Keresés

Részletes keresés

oxford Creative Commons License 2002.02.07 0 0 12
zóval megint egy csomó pénz elment olyasmire amit értelmeseb dolgokra is el lehetett volna költeni (pl. oktatás, harver.)

Ebben az esetben éppenséggel nem, hiszen ingyért kapták az M$ szart.

Viszont arra kiváncsi lennék, hogy mi lett végül az IKB információs társadalom pályázat vége? Ugye. azt a nyáron még úgy hirdették meg, hgy minden géphez linux-zsal kell árajánlatot kérni. Aztán hogy-hogy-nem, az ISZT-4 pályázatból azok, akik több gépet nyertek, egy kozpontosított közbeszerzés keretében már egészen mástól kapták meg a gépeket, mint akitől az árajánlatot beszerezték, és azokon a gépeken már win98 volt előre telepítve. (Office persze már nem volt - Staroffice sem.)
Valószínűnek tartom, hogy ennek a pályázatnak a teleházas (C kategória) nyertesei is OEM windózerrel kapták meg a gépeket. (Tud erről valaki bármit is?)
Na, ha most a télen a M$ szerződést kötött a telehézakkal, akkor az IKB pályázatban leszállított - és kiszámlázott - OEM windóz mindenképpen kidobás lehet (ha így történt).

/Bocs, hogy hosszú voltam./

Előzmény: little747 (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.07 0 0 11
egy vállalat-ügyfél kapcsolatban az "ügyfélnek igaza van" pusztán annyit jelent, hogy meghallgatja a helpdesk, mikor szidja a cégvezető fölmenőit, csinál valami látványosat és nem változik semmi lényeges. szerintem a korlátozás ott kezdődik, hogy az ügyfélnek fogalma sincs, hogy milyen rendszeren lóg, mit tehet és mit tehetne. az információ tudatos elzárása pedig mehet úgy is, hogy "nesztek, vaze, itt egy teleház, tele szoftverrel, most ettől nektek jó. még választhattok is, hogy a modern üzleti fax.sablon vagy pedig az elegáns üzleti fax.sablon tetszik-e jobban. örüjjetek, vaze!" sőt, jelen esetben így megy, imho.

(zárójel, de nem értek egyet az "ügyfélnek mindenben igaza van" fölkiáltással sem, akinek mindig igaza van, az a rendszermag, de még néha neki sem :))

Előzmény: unix guru (10)
unix guru Creative Commons License 2002.02.07 0 0 10
Egy vallalat - ugyfel kapcsolatban szerintem nem OK a korlatozas. Az ugyfelnek mindenben igaza van, ha nem akkor is. A demokraciaban a pornepet le lehet szarni..

Ellenben, ha valamilyen szocialis felzarkoztatas szeruen, mondhatni jotet lelek alapon, vagy tamogatas jelleggel (nemtom, hogy mondjam szepen, nem vagyok ugyved ;-) ) szeruen menne bele az MS a dologba, es aszondja, kaptook X licencet w2k-hoz, vagy xp-hez, csak telehaz ginyahoz lehetne hasznalni, az allam fizet, nincs korlat, akkor nem lenne semmi kivetnivalo. Az advanced ember azt latna, hogy van egy ceg, monopol, es jolelkuen ad oda egy tonna licenct, korlat nincs, hogy mit tesz melle az ember, akkor azt mondom, hogy korrekt a ceg, es a jovoben hasznalni fogom a szoftvereit. Igy meg a gondolatat is elvetem, hogy valaha jobban az MS haza tajara nezzek.

Ez az egesz uzlet, meg lofasz, bizalmi alapon mukodik. Valahol mar rajottek erre...

Na mindegy. Kicsi vagyok szekre allok, bassza meg meg igy se latok.
Kisemberek vagyunk ehhez.

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.07 0 0 9
érdekes gondolat a fölhasználók korlátozása. részben szerintem elengedhetetlen, hogy minden user (még a rendszergazdák is) korlátozva legyenek, kicsit mint az ideális demokráciába: mindenkinek egy kicsi hatalom, mindenki korlátozza a másik kicsi hatalmát. Ez a biztonság szempontjából is jó, meg a társadalomeszményemnek is elfogadható. (plusz persze az erőforrások végesége miatt is szükséges megannyi korlátozás)

ugyanakkor jelen esetben a teleház mint olyan eleve érdekes dolog, vajon az elmaradottabb/eldugottabb helyek lakóit fölzárkóztatjuk-e, ha játéktermeket csinálunk nekik jó pénzért, vagy inkább korlátozzuk a fölhasználást (nix játék). utóbbi esetben szerintem x-terminálok, mekik, novelles hálózaton ülő nc-k tökéletesen megtennék.

