Keresés

Részletes keresés

Zoffar Creative Commons License 2002.02.13 0 0 10
Tökéletesen igazad van, ugyanúgy ahogy drotostotnak is abban, hogy az egyházakhoz való tartozásnak nem szabad pártpreferenciát jelenteni és viszont.

Az egyházi és vallási élet védelmezése a pártpolitizálás mocskától alapvető feladat kell hogy legyen, ha nem kívánjuk tovább mélyíteni az amúgy is nagy ellentéteket.

Áldás, békesség:
Zfr

Előzmény: Bendegoose (3)
drotostot Creative Commons License 2002.02.13 0 0 9
Könyörgöm! Keressünk már másik fogást, nyújtanak éppen eleget a srácok. Horn Gyula kiveri az antiklerikális hisztit, ami a vallásszabadság liberális elveinek durva megsértése, és közben hülyeségeket beszél, nem tudja hogy több mint egy évtizede nem használják a szószéket, és azt hogy a gyónás szentségének megsértése az lenne ha a pap kiprédikálná a neki meggyónt ellenzéki képviselőjelölt teszem azt, gyanús szexuális szokásait. Rögtön utána keverik a templomot a plébániával, és elfeledkeznek arról hogy: 1. Nem agitáltak hanem elfogadták és továbbították a kopogtatócédulákat. 2. A hívek önnönmaguktól vitték a plébániára a kopogtatócédulát, méghozzá azért mert a helyi Fidesz-jelölt a kántor fia. Nem olyan nehéz valós tényekkel rongálni a Fidesz tekintélyét. Ezzel a szardobálással csak a vallásos embereket rugdaljuk a Fidesz szavazói bázisa felé, és azt a rémképet indukáljuk (hogy a vallási felekezet automatice pártpreferinciát is jelent) ami ellen hadakozunk, egyelőre csak mint Don Quijote az óriások ellen. Ha a rózsafűzérmorzsolgató Mari néni odadja a kántor aranyos szőke kisfiának a kopogtatócédulát mert "olyan rendes gyerek, az onokámmal együtt járt hittanra" és erre az ellenfél durván belegázol Mari néni vallásos érzületébe, hát legközelebb nem a jelöltre szabott szimpátiából, hanem meggyőződésből fog a Fideszre szavazni, hisz joggal érzi úgy hogy Őt támadják, méghozzá a vallása miatt.

drótostót

satya Creative Commons License 2002.02.12 0 0 8
Sajnos a Népszabadság idézett cikke tévedést tartalmaz, mert az újságíró nem tudja, mi a különbség a templom és a plébánia között.
A dolog, amit a Népszabadság folyamatopsan napirenden akar tartani, hiszen a múlt pénteken indult a dolog, és egyértelműen a félelemkeltés a cél.
Templomba nem történt semmi olyan, ami kifogásolható, a plébániára vitték be a kopogtatócédulákat.
Magyar Szürke Creative Commons License 2002.02.12 0 0 7

Kedves Topiknyitó !

Mint írod:

"...nem tud más módot az ajánlószelvény eljuttatásához, behozhatja a plébániára”.

..." nem talál semmi kivetnivalót, abban, hogy a templomban gyűjt ajánlószelvényt, hiszen pusztán a lehetőség felkínálása "

Nos te vagy csúsztatsz (SZVSZ hazudsz) vagy csak annyi ismereted van a katólikus egy házról mint horn gyulának.

A templom egy megszentelt hely , Istennek háza.
A plébána , a templom mellett , vagy annak közelében levő hivatal, ahol fogadják a feleket hivatalos vagy nem hivatalos ügyakben.

Tehát ha gyüjt is szelvényt a plébánián , nem a templomban teszi.

MSZ

Előzmény: Gedeon bá a nők bálványa (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 6
Mi van gedeon bá. Egy újabb hazug topic? Már a többiben is csúnyán leégetted magad. Te mazochista vagy és erre élvezel?
Bendegoose Creative Commons License 2002.02.12 0 0 5
Tudom, éppen ezért írtam le a véleményemet, hogy akit esetleg érdekel, az lássa...

:)

Bende

Előzmény: Salez (4)
Salez Creative Commons License 2002.02.12 0 0 4
Legyünk mindannyian simán beszületes hívek, papok. Műveltek, jók...

Kedves Bende!

Hidd el, ha mindenki így állna a dolgokhoz (és most nem csak a választásokra gondolok), egész kellemes hely lenne ez itt... És hidd el azt is, hogy a másik oldal többsége is így gondolkodik, csak amíg a vezetők (mindkét oldal) a hangulat "fokozásában" érdekeltek, addig csak az acsarkodás van, meg a meddő "vita", hogy ki kezdte, meg ki a hibás...

üdv
salez

Előzmény: Bendegoose (3)
Bendegoose Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3
Kedves Gyenge Idegzetű..

Ne ezen a hangon!

Kedves topiclakók,

Gyakorló katolikus, és magyarnak nevelt ember vagyok. És a fideszre fogok szavazni, ami persze már nem igazán fontos, de ebben a kérdésben számít.

