Arról nem beszélve, hogy a biztonsági őrök macerálják az embert. A Lidl-ben, Penny-ben, vagy a kisebb boltokban nincs is biztonsági kapu, ráadásul múltkor rájöttem hogy az egyik pékárút amit a TESCO-ban akciósan vettem egy bizonyos áron, azt az egyik kis pékségben alapáron olcsóbban árulják. Szóval szerintem egyedileg kell megnézni, hogy hol mi milyen áron van, nincs olyan hogy valamelyik bolt mindenben olcsóbb, vagy drágább.
Ha nagyon bojkottálós kedvemben lennék, akkor inkább a magyar boltokat bojkottálnám, tiltakozásul az egykulcsos ellen.
De nem vagyok abban és szeretem a kényelmet, ezért néha magyar boltban is vásárlok. Általában kis tételeket. Azért nem érdemes elmenni egy multihoz. Mert a multik egy része (köztük a Tesco is) olcsóbb, mint a magyarok. Az áruválaszték meg igen jelentős részben átfed. Ugyanazokat a termékeket, ugyanattól a gyártótól (nagyrészt) megkapom a Tescóban. Általában lényegesen olcsóbban. S azt hiszem ez a legfőbb szempont.
Anno a termékek árát dotálta az állam, ma ilyenről szó sincs. Egyszerűen a nagy láncok nagyobb tételben tudják beszerzéseiket intézni magyar termékek esetében is. Amúgy ígyis-úgyis fizetnünk kell sokmindenért pld. BKV-ért is.
Hála Istennek hogy van tesco és társai. Méghozzá azért mert sokkal olcsóbbak mint a magyar láncok. Ráadásul meglepően sok saját márkás termék magyar, érdemes tüzetesen megnézni a csomagolást gyártó tekintetében.
"Nem az én hibám, hogy magyar vállalkozók nem tudtak normális üzletláncot kialakitani."
ÁÁ, nem ez a gond ... azonnal nekimennének a magyar vállalkozásnak, ha olyan módszereket alkalmazna mint ezek a firmák :-DDD tudod biciklizünk :-)) látod még leírni sem lehet a valóságot.
Egyébként ismertem olyan külföldi tulajdonú nagykert, aki minután nem árulták az itthoni kiskerek az inkurens, hazai piacon szinte eladhatatlanul drága áruját, burkoltan a GVH-val fenyegetőzött. Adj szállást a tótnak kiver a házadból! Segéderő meg akad hozzá bőven. Szerencsére kitakarodott innen ahonnét jött.
Egyébként kérdezem: mi a faxnak is kellenek "üzletláncok" - már ilyen méretű, stratégiai erővel bírók? Mégis csak az élelmiszer kereskedelmet tartják kézben. Hát minek az nekünk :-DDDD LOL.
Engem egyszer átkutattak, mert beindult a biztonsági kapu, amikor jöttem ki. Szerintem csak azért nem kellett a gatyámat is levetni, mert egy nő volt a vizsgáló. :-)
Persze nem találtak semmit. Azóta nem mentem be egyetlen TESCO-ba sem és valószínűleg nem is fogok.
Ha az ember rendszeresen vásárol, akkor kivülről tudja mi az ami magyar áru ( melyik felvágott, sajt stb ) meg rá is van irva. Pl mindig magyar bort , ásványvizet, gyümölcslét, lisztet stbveszek.
Sztem a hazai CBA vagy ÁFÉSZ áruinak jórésze megegyzik a Tescoéval. Sőt, a kiskereskedők egy részének is azok a szállítói, akik a Tescónak szállítanak. Szóval naívitás azt hinni, a Tescoban minden külföldről jön. (Talán a Liedlben van nagy kevés magyar eredetű áru. És van amiben egész jól minőséget lehet kapni olcsón.)
Nyugdíjasoknak, akik ráérnek a szórólapokat lesni, meg üzletről üzletre járni, biztosan ügyesen tudnak vásárolni.
Sokáig én is magyar, ÁFÉSZ boltban vásároltam. De a közelben nyilt egy Spar, 2 percre, és nem fogom messziről cipelni a cuccot.
