Keresés

Részletes keresés

marcsiiii Creative Commons License 2017.01.02 0 0 18

A Dr.M Prémium-os Korall Kalcium-ot bátran ajánlom! Aktív sportoló a fiam, érzi, hogy kopnak a porcok, jobban fáj egy-két csont! Lehajolni nehéz volt neki 2 térdműtét után. Ezt szedi, és sokkal jobb!

55judit Creative Commons License 2016.11.25 0 0 17

Téved-e még erre valaki?

 

Érdeklődöm, használ-e valaki csontritkulásra Imune-t?

 

babaji Creative Commons License 2012.05.31 0 0 15

Új módszert javasolnak a csontritkulás megállapítására az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA kutatói, akik vizeletből mutatnák ki a csontból odakerült kalciumizotópokat

 

A csontritkulás általában éveken keresztül diagnosztizálatlan marad, sokszor csak egy csonttörés hívja fel rá a figyelmet. Az Arizonai Állami Egyetem és a NASA szakemberei a mikrogravitációban tartózkodó űrhajósok csontvesztésének vizsgálatára dolgozták ki új tesztjüket, amelyet az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS-ben most ismertettek.

Módszerükkel a kalcium különböző izotópjainak mennyiségét határozzák meg vizeletmintából. A kalcium elem különböző tömegű, neutronszámú izotópjainak aránya változik, amikor a csont lebomlik vagy épül, így ezek mérése alkalmas a csontsűrűség változásának igen korai és érzékeny kimutatására.

A teszt kidolgozásához tucatnyi egészséges önkéntest kértek meg arra, hogy 30 napig maradjanak ágynyugalomban, ne keljenek fel. A mozgáshiány, a hosszan tartó fekvés ugyanis csontvesztéshez vezet. Az új módszerrel már egyetlen hét elteltével észlelték a csontvesztést, jóval előbb, mint azt bármely más jelenleg használt technikával mérni lehet. Kidolgozói szerint a vér markereit vizsgáló biokémiai eljárásoknál is pontosabb, mert közvetlenül méri a nettó csontvesztést.

"A következő lépés az lesz, hogy megnézzük, úgy működik-e csontproblémákkal élő pácienseknél is, ahogyan várjuk" - mondta el a BBC hírportáljának Ariel Anbar kutatásvezető.

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.18 0 0 14
hmmmm......eddig auzt hallottuk a tej, élet, erő, egézsség ! :)
...hááááááát...nemannnyirah !

Lerántják a leplet a tejről
[origo]2009. 01. 16., 10:34
eszközök:

Újabb és úabb támadások indulnak a tej ellen: állítólag nem csak, hogy nem előzi meg a csontritkulást, inkább hozzájárul kialakulásához. Néhány kutatás szerint még egyes daganatos betegségek kockázatát is megnöveli. Nézzük az tej elleni érveket!
Forrás: [origo]

Ajánlat

* Négy mítosz a nők csonttöréséről
* A tejfogyasztás lenyűgöző története
* Vitaminok szülés után

1. A Harvard School of Public Health (Harvard Egyetem Közegészségtani Intézete) vizsgálatából az derül ki, hogy az eddigi állásponttal szemben nincs szoros összefüggés a tejfogyasztás és az egészséges csontok között. Sőt, azokban az országokban, ahol a legalacsonyabb az egy főre jutó tejfogyasztás (főként afrikai és ázsiai területeken), pontosan ott a legalacsonyabb a csontritkulásos megbetegedések száma. A csontritkulás megelőzéséhez sem elegendő pusztán kalcium bevitele, hanem nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot fogyasszunk (például K-, A-vitamin), ami a tejben nem, vagy nem megfelelő mennyiségben található meg. A tej továbbá, mivel sok állati fehérjét tartalmaz, ezért az emésztés során savasítja a vért. A savak lekötésére a szervezet a kalciumot használja fel, amit a csontokból von el, így elősegíti a csontritkulás kialakulását.

