hogy van heberul vagy angolul a "szarni". pont
igy mondta golda meir? vagy netan hazudsz?
te itt elo arab vagy? mi ez a hev? mi ez a lelkesedes? baratnod arab? lehet hogy sztalin
alatt elmentel volna a szuzfoldekre gyapotot
termeszteni? nem vagy egy picit befolyasolhato?
Ha elfogadnánk is, hogy e telepesnácik 70%-a izareli,akkor is a másik 30% amerikai és más zsidó,aki megjelenik és irtja, elűzi az őslakókat, a föld arab tulajdonosait.
Másfelől tökmindegy, egyik is másik is náci megszálló. Ráadásul az elmúlt években egyre több a frissen bevándorolt amerikai zsidó.
De a konfliktus gyökere nemcsak ez, hanem hogy a zsidó haramiaállam semmibe veszi a nemzetközi jogot,Golda Meir megmondta, hogy az ENSZ határozatok egyenlők egy darab papírral,amit le kell szarni. És ez a banditaállam pénzzel támogatja a telepesek terjeszkedését,állami pénzen rombolja a palesztin házakat és ültetvényeket, miközben béketárgyalásokról hazudozik.
Az izraeli visszatérési törvény fasiszta és rasszista, ugyanis kizárja a kedvezményből a keresztény hitű zsidó származásúakat.Vagyis egy zsidópogrom esetén is leszarják a keresztény zsidókat.
Undorító törvény, olyan, mint az országa, olyan mint a judaizmus és olyan mint a nürnbergi törvény, ahogy azt egyszer az ÉS is megfogalmazta.
De ha Konrádék élnének vele áprilisban, azt jó néven venném.
Természetesen igaz, hogy a Law of Return a konfliktus oka. Ha nem lenne Law of Return, nem lenne Izrael, ha nem lenne Izrael, nem lenne izraeli-palesztin konfliktus. De ezzel nem mondasz sokat.
Viszont hidd el Macskanyércnek, hogy Izrael nem népsűrűségi gondja enyhítésére szállta meg és tartja megszállva a megszállt területeket, és hozott létre rajtuk telepeket. Ahhoz túlságosan kevesen vannak a settlerek. Ezeket a telepeket kis részben katonai stratégiai okokból hozták létre, nagyobb részt pedig agybajból.
vagy meg nagyobb lesz az ellentet! ahogy elnezem
nyugateuropai partnereink bokezusegi hajlandosagat (peldaul velunk kapcsolatban is)
akkor ennek is adnek eselyt!
szvsz ha egy orszagban boldogulni akarok akkor
annak az EGYIK legegyszerubb modja az azonosulas.
peldaul magyarorszagon is hamarabb leszek miniszterelnok ha nem tooroom a magyart. svabosan
vagy romanosan. hanem snajdigul beszelek. egyetemeken is illik szepen magyarul beszelni.
a vizsgaztatok szeretik. ertesz?
a kerdesedet illetoen macskakorom velemenye szimpatikusabb. de ez egy kielezett helyzet.
ne adja isten hogy egy magyarorszgon beluli
legitim cigany koztarsasaggal hasonlo konfliktusba
keveredjunk. es mondjuk erdelyi magyarokat
igyekezzunk letelepiteni AZON a teruleten. ket
okbol egyreszt hogy magyar maradjon az a resz, masreszt meg ugyis el kell helyezni erdelyi testvereinket. tudod mekkora magyarorszag 10%-a?
tudod roma szarmazasu allampolgaraink szamat, aranyat? ideologiat pedig mindenre lehet talalni.
tehat egy ilyen feltetelezett helyzetben biztonsagunkert nagyon sok szabadsagjogot felaldoznank. kepzeld el ha naponta robbannanak
a diszkok budapesten! ugye hulye, babaszott belovott ember is van mindenutt?
ugye nem voltam az elso sorban amikor az eszt
osztogattak!
Mivel a balatoni idegenforgalomban dolgozom elég jól ismerem a német "ossi-wessi" helyzetet. 10-20 év múlva viszont szerintem már csak emlék lesz a mai ellentét.
azt kerdeztem hogy mi a velemenyed azokrol akik ASSZIMILALODTAK(NAK).
azert ez is erdekes kerdes? nem?
ne ugy ertsd hogy kotelezo volt! csak eppen celszeru! vagy jo. peldaul egy jo allas. vagy
hazassag! ertesz?
Noha nem az asszimilációt tartom a helyes útnak, nem tudom elítélni azt, aki a könnyebb boldogulás vagy a jobb megélhetés miatt választja ezt az utat. A probléma ott van, ha ezt ennek érdekében meg kell tennie. Ott nem vele, hanem az országgal van a baj.
Kérlek szólj hozzá az eredeti témához is. Mit gondolsz? Van-e és ha van mekkora a szerepe a "low of return"-nek Izrael terjeszkedésében?
teljesen (vagy nagyjabol) igaz amit irsz. csakhogy
NEM ezt kerdeztem. hanem azt kerdeztem hogy mi a velemenyed azokrol akik ASSZIMILALODTAK(NAK).
azert ez is erdekes kerdes? nem?
ne ugy ertsd hogy kotelezo volt! csak eppen celszeru! vagy jo. peldaul egy jo allas. vagy
hazassag! ertesz?
szvsz ha jol ertettem itt elobb valakinek a hozzaszolasat a torveny celjat illetoen akkor akar felesleges is lehet.
ha peldaul minden orszag, magyarorszag, izrael,
anglia, usa, franciaorszag, nyugateuropa befogadja
azokat akiknek eletuket kell menteni menekulesukkel egy esetleges adott szituaciobol.
ha ez mukodik akkor teljesen felesleges a law
of return. ha nem mukodik mert szelektalunk akkor
meg esetleg NEM felesleges.
szerinted az hogy a franciak befogadtak ciganyokat
(esetleg jogosulatlanul vagy erdemtelenul) nem jobb e annal mintha valogatas nelkul elkuldenek
mindenkit!
erdekelne a velemenyed a magyar problemakra megoldas e ha valaki, valakik, sokan asszimilalodnak?
tehat ezeknek nem kellene hazatelepulni MERT
asszimilalodtak. romanok, szlovakok, szerbek,
osztrakok lettek.