Szemközt volt egy kis bolt, az utána be is zárt, mert egy garázsbolt volt. Addig sem vásároltam ott, mert csak kenyeret, tejet, meg néhány alapvető élelmiszert árult a kicsi forgalom miatt. És ő is METRÓ-ból hozta az áru egy részét. Kényszervállalkozó volt, reménytelen volt a helyzete.
Sorry de a családom nem szereti a gyanús szagú felvágottat meg a penészes tejfölt. megjegyzem néhány CBA-ban olyan szag van... az Új udvar aljában is olyan volt a szupermarket szaga, hogy kiájultam.
Nem az én hibám, hogy magyar vállalkozók nem tudtak normális üzletláncot kialakitani. Sokkal szivesebben mennék magyar üzletbe, ha az kb ugyanazt tudná mint az Eurospar. Igy marad a piac, nélha biopiac meg az Eurospar. De neked jó étvágyat a kissé büdös párizsihoz ott veszed ahol akarod.
A kisboltokban sokkal valószinűbb, hogy romlott tejterméket-felvágottat veszel, ráadásul drágán. Nincs akkora forgalmuk, hogy bőven a szavatosság lejárta előtt megvegyék. Igaz a nagy Tescoban se vettem soha felvágottat, inkább a piacon szeretek vásárolni. Viszont a nagyobb spar-okban elég jó szokott lenni a felvágott-húsválaszték és néha Tesco expressben vagyok kénytelen hazafele előre csomagolt húst venni és nem volt vele gondom ( de a Tesco Express drűga - kivéve a helyben sütött túrós batyuk meg hasonlók )
Én csak azért bojkottálom a nagy Tescot mert egy csomó mindent nem árul pl az óbudai Ricottát, fenyőmagot, zabtejet, zablisztet mi a faxnak menjek ki ha utána két másik boltba is be kell mennem. Meg nem is annyira olcsó.
Egyél finom vegyszereket ócsón, legalább hamarabb vége lesz a nyugdíjfojósításodnak és a többi nyugdíjasnak több pénz jut, amiből valódi termékeket tudnak vásárolni egy magyar kiskereskedőnél.
A 80-as évek végén az okos kereskedő rögtön az osztrák határszélen épített diszkont-áruházat a legkeresettebb termékekre. A teszkó szeptembertől kaszálhat hasonló módon - kólát, ropit, energiaitalt és egyéb "egészségtelen" ételeket árulva 19% AFA-val. Még különadó sem lesz rajta.
"2011-06-22 A Tesco duplázni készül Közép-Kelet-Európában A jelenlegi kétszeresére akarja növelni a Tesco közép-kelet-európai érdekeltségeinél a profitrátát, az erre vonatkozó terveket szerdán ismertette a társaság. A francia Carrefour és az amerikai Wal-Mart után a világ harmadik legnagyobb áruházlánca a tervei szerint a térségben 10 százalékos profitrátát ér el 2014-ig, egyebek mellett a helyben gyártott termékek arányának növelésével, új áruházak megnyitásával és a szolgáltatások körének bővítésével.
A Tescónál már áprilisban, a tavalyi eredmények ismertetése kapcsán említést tettek arról, hogy a globális profitrátát a jelenlegi 12,9 százalékról 14,6 százalékra akarják növelni 2014/2015-ben, s ennek a tervnek fontos része a közép-kelet-európai régió jövedelmezőségének a javítása.
Ezt elsősorban a forgalom növelésével akarják elérni, amihez egyebek mellett a meglévő hipermarketek átalakítását, mintegy ötezer új termék bevezetését, a szolgáltatások bővítését, a kisebb alapterületű Tesco áruházak számának növelését vették tervbe.
Javíthatja a megtérülési mutatókat az áruházak következetesebb megtervezése, mert ezzel jelentősen csökkenthetők az építési költségek is. A társaságnál tervbe vették azt is, hogy a helyi termékek - például előrecsomagolt hús, állateledel, édesipari termékek - beszerzésének növelése mellett csökkentik a regionális logisztikai központok számát, várhatóan 22-ről 10-re.
