Keresés

Részletes keresés

Firefly Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3
Es ki vagyok en? [vagy magamat nem sztarolhatom?]
Barsony Creative Commons License 2002.02.08 0 0 2
hat ez az:-)))
Előzmény: Endrúú (1)
Endrúú Creative Commons License 2002.02.08 0 0 1
és ki az a NetAktív??? :-)
Előzmény: NetAktív (-)
NetAktív Creative Commons License 2002.02.08 0 0 topiknyitó
Egy hír az Origón, bár a Blikket idézve:

Friderikuszról ír könyvet Fiala

Friderikusz hosszú ideig elutasította a kiadó ötletét, hogy kötet jelenjen meg róla. Akkor enyhült csupán meg, amikor megígérték, hogy olyan ember fogja írni, aki jól ismeri és kedveli őt. Így esett a választás az ismert rádiósra, Fiala Jánosra.

A két egykori rádiós évekig dolgozott együtt, közös műsoruk is volt, Jut eszünkbe... címmel. A munkakapcsolattal indult barátság akkor szakadt meg a showman és az egyéni hangú, reggeli műsort vezető Fiala között, amikor a rádió vezetése nívódíjjal jutalmazta az adást. Friderikusz azt nehezményezte, hogy a díjat belső munkatársként csak Fiala kapta meg, ő külsősként nem.

- Akkor nem is gondoltam, de joggal neheztelt rám - mondta a leendő kötet szerzője. - Azt, hogy őt bántotta a dolog, csak egy későbbi nyilatkozatából tudtam meg. Aztán hosszú ideig nem dolgoztunk együtt, bár minden könyvéből kaptam tiszteletpéldányt.

A két szakmabeli pár éve egy Playboy-interjú során találkozott. A magazin az interjúalanyra bízta, nevezze meg azt, akivel beszélgetne, s Friderikusz akkor Fialát választotta.

- Számomra ez megtiszteltetés volt - folytatta Fiala. - Az a beszélgetés aztán olyan alaposra, részletesre sikeredett, hogy későbbi műsorok is merítettek belőle.

Aztán a közelmúltban megszületett egy kiadói ötlet, hogy készüljön könyv a meglehetősen szélsőséges véleményeket kiváltó Friderikusz Sándorról. Fridi elmondás szerint hónapokig hallani sem akart a javaslatról, csupán akkor enyhült meg, amikor felajánlották neki: legyen a szerző olyan ember, aki tényleg jól ismeri őt. Így esett a választás Fialára.

- Ez egy "szabálytalan életrajzi könyv" lesz, a születés pillanatától máig, ami jelentős kutatómunkát igényel. Hogy Sándor életéből mit emelek ki, abban szabad kezet kaptam. De mert ő valóban egy meghatározó, ám ellentmondásos személyisége a magyar médiavilágnak, nem tudom kizárni, hogy a végeredmény egy botránykönyv lesz.

De, ki az a Friderikusz??? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!