hahó, ezt a klassz reklámot láttátok már? http://www.youtube .com/watch?v=4EA5CVXDjQM a posta egy szolgáltatásáról. magyar posta + pucér csaj ;) nem semmi!
A minap az alábbi eset történt meg: a feleségem feladott egy sárga csekket, de a postás csak úgy volt hajlandó elvenni ha ráírja a szig számát, valami rendeletre hivatkozott, ja és az egész Szolnokon a szecskán történt. Kérdésem: mi köze a postának a szig számhoz egy csekkel kapcsolatban? Mi van akkor ha én valakinek szivességből adom fel a csekket? Milyen rendeletre hivatkozhatott és azt hol lehet megnézni? Üdv: Imre
Nem tudom jó helyre írok-e, de olyan kérdésem lenne, hogy nem tudtok-e olyan programról, ami a sárga utánvétes cetliket lehet kitölteni, nyomtatóba rakni, majd rányomtatni a kitöltött részeket?
Bizalmi kédés... hát ja. Egy csomagot kaptam meg az ötből, amiket rendeltem. Most már annyira ideges vagyok, hogy nem is bírok másra gondolni. nem véletlen, hogy sok cég nem szállít Magyarországra, nyilvánvalóan azért, mert megbízhatatlan a magyar posta. Azt meg nem is mondom, hogy hány forintomba került ez az öt rendelés... nyilván nem véletlen, hogy mindehol a Balkánhoz sorolnak be minket... most már én is így gondolkodom... Egyszerűen felháborító, ami a postán folyik. Vissza kéne hozni a régi szemet szemért, fogat fogért módszert. Aki lop, annak vágják le a kezét.
Sziasztok!
Mint postai dolgozó, van egy kis rálátásom a dolgokra, habár nem kifejezetten a postai dolgokkal foglalkozom - erről ne is kérdezzetek. :)
Csak annyit akarok elmondani, hogy minden panasz jogos. Egyáltalán nem a mundér becsületét akarom védeni, egyszerűen csak elmondom a tényeket.
Valóban, a kézbesítők kevés pénzért dolgoznak. Azok viszont, akik régi bútordarabok, ismerik őket az ügyfelek, nyugdíjkézbesítéskor egész szép summát tudnak összeszedni a jattokból (legalábbis így hallottam). A kézbesítés azonban nehéz munka, ezért mindíg van üresedés - hajléktalanok, aki dolgozni akar, vár benneteket a Posta! Az újakat nem ismerik még, ők nem szedik be azt a bizonyos jattot havonta, viszont van Tescos reklámújság 10kilószámra, számlafizetési felszólítások dögivel - a szolgáltatók nem egyenként küldik ezeket, hanem csinálnak egy ellenőrzést és kiküldenek felszólítóleveleket ezrével... Rozoga bringán vagy köhögő mocin araszolhatsz az esőben. Ezen felül van még dolguk.
Félreértés ne essék: A munka az munka. Ha nem tudod jól csinálni, csinálj mást - amit esetleg jól tudsz. A becsület nem pénz dolga és soxor talán azok is lopnak akik nem szorulnak rá... ez nem újdonság. A hanyagsággal menőzés sem újkeletű mint ahogy a szabályok mögé bújás sem, ahogy ezt az orrkarikás kislány tette.
Szóval kicsit veszélyben érzem a "postásszakmát". Úgy érzem csak magasabb bérezéssel, a kézbesítők felé történő nagyobb szabályozással lehetne csak megoldani habár van most is elég. A pultok mögött ülő hölgyekkel/urakkal szemben pedig legyetek türelmesek, higyjétek el megérdemlik! (ezek közé sem tartozom, mielőtt valaki rossz következtetést vonna le).
Jól összezagyváltam, remélem rémlik a lényeg.
Uff, beszéltem.
Nem akarok altalanositani, ezert csak a sajat kezbesitoinkrol beszelek, de ok sem IQ bajnokok. 5 eve atkoltoztem az I. em./3-bol az I. em./1-be. A szuleim maradtak a regi lakasban, igy szegeny postasok kicsit megzavarodhattak, hogy egy hazban lakik egy Csokis Dezso is, meg egy Csokis Gerzson is. Szoval folyamtosan ossze-vissza kaptuk a leveleinket, ami akkor volt igazan bosszanto, ha egymas szamlaleveleit bontogattuk ki, mert csak azt neztuk, hogy OTP elszamolas, oszt mar bontottuk is. Szoltunk nekik parszor, de ...tak ra. Nyaron elkoltoztem, es mar elore orultem, hogy a leveleimet akkor is megkapom, ha azok a regi cimemre jonnek, mert a szulok atveszik. (Arra azert figyeltem, hogy atjeletkezzek a szulok lakasaba, es mindenhol atirassam a levelezesi cimemet is.) Erre ket hete hivnak egy cegtol, hogy megvaltozott-e a cimem, mert a tertivevenyes levelem visszament, hogy nem lakom ott. Telefon a Kriszitna postara, nagyon kedvesek, es nem ertika dolgot, de ha akarok, tehetek panaszt. Mondtam, hogy biztos egyszeri az eset, elvegre a leveleim tobbsege csont nelkul megerkezik. Utana nem kaptam meg a kopogtatocedulam.
Na, itt mar bepoccentem, bementem szemelyesen, modom, hogy mi van. Epp ott volt a kezbesitonk, kihivtak. Kijon egy fiatal kiscsaj, karikaval az orraban, bemutatkozom -o nem-, mondom mi a bajom.
