Keresés

Részletes keresés

viczki Creative Commons License 2002.06.20 0 0 24
;oD
Eddig ez a legjobb verzió! Gratulieren! Magát máris felvettük - Frei meg mehet! ;oDDDD
Előzmény: pancho (20)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 22
Állítólag holnap újra visszatérnek a mentők a barlanghoz, mert a csávó lentfelejtette a színestévéjét a lyúkban.
rali Creative Commons License 2002.02.13 0 0 21
Ez alighanem közel jár az igazsághoz.
Előzmény: pancho (20)
pancho Creative Commons License 2002.02.13 0 0 20
Jaja.
Tulajdonképpen az volt a lényeg, hogy rég szerették volna átvágni azt a falat a barlangban, mert ott vezet a legrövidebb út a megyei SZDSZ-párttitkár házától a szőlőjéhez (ezt véletlenül első kézből, nagyon pontosan tudom) csak mivel fokozott védelem alatt álló természeti kincs, nagy balhé lett volna. Ezért bevitette a búvár barátaival ezt a szerencsétlen Zsolt gyereket a barlang túloldalára (előtte bekábszereztették, hogy ne találjon vissza, utána meg felzavarták a vizet egy veszprémi vegyész által adott szerrel, hogy ne lásson semmit, mert amilyen ez a Zsolt gyerek, még visszajött volna, mikor kiszáll belőle az LSD). Aztán mikor már mindenki kétségbe volt esve, hogy mi lesz itt, a párttitkár egyik bizalmi embere előállt az ötlettel, hogy vágják át a falat apró robbantásokkal. Ő egyébként a Hilti cég hazai frencsájzjog-tulajdonosa, és jó pénzért ő szállította a robbanóanyagot, a haverja, egy vasáru-szaküzletvezető meg a csákányokat.
Azóta ott jár a párttitkár a szőlejébe metszeni. Ősszel majd egy minitengeralattjárót (Kurszkocska osztály) fognak majdnem odaveszejteni, hogy teherautó-méretűvé lehessen szélesíteni a vágatot, hogy haza lehessen vinni a szőlőt préselni. Én is csak véletlenül pillanthattam bele a tervbe, mikor a haverom, a párttitkár apósa meghívott, hogy cseréljem ki a kiégett izzót a karácsonyfa lámpafüzérében, és a fa alatt ott volt ez a terv, pont kinyitva, a Defend KFT készítette, megrendelésre. Benne van az Orbán Viktor is a felével.
Hát így történt, tisztelt bíróság. Így történt.
Előzmény: andresz (-)
tracy Creative Commons License 2002.02.13 0 0 19
Na, a fantáziát el lehet ereszteni. Viszont azt nem hiszem, hogy a komplett csapatot, aki beleavatkozott ebbe az ügybe, azt mind meg lehetett volna venni. Páran kihozták. Pár orvos megvizsgálta. Pár ember beszélt vele. Pár rendőr kihallgatta. Túl sok ember.
Előzmény: andresz (5)
Zaccc Creative Commons License 2002.02.13 0 0 18
A jelzett anyagban egy deka info nem volt a bodvarakoi barlangrol :-((,
ugyhogy sz.v.sz. nem relevans, ... meg a hazai viszonyokra sem.
Előzmény: taki bá (17)
taki bá Creative Commons License 2002.02.12 0 0 17
Bár első hallásra oltári nagy baromságnak tűnik a felvetés (és másodjára is elvetem, de nem a lehetetlensége miatt, hanem inkább azért, mert Frei túl töketlen ehhez), imho nem olyan képtelenség az ötlet. Az igazat nem kell az ott lévő mentőknek, csoportoknak, embereknek ismerni ahhoz, hogy teljes erőbedobással dolgozzanak. Elég azt tudni két, max. három embernek (benne a búvárt...) Szóval, bár a búvár valóban "túl" jó állapotban volt a mentés után (ha belegondolok, hogy 5 napig sötétben kellene baromi kényelmetlen sziklán ülnöm...), de azért nem gondolnám, hogy Tomika meg merné ezt csinalni (annál is inkánn, mert mint tudjuk, az anyaga már "le volt forgatva", csak újravágta.

