel és MAKÉSZ tagsággal rendelkező hazai építő vállalkozás neve, címe. Én mással nem építtetnék, mert nem szertném ha húsz év múlva összedölne a házam.
novoil Creative Commons License 2002.03.13 0 0 20
Szervusz CFK!

Koszi, ez klassz volt!!!! :)

Nos, akkor felvetodik a kerdes, hogyha helyben keszul, mint pl a szalmahaz, akkor kinek kell garantalnia a muszaki parametereket? Tervezo? Kivitelezo? Az alapanyagot forgalmazo?

Bar a jog vmi olyasmit mond, amit a gyorskepben is irtam, hogy ha nincs ÉME (Epitesugyi Muszaki Engedely - ha jol emlekszem), akkor a tervezo felel - ha felel-, minden eloirasert. Nyilvan van egy anyagjegyzek, amihez a kivitelezonek tartania kell(ene) magat.

Előzmény: cfk (19)
cfk Creative Commons License 2002.03.12 0 0 19
Hello novoil!!

Elnézést nem provokálni akartalak, csak tényleg szivügyem ez az "uj" épitési technologia.
Eszmecserénk talán másokat is érdekel, megprobálok rövid lenni minden alkalommal.
A készház elnevezés valóban egy üzemben előregyártott és a helyszinen összeállított épületet takar. Az előregyártás foka cégenként különböző lehet, ennek megfelelően más és más készültségi fokokat jelőlnek meg másképpen nevezik el, nincs igazán egységes kialakult gyakorlat. A fentiekből adódóan egy készház egy üzemben előállított TERMÉK ebből természetesen következik, hogy a forgalombahozásához szerintem is ÉME szükséges, a számlázáskor mint minden termék esetében vámtarifa számot kell feltünteni. Az amerikai mintára készült gyorsház egy az építkezés helyszinén végzet szolgáltatás eredményeként jön létre, mivel a megrendelőnek lehetősége van csak munkarészek megrendelésére is, és a szükséges anyagokat is biztosíthatja ő. Ez amerikában is igy van. A számlára ugyan ugy mint amikor a kömüves vagy az ács számlát állít ki az általa elvégzet munkáról SZJ szám kerül.
Igy mindjárt hibázik az a kitétel, hogy kell az ÉME, legalábbis én jogszabályt igy nem találtamrá.
Természetes, hogy a felhasznált anyagoknak igy is rendelkezni kell az ÉME-vel mivel azok termékek.
Persze azért ez nincs teljesen rendben igy, mert tudni kell az összeállított falszerkezet tulajdonságait és ezt igazán csak laborvizsgálattal lehet meghatározni, főleg a tüzállósági határértéket nem lehet számítani, csak mérni. Ezekből is láthatod, hogy nagyon nem tisztázottak a dolgok, és nálunk a zavarosban sokan szoktak halászni.

Előzmény: novoil (18)
novoil Creative Commons License 2002.03.12 0 0 18
Kedves cfk!

Mivel nem vagyok szagember, mint bizonyara kiderult a hevenyeszett gyorskepbol, ezert magam sem tudom a kulonbseget az amerikai es a keszhaz kozott. A tobbirol nem is beszelve...

Csak araknak, szerkezeti megoldasoknak, hataridoknek neztem feluletesen utana.

Ha rosszul sikerult, kerlek javits ki! :)))

Annyit sejtek, hogy a keszhazas technologia eseteben eloregyartott elemeket hoznak, amelyeket daruval tesznek a helyere (van ceg, amelyiknel az arban a daru berlete is benne van), szigetelik, vakoljak, elvegzik a belso szerelest igeny es penztarca szerint.

Bocs, ha kontar voltam!!!!

Előzmény: cfk (17)
cfk Creative Commons License 2002.03.11 0 0 17
Kedves novoil!

Elég tömören foglaltad össze a megszerzett ismereteidet. Szeretném felajánlani, hogy járjuk körbe jobban a témát. Lenne egy két felvetésem talán induljunk el ezeken.
Amerikai tipusu gyorsház-készház mi a különbség?
1,/ előállítás szerint / helyszin vagy üzem /
2,/ számlázás / vámtarifaszám vagy szj /
Először ezt a két témát javaslom mert sok mindent megmagyaráz.
Egyetlen dolog biztos, mind kettő most keresi a helyét a hazai piacon.

