Keresés

Részletes keresés

FreedomTrail Creative Commons License 2012.10.05 0 0 72

KISZ-korú bírót kellene kijelölni! :-)

Előzmény: pert2 (66)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.09.06 0 0 71

Ja, szinte elröpült ez a ca. 22 év...

Előzmény: WYW (65)
podhorsky Creative Commons License 2012.09.06 0 0 70

Csillebérc... hej, de sok KISZlány veszítette el ott az ártatlanságát!

 

Ach, azok voltak ám a szép idők...

 

Előzmény: pert2 (68)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.09.06 0 0 69

 

Nem lakik ott fideszes, milyen kommancs?

Előzmény: Törölt nick (67)
pert2 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 68

Ez a per most nem az erdészházról, hanem a fél négyzetkilométernyi táborról szól, ha annak idején ezt is odaadták volna a nemzetüdültetési lapítványnak, már semmi gond nem lenne vele, rég elprivatizálták volna.

Előzmény: Törölt nick (67)
pert2 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 66

Ha most is 60 évesnél idősebb bírót jelölnek, 1-2 év múlva újrakezdhetik.

Előzmény: T.Tanácsos (64)
WYW Creative Commons License 2012.09.06 0 0 65

Pörögnek az események Csillebérc ügyben.

Előzmény: T.Tanácsos (64)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.09.06 0 0 64

Új bíró kijelölése miatt elölről kezdődött az egykori csillebérci úttörőtábor tulajdonjogával kapcsolatos polgári per csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken.

 

http://hvg.hu/itthon/20120906_Ujrakezdodott_a_csilleberci_tabor_pere

FreedomTrail Creative Commons License 2012.03.25 0 0 63

Viszont a vadászház is a per tárgya lett...

Előzmény: marcipannyuszi (62)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.24 0 0 62

Ismét elnapolták a tárgyalást abban a perben, amelyet a magyar állam indított, hogy visszaszerezze a 47 hektáros csillebérci ifjúsági tábor tulajdonjogát

 

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/03/24/06/Elnapoltak_a_Csilleberc_tulajdonjogarol_szolo_targyalast.aspx

FreedomTrail Creative Commons License 2011.12.03 0 0 61

Fordulat történt pénteken Csillebérc ügyében, a magyar állam képviseletében fellépő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ügyvédje beadványt nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, amely azt tartalmazza, hogy a Csillebérci Úttörőtábor területén lévő vadászházra is igényt tart az állam - írja a Magyar Hírlap.

nagyész Creative Commons License 2005.05.03 0 0 60
Megint döntött a biróság: Mindent vissza! Ezzel vége van?
Wic Creative Commons License 2004.09.17 0 0 59

Csillebérc jogerősen nem az úttörő szövetségé

2004. szeptember 17. 11:41

Érvénytelenek a csillebérci tábor elajándékozásáról szóló szerződések a Fővárosi Ítélőtábla pénteki ítélete szerint. Így a területén álló vadászházat sem adhatták el a szövetség vezetője unokatestvérének.

A másodfokon eljáró ítélőtábla helyben hagyta az első fokú döntést, azzal. hogy az érvénytelenség jogkövetkezményeit még vizsgálni kell. Az azonban bizonyos, hogy a döntés értelmében a tábor nem a Magyar Úttörők Szövetségének tulajdona.A csillebérci tábor ügyében 2000 júliusában nyújtotta be a keresetet a magyar állam nevében eljáró Kincstári Vagyoni Igazgatóság, valamint az akkori Ifjúsági és Sportminisztérium.A keresetben azt kérték: a bíróság mondja ki, hogy érvénytelenek a mintegy 46 hektáros XII. kerületi ingatlant az úttörőszövetség tulajdonába juttató 1989-es ajándékozási szerződések. Az is kérték a bíróságtól, hogy állítsa vissza a szerződéskötést megelőző állapotot. A keresetben azt is kérik a felperesek, hogy a bíróság juttassa birtokukba a csillebérci tábort.(MTI)

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.25 0 0 58
Döntött a bíróság: az államé a csillebérci gyermektábor

NOL • 2004. február 25. 12:26

Nem létezőnek nyilvánította a csillebérci gyermektábor elajándékozásáról szóló 1989-es szerződést a Fővárosi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében, így az ingatlan az úttörőszövetségtől visszakerül a magyar államhoz.