Ha valaki ezt a feltételezett átvágást teljes képtelenségnek tartja, akkor olvasson a médiahackről, meg a hoaxgyárosról, és máris másként fogja látni "lehetőségeket".

Zaccc Creative Commons License 2002.02.12 0 0 16
Hali,

egyreszt az ertekelendo, hogy van egy ember (andresz), aki mintegy filozofiai magassagokbol alatekintve felteszi az egzisztencia-kerdest, nevezetesen, hogy megtortent-e mindez, stb?

masreszt viszont nyilvanvaloan baromsag, ha mar tv-tarsasag csinalna, akkor nyilvan egy habkonnyu, rozsaszin modon tenne, ugy, hogy orditana rola, hogy szelhamossag az egesz, persze igy is tobben bevennek a maszlagot.
Ebben az esetben meg arra kesztetni nehany orszag buvarait, barlangi mentoit, banyaszait, hogy erejuket magasan megfeszitve dolgozzanak sajat penzukbol, kozben vmi 5-10 m sziklat vagjanak, robbantsanak, csak azert, hogy a nezok jol szorakozzanak..?
...az biztos, hogy nem usztak volna meg -akik kitalatak volna- ezt egy nagyon alapos ruhazas nelkul. nem beszelve arrol, ha kiderul, akkor teljesen lenullazodnak a nezok elott (meg a hazai viszonyok kozepette is).

szoval felejtsd el, ha mindenaron osszeeskuves elmeleteket akarsz gyartani, arra ott van a politika, ott tan meg van is alapja az ilyesminek.

mindenesetre jol behuztal parunkat a csobe, ilyen bombasztikus topiccimre mar csak ramozdul az ember, mint kapitalis baromsagra... :-)))

Előzmény: andresz (5)
PETYUS Creative Commons License 2002.02.12 0 0 15
>de a Juszt miatt már nem volt lehetősége leadni :o)

De így juszt is leadta. :-)

Előzmény: R3D+ (11)
Ghanima Creative Commons License 2002.02.12 0 0 14
Naná... :-(
És mindezt bekapták a katasztrófaelhárítók, a köztársasági elnök, a kitüntetésre felterjesztő belügyi szervek, a több évtizede megfontoltan, mindenre és mindenki mentésére készen álló barlangi mentők, meg külföldi bajtársaik, továbbá a Nemzeti Park vezetői és sokan mások.
Ezeket pedig mindet lefizette a TV2, netán Frei, csak azért, hogy visszakerülhessen a médi fősodrába. Sőt bizonnyal Jusztot is lefizették, nehogy má' megint utánajárjon, ugyi?
Na, ilyen tésztát szerintem még a... , áh, még példát sem tudok találni!! ki hinné el.
Kedves topikindító, bárkitől hallottál ekkora baromságot, szerintem inkább óvatosan rázd meg az illetőt, hogy magánál van-e, majd meséld el neki, mit jelent a barátság, a szolidaritás a bajban levővel, meg ilyenek.
Grrrrr!
dez1 Creative Commons License 2002.02.12 0 0 13
Szerencsére a magyar emberek, bár nagyon buták, azt nem szeretik, ha nyilvánvalóan becsápják őket, ezért ennek a barom Freinek nem lesz könnyű a visszatérés. A feltételezés meg egyszerűen baromság.
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 12
naigen, ezért lenne ajánlatos nem csak kereskedelmi szutykokat nézni. Sőt, azokat egyáltalán nem is kellene, mert semmi nem jön le reálisan.
Mellesleg nem tartom valószínűnek, hogy egy igazságfrei tomika kedvéért jól belebarmoltak volna egy olyan védettséget élvező barlangba, mint az Esztramos. Túl sok egyedülálló jelenség, képződmény van ott ahhoz, hogy "csak úgy" kibontsanak ott egy x méteres vastagságú falat különösebb előtanulmányozás nélkül. Egy emberélet, az más.
A búváron pedig jó hőszigetelő ruházat volt, azért bírhatta ki úgy, hogy nem fagyott szanaszét. Ráadásul tapasztalt búvár, tehát tudta, hogy mit kell és mit nem szabad csinálnia.
Emlékeztek arra az osztrák bányász fickóra, aki napokig volt lent a beomlott bányában, mire végre megtalálták? Az is étlen-szomjan volt lent napokig. Ki lehet bírni, ha nem is könnyen. Egy "átlagos", naphosszat monitor előtt punnyadó ember nem bírná ki (bár ki tudja), de itt nem ilyesmiről van szó.
Előzmény: hc (9)
R3D+ Creative Commons License 2002.02.12 0 0 11
Hi!
szerintem kitellene a tv-sektől ilyesmi, de én inkább azt hiszem, a Freinek már meg volt ez a film, de a Juszt miatt már nem volt lehetősége leadni :o)
kicsi vágás itt, kicsi ott, és máris megvolt az aktuális sztorija. tuti még van egy kazalnyi előre leforgatva...
Előzmény: andresz (-)
EbiHall Creative Commons License 2002.02.12 0 0 10
A Frei filmje már rég a dobozban volt és ott porosodott a polcán, reménye sem lehetett arra, hogy azt valamikor is fel fogja még használni!

