Keresés

Részletes keresés

micu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 15
Épp most vettem meg a talán legjobb magyar játékújságot aminek a lemezmellékletén rajta van az UNREAL nevű FPS, mostanság ezzel játszom wine-x alatt. De van még néhány windowsos játékom ami klasszul fut wine alatt anélkül hogy win lenne a láthatáron (Mortal Combat4, Baldur's Gate, Fallout2, Motorhëad, Die By The Sword, Soldiers Of Fortune, Heroes of Might and Magic III, stb). Ha figyelembe vesszük hogy naponta kb max. fél-egy órát játszom de azt sem minden nap, akkor ez el fog tartani egy darabig :-).
Előzmény: nemmindegy (14)
nemmindegy Creative Commons License 2002.02.04 0 0 14
Ja és még valami fontos: játszani nem szoktam a géppel (maximum Sokoban, vagy Mahjongg, azt is csak félévente egyszer...)
Ez is egyfajta "védettséget" ad :)))
Előzmény: nemmindegy (13)
nemmindegy Creative Commons License 2002.02.04 0 0 13
Én kb. egy évvel ezelőtt határoztam el, hogy TUDATOSAN, "csakazértis" megpróbálok MINDENT megoldani Linuxon, amit csak lehet. (Direkt olyan scannert vettem, amit támogat. Direkt olyan nyomtatót vettem, amit támogat. Direkt olyan VGA kártyát vettem, amit az X korrektül támogat stb.stb.) Amióta (elég régóta) az Oracle is szinte minden termékét elérhetővé tette Linuxra, azóta nagyon jó dolgom van :)) Nem mondom, hogy nincs otthon feltelepítve a Win98SE, mert néha-néha (bizonyos feladatokhoz) nekem is szükségem van rá. (pl. órarendkészítő programot NEM találtam Linuxra...) De (örömmel jelentem) a két op.rendszer használatának aránya nálam (becslés alapján) 85%-15% (természetesen a Linux javára).
És még egy a szükséges "szolgáltatások" közül, ami lemaradt: az ADSL elérést IS támogatja a Linux. Úgyhogy az is megoldott.
Előzmény: Subiaco (11)
Filburt Creative Commons License 2002.02.04 0 0 12
Hmmm... Erdekes, amit ez az Ellison allit, csak nehogy az legyen, mint ami az NC-vel lett. Mindenki orult, hogy jon a network computer, aztan ugy elhalt az egesz, mint annak a rendje.

Masreszt. Miert van kulonos erzekunk a rosszat valasztani? Az valasz igen egyszeru: adott esetben a kifuto termek kepviseolje is erzi, hogy gaz van, ezert nem kis ke$$ illetve egyeb kedvezmenyek beigeresevel a maga javara befolyasolja a donteshozot.

Nem akarok vadaskodni, de ha vki. jogszeruen masolhat linuxot, akkor neki senki nem fog fizetni, hogy azt hasznaljon, mert senkinek nem kozvetlen penzugyi erdek. Amde ha a szoft fizetos....

Filburt

Előzmény: nemmindegy (10)
Subiaco Creative Commons License 2002.02.04 0 0 11
Engem csak egy-két szoftver linux alatti hiánya tart vissza attól, hogy linuxot használjak... :-(

Egyébként számomra a kínaiak magatartása a példa.

Nekünk is ezt kellene követnünk...

Előzmény: nemmindegy (10)
nemmindegy Creative Commons License 2002.02.04 0 0 10
Egyik irány (www.linux.hu-ról:
"Az Oracle főnöke, Larry Ellison cégének fürtöző technológiájának ecsetelése közben elejtette, hogy - mivel a fürtözéssel a felhasználó alkalmazásokat vagy adatbázisokat tud viszonylag olcsó Intel szervereken futtatni - a cég úgy döntött, nem frissítik a régi HP Unix szervereiket, hanem alkalmazásszerver és üzleti szoftvereiket a jövőben Linux-alapú Intel szerverekre viszik át még ebben az évben.
"Nyárra már Linuxon fut az üzlet", fogalmazott. Pontosan nem mondta meg, mely alkalmazások kerülnek át Linuxra, viszont jelentős lépésként jellemezte a döntést. Dicsérte az Intel szervereket "olcsóságukért", és hogy könnyen kicserélhetők - az pedig korántsem meglepő, hogy a fő rivális Microsoft Windowsa helyett a Linuxot választják, mert "sokkal biztonságosabb, ha az ember az interneten van". Az Oracle a Red Hattel közösen tervez kínálni előre konfigurált szervereket, amelyeken az Oracle alkalmazásszerver szoftvere fut. "Ez bizonyítja, hogy felelősséggel támogatjuk a Linuxot. Ha önök az alkalmazásszervert futtatják, és valami elromlik, hívjanak minket bártan, jövünk és kijavítjuk", ígérte Ellison. Amikor felvetették a meghívott elemzők, hogy a kisebb Intel-szerverek népszerűsítésével nem kerülnek-e szembe a Sunnal, amelynek csúcskategóriás szerverei a Solarist futtatják, Ellison egy pillanatra elgondolkodott, majd azt válaszolta: "Lassú lesz a változás", sok felhasználó még nem győződött meg a fürtözés előnyeiről, de néhány év, és a nagygép meghal, a halála elkerülhetetlen".
A cégek nagy részének elég lesz középkategóriás szervereken futtatni az adatbázist, alkalmazásaikat pedig kisebb szervereken. "Nincs kizárva, hogy egy-két év múlva mindenhez Intel szervereket javaslunk", jósolta végül Larry Ellison. (CW-Számítástechnika)"