Előzmény: novoil (16)
novoil Creative Commons License 2002.03.11 0 0 16
Udv mindenkinek!

Elerhetosegek: lap.hu (keszhazak topic)- magyar es kulfoldi gyartok/forgalmazok

Arak: 40-250e/nm
a) az alapar is alapozás nelkul ertendo es a plafonar is.
b) gyartotol/forgalmazotol fugg az ar (van aki a gipszkartonozast 6e/nm-ert irja [sk kijon 1000-1500-bol - ha ertesz hozza!])
c) van ahol van ladas termek (csak ramutatnak, hogy mit csinalj, de egy gazszalat nem raknak arrebb); es van ahol kulcsrakeszen vallalnak (ld a-b!!!)
d) a dobozos, szerkezetkesz, felkesz es kulcsrakesz kozott mindig csak annyi a kulonbseg, hogy meg epp ne lehessen hasznalni, vagy befejettnek tekinteni a szakaszt
e) ha a helyi rendezesi terv meg a regi (2005-ig maradhatnak ervenyben), akkor elofordul, hogy az utcakepbe nem illo hazakra nem adnak epeng-et
f) szigetelese jobb, mint a teglae, valyoge (a prostektusok szerint!!! ;)
g) ÉME engedélyes céghez erdemes menni (70 keszhazas cegbol 10-12nek van ilyen)
h) ha gagyi, akkor a tervezo 'felel' a sajat alairasaert
i) vannak tipustervek es lehet egyedileg terveztetni (tetoternel nem lehet nagyobb a technologia miatt)

Ezt kb 4 het alatt lehetett megtudni.
Ha esetleg vki a kuriozumot is kedveli, annak ajanlom a ferrocement.com-ot.
Konnyuszerkezetes hazhoz adalek a szalmahaz.hu

BIGdaddy Creative Commons License 2002.03.11 0 0 15
Szigethalom
Multikolor Kft.
30/391-1667
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.10 0 0 14
Hol lehet ezeket megnézni?
Előzmény: BIGdaddy (13)
BIGdaddy Creative Commons License 2002.02.20 0 0 13
Voltam megnézni ezeket a házakat.
Hát nagyon vegyesek a benyomásaim. Nagyon hétvégi feelingesek ezek a házak, a fa belső és a kis alapterület miatt nekem most leginkább kis vadászházakra emlékeztetnek. Egyébként nem rossz, csak talán kicsit mást vártam. A kert az pont tuti, az elrendezés sem túl rossz.

Nagyon gondolkodóba estem.

VK: elküldtem.

VK Creative Commons License 2002.02.20 0 0 12
Szia!

Bár azt mondtad nem reklámozol, engem azért csak érdekelne némi infó, akár magánban is (az én címem él :))
Szóval: cég neve, árak, tel. szám, ilyesmik.

Nagyon megköszönném, ha megosztanád velem!

Karcsi

Előzmény: BIGdaddy (-)
BIGdaddy Creative Commons License 2002.02.20 0 0 11
Sajnos személyre szabott árakat nem tudok, amiről én hallottam, azok egy lakóparkban, kétszintesen, egykaptafára épülnek.
De ilyen "custom" árakat találsz a fórum lakásépítéses rovatának hasonló című topikjaiban (ezeket én is a topikindítás után vettem észre véletlenül).
Előzmény: barnabocs (10)
barnabocs Creative Commons License 2002.02.19 0 0 10
mit jelent ez a nagyon olcsó ,mert engem is érdekelne de nekem földszintesben tetszenek azokkal a nagyon lapos tetökkel.