Erre jön ez a szerencsétlen Zsolt (kapóra), elő a takinénivel, új kísérőszöveg és már adásba is mehet!

100%-ra biztos vagyok abban, hogy egyáltalán nem a barlangi búvárkodás volt a riport eredeti fő témája, hanem csak a búvárkodás egy egzotikus helyen!
Csak a hatásvadászattal így próbálta feltüntetni! A Yucatán félszigeten annak a barlangnak kevés köze van a barlangi búvárkodáshoz, főleg nem úgy, ahogy a Freit és a túristákat ott megmerültették: minden biztonsági felszerelés nélkül - mert vezetővel merülni ott így is biztonságos!!!

Előzmény: Sedyl (8)
hc Creative Commons License 2002.02.12 0 0 9
Ha láttad volna a búvárral a beszélgetést az m1-en, akkor láthatnád, hogy mi volt a kereskedelmi tv-k szenzációhajhászása és mi volt a valóság. Az ilyen események még nemzetközi szinten is sajtószenzációk, tehát a médiáknak érdekük volt forrón tartani a sztorit.
Freinek és a csigatevének kapóra jött a dolog és valszeg rohamléptekben fejezték be a későbbre tervezett filmet.
Előzmény: andresz (5)
Sedyl Creative Commons License 2002.02.12 0 0 8
Az mindenesetre nekem is szemet szúrt, hogy Frei éppen akkor pont ebben a témában csinált filmet.Nem biztos, hogy reklámfogás, de 1-2 százalék esélyt éppen tudnék neki adni.
WinFan Creative Commons License 2002.02.11 0 0 7
Hali!

Xintem a pasi tényleg bentragadt.
A Frei-nek viszont ez pont jól jött. Micsoda visszatérés!
Én azonban másképpen hoztam volna ki. Mikor másik búvár bement hozzá, meg volt a vízalatti út. Csókát nem akarták ott kihozni, mert víziszonya lett. Na ekkor kellett volna lecsapni (humánusabb emberek elaltathatják), majd szépen stikában, az Ő tudta nélkül kivonszolni.
Biztos tanítják valahol az eszméletlen búvár kimentését.

andresz Creative Commons License 2002.02.11 0 0 5
tracy:
milyen többszáz ember? Akik ott álltak a barlang bejáratánál? Mi közük van ahhoz, ami a barlangban volt? Semmi.

Én nem azt írtam, hogy ez történt, csak hogy hallottam és gondolkodjunk el rajta. Ha nem (kép)csőlátással próbálunk gondolkodni, akkor el lehet ereszteni a fantáziát.