* Kozli, hogy ha eltunik egy nev a postaladarol, akkor o ugy tekinti, hogy az elkoltozott, nem foglalkozik azzal, hogy a szulaim ott laktak. (Tehat tudott rola.)
* De hat a boritekon ott van, hogy I. em./3.
* Azzal o nem foglakozik, o a nevet nezi. Kulonben is, a magyar torvenyek szerint, aki levelet akar kapni, annk ki kell irnia a nevet a postaladara. Marpedig az enyem nem volt kint.
* Es ha oten lakunk egy lakasban, akkor ot nev legyen a postaladan, meg ha mind Csokis is?
* Igen. Es kulonben is neki vagy egy idosebb tarsa, az diktal neki. (Akkor azokat a leveleket, amiket folyamatosan megkaptam, ki hozta ki? A Mikulas?)
Ha itt mindenki ilyen torvenytisztelo es -koveto, akkor most mar csak a kovetkezoket nem ertem:
Ha nekem ot evig kint volt a nevem, akkor miert kaptam Csokis Dezso leveleit a postaladamba, es forditva?
Hogy kaphattam olyan ertesitot, ami Csokis Gerzsonne nevre szolt (ilyen szemely nem is letezik), majd amikor bementem erte, kiderult, hogy Kocsis Dezsonenek jott valami.
Ha a masik kollega "diktal", akkor miert kaptam meg a leveleim felet pontosan?
Miert kapja meg neha az edesanyam (Csokis Dezsone) a harom hazzal feljebb lako Csokis Balamberne leveleit?
Miert kell nekem egy ki nem kezbesitett level miatti kesedelembol eredo 45ezer forintos karomat szo nelkul turni? (szerzodesmodositas + kozjegyzo dija)
Nincs-e olyan fogalom a posta belso szabalyzataban, hogy koteles felelosseg, es elvarato viselkedes?
Előfizettem Népszabóságra és HVG-re. Népszabi jön rendesen, de a HVG... Az elmúlt két szám nem jött, szóltam is érte kétszer (!!), de a mait hozták. Csak azt nem értem, hogy miért olyan nehéz ezt leírni: XXX utca xx., Népszabi+HVG. :(
No igen, tényleg nem a legszerencsésebb válasz volt a postavezető részéről...
Bár úgy is nézhetjük, hogy nem védte elvtelenül a mundér böcsületét....
Szvsz be kell jelenteni az eltünést, ha sorozatban jönnek a panaszok ugyanabból a járásból, akkor rámásznak a kézbesítőre, próbaküldemények, külső ellenőrzés, stb. Előbb-utóbb lebuktatják. Más kérdés, hogy ezért a pénzért - főleg Bp-en - csak a munkaerő-kínálat aljából lehet válogatni. Illetve nem lehet válogatni. Nem véletlen, hogy Bp-en 300 betöltetlen kézbesítői állás van.
Sajnos ez általános jelenség a vigen, az összes osztályvezetőnek van valami idegi baja, aki min. 5 éve osztályvezető. Mondtam is, hogy én ügyintézőből egyből igazgató akarok lenni, nem osztályvezető... :o)
Nincs ebben semmi meglepo vagy kulonos.
Nalunk ez olyan szinten megy (lopasok/visszaelesek) hogy inkabb mashova viszem a kuldemenyeket, mas cimere kuldik nekem az ujsagokat. Ha a sajat cimemre kernem...hat, egyszerubb elmenni erte, mert akkor ide is er. Kis helysegben lakom; a masik kis helysegben viszont rokon a posta fonoke! Talan ott azert megy minden konnyen es percek alatt :) vagy :(((((
Sajnos, ahogy írtad, 8 általános és nettó 20k HUF bejátszik a lopásoknál. És egyelőre úgy néz ki, hogy ebben nem lesz nagy változás. Vidéken még csak-csak kezelhető, ahol mindenki mindenkit ismer és a kézbesítő családtag, de a nagyvásorokban ez a kontroll nem működik. És sajnos a levél küldemények után nem lehet nyomozni. Tehát marad az ajánlott, fontos dolgot csak ajánlottan szabad feladni.
Azért levél elveszést is nyugodtan be lehet jelenteni, sok panasz messze hallatszik alapon.
Átlátszó zacskóban kapom, levélként. Csak azok nem érkeztek meg, amelyekben CD-melléklet is volt... :-( Ez azért feltűnő.
Ha általánosítani akarnék, azt mondhatnám, hogy itt nálunk a valóban közösségi/bizalmi szolgáltatások minősége drasztikusan romlott.
Engem az háborít fel, hogy a postás nem háborodott fel, vagyis elfogadva a lopást mint jelenséget, javasolt egy "védekező" megoldást. Jó. De ha ezen a logikán megyek tovább, a végén agyon kell biztosítanom mindent, senkiben sem fogok megbízni, aztán semmi sem fog működni végül.
Jó ez?
Én egyszerűen "natúrban" meg akarom kapni a leveleimet. Cd-melléklettel is.
Több drága szaklapom nem érkezett meg.
Reklamációmra az adott postahivatal osztályvezetője azt javasolta: nyissak postafiókot, mondván, ő is így tesz, mivel nem bízik a kollegákban (!!!)
Hogy is van ez?
Ezen felül rendszeresen mások leveleit kapom meg; lehet, hogy a nekem címzett levelek is máshol landolnak?