2. A tej nem a legfontosabb kalciumforrás, mint ahogyan azt a legtöbb ember gondolja. A pasztőrözés és az egyéb finomító eljárások során ugyanis - szinte az összes tápanyaggal együtt - a tej elveszti kalciumtartalmát. A zöldleveles zöldségek, mint például a spenót, a zöld saláta, a kelkáposzta vagy a kelbimbó, sokkal magasabb kalciumtartalommal rendelkeznek, mint a tej.

3. Az American Journal of Dermatology három olyan nagy felmérést is közzé tett, amik azt igazolják, hogy összefüggés van a pattanásos bőr és a tejivás között. A megfigyelések során kiderült, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen fogyasztanak tejet, 44 százalékkal magasabb a pattanásos bőr kialakulásának esélye.

4. Több kutatás is feltételezi, hogy a tejtermékek túlzott fogyasztása növelheti a daganatos betegségek kialakulásának esélyét. Kutatási eredmények hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiak esetében akár 30 százalékkal is megemelheti a prosztatarák kockázatát., míg a hölgyek esetében a tej emésztésekor a tejcukorból keletkező glaktóz magas szintje petefészekrák kialakulásához járulhat hozzá. Ráadásul a tej fogyasztása megemeli a testben a doppingszerként is használt IGF-1 szintjét. Ezt az inzulinszerű, fehérjeképződést serkentő növekedési anyagot a máj termeli, amit a daganatok kialakulásának egyik rizikófaktoraként tartanak számon.

5. A világ népességének megközelítőleg egyharmada szenved valamilyen mérvű laktóz, vagyis tejcukor érzékenységben. A tejcukrot bontó enzim, a laktáz hiánya miatt a vékonybélben a tejcukor nem tud egyszerű cukrokká bomlani, ami hasmenést, kifejezetten bűzös székletet, hasi fájdalmat, feszülést, émelygést, hányingert, rossz általános közérzetet, fejfájást és kiütéseket is okozhat. A laktáz addig termelődik a testben amíg az a csecsemő és a kisgyermek fejlődéshez szükséges, a legtöbb embernél ötéves kor környékén leáll ez a folyamat. A laktóz érzékenység nem tévesztendő össze a tejallergiával, ami a tehéntej laktalbumin vagy kazein alkotóelemeire való allergiás reakciót jelenti, és sokkal súlyosabb következményei lehetnek, mint a laktóz érzékenységnek.

+1. A tejtermékek, így a tej is bővelkedik telített zsírsavakban, ami növeli a koleszterin szintet, és így a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Az új-zélandi A2 nevű kutató cég által végzett vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy összefüggés lehet a tejfogyasztás és a szívbetegségek kialakulása között. Eredményeik szerint azokban az országokban, ahol kevés tejet és tejterméket fogyasztanak (például Japán), ott sokkal alacsonyabb a szívbeteg emberek aránya. Ugyan sok tejtermék kapható már alacsony vagy csökkentett zsírtartalmú változatban, de ezek egyfelől nagyon drágák, másfelől a megmaradó tejzsírt egyéb élelmiszerek gyártására felhasználják, amit később az alacsony zsírtartalmú tejterméket választó ugyanúgy megvásárol és elfogyaszt.

Mit válasszunk tej helyett?

- Tartózkodjunk sokat napon, hogy biztosítsuk D-vitamin szükségletünket!
- Fogyasszunk sok zöldleveles zöldséget, hogy a napi kalciumbevitelt fedezzük vele!
- Próbáljuk ki az árpa- vagy szójatejet! A rizstej is nagyon finom.
- Ha tehéntejre vágyunk, igyunk biotejet!
- Fogyasszunk pasztőrözetlen tejet, ami sokkal egészségesebb, mivel még tartalmaz ásványi anyagokat, szemben a pasztőrözött változattal.

