Keresés

Részletes keresés

Mandrake Creative Commons License 2002.02.13 0 0 10
Ehhez hasonló szöveg hangzott el egy kecskeméti plébánián is. Mi egy keresztelés miatt mentünk oda, s felháborodottan mesélte az atya.

Mandrake

Előzmény: Zoffar (8)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.02.13 0 0 9
A parlamenti műsorban elkísérték Szájert kopogtató-gyűjtő
körútjára. Az egyik háziasszony vette a bátorságot, és
kritizálni merte a kormányt a frakcióvezető úr előtt,
a kamera jelenlétében! (Egyébként Fidesz-korosztály).

Van még civil kurázsi!

Hogy mikor kerül sorra az Apeh-nél a hölgy, nem tudom.

Zoffar Creative Commons License 2002.02.13 0 0 8
Ezt nem hiszem el.
Ha pedig mégis így van, akkor vedd úgy: megdöbbentettél. Mivel egyrészt tudom, hogy tényeket és az igazságot állítottam, másrészt ha ez máshol is így megy, akkor kidolgozott szöveg van az egyházi emberek megkörnyékezésére. Ez itt a buktató.

Üdv:
Zfr

Előzmény: buktató (7)
buktató Creative Commons License 2002.02.13 0 0 7
a ciki az, hogy úgy tűnik ez egyenszöveg. szinte szórol szóra (kivéve a harmadik pontot) így hangzott el egy vác fölötti faluban, a fidesz jelöltjétől.
Zoffar Creative Commons License 2002.02.13 0 0 6
lms
"Nyilvan nem hofeher szuzlany a fidesz, de en akkor is gyanakszom, ha teljesen feketenek probaljak lefesteni."

Nem arról van szó, hogy teljesen fekete. Itt így néz ki, máshol ettől még lehetnek a becsület lovagjai - arról nem tudok, erről meg igen. Hogy mely MSZP-s polgármesterű vagy testületi többségű városok kaptak lét, azt azért érdemes lenne megvizsgálni. Ahhol a OGYképv. ennek ellenére mégis fideszes lett? Esetleg azok is, akiknek véresszájúbb MSZPs képviselőjelöltje volt és ezért dobtak neki a koncból?

alphanumericus
Ugyan már! :-) Nincs semmi bizonyíték, csupán adott szó adott szó ellen. Após kartács meg elmondta nekem hogy mi van, ez helyileg majdnem stimmel.

Nekem nagyon rossz tapasztalataim azért nincsenek. Még amit leírtam, arra is azt mondom, hogy O.K. van ilyen - nem véletlenül nem nyitottam meg azonnal ezt a topikot.
Az kavart fel egy kissé, hogy olyan párt cédulagyűjtési technikáját állították pellengérre, amely politikusokkal gyűjtteti a szelvényeket (- fujj de szemét dolog). Egyébként a kiállított pártnak csak az egyik lakossági fórumán összejött annyi cédula, ami már elegendő a jelöltállításhoz. "Kopogtatásra" szinte nem is volt szüksége. A lényeg meg úgy is ápr. 7.-én dől el.

CHemotox
Nem tudom, hogy kit támogat. "Gyűjtögetés" szempontjából valószínűleg senkit. Az, hogy kire szavaz, az ő és Isten dolga. Én bizony nem bolygatom.
Hogy miért nem kérdezett vissza? Mert bolond lenne lelkész létére politikai vitába belemenni.

Üdv:
Zfr

CHemotox Creative Commons License 2002.02.13 0 0 5
gondolom az apósod azt a pártot támogatja amelyik nem támogatja a magzatok ipari méretű (és 1általán semmilyen) gyilkolását. Miért nem kérdezett vissza? Miért nem kérdezte meg, hogy változik e a Fidesz álláspontja?
Előzmény: Zoffar (-)
enuma_elis Creative Commons License 2002.02.13 0 0 4
több helyen pénzt is adnak fidexes kopogtatóért, be lehetnek szarval a fiuk!
Ezzel sincs sok baj, csak az hogy éppen nem a fidesz vette kilóra a kopogtatócédulát, már megbocsáss...
Előzmény: kispestfan (2)
enuma_elis Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3
Ugyammá... az ilyen retorikát csak ígényesen szabad lenullázni... valahogy így:

0

:))

Előzmény: lms (0)
kispestfan Creative Commons License 2002.02.13 0 0 2
több helyen pénzt is adnak fidexes kopogtatóért, be lehetnek szarval a fiuk!
alphanumericus Creative Commons License 2002.02.13 0 0 1
Hát, kedves Zoffar, ez iszonyú pimaszság! Nem tudom, apósod elgondolkodott-e azon, hogy az OVB-hez forduljon? Úgy gondolom, hogy járna neki anonimitás, ha azt kéri. De hogyan máshogy lehetne ezt a fajta aljas zsarolást megszűntetni?

