Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 16
ez a láblövés dolog nem tetszik, meg nem is értem. Itt nem az én dumámon van a hangsuly, hanem hogy az USA embercentrikus.
A paraszt háza nem kisajátitva van- lesz, hanem értelmesen megoldodik a probléma. Senki sem mondott kisajátitést, nem tudom honnan veszitek ezt.

A közösség érdeke sokkal többet élr, mint az egyéné. A paraszt nem azért nem akart elmenni onnan, mert egész életében annyit dolgozott érte, --egy fárszt.
Az a Wasseralfingeni parasztház egy düledezö tanya volt és a gyerekek elmentek otthonrol a paraszt pedig semmit nem csinált, csak zsarolta az államot (Baden Würtenberg-et) visszaélt alkotményos jogauval. Hatalmas pénzeket igértek neki, könyörögtek, már a munkások is kijártak pitizni- de ö nem.

Nos ugyanez volt a Siemens esetében Münchenben. A Siemens egy hatalmas beruházásba kezdett, a 20 century chip-et kutatta volna az uj beruházással, amiért a szomszéd kukorica földjeit meg kellett venni. Igen ám, de a paraszt nem adta el. Illetve a végén eladta, de olyan hatalmas összegekért, hogy az egész BRD fel volt háborodva. Nos ez igazságos? A kukorica föld, amit örökölt és szart sem ér amugy, most milliárdokat kapott érte.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 15
Keress ra az "eminent domain"-ra a Wikin.
Előzmény: pumpika666 (13)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 14
stromerzeuger baratunk neha labon lovi magat. Ez a kisajatitas dolog nem ilyen egyszeru, bar letezik. Igaz, hogy elobb a felek probalnak megegyezni. S az ajanlat olyan jo, hogy a paraszt a markaba kop, mielott kezet ad.
S minden allamban egy kicsit mas a helyzet.
Előzmény: pumpika666 (13)
pumpika666 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 13
Amerika azért az álmok országa mert a környezet embercentrikus. Ha egy felüljárot meg kell épiteni, akkor a közösség érdeke elöbbre van, mint a paraszté, akinek ezért a házát le kell bontani. Meg sem kérdezik, kap egy csekket, természetesen magas összegröl.
ez szerinted embercentrikus? az a paraszt lehet hogy több évtizeden keresztül építette, szépítette a házát, az udvarát, gondozta a kertjét és erre egy felüljáró miatt ledózerolják a házát...nem biztos, hogy ezt pénzért meg lehet venni
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 12
Ez az obszcén, hogy tücsköt békát kiabálnak a külföld ellen, de mindenki arra büszke magyarorszégon, ami nem magyar. Ez amolyan ciki helyzet. A magyar mindig utál valakit - közben hasznot huz belöle. Eddig az oroszokat utálta, aztán a németeket, most az amerikaiakat. De büszkék az Audira, az amerikai beruházásokra --holott az egész csakis segély alapon került oda. Sajnos nem ugy mint a Japánok Dél-Koreában, nem ugy mint az amerikai Marshall-segély...........

A magyarok aztán amit lehet ellopnak a dolgokbol és harácsolásba megy a dolog. Ha a svájci bankokat kötelezik arra, hogy kiadják a bank számlákat-- csodálkozik az ország.
De miért nincs arra törvény,( az amerikaihoz hasonloan) hogy magyar állampolgárnak be kell vallani a másik ország bankjában elhelyeztt pénzt is??

A probléma az, hogy utálkoznak, ellensélgeskednek, és sajáőt szabályokat alakitanak ki, amik sehova sem vezetnek. Ahelyett, hogy leutánoznák a fejlett és kulturországok szervezetét, viselkedését. Onnan csak a tökét fogadják el, --ha kapnak.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 11
Kedves baratom fia, buszken mutogatja a Westendben az angol uzletneveket, a varosban a Mekiket, KFC-ket, Redissont, Hyatt-et,...pedig egy jo halaszleert, turogombocert mentem oda. Amikor pedig erre sorkerune a Siposnal, akkor megalazva erezzuk magunkat, mert nincs foglalasunk. (A ruhataros neni majdnem kidob!!!)
Visont a Ladikban a viaszkosvaszonnal leteritett asztalnal kiralyt csinal belolunk a tulaj.
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 10
New York az még nem Amerika. Vagy már nem az. Ugyanigy Miami. Ha igazán érdekel Amerika, akkor Chicago , Midwest és a West---- nem bánod meg.
Amerika minden tekintetben beváltotta az álmainkat.
De van valami amiben a magyarok itt tökéletesen egyetértenek: megérte itt lenni, mert addig sem voltunk Magyarországon.

Nem tudjátok elképzelni, soha senki amerikai magyarral nem találkoztam, aki azt mondta volna: hát 3 hete voltam ott, de sajnáltam, hogy már el kellett jönni.

Ellenkezöleg, az ember lpten nyomon azzal vigasztalja magát belülröl: sebaj, még 10 nap és visszamegyek. Én személy szerint elalvás elött arrol szoktam álmodni, amikor a repülögép futómüve talajt fog az amerikai repülötéren. Valami csodás érzés, megmenekültem és vár a lakásom a házam a normális körülméynek, emberek.