[origo]
zodiac Creative Commons License 2002.02.06 0 0 13
Ötven elmúltam. Szerencsére nálam akkor jöttek elő a problémák, mikor már volt két iskolás korúgyerek.
Ha a csontritkulás elleni gyógyszerekre gondolsz, biztosan van olyan, ami egyáltalán nem befolyásolja a fogamzást-szülést.
Előzmény: dumbledore (12)
dumbledore Creative Commons License 2002.02.05 0 0 12
rengeteget sétálok, vagy inkább gyaloglásnak mondanám, gyakran így megyek dolgozni, illetve jövök haza, és kocogok. jógáztam is, abbahagytam, de újra fogom kezdeni, és ez nem csak terv!!
ha nem haragszol, megmondand hány éves vagy? azért kérdezem, mert én szeretnék még gyerkőcöt, de akármilyen gyógyszer mellett természetesen nem lehetne.
Előzmény: zodiac (11)
zodiac Creative Commons License 2002.02.05 0 0 11
Korábban voltak fájdalmaim. Myacalcic orrspray-t kaptam sokáig és elkezdtem jógázni. Nem tudom melyik volt hatásos, de a lényeg, hogy most nincsenek panaszaim, igaz, ha abbahagyom a mozgást, elkezd fájni a hátam. Te csinálsz valami testmozgást?
Ma már sokfajta gyógyszer van, nemcsak hormontartalmúak.
Előzmény: dumbledore (10)
dumbledore Creative Commons License 2002.02.05 0 0 10
én 84 %-nál tartok egyelőre, de a koromhoz képest ez nem jó. hormonokat szintén a vérem miatt nam kaphatok.
néha úgy érzem, megőrülök, annyira fáj a csontm, ez létezik? úgy értem, lehet, hogy csak bebeszélem magamnak? nektek szokott fájni?
zodiac Creative Commons License 2002.02.05 0 0 9
Az én értékeim is 72-80% között vannak. Ez azt jelenti, hogy a teljes, 100%-os csontállománynak már csak ennyi százaléka van meg.
Milyen hatása van a hormonpótlásnak nálad?
Előzmény: n0ri (7)
zodiac Creative Commons License 2002.02.05 0 0 8
Hát igen. Manapság az orvostudomány annyira specializálódott, hogy a szakorvos az embernek csak egyetlen testrészével foglalkozik, a többi már nem az ő asztala.
Kálcium sok zöldségben is van, pl. a spenótban, narancsban, brokkoliban, fehérrépában, káposztában és a szradíniában is.
Előzmény: dumbledore (6)
n0ri Creative Commons License 2002.02.05 0 0 7
nekem is megállapítottak kezdQdQ csontritkulást, de az értékeimet nem tudom értelmezni, állítólag 70 % körül van, de nem tudom, minek a 70 %-a. Gyógyszert nem kapok, csak hormont (54 éves vagyok), speciális gyógytorna és séta, valamint a kerti munka javasolt. Ennek eleget tudok tenni, mert majd egy km-re lakom a buszmegállótól és a kertemet is szeretem piszkálni. A tej-tejtermék nem gond, szeretem minden formában, és a zöldségfogyasztásomat is növelem. Gyomorfekély miatt a Ca tabletta nem ajánlott, kiváncsi vagyok, mire jutunk.
Előzmény: dumbledore (6)
dumbledore Creative Commons License 2002.02.04 0 0 6
tulajdonképpen engem ezzel senki nem kezel, mert a doki, aki beutalt, a véremmel foglalkozik. tehát kellene találnom valakit, aki azért a két dolgot együtt kezelné valahogy. az a baj, hogy pl. a csontritkulás miatt sok sajtot kellene ennem, az viszont nem túl jó az ereknek, na szóval, ebbe bele lehet hülyülni egy idő után.
írtad, hogy nem volt csonttörésed, de szokott fájni?
zodiac Creative Commons License 2002.02.04 0 0 5
Én lassan nyolc éve tudom, hogy "ritkulok". Nálam egy műtét következményeként jött elő, aminek már 18 éve, de akkoriban ezzel még senki sem foglalkozott. Azóta évente (van amikor félévente) járok vizsgálatra. Sikerült lassan megérteni, mit jelent a sok szám a vizsgálati eredményeken. Nem tudom te megkapod-e ezeket? Nekem több év után sikerült elérnem, hogy mindenről adjanak egy másolatot. Így magam is tudom követni, mennyire stagnál, vagy romlik a csontsűrűség.