A csillebérci gyermektábor ügyében, még az Orbán-kormány idején, 2000 nyarán nyújtott be felperesként keresetet a magyar állam nevében eljáró Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI), illetve az Ifjúsági és Sportminisztérium a Magyar Úttörők Szövetsége ellen.

A polgári perben azt kérték a bíróságtól, mondja ki a nagy értékű, mintegy félszáz hektáros XII. kerületi ingatlanról szóló, 15 évvel ezelőtt a KISZ, a Demisz, illetve Magyar Úttörők Szövetsége között létrejött ajándékozási szerződés érvénytelenségét, és döntsön a szerződéskötést megelőző állapot helyreállításáról.

A bírósági eljárás folyamán, már a 2002-es kormányváltást követően, Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke peren kívüli egyezséget kívánt kötni, ám a felperes ettől elzárkózott. 2002 szeptemberében Jánosi György, akkori sportminiszter úgy nyilatkozott: a tárca jogtiszta helyzetet akar.

A Fővárosi Bíróság szerdán kihirdetett nem jogerős ítéletében helyt adott a KVI keresetének.

(MTI)
--------

Ajjaj elvtársak....:))))))))
Csapás csapás hátán...:))))

Nahát:)

Feles Elek Creative Commons License 2003.08.19 0 0 57
de pechje volt, mert nem volt egy Szilvásy györgy barátja, aki ezt elinzézte volna neki, és egy Kiss Elemér ügyvédje, a ki elkészítette volna neki a szerződést.. pedig Rácz is jókor, jü helyen volt.. (ez, mint kiderült nem elég, Szilvásyval, Kissel együtt kellett volna jókor jó helyen lenni...
Előzmény: Zmac (54)
qwik Creative Commons License 2003.08.19 0 0 56
JHa Orbánéknak akad, Simocskánni.
Azi dű nagy úr!
Előzmény: Törölt nick (53)
Wic Creative Commons License 2003.08.19 0 0 55
Nyilvánvaló, hogy annak a fidesznácimiépistakolákoid Poltnak a keze van benne.

Wic

Előzmény: Törölt nick (53)
Zmac Creative Commons License 2003.08.19 0 0 54
Ezt úgy kellett volna csinálni, hogy lízingeli a vadászházat, amit az állam visszabérel tőle, legalább annyiért, amennyi a lízingdíj...
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.19 0 0 53
Vádemelés Rácz Péter ellen

NSZ • 2003. augusztus 19. • Szerző: T. B.

Hűtlen kezelés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetségének (MÚSZ) ügyvezető elnöke és B. Béla ingatlanforgalmi szakértő ellen a csillebérci vadászház eladása kapcsán – értesült a Népszabadság. Információink szerint az ügyészség 81,8 millió forint vagyoni hátrányt ró a terhükre.

Az ügyben Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő feljelentése nyomán tavaly júniusban rendelt el nyomozást a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt. A feljelentés szerint 1999 márciusában jóval áron alul, 15 millió forintért adták el a vadászházat a Bau-bérc Kft.-nek, s ezzel több tízmillió forint vagyoni hátrány érte a MÚSZ-t. (A rendőrség által kirendelt szakértők 95 millió forintra becsülték az épületet.) A korábbi híradások szerint miután a cég megvásárolta és felújította a vadászházat, az úttörőszövetség azt szolgálati lakásnak vette bérbe Rácz számára. Az ügyben előbb az ügyészség utasítására megszüntették a nyomozást, majd Rogán panaszát alaposnak találva ugyancsak az ügyészség pótnyomozást rendelt el, amely végül vádemeléssel zárult.

Úgy tudjuk, B. Bélát azzal vádolják, hogy a rendezési terv és a birtokába került adatok alapján tudnia kellett, hogy a vadászház valójában mennyit ér, ám ehhez képest áron alul értékelte azt. Értesülésünk szerint Rácz ellen az a vád, hogy az úttörőszövetséget megtévesztve elhallgatta az ingatlan valós értékét, így az épület áron alul kelt el. A vételár ugyanis a szakértő által megjelölt öszszeg lett. Rácz mindvégig tagadta bűnösségét.
--------------

De miért, elvtársak?
Hiszen amit Rácz elvt. csinált, az semmi más nem volt mint amit Gyurcsány elvt. és a többi jó elvtárs...
"Eredeti tőkefelhalmozás " c. by Medgyessy...

Nahát:)

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 52
Meggyanúsítják a főúttörőt

2003. március 4., kedd,


Napokon belül gyanúsítottként hallgatják ki Rácz Pétert, az úttörőszövetség elnökét a csillebérci vadászház eladásával kapcsolatban. Azt, hogy pontosan mivel gyanúsítják meg a főúttörőt, egyelőre titok, korábban azonban hűtlen kezelés gyanújával nyomoztak az ügyben, ismeretlen tettes ellen.

Még ezen a héten meggyanúsítják a csillebérci vadászház eladása ügyében Rácz Pétert - mondta az [origo]-nak Németh Lajos, az ORFK helyettes szóvivője. Azt azonban nem árulta el, hogy pontosan mivel gyanúsítják Ráczot. Korábban hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen nyomoztak az ügyben.

Rácz Péter az [origo]-nak azt mondta, nem értesítették arról, hogy gyanúsítottként kihallgatnák a rendőrségen. Rácz közölte azt is, hogy több ingatlanszakértővel konzultált arról, mennyit érhet a vitatott csillebérci ingatlan. A szakértők véleményei alapján továbbra is biztos abban: a helyes ár alapján döntöttek a vadászház eladásáról.

A nyomozók már korábban is vizsgálódtak az ügyben. A korábbi gyanú szerint a Magyar Úttörő Szövetség jóval áron alul, 15 millió forintért adta el a csillebérci vadászházat. Az ügylet haszonélvezője pedig Rácz Péter, a szövetség elnöke, mivel jelenleg ő lakik a házban. Az ingatlan 1700 négyzetméteres telken fekszik, a vadászház több mint száz négyzetméter alapterületű, és rendelkezik egy 40 négyzetméteres garázzsal. Szakértők szerint 96 millió forintot ért az ingatlan, mivel az eladáskor már érvényes építési engedélyt adtak ki a területre, ezáltal jelentősen megnövekedett a vadászház értéke.

A rendőrség annak ellenére, hogy már korábban megállapította mindezt, januárban megszüntette a nyomozást. Szerintük ugyanis nem bizonyítható, hogy Rácz Péter tudott arról, hogy a területre építési engedélyt adtak ki. A nyomozás megszüntetése után Rogán Antal fideszes képviselő újabb feljelentést tett az ügyben és fellebbezett a nyomozás megszüntetése ellen.

[origo]

n0ri Creative Commons License 2003.02.21 0 0 51
Ebben az egészben az a legszomorúbb, hogy György Péter nem 3 éve írta ezt a cikket, amikor az ISM elkezdte piszkálni Csillebérc dolgait. De akkor fontosabb volt, hogy mi utáljuk Deutsch Tamást, ergo ebben sem lehet igaza. Akkor is morogtam itt az Indexen, miért az Orbán bánya ügyét fújjuk fel, amikor a volt funkcik a lehető legpimaszabb módon loptak (vö. MSZOSZ vagyon, privatizációs trükkök, pl. lerohasztjuk a céget és megszerezzük az ingatlant). Ebben az egész vitában, hogy kinek a holdudvara pimaszabb, csak a szélhámosok jártak jól, pártoktól függetlenül
charubdys2002 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 50
Nahát, nahát!
Ide vezet, ha titkolózás van a családba' !
Az ember jót akar a világnak és áron alul elad egy luxusingatlant, erre az a sanda onokatesónál köt ki!
:)))
zsombi Creative Commons License 2003.02.21 0 0 49
És végül a két szál összetalálkozik:
Rogán sajtáj ma 15 órakor. Téma: Kiss Elemér és az úttörők!
Előzmény: Villanyt Leó (45)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 48
Tudja valaki, mennyi uttörö van ma Magyarországon, van-e felvétel, és mi a felsö korhatár?
n0ri Creative Commons License 2003.02.21 0 0 47
érdi sorházi lakásom ér úgy 18 milliót.Szívesen elcsrélem RP-vel, egye fene, a különbözet az övé maradhat :)))
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.02.21 0 0 46
kimaradt a vége felé, hogy a tárca KHT-jének vezetője.
Előzmény: Villanyt Leó (45)
Villanyt Leó Creative Commons License 2003.02.21 0 0 45
Nagyon elfoglatak ezek, nem ismerik már meg se unokatestvérüket, se saját cégük tulajdonostársát (Kiss&Forgách), se saját magukat (gazdasági tárca vezetőjének cége nyeri a saját maga által kiírt pályázatokat). Nehéz időket elünk!
Előzmény: Kagakusha (44)
Kagakusha Creative Commons License 2003.02.21 0 0 44
"Aztán olyat is hallottam, hogy Rácz úgy reagált miszerint nem tudta, hogy az a cég az unokatesójáé is.... "

Hiába, kis ország ez.
Az ember eladja a szajrét egy Grenadában bejegyzett cégnek, aztán meg keserűen kell rádöbbennie, hogy az is fele részben az anyósáé ... :-)

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.21 0 0 43
"Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke fele részben saját unokatestvérének értékesítette áron alul a csillebérci úttörőtábor területén található vadászházat - közölte Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus a fejleményekkel kapcsolatban tájékoztatja a nyomozást vezető ügyészséget és Keller László közpénzügyi államtitkárt is.

Etikusnak tartja-e az üzletet

Rogán Antal többek között arra a kérdésre vár választ Rácz Pétertől, hogy etikusnak tartja-e az üzletet saját unokatestvérével. A fideszes képviselő tavaly februárban tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával a csillebérci vadászház ügyében. Az épületet 1999 márciusában adta el az úttörőszövetség jóval áron alul, 94 millió forint helyett 15 millió forintért a Bau-bérc Kft.-nek.

Az Emrex Kft.-ről Rogán Antal elmondta, hogy több olyan cég tulajdonosa, amelyek jelentős megbízásokat kaptak a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványtól, amikor annak Varjú László, az MSZP jelenlegi frakcióigazgatója volt az elnöke. Rogán Antal közölte: a magánszemély, aki jelenleg is a Bau-bérc Kft. 50 százalékos tulajdonosa, nem más, mint Rácz Péter unokatestvére.

Rácz nem kommentálta

Az úttörőszövetség elnöke nem kommentálta a Fidelitas alelnökének csütörtöki kijelentését. Rácz Péter elmondta: a csillebérci vadászház eladásának ügyében folytatott rendőrségi vizsgálatot tavaly decemberben megszüntették, mivel nem állapították meg bűncselekmény elkövetését. Az ügyben az úttörőszövetség elnöke nem szerepelt gyanúsítottként.

"A vizsgálatot egyszer már lezárták, majd politikai nyomásra újra felelevenítették; véleményem szerint semmilyen új információra nem derült fény az ügyben, ha lezárult a vizsgálat, szívesen válaszolok a kérdésekre" - jelentette ki Rácz Péter.

A csillebérci vadászház értékesítése ügyében a Fővárosi Főügyészség január 30-án pótnyomozásra utasította a rendőrséget, ennek határideje május 14. Sódor István főügyész korábban az MTI-nek elmondta: a pótnyomozást elrendelő ügyészségi határozat egyik oka az volt, hogy a tényállás az alapeljárásban nem tisztázódott kellőképpen, a rendőrség nem végzett el minden nyomozati cselekményt.

Aztán olyat is hallottam, hogy Rácz úgy reagált miszerint nem tudta, hogy az a cég az unokatesójáé is....

"mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen"... ez eddig rendben van.
De annak nézni másokat ?
Az is ? :-/

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.01.27 0 0 42
Nem az én tisztem megvédeni őket. De 1993-ban náluk lehetett az első - és a legjobb téynfeltárót olvasni a Xénia-lázról. Tocsik ügyben sem voltak kíméletesek. Horn nnyilvánosan neheztelt is miatta.
Turulmadárnak igaza van: ettől hatékonyabb, ha kampányolnak. Lehet tanulni tőlük.
Előzmény: Villanyt Leó (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!