Europában az a baj, hogy az embereknek tul sok gondjuk van, tul magasra teszik a mércét és belegebednek, de mutatni akarják a másiknak és az amerikai ismerösnek is--mennyire jó ott. Közben szivják egymás vérét, veszekednek, intgetnek , kapkodnak csapkodnak, bevágnak eléd a sévban, félrelöknek a Metroban. És mindenki szomoru. Az emberek arcára van irva a probléma, a nehézségek stb..

Amerikában ez 180 fokkal ellentétben van. (Nem New York vagy Miami-röl beszélek) Az emberek elözékenyek, csendesek, soha kiabálás vita nincs és a közlekedés egy hatalmas társasjáték, ahol a verseny hogy ki az udvariasabb. Amerikaiak között van igy, de ha pld. egy latin vagy europai, negyedbe kerülsz-- kezded magad rosszul érezni, azok az emlékek jönnek elö, amikor a másik autobol az öklöket rázzák kikiabálnak. Ilyen itt soha nem frodult még elö velem.

Kinek mi az álma az teljesült. Ami körülvett és körülvesz minket az az elsö naptol meg volt. Az utak szélesek, a parkirozás megoldva, tágas és embercentrikus minden. Igen ez a leghelyesebb meghatározás: Amerika azért az álmok országa mert a környezet embercentrikus. Ha egy felüljárot meg kell épiteni, akkor a közösség érdeke elöbbre van, mint a paraszté, akinek ezért a házát le kell bontani. Meg sem kérdezik, kap egy csekket, természetesen magas összegröl.

Ovodás disszidens koromban Hüttlingenböl jártam Aalenbe dolgozni. Wasseralfingen elött volt egy parasztház, amelyiknél a szuepr autout (majdnem autobahn ) megszakadt és kb 5 perces kerülöt kellett tennünk. Ez tartott kb 2 évig, a barátom meséli, hogy a végén mégis beadta a paraszt a derekát, felépült. Igen, a németeknél is tulzásba vitték az alkotmányos jogokat. Nos felhuztam az orrom és ide jöttem, megérte.

Kinek a pap, kinek a papné.
Előzmény: M.Zsolt. (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 9
kedves korhely, menj orvoshoz és kérdezzed meg töle. Orvosi eset vagy. De a környezö fejlett országok és Amerika is enézi ezeket. Benne vagy a pakliban, nemsokára vizum nélkül is utazhatsz az USA-ba.(persze ha az orvos enged)
Előzmény: Korhely47 (-)
break Creative Commons License 2008.03.12 0 0 8
Szerintem valami hat evvel ezelotti friss hiren boszult fel az olvtars. Ma mar nem lehet tudni, hogy mire akarta kihegyezni a kis provokaciot. Nezd meg a bejegyzes datumat.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 7
Mirol beszelsz?
Előzmény: Korhely47 (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 6
Megkaptam.
De meg mennyire.
Amerika minden es meg valami.
Amerika meg ma is a lehetosegek hazaja.
Előzmény: Korhely47 (-)
M.Zsolt. Creative Commons License 2008.03.11 0 0 5
Egyébként nem vagyok amerikai, de mindig is el szerettem volna menni New Yorkba. :P
M.Zsolt. Creative Commons License 2008.03.11 0 0 4

Amerika az álmaid országa? Mi nektek Amerika, mit vártok töle??? Mit Jelent a számotokra?

Korhely47 Creative Commons License 2002.02.09 0 0 3
Alaszkaert 47 000 Dollart fizettek az amerikaiak a ruszkiknak , akkor , amikor a Dollar meg ert valamit ! Most Magyarorszagot megkaptak ingyen ! ???? A Magyar oseink forognak a sirjukban .. Gondolj bele ! Evszazadokon at OSEINK ontottak a veruket , hogy megorizzek nekunk az orszagot , csak azert , hogy az Oroszok utani Magyar politikusok egy konnyed tollvonassal elajandekozzak azt a legadazabb ellensegeinknek akik sebzetsegunkre varva kihasznaltak az arulok gyengeseget !
Előzmény: Korhely47 (2)
Korhely47 Creative Commons License 2002.02.09 0 0 2
De legalab is meg kellene kiserelnunk a magyarnyelvunk megorzeset ! Nem is olyan Korhely !
Előzmény: Korhely47 (1)
Korhely47 Creative Commons License 2002.02.09 0 0 1
Latom , hogy a Magyar kormany az amerikai csodaszer alkalmazasaval akar elerni gazdasagi csodakat , pillanatnyi " fajdalom csillapitas " erdekeben magas arakat fog fizetni a nemzet a kesobi idokben ! " Eladtuk a lelkunket az ORDOGNEK " Magyarorszagnak meg kellett volna tartani magat MAGYAR - nak !
Előzmény: Korhely47 (-)
heyjoe Creative Commons License 2002.02.09 0 0 0
Most ilyen álmosan 0 értelmes választ tudok írni.
Előzmény: Korhely47 (-)
Korhely47 Creative Commons License 2002.02.09 0 0 topiknyitó
Szeretnem tudni , hogy megkaptad -e amit vartal amerikatol idaig ?

Szerintem ok csak tanacsot adnak neked , hogy " ugy elsz ahogy az alapot leraktad magadnak " es ezert a tanacsert nagy arat kernek toled ! Nem csodalkozom , hogy sokan kiabrandultak beloluk ! Viszont neked csak addig kellene takaroznod ameddig a takarod er ! A Korhely

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!