Ha azonban igaz a lenti hír, az nekem sem tetszik... És sokunknak...

Gyula elvtárs tudta, hogy miért mondta, amit mondtott....
Mert tudta, hogy szavai nyomán a papok csakazértis beviszik a politikát a templomba. Provokált, manipulált...

Richard Bach mondta (és ebben ogaza volt):
" Élj úgy, hogyha mondanak rólad valamit, ne kelljen szégyenkezned miatta! Még akkor sem, ha amit mondanak, az hazugság..."

Értitek?
Feddhetetlennek kell lennie a papoknak, lelkészeknek... A kereszténységnek... És aki politika közé keveredik, azt - ha nem is megeszik - de megrágják az elvtársak.

Igen, engem zavar, hogy ilyesmi történik a templomokban. Mert belénk lehet kötni. Mert már lehet rólunk hazudni.

Legyünk mindannyian simán beszületes hívek, papok. Műveltek, jók...

És akkor automatikusan fogjuk tudni, hogy kire szavazzunk.

Jóakarattal,

Bende

Gyenge Idegzetű Creative Commons License 2002.02.12 0 0 2
Nem tudtad, hogy az mááás?

Gbanb pedig egy szegíny pártkatona.
De nem megy nekije.
Ahogy az asszonnyal sem. Méghogy nők bálványa. Állványa max.

Előzmény: Fine Tune (1)
Fine Tune Creative Commons License 2002.02.12 0 0 1
És ha a szószékről hangzik el akkor mi van. 4 éve abszolute nem érdekelte sem az SZDSZ-t, sem az MSZP-t, hogy a Hitgyülisek teljesen nyíltan agitáltak gyűléseiken e két párt mellett, sőt kollektíve mentek el kopogtatócédulákat gyűjteni.
Nálunk is volt egy hitgyülis csaj és teljesen természetesnek találta, hogy munkaidőben fűzze a dolgozókat. (Szerencsére afféle beteg elmének volt elkönyvelve, így túl sok sikere nem volt).

sin x Creative Commons License 2002.02.12 0 0 0
"Eddig három olyan szelvényt vittek a templomba, amely a Fidesz–MDF-jelöltet támogatja, míg egy másik párt négy kopogtatócédulát kapott."

Akkor mit hazudozol a topik címben? He? Jó kis ballibsi húzás, mi?, hazudunk a címben, mert az a feltűnő, aztán leírjuk -nagyjából- az igazat.

Hüjje.

Előzmény: Gedeon bá a nők bálványa (-)
Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.02.12 0 0 topiknyitó
Templomban vették át az ajánlószelvényeket

Sem a fideszes képviselő, sem pedig a lehetőséget megteremtő kőbányai templom plébánosa nem tartja politikai tevékenységnek, hogy hírlevélben tették közzé: fogadják a Fidesz–MDF-képviselőjelöltjének ajánlószelvényeit.

--------------------------------------------------------------------------------

Nem számít aktív politizálásnak, ha egy pap a templomban gyűjti az egyik párt ajánlószelvényeit – vélekedett Révész Máriusz fideszes képviselő. Az egyik kőbányai templom hírlevelében ugyanis megjelent, hogy „aki szívesen támogatja Révész Máriuszt, a körzet Fidesz–MDF jelöltjét, és nem tud más módot az ajánlószelvény eljuttatásához, behozhatja a plébániára”.

Nem a szószékről hangzott el, és nem is felhívás az, amely megjelent a templom hírlevelében – hangsúlyozta a fideszes képviselő, aki szerint a plébános ezzel egy lehetőséget akart felkínálni híveinek. Mint elmondta: ha előbb őt is megkérdezi a plébános, és minderről nemcsak a rádióból értesül, azt mondta volna, ne tegye. Ennek ellenére semmi kivetnivalót nem talál abban, ha így gyűjtik a kopogtatócédulákat. Szerinte ugyanis ez esetben a választók nem egy pártot, hanem személy szerint őt tisztelik meg a bizalmukkal.

Eddig három olyan szelvényt vittek a templomba, amely a Fidesz–MDF-jelöltet támogatja, míg egy másik párt négy kopogtatócédulát kapott. Hogy melyik, azt sem a pap, sem a képviselő nem árulta el, de utóbbi hozzátette, a plébános vállalta, hogy ezeket is eljuttatja a megfelelő helyre.

Fülöp Ákos, a kőbányai Kada utcai Szent Család templom plébánosa nem talál semmi kivetnivalót, abban, hogy a templomban gyűjt ajánlószelvényt, hiszen pusztán a lehetőség felkínálása még nem politikai tevékenység. Hangsúlyozta: az ügy háttere nem más, mint hogy egyesek vissza akarják csempészni az előző rendszer hangulatát, hogy a papoknak félniük kelljen, azért, amit mondanak. Arról is értesült, hogy más templomokban addig idegennek számító személyek jelennek meg, akik a szentbeszéd után szinte kiosonnak a miséről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!