A barlangba 2 vagy 3 ember juthatott csak be. A többiek természetesen teljesen komolyan menteni érkeztek a helyszínre. Egy ilyen műbalhéhoz mindössze 2-3 beavatott ember is elég, a hangulatról pedig a TV, rádió gondoskodott, megfelelő drámai színezettel beszámolva a fejleményekről (nekik nagyon jól jött ez, hiszen olcsón volt jó sztori) A médiának szintén nem kellett beavatva lenni, hiszen az egymagában felér egy főnyereménnyel, hogy napokig egyedül, hidegben, fázva, elhagyatottan, bla-bla. Ezen meglátjátok még hetekig csámcsognak.

A nagy ötletek ép azért életképesek, mert az emberek 99 százalékának eszébe sem jutna olyasmi... :)

Üdv:

a.

Előzmény: tracy (2)
Barsony Creative Commons License 2002.02.11 0 0 4
Ez jellemző a kereskedelmi tv-csatornakra. En nem tudom elkepzelni,hogy "meg lett csinalva".Ez annal nagyobb meretű dolog volt.
Előzmény: Tam7 (3)
Tam7 Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3
Az nekem is feltűnt, hogy a média egy picit felfújta az ügyet. Ugyanolyan "témázgatás" lett belőle, mint a Bin Laden akciójából (jó, azért most nem mindenhonnan a búvárról lehetett hallani, de azért tényleg sokat szerepelt).

Én a magam részéről elhiszem, hogy igazából megtörtént balesetről van szó, és szurkoltam a csapatnak, hogy ki tudják hozni. Viszont mostanság már kezdem unni, hogy tényleg annyiszor megemlítik.. most már unalmas.

Én magyarázatként azt hozom fel, hogy mivel mindenki szurkolt neki, és kíváncsi volt a történésekre, nézettséget hozott a tévéknek, nyilván többen látták az adott csatornán a reklámokat abban az időben; szenzációhajhászásba ment át a dolog.

Előzmény: andresz (-)
tracy Creative Commons License 2002.02.11 0 0 2
Hát hogyne. Az a pár száz ember mind be volt avatva, nem beszélve a polgári védelemről, a rendőrségről, és így tovább. Bár elvileg elképzelhető, hogy minden, amit a tévében adnak igazából meg sem történik, ebben az esetben igazad lehet...
Előzmény: andresz (-)
akito Creative Commons License 2002.02.11 0 0 1
Az IQ-d kb.0
Tam7 Creative Commons License 2002.02.11 0 0 0
Szerintem a te verziódnak 0 az esélye.
Előzmény: andresz (-)
andresz Creative Commons License 2002.02.11 0 0 topiknyitó
Több helyről is visszahallottam már, így feldobom a kérdést: elképzelhető, hogy a több napon át tartó "búvár-dráma" jól kitervelt reklámfogás volt csupán?

A feltételezés szerint az egész akció egy RTL Klubon hazugsága miatt megbukott riporter ("a Riporter")kedvéért lett megszervezve, aki így dicsfénnyel térhetett vissza ezúttal a @TV2-n.

A rejtélyes barlangba természetesen soha nem juthatott le a kamera, így elképzelhető, hogy oda előre be lett készítve élelem, meleg holmi. A búvár meglepően jó bőrben látott ismét napvilágot, ami az általa elvileg átéltekhez képest meglehetősen jó teljesítmény. Három napig ücsörögni egy dermesztően hideg, nyirkos, szűk barlangban élelem, víz és száraz ruha nélkül... Kicsi az esély arra, hogy legalább egy alapos tüdőgyulladást be ne szedjen az ember, akármilyen edzett is, a kimentett búvár viszont még csak meg sem fázott az egyik orvos szerint.

Alighogy kimentették a búvárt már vetítette is a @TV2 a nagy visszatérő, az áruházi eladóból miniszterelnököt bérgyilkoló maffiózót kreáló riporter debütáló alkotását a gyilkos barlangokról.

Véletlen egybeesés, vagy aljas reklámtrükk? Várom a véleményeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!