Mi (MO-i felelősök - felelőtlenek!!!!) miért a másik (ROSSZ) irányt válaszjuk MOST IS ??
A mi vezetőinknek KÜLÖNÖS érzéke van ahhoz, hogy MINDIG szembeszéllel vizeljenek.
Az egész világ gondolkodó fele azon töri a fejét, hogyan tudan kicsusszanni a M$ által generált árspirálból. Nekünk MIÉRT nem jó ez az irány???

nemmindegy Creative Commons License 2002.02.04 0 0 9
Az a meglátásom, hogy a M$ hasonló helyzetben van, mint a Titanic az ütközés után. Még semmit nem lehetett "észlelni", úszott tovább, mintha mi sem történt volna, de a hajómérnök megmondta, hogy 2-3 óra múlva el fog süllyedni, ÉS NEM LEHET SEMMIT TENNI.
Szerintem a M$ megkapta a maga lékét pár évvel ezelőtt, amikor a Linux - és az egész szabad-szoftver mozgalom - szelleme kiszabadult a palackból. Lehet, hogy 8-10 év múlva kb. akkora lesz a piaci "súlya", mint manapság az Ashton-Tate-nek... ( Ugye-ugye! dBase, ha valaki így jobban ismeri :)) )
Ráadásul az XP aktiválási kényszerével egyfajta rókafogta csuka állapotba kerül. Akiknek nem játékkonzolnak kell a PC, azok át fognak pártolni a Linuxhoz. Lassan MINDENT meg lehet tenni a Linux alatt még magyar nyelvi környezetben is. Én pl. TV-zem (ATI), scannelek (ACER), CD-t írok, StarOffice-ozom (5.2 - magyar helyesírásellenőrzővel), DVD-zem (xine), nyomtatok (HP) linux alatt. Mi kell még egy otthoni / kis-irodai géphez? SEMMI.
A microsoftnak félre kéne vonulnia, elgondolkodni NAGYON SOKÁIG, és nagyon alaposan. (Ha nem akar hatalmas piacot veszíteni az elkövetkezendő tíz évben.) Akik saját magukat zárják el a többiekkel való együttműködéstől, azok elszigetelik saját magukat a világtól.
Filburt Creative Commons License 2002.02.04 0 0 8
Jol sejtem, hogy a 'telehaz' kifejezes egy olyan 'kulturhazat' takar, ami informatikailag rendesen fel van fejlesztve?

Mennyire vannak ezek allami/onkormanyzati kezben? Esetleg teljesen privat alapon mukodnek? Ki felel ertuk?

Filburt

micu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 7
Ha nem szavazok senkire azzal nem befolyásolom az arányokat, azaz ha az MSZP-re és a FIDESZ-re csak 2-2 szavazó szavaz az országban akkor is ez a két párt győz. Így viszont mindkét pártba rúgok egy picit (rájuk fér). De lehet hogy a MIÉP helyett inkább valamelyik kis pártra szavazok, végül is a MIÉP-et is nagyon utálom.
Előzmény: papirsarkany (5)
Tiger Adoration_d Creative Commons License 2002.02.04 0 0 6
Itt az eredeti cikk: http://axel.hu/cikk/?id=15452
papirsarkany Creative Commons License 2002.02.04 0 0 5
akkor tedd azt, hogy elmész és nem szavazol senkire, érvénytelen szavazatot adsz le. ez kifejezi az elégedetlenséget is, és visszaszorítja a szélsőséges - nagy biztos szavazóréteggel rendelkező - pártok térnyerését is.
Előzmény: micu (4)
micu Creative Commons License 2002.02.04 0 0 4
Én nagyon utálom Csurkát de attól tartok most rá fogok szavazni. A FIDESZ már elvágta magát az M$-ral a felsőoktatási projectjével, most az MSZP dettó (meg amikor hatalmon voltak akkor ők is pengettek egy csomót az M$-nak a közigazgatásban használt winfosokért). Az SZDSZ meg csak a liberális platformjuk, a kisgazdákból meg a Torgyán sem tudja mennyi van, így csak a MIÉP marad pedig nagyon utálom őket is.
Előzmény: Filburt (-)
Tub Creative Commons License 2002.02.04 0 0 3
És aki a linuxot akarja ismergetni, hogy esetleg ezzel helyezkedjen el a későbbiekben?
Előzmény: Filburt (-)
Ariel Creative Commons License 2002.02.04 0 0 2
pedig meger egy miset itt is.
hiszen artunk es ormanyunk(az elozo is) szinten eladta magat (az orszagot) ennek a tehetsegtelen es penzehes bagazsnak.

mindenestere komoly alkotmanyossagi aggalyaim is vannak, hiszen milyen dolog kitiltani cegeket a koz szamara letesitett intezmenyekbol, amik nem az m$ penzebol letesultek?

Előzmény: Filburt (0)
Nagydög Creative Commons License 2002.02.04 0 0 1
Ez vegulis illeszkedik a M$ uzletpolitikajahoz, miszerint nem a termekeik minosegevel, vagy alacsony araival versenyeznek, hanem gazdasagi erejukkel probaljak kiszoritani az ellenfeleket.

Nagydög

Előzmény: Filburt (-)
Filburt Creative Commons License 2002.02.04 0 0 0
Francba, ezt nem ide akartam rakni, hanem a Torzsasztalba......

Filburt

Filburt Creative Commons License 2002.02.04 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Most kaptam a linket, kerlek titeket, hogy velemenyezzetek......

A felhaborodastol nem igazan tudok semmit mondani.

Remelem, hogy ez csak kacsa. Jo nagyra hizlalt, doglott kacsa.

Filburt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!