Nem értem, hogy miért nem kaptál valami gyógyszert. Ha ugyanis megindult a ritkulás, ahogy írod, kellene, hogy kapjál valamit. Nem gondoltál arra, hogy más orvoshoz menjél ezügyben?

dumbledore Creative Commons License 2002.02.04 0 0 4
az orthopaediai klinikán van egy ilyen részleg, ott voltam, illetve járok már három éve. semmilyen gyógyszert nem adtak, ezt a tablettát egy ismerősöm ajánlotta.
Előzmény: zodiac (3)
zodiac Creative Commons License 2002.02.03 0 0 3
Nagyon jól teszed, hogy törődsz vele, sajnos az orvosokra általában nem bízhatja rá magát az ember. Osteoporózis centrumban vizsgáltak meg? Adtak valami gyógyszert?
Előzmény: dumbledore (2)
dumbledore Creative Commons License 2002.02.02 0 0 2
mivel 30 korul jarok, kicsit megijedtem, amikor a vizsgalat kimutatta, hogy ez mar sajnos nem csak megelozes. egy olyan gyogyszert kell szednem a veremre, ami a mellekhataskent csontritkulast okoz. na, a gyogyszer hat... viszont ha ezt nem szedem, akkor a veremmel vannak gondok (suru). igy most mindent megprobalok, amivel ezt meg lehet allitani. a dokim nem nagyon veszi ezt komolyan, mondvan, meg fiatal vagyok, igy egyedul probalkozom mindenfelevel.
Előzmény: zodiac (1)
zodiac Creative Commons License 2002.02.02 0 0 1
Kedves dumbledore!
Éppen Tovitát szedek én is! Naponta 2 tablettát, a többi mennyiséget - nekem napi 1500mg kellene- élelmiszerből szedem össze. Főként tejterméket, sajnos nem nagyon szeretem a tejet, így maradnak a sajtok, gyümölcs joghurtból minden nap megeszek egyet és egy túró rudit is. Elég sok zöldségfélét eszek, főként köretnek. Gyümölcsöt összevagdosva műzlihez - ezt sajnos csak, ha időm van reggel. Viszont szinte kizárólag narancslevet iszok, amiben rengeteg a kálcium.
Mozgás: jógázok és sokat gyalogolok. Imádok sétálni,és mindenhova gyalog megyek, ahová lehet. Jó időben biciklizek. És te? csak megelőzés, vagy te is érintett vagy?
Előzmény: dumbledore (0)
dumbledore Creative Commons License 2002.02.02 0 0 0
tudom ajanlani a TOVITA csonterosito tablettat, nem tudom, ismered-e. ez nem gyogyszer, hanem tojashejbol keszult tabletta. es mit eszel? mennyit mozogsz es mit?
Előzmény: zodiac (-)
zodiac Creative Commons License 2002.02.02 0 0 topiknyitó
Tényleg néma kór, mert évekig nem tudtam róla. Amikor kiderült, már fraktúra-küszöb alatti volt az értékem, bár csonttörésem szerencsére még nem volt. Egy időre sikerült a rosszabodást megállítani. Ezt elsősorban nem a gyógyszereknek, hanem a táplálkozásnak és a mozgásnak tulajdonítom. Vannak itt sorstársak? Ki hogyan küzd ellene? És jó lenne megosztani a tapasztalatokat. Sokmindent összeolvastam, de inkább beszélgetnék róla.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!