Előzmény: BIGdaddy (-)
PirosÁsz Creative Commons License 2002.02.19 0 0 9
Technológia: préselt fa lemezek, 5 m-ként fa gerenda váz. Belülre: szigetelő szivacsszerű anyag, párazáró fólia, gipszkarton. Kivülre: nikecell, nemesvakolat. Teljes falvastagság kb. 10 cm. Webhelyet nem tudok, talán keress rá.
Most kilépek, ha nem felejtem el, holnapra hozok néhány képet.
Előzmény: BIGdaddy (8)
BIGdaddy Creative Commons License 2002.02.19 0 0 8
Köszönöm.
Mi elsősorban nem építkeznénk, hanem készet vásárolnánk, szintén azon a környéken. Azt hiszem ez esetben is érdemes lenne egy műszaki ellenőrrel ellenőriztetni a kivetelezést, bár nem tudom, hogy lehet-e ilyet csinálni, ha készet vásárolsz (extrém esetben már áll a ház, mikor kiválasztod, akkor ugye már nincs mit tenni).

Mindenesetre megnyugodtam, hogy ebben is lehet lakni :)

Ja, ezek a lakások pontosan milyen technológiával készülnek? Nem tudsz véletlenül olyan webcímet, ahol utánaolvashatnék?

Előzmény: PirosÁsz (7)
PirosÁsz Creative Commons License 2002.02.19 0 0 7
1. Nem szakad le a felső szint, csak zajosabb, mint a téglánál, és erősebben rezeg. Nem a tartósság miatt kell levinni a mosógépet, hanem kényelmi szempontok miatt-nem fog tőle szétesni a ház, csak az egész felső szint remegne centrifugáláskor (állítólag, mi nem próbáltuk)
2. Külső zajok nem rosszabbak, mint máshol, a szomszédok sem zavarnak (sorház, kipróbáltuk a maximumra rakott zenetoronnyal). Amúgy ez technológiától is függ-nálunk a szomszédok felé kettős fal van (övék-miénk), így dupla a hangszigetelés is.
3.Helyszín: Szigetszentmiklós, 100 nm bruttó+garázs.
4. Elévülést nem tudom pontosan, de ez is erősen függ a technológiától.
5. Egy helyi építész volt a műszaki ellenőrünk, ha ezen a környéken építkezel, tudom ajánlani. Műszaki ellenőr nélkül nagy vakmerőség belevágni, mert még a legmegbízhatóbb vállalkozó is kihagy ezt-azt a házból, ha nem néznek a körmére. Ez utóbbi persze mindenféle szerkezet esetén igaz.
6. Szigeteléssel nincs gond, ha rendesen megcsinálják. A fűtésköltség nagyban függ a nyílászáróktól is, ami viszont a vállalkozón múlik, hogy milyet épít be, nem a technológián. Privát vélemény: faházhoz talán jobb fa nyílászárót venni. Akiknek gondjuk van a szigeteléssel, azoknál műanyag ablakok vannak, de persze ez önmagában még nem okoz gondot. Lehet, hogy hanyagul rakták be őket.
Előzmény: BIGdaddy (6)
BIGdaddy Creative Commons License 2002.02.19 0 0 6
Ez azt jelenti, hogy ennyire gyenge? Én 100 kg körül vagyok, parázhatok, hogy alattam leszakad az emelet (persze gondolom nem, de ha egy mosógép szét tudja rázni...)?

A külső zajok is zavaróak? A tiétek ki csinálta? Van gond az illesztésekkel/szigeteléssel (ablak, ajtó, nagyon kell-e fűteni, stb.)?

A tiétek hol van helyileg és mekkora? Ha sorház, akkor nagyon áthallatszik a szomszéd?

Mekkora ezeknek az elöregedési idejük (10-20-30-50?)? Majd kérdezek még :)

Ha túl bizalmasakat kérdezek, akkor küldhetem magánban is :)

karhu:
A cég nevét nem írom le, mert még a végén beperelnek :)
De ha kell elküldöm privátban.

Előzmény: PirosÁsz (4)
BIGdaddy Creative Commons License 2002.02.19 0 0 5
Multikolor
Előzmény: karhu (2)
PirosÁsz Creative Commons License 2002.02.19 0 0 4
Egy éve lakunk ilyenben. Ha rendesen csinálják a kivitelezést nincs gond. Hálószobát nem érdesmes alsó szintre rakni, mert eléggé lejönnek a fönti zajok, mosógépet is lentre kell tervezni, különben remeg tőle az egész ház.
Előzmény: BIGdaddy (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!