ill. még egy apróság: ahhoz, hogy bármi közül is válassz, hogy szabadságodban legyen a választás, legelső föltétel, hogy információd legyen a választási lehetőségekről. (persze, továbbra is kérdés, hogy kell-e választási lehetsőéget biztosítani pl. játékra).

mindenesetre az állam (pártszínektől függetlenül) az IT terén eddig tett lépései látványosan elefánt a porcelánboltban szinten mozogtak, aminél a totális lesszéfer is fényévekkel jobb

Előzmény: unix guru (8)
unix guru Creative Commons License 2002.02.07 0 0 8
Ez a dolog 2 gondolatot szult bennem:
1. nem tartom nepszerunek azt, hogy a juzert elkezdik mindenfeleben korlatozni. Joreszt a dontesi szabadsagban.
2. Tegyuk fel, hogy jo a win. Az MS tudja, es azt is, hogy a pornep is tudja. Akkor biztosnak kene lennie abban, hogy a pornep azert fogja hasznalni, mert jo, es nem azert mert mast nem hasznalhat. Ergo tudja, hogy a win szar, es hogy a pornep az elso adando alkalommal megszabadulna tole.

Vagy valamit elkavartam :-?

little747 Creative Commons License 2002.02.07 0 0 7
Helló !

Vajon szükséges-e m$-t telepíteni a teleházas gépekre?
Ha az eredeti funkciót nézzük amire végül is kitalálták - faxolás, internetelérés, levélírás - akkor Linux alatt minden megoldható.
Ha a valóságot nézzük, akkor a teleházak inkább a játékterem szerepét töltik be (legalábbis felénk). A játékprogramok meg ugye...
Kíváncsi vagyok vajon hány teleház rendszerét kellett már újrainstallálni, mert mindenféle programot telepítettek fel rá?
Szóval megint egy csomó pénz elment olyasmire amit értelmeseb dolgokra is el lehetett volna költeni (pl. oktatás, harver). Ilyenkor óhatatlanul felmerül az emberben, vajon a megfelelő ember van-e a mefelelő poszton vagy ugyan kinek az érdekeit képviseli? Amúgy meg mindenki azt gondol amit akar. :-(

lip Creative Commons License 2002.02.06 0 0 6
Mi ez, ha nem versenyellenes magatartás?
Bár ha jól sejtem, a Gazdasági VersenyHivatlan hosszas szakértői vizsgálódás után biztos kitalálná rá, hogy nem is az, mert a ringyózhoz CD is jár, és ezért könnyebben meghallgatható, mint az IBM és egyéb amúgy már-már illegális (merthogy csupa disznó hacker-cracker használja őket) oprencer. Bár azért remélem, valakinek majd megér egy próbát... De azért gusztustalan, ami folyik itten a cyberben.
Azt hiszem, hazamegyek, és bosszúból összeomlasztom az utolsó FAT32 partíciót, ami a gépeimen található (nem lesz nehéz).
Előzmény: micu (3)
am- Creative Commons License 2002.02.06 0 0 5
hm. eleg erdekes lett, ugyhogy megegyszer :) bocsi!

maximus_fzs

imhol a link helyesen.

micu

remelem neked lesz igazad, de maga az "alapotlet", hogy szinte csak m$ termek. ez undorito.

amateur

am- Creative Commons License 2002.02.06 0 0 4
maximus_fzs

amateur

micu Creative Commons License 2002.02.06 0 0 3
Röviden: mindenki szeretett Birodalma ingyen ad a teleházaknak szoftvereket, de azzal a feltétellel ha a gépeken nem lehet linux, openoffice, novell.
Amúgy szvsz nincs a dolognak nagy jelentősége: a teleház mint olyan szvsz halvaszületett. Ahol használnak IT-t ott megoldják cégesen vagy odahaza a net elérést, ahol meg nem ott amúgy sem (faluhelyen a 80 éves Juli néni aligha fog internetezni sem teleházzal sem anélkül).
maximus_fzs Creative Commons License 2002.02.06 0 0 2
Hello.
Nem jo a link amit megadtal, igy nem tudni, hogy mirol van szo.

Udv.

Előzmény: KoporShow (-)
unix guru Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1
Mitet kollene ottan latni :-?
Előzmény: KoporShow (-)
zsowy Creative Commons License 2002.02.05 0 0 0
Nekem úgy tűnik, a Microsoft saját maga ellen kezdett gyűlöletkeltő hadjáratba.
Remélem eredményes lesz :)
Kíváncsi leszek, mi lesz a következő akciójuk?
Lehet, hogy a köv. Win verzió nem is fog elindulni, ha Linuxot lát a helyi hálón...
Előzmény: KoporShow (-)
KoporShow Creative Commons License 2002.02.05 0 0 topiknyitó
Ne ehhez mit szoltok:

http://euroastra.com/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=KMIRFKRUKIUFZUNJ&id=47
Megabrutal, mi?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!