Olyan ez, mint amikor a napokban kopogtattak nálam a Munkáspártiak, és kijelentették, hogy azért a céduláért jöttek, amit a napokban kaptam, mert ők gyűjtik ezeket be. Én ugyan úgy rúgtam ki őket, hogy csak csattan, de biztos lesznek néhányan, akik odaadják a cetlit. Ugyanakkor e munkáspártiak nem követnek el bűncselekményt azzal, hogy hülyének néznek, ez viszont zsarolás.

Tényleg állatira fel vagyok húzva, hogy az a Fidesz, amit valamikor régen én is alapítottam, már nyomokban sem maradt meg. Szégyen, és nagyon elszomorító...

Előzmény: Zoffar (-)
lms Creative Commons License 2002.02.13 0 0 0
kicsit zavaros, nem ertem egeszen mi a gond.
a vazalluskepzesben nem egeszen ertunk egyet.

1. a telepuleseken legtobb helyen nem valtozik a polgarmester (vagy annak partja), nehany kiveteltol eltekintve. egy konkret peldat lattam: Papa 94-98 kurva keves fejlesztesi penzt kapott. 98 ota ezt nem lehetett bepotolni de az atlagnal tobb jutott oda.

2. a vazalluskepzes kapcsan megszolalt par MSZP polgarmester, akik rendesen kaptak a palyazaton elnyerheto penzbol.

nyilvan nem hofeher szuzlany a fidesz, de en akkor is gyanakszom, ha teljesen feketenek probaljak lefesteni.

Előzmény: Zoffar (-)
Zoffar Creative Commons License 2002.02.13 0 0 topiknyitó
Sajnos új topikot kellet nyitnom. Nem volt szándékomban az alant olvasható dolgokat elmesélni, (ezekről vasárnap szereztem tudomást) de mivel elég furcsa módon egy természetes kampánytevékenységet valaki "kommunistázós" fröcsögéssel kíván lejáratni, csak azért mert - számára esetleg frusztrálóan - az általa megemlített OEVK-ban a Fidesz hagyományosan gyengébben szerepel, mint pl. az MSZP.
Tette ezt annak ellenére is, hogy nem az MSZP-t kritizálta.

Na akkor lássuk a Fideszt...

Szó volt ugye arról, hogy az egyháznak jó, ha kimarad mind a kampányból, mind a szűkebb értelemben vett politizálásból.

Ennek ellenére az OEVK fideszes képviselője 2002. február 7.-én, csütörtökön felkereste drága apósomat, aki mellesleg éppenséggel lelkész.

Érdekes módon érveltek amellett, hogy az öreg lehetőleg minél hatásosabb "gyűjtögetésbe kezdjen". Párat mutatóba:

1. A Fidesz a keresztyéni értékek szerint működik és ezért természetes szövetségese az egyháznak.

(Ez akár még igaz is lehet.)

2. Mint ahogy a Fidesz képviseli a történelmi egyházak érdekeit, úgy a történelmi egyházaknak is "célszerű lenne" ezt viszonozni.

(Ez egy kis "jótanács". El kél az ilyesmi.)

3. Kérdés: Vajon elgondolkodott-e azon, hogy miért jut erre a területre olyan kevés fejlesztési pénz, címzett támogatás? - Nem lenne-e jobb ha meg lehetne győzni az embereket, hogy egy olyan pártra szavazzanak, amelyik úgyis kormányon marad és így jobb helyzetbe kerülne az önkormányzat?

3. ponthoz:
O.K., hogy gyanítani lehet, de ezt kijelenteni... pfff... Amúgy ez a Fidesz önkormányzatokat érintő kiéheztetési politikájának nyílt bevallása. Megjegyzem a terület egyik városában sajáterőből és hitelből úgy történtek 100mFt-s fejlesztések, hogy a külföldi testvérvárosok adományai összességében magasabbak voltak, mint a pályázaton nyert állami támogatás. Tudom, hogy ez szúrni fogja pár embernek a begyét, de kimondom: Támogassuk a külföldön élő magyarokat. [OK] Ennek ellenére a belföldön élő magyar állampolgárokra nagy ívben teszünk... ...a sehonnai külföldiek segítenek csak nekik. :-(((

Konkrétan visszatérve a 3. pont üzenetére... a képviselő-jelölt úr félreérti a demokráciát. Elsősorban abból látszik, mert a területfejlesztést csak kormánypártoló területeken tudja elképzelni. Ez nem más, mint vazallusképzés - és az emberek véleményének célzott és irányított megváltoztatása és saját érdekeik helyett a pártérdekek figyelembevételére tanítása - a területfejlesztést, az emberek életszinvonalának növelését, jutalmazási eszközként használja, ezeknek szankcionálásával büntet. Egy olyan területet, ahhol 13%-os munkanélküliség van. Köszönjük szépen.

üdv mindenkinek:
Zfr

ps. Feltételezhetően a képviselő-jelölt úr nem csak ennek a történelmi egyháznak a helyi prominensét kereste meg. Hogy a többiek mit válaszoltak, azt nem tudom. Jelen esetben a válasz "nem" volt, mivel jobb a békesség.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!