Annak aki nem asszimilálódott miért kéne hazatelepülnie? Miért ne élhetne továbbra is a szülőföldjén? Pontosan azon körülmények megteremtése lenne a fontos, hogy magyarként ott is egyenrangú emberként élhessenek, noha szerintem a mostaninál több jogot kéne kapniuk Magyarországon. És én ezt bármely ország, bármely nemzetisége esetén így gondolom.
oroszorszagbol szerinted hany olyan ember vandorolt ki izraelbe akinek SEMMI koze nem volt
a zsidosaghoz? szerinted nem volt igazuk?
Persze, hogy igazuk volt. Megértek minden szegényembert, aki egy ilyen lépéssel jobb megélhetést tud biztosítani magának és családjának.
Az izraeli és a német példa között azonban lényeges különbség van, hiszen Németország nem ejtőernyőzi át polgárait a szomszédos országokba, hogy azok ott a helyiektől területeket vegyenek el. Ezenkívül Németország méreteihez viszonyítva nyilván jóval kevesebb bevándorlót fogadott be, miközben az elmúlt évtizedek alatt csak csökkent a népessége.
Az én kérdésem: Helyes-e egy olyan törvény, amely közvetlen, vagy közvetett hatással hozzájárul a terjeszkedéshez, ezáltal felkorbácsolva az indulatokat és kiváltva a fegyveres konfliktust.
Érdekesek a statisztikák, amiket hoztál, ettől függetlenül azonban még másik források is érdekelnének.
Tehát te azt állítod, hogy a visszatérési törvény miatti bevándorlásnak nincs közvetlen hatása az újabb és újabb telepek létrehozására. Én még mindig nem vagyok erről meggyőződve, de tegyük fel, hogy elfogadom tényként. Szvsz ebben az esetben is lehet közvettett hatása, hiszen a nagy népsűrűség iszonyatosan felhajtotta Izraelben az ingatlanárakat. Elképzelhető, hogy a szegényebb embereket ez ösztönzi más területek "elbirtoklására". Festéktüsszentő írta egy más topicban, hogy a telepesek egy álmot kergetnek, szerintem azonban ennek szimpla anyagi oka is lehet.
kerdesfelvetesed kapcsan szeretnelek megkerdezni
hogy lengyelorszagban es romaniaban mennyiert
adtak vettek egy-egy jo nemet KERESZTLEVELET!
tudod akkor amikor ennek meg erteke volt. amikor
meg ennek alapjan a nemetek hajlandok voltak
embereket befogadni akiket nemeteknek HITTEK es
jo kis megelhetesi nemetek lehettek az illetokbol.
oroszorszagbol szerinted hany olyan ember vandorolt ki izraelbe akinek SEMMI koze nem volt
a zsidosaghoz? szerinted nem volt igazuk?
Továbbra is kíváncsi lennék a véleményetekre, szerintetek mekkora és milyen szerepet játszik a visszatérési törvény az izraeli terjeszkedésben. Szerintem ez a törvény eleve magával hozza a terjeszkedés szükségességét.
Szerintem sem a Közel-Kelettel kapcsolatban kell nekünk magunkat agyalni, hanem a saját gondjainkra kell megoldást keresni. Ha azt valahol már kitalálták és jó, akkor vegyük át.
Ha önmagában nézzük, ez a törvény nagyon tisztességes a diaszpórában élőkkel. Más kérdés, hogy kivitelezhető-e terjeszkedés, illetve újabb háborúk nélkül.
Mo. esetében sem tudnék egyet érteni egy ilyen törvénnyel, ha az háború kirobbanásához vezethetne. Én mindenfajta erőszekot elítélek. Ha ez azonban csak csak olyan méretű bevándorlással járna, melyet ez a terület - gazdasági összeomlás nélkül - el tud tartani, nem lenne kifogásom ellene. Ott van pl. a horvát példa: Horvátország sokkal több jogot biztosít a szétszórtságban élő horvátok számára. Egy ilyen megoldás megfontolandó lehetne.
A visszatérési törvény a világban élő bármely zsidó számára engedélyezi a letelepedést Izraelben. Orosz, ukrán, etióp, stb. zsidók tömegei vándorolanak a mai napig Izraelbe. Ők azok, akiket a politika előre tol a palesztínok területeire. A teljesen jogosan ellenséges környezetben nincs más támaszuk, mint a szélsőséges vallásosság és a cionizmus, amely persze megint csak olaj a tűzre.
Kérdésem a következő:
Szerintetek hibás-e az a törvény, amely akár többször annyi ember letelepedését is lehetővé tenné, mint amennyi elfér egy adott területen? Itt gondolok pl. a vízre, melynek hiánya komoly gondokat okoz Izraelben.
Nem hordozza ez eleve magában a terjeszkedés gondolatát? Hogyan kivitelezhető ez a törvény terjeszkedés nélkül?
Az izraeli-palesztín konfliktus megoldásában nem ennek a törvénynek a megváltoztatása lenne az egyik fontos lépés?
Nem szeretnék mocskolódást, csak kiváncsi lennék mások véleményére is ezzel kapcsolatban.