A Tescónak Magyarországon Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Törökországban vannak áruházai a térségben.
A társaság 12,3 százalékkal növelte nyereségét a 2010-es üzleti évben az egy évvel korábbihoz képest, a növekedés elsősorban az ázsiai fellendülés hatása, az árbevétel és a nyereség kétharmadát kitermelő hazai piacon viszont a cég saját várakozásaitól is elmaradtak az eredmények. Magyarországon bruttó árbevétele 666,5 milliárd forint volt, és 70,5 milliárd forintot adózott, amivel számításai szerint az ötödik legnagyobb adófizető volt. MTI"
A mi CBA-nk (a legközelebb lévő), a legjobba a környéken. Pedig itt minen cég képviselteti magát, két-három kilometeren belül. A CBA ez nem egy cég, hanem vállakozók beszerzési közössége. Egyiknek egyik Lajos a tulajdonosa, másiknak másik. Persze van néhány ami a nagyker tulajdonosaié.
Elefánt ürülékre bukkantak az ÁNTSZ munkatársai egy csömöri és egy soroksári Tescóban. A tisztiorvosokat egy vásárló riasztotta, aki a halomtól nem fért oda a meggybefőtthöz.[...] Bővebben!Tovább »
Lápszag terjeng Dunakeszin - Csatlakozz Te is az Auchan bojkotthoz!
Biztos Te is hallottad már, hogy az Auchan dunakeszi áruházát épp egy értékes tőzegláp területén bővítené újabb kockaépülettel és méretes parkolóval. A beruházás súlyosan veszélyezteti az áruház melletti élőhelyet.
Civil szervezetek levélben fordultak az Auchanhoz, arra kérve a multi vezetőségét, hogy álljon el a beruházástól. Nem tették. Ezért országos bojkott indult az Auchan ellen.
A vállalat ahelyett, hogy visszalépne a beruházástól, a láp vitatott jogi besorolásával takarózik (láp-e a láp), és továbbra is ködösít. Cinizmusára az is jellemző, hogy miközben a természetpusztítás veszélye nem múlt el, Föld Napi rajzpályázatot hirdetett gyerekek számára. Az áruház kezébe került terület a Nemzeti Ökológia Hálózat része, még a legkisebb beavatkozás is súlyos következményekkel járhat. Ezt nem hagyhatjuk!
Ha Te is úgy gondolod, hogy az építkezés visszafordíthatatlan természeti károkat okozna, csatlakozz a bojkotthoz! Ne vásárolj semmit az Auchanban, amíg a vállalat nem áll el a tervétől!
Eddig 30 civil szervezet és 1800 aláíró csatlakozott! Küldd tovább Te is ezt a levelet, hogy még többen legyünk!
A bojkott mellett írd meg a véleményed az Auchannak! Ha regisztrálva vagy a Facebook-on, jelentkezz be az Auchan Magyarország nevű csoportba, és írd meg a véleményed az ügyről! Mutassuk meg, hogy az olcsó árak és a föld napi rajzpályázat nem kábítanak el minket!
Csatlakozás és további információk: www.tudatosvasarlo.hu/auchan és a Facebook "Bojkott Auchan" csoportjában.
A dunakeszi tőzegláp értékeiről, az eddigi civil ellenállásról www.tozegto.freeweb.hu oldalon tájékozódhatsz.
Kisöpri a magyar árukat a Tesco?
Szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a magyarországi Tesco a friss élelmiszereken kívül. A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-től honfitársaink helyett szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel a lánc magyar egységeit – tudta meg a Magyar Nemzet piaci forrásból. Emiatt idehaza több száz kis- és közepes vállalkozás kerülhet csődbe és az állam is adóbevételektől eshet el. A kis alapterületű Tesco Expressz áruházak árubeszerzéseit egyébként már ma sem a Tesco magyarországi központja, hanem a szlovák beszerzés fogja össze - írja